QUOTE(skasparas @ 2016 03 22, 15:41)
Kodėl taip ant tos elektros užsiciklinat
Aš esu prieš namo šildymą elektra, bet jeigu jūs dedate tokius storus namo kailinius, tai pritariu Mintui, kad taip apšiltinto namo šildymą reikia patikėti elektrai. O jei norite A ir aukštesnės klasės, papildomai montuokite saulės kolektorius karštam vandeniui.
Iki šiol nesuprantu, kodėl dedate tokius storus namo kailinius ir namą žadate šildyti dujomis. Elementariai prasilenkia ekonominė logika. Jei jau namas taip maksimaliai šiltinamas, tai jam reikia kuo pigesnio šilumos šaltinio. O nieko pigiau už tiesioginį šildymą elektra nerasite.
Be to sakote, kad jums skaičiavo, kad būtent tokių storų namo kailinių reikia. Tai kokie tie skaičiai? Ir kokia programa, ir kas skaičiavo? Ir ar visko nesugadins langai? Man tiesiog jūsų name nesueina galai.
Mano grindims reikalinga U vertė 0,091 (dėta 40 cm EPS). Jūsų grindys išeina apie 0,08 (pas 35 cm EPS + 10 cm XPS). Ir tai pas mane gręžtiniai, o pas jus plokštė.
Sienos. Mano sienų U vertė pagal PHPP turi būti 0,082 (dėta 35 cm NEPS). Pas jus išeina 0,080 (storis 40 cm).
Mano stogo U vertė turi būti 0,074 (čia sudėjau 40 cm vatos ir 5 cm PIR. Jūsų stogo U vertė išeina apie 0,05 (5 cm vatos + 15 cm EPS + 50 cm NEPS).
Mano rytinis kaimynas suvalgo apie 23 proc. saulės, o pietinis - apie 29 proc. saulės. Būtent dėl to, kad jie suvalgo tiek daug saulės mano name yra parinkti tokie stori kailiniai. Jūs namas apšiltintas dar stipriau. Atsakymas tik vienas - jūsų namas turi būti vos ne amžiname šešėlyje. Arba jūs žadate pasiekti tik 0,6 sandarumą ir dėti kokių 70 proc. efektyvumą rekuperatorių ir dar jūsų namas stipriai šešėliuojamas. Turi būti tenkinamos visos trys šios sąlygos. Priešingu atveju aš nesuprantu, kam reikia tokių storių apšiltinimo sluoksnių. Arba jūs kažko nesakote.