QUOTE(mintas @ 2016 03 23, 00:08)
absurdas, maks 500-1000Eur brangiau.
Kas absurdas? Ir kas už ką 500-1000 eurų brangiau?
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 23, 00:29)
Ivertink savo grindinio vamzdeliu sildymo irengima , pripliusuok prie 9kEur ir pasiskaiciuok kiek metu butum sildes elektra nusipirkes pora ripkiu kabeliuko
Gerai padarytas grindinis šildymas nėra toks pigus kaip pora ripkių. Aišku pigiau nei grindiniai vandens vamzdeliai, bet tikrai ne taip pigiai kaip bandai čia parašyti.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 23, 00:29)
Tai kam siulai zmogui sildytis elektra o pats brungu SS isirengiai -priestarauji pats sau
Nieko aš sau neprieštarauju. Skaityk dviem lapais aukščiau, nes nesupratai, ką aš rašiau. Bet kadangi man nėra sunku pakartoti, tai pakartosiu (kai kuriems klasikams sunku kartotis).
Aš esu prieš šildymą elektra. Ir mano mintis buvo tokia, kad jei deda neproporcingai storus namo kailinius, tai gali pagalvoti ir apie namo šildymą elektra. Tačiau jei namo kailiniai tokie kaip mano, tai namą šildyti elektra - nesąmonė. Neapsimoka.
Šiuo metu mano siurblys vien namo šildymui yra prisukęs apie 900 kWh elektros. COP apie 5,1-5,2. Vadinasi grynai elektros turėjo prisukti apie 4590 kWh. Verčiam į eurus (1 kWh po 0,127) ir turime 583 euro. Su siurbliu man šildymas kainuos apie 115 eurų. Vadinasi vien šildymui man siurblys per metus sutaupys apie 470 eurų. O pridėjus ir karštą vandenį sutaupoma suma įtariu padidėtų iki kokių 800 eurų.
Man siurblys be pasyvios vėsinimo funkcijos būtų kainavęs apie 8900 eurų. Vadinasi investiciją į jį atsipirks per 11 metų. Kai reikės keisti kitą siurblį, nereikės daryti naujo gręžinio, todėl išlaidos dar sumažės. Net jeigu ir vertinsime galimus gedimus ir priežiūrą, tai vis tiek suma nebus tokia didelė kaip grynai šildymas elektra.
O šilumos siurblys turi du esminius dalykus: namo šildymo ir karšto vandens gamyba tikrai pigi, papildomai siūlo pasyvią vėsinimo funkciją. Ar ne absurdiškai skamba: skaičiuoja kaip kuo šiltesnį namą pastatyti, deda storus kailinis, sandarina namą, kad tik šildymo išlaidos būtų kuo mažesnės, o tada bac - ir brangiausias šildymas elektra.
Ir jau po gero pusmečio prasidės A klasės namų era. Su elektra negausite A klasės popieriuko. Ir visokie saulės navarotai gali neatpirkti namo šildymo elektra. Jei viskas būtų taip paprastas ir pigu, tai visi energiškai efektyvūs namai Lietuvoje ir Vakaruose būtų šildomi elektra. Bet realiai tokių yra tik vienetai. Ir nekniskit man ir kitiems smegenų, kad namą statote ne dėl popieriuko. Kol galioja B klasė, gali išknisinėti su savo elektra. Bet A ir aukštesnės klasės greičiausiai negausite, jei namas bus šildomas tik elektra. Aišku didžiausia problema vis dar yra ta, kad rinkoje trūksta pigių ir efektyvių šildymo sistemų šiltiems namams.
Ir galit knisti man smegenis kiek norit, kad aš už siurblį permokėjau, bet kai matau, kad namo šildymas kainuoja pigiau nei buto, tai jaučiu pasitenkinimą, kad pastačiau teisingą namą. Nedėjau klinkerių ar dar kažkokių brangių nesąmonių, bet turiu pigiai eksploatuojamą namą. O būtent toks ir buvo tikslas.