Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(skasparas @ 2016 03 21, 21:46)
jau greit startuoju su savo A pliuso statybom

O kokie tavo namo atitvarų storiai? Grindų, sienų, stogo, langai? Kažkas skaičiavo su PHPP ar kokia kita programa, ar maždaug iš akies?
Atsakyti
Tai vienas pigiausiu (investiciju prasme) šildymo būdų. (600 katilas ir 500 ivedimas) smile.gif mazdaug
Jei tokios atitvaros, izoliacija - tai ir duju reikės tik simboliškai

QUOTE(cibulis @ 2016 03 21, 21:41)
40 cm NEPS ant sienų ir dujinis šildymas?

Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2016 03 21, 22:31)
Laukiam dar Vaikio nuomonės dėl tech. prižiūrėtojo, ar rimtas jis buvo?

Tech. prieziura nera labai bloga, bet kartais siulomi sprendimai gali pasirodyti ir per sunki uzduotis musu krastu statybininkams. O tai jau gali buti papildomi kastai statybos procese. Jeigu namo konstruktyvas gerai apgalvotas ir nesudetingas gal tada ir neturesite problemu. Geriausiai gyvai susitikti ir apsitarti visus kritinius konstukciniu mazgus su tech prieziura jog veliau nekiltu bereikaingu gincu ir nereikalingu investiciju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 22 kovo 2016 - 09:51
QUOTE(cibulis @ 2016 03 21, 22:08)
Ant sienos varysi 40 cm NEPS? Būsi rekordininkas.

Standartines (pirktines) putplascio pjaustykles berods iki 35 cm storio: nuoroda
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 22, 08:51)
O kokie tavo namo atitvarų storiai? Grindų, sienų, stogo, langai? Kažkas skaičiavo su PHPP ar kokia kita programa, ar maždaug iš akies?

Dėliojo taškus tą išmanantys žmonės, PHPP skaičiavimų nedarėm, nes neesu tikras jų tikslumu įvertinus realią situaciją.
Pamatas:
150mm plokštė su šildymu
PE hidroizoliacija
350mm EPS150 (ties atramom gaunasi 200mm)
100mm XPS
Sienos:
180mm Silikatiniai blokeliai
400mm Neps
Tinkas
Stogas:
EPDM danga
50mm kieta akmens vata
150mm nuolydį formuojantis EPS100
500mm Neps
Orą/garus izoliuojantis sluoksnis
240mm Tuščiavidurė perdanga (Teriva)

Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 22, 09:05)
Tai vienas pigiausiu (investiciju prasme) šildymo būdų. (600 katilas ir 500 ivedimas) smile.gif mazdaug
Jei tokios atitvaros, izoliacija - tai ir duju reikės tik simboliškai

Būtent ką ir aš matau
Atsakyti
O koks langų plotas?

Aš kai skaičiavau šiluminius nuostolius, supratau, kad sienos šiltinimas papildomais cm neduos tiek naudos, kaip pavyzdžiui šiltų (arba labai šiltų) langų pasirinkimas arba langų kiekio mažinimas.

QUOTE(skasparas @ 2016 03 22, 10:40)
Sienos:
180mm Silikatiniai blokeliai
400mm Neps
Tinkas

Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2016 03 21, 22:31)
Šildymas - ... liksiu prie dujinio katilo..., katilas bus atskiroje nuo namo patalpoje.

Protingas sprendimas. Išvengsi kamino poreikio šildomame tūryje.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 03 22, 08:05)
tai ir duju reikės tik simboliškai

Kodėl simboliškai? Juk sakė, kad daug vandens suvartoja.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 22, 10:44)
Kodėl simboliškai? Juk sakė, kad daug vandens suvartoja.

šildymui - simboliškai.
karstas vanduo- cia jau gyv. būdas. biggrin.gif , kai kam ir gal komfortas
Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2016 03 22, 10:40)
Dėliojo taškus tą išmanantys žmonės, PHPP skaičiavimų nedarėm, nes neesu tikras jų tikslumu įvertinus realią situaciją.

Aš vis tiek nesuprantu su kokia programa dėliojo ir kokius taškus? Sienų ir stogo varža/liamda išeina kosminė. Ar tikrai reikia tokių storių, jei neskaičiavo su PHPP? Nebent medžiai ar kaimynų namai užstoja langus arba namas sklype labai nedėkingai orientuotas, kad reikia tokių storių. Man tik įdomu, kas ir kokiais skaičiavimais pagrindė, kad reikia tokių storių? Ir pasieksite tik A+ klasės namą? Ar skaičiavimai parodė, kiek kWh metams reikės šildymui? Kokie skaičiai?
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 03 22, 09:50)
Standartines (pirktines) putplascio pjaustykles berods iki 35 cm storio: nuoroda

Jei Kasparui darys fasadą tie meistrai, kurie darė man, tai jie dirba su savadarbe pjaustykle. Jie ir Vaikiui fasadą darė, o jis dėjo suomišką EPS, kur lapo matmenys 1,2x0,5 m. Sakė, kad buvo problemų su tokiais matmenis, bet kažkaip išsprendė. Greičiausiai naują pjaustyklę pasidarė.

Jie man ir kažkokios paprastos pjaustyklės vielos norėjo duoti, bet man jos jau nereikėjo. Nes Goto viela baisiai brangi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 22, 12:58)
Jie ir Vaikiui fasadą darė, o jis dėjo suomišką EPS, kur lapo matmenys 1,2x0,5 m. Sakė, kad buvo problemų su tokiais matmenis, bet kažkaip išsprendė. Greičiausiai naują pjaustyklę pasidarė.

Lapo matmenys truputi didesni 0.6 x 1.2 m. Per ilgi negalejo pjauti su savo pjaustykle kiek pamenu, bet jie kazkaip issisuko kadangi tokiu pjuviu buvo labai mazai.
Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 03 22, 12:29)
O koks langų plotas?

Aš kai skaičiavau šiluminius nuostolius, supratau, kad sienos šiltinimas papildomais cm neduos tiek naudos, kaip pavyzdžiui šiltų (arba labai šiltų) langų pasirinkimas arba langų kiekio mažinimas.

Langų plotas apie 37,90m2, todėl ir yra visi pagrindiniai langai pietuose, ir tik trys nedideli langiukai rytuose/vakaruose. Varstomi tik trys per visą namą, tad tikiuosi daug šilumos per juos nepabėgs.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 22, 12:58)
Ir pasieksite tik A+ klasės namą?

Su dujiniu šildymu, gali būti, kad ir A+ nepasieks. Ten tie skaičiavimo koeficientai įvertinantys kuro "žalumą" gali pakišti koją.
Atsakyti