Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(madwifi @ 2016 03 19, 00:11)
taip tarp stygu ( horizontaliai ?) unifit 035 normaliai laikosi ?

Taip horziontaliai. Unifit 35 85 cm plocio laikosi, taciau neristos nepalikciau. Pilvai tikrai bus po dienos kitos.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 21, 10:48)
Tai stiklo vata šiuo atžvilgiu kaip tik geresnė?
Papildyta:
Tai kad brangesnė. Gera vata kainuoja brangiau už EPS.

Tai va. Iš pirmo žvilgsnio vata pigesnė, bet pasigilinus supranti, kad taip nėra.
Mano nuomone gera stiklo vata bus ilgaamžiškesnė už gerą akmens vatą savybių praradimo laikui bėgant atžvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 21, 15:52)

Mano nuomone gera stiklo vata bus ilgaamžiškesnė už gerą akmens vatą savybių praradimo laikui bėgant atžvilgiu.

Ir kiek ta gera vata kainuoja?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 21, 13:59)
Ir kiek ta gera vata kainuoja?

Unifit 032 jau vadinu gera vata, kainą minėjo Cibulis.
Bet kuriuo atveju kai nėra specifinių padidintų reikalavimų garso izoliacijai ir nedegumui linkstu prie kietų, neįgeriančių vandens ir sandarių šiltinimo medžiagų.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 21, 16:20)
Unifit 032 jau vadinu gera vata, kainą minėjo Cibulis.
Bet kuriuo atveju kai nėra specifinių padidintų reikalavimų garso izoliacijai ir nedegumui linkstu prie kietų, neįgeriančių vandens ir sandarių šiltinimo medžiagų.

Kaina lyg apie 50Eur/m3 .Kiek darbas dabar gali kainuoti kruopsciai sudeti m3 vatos ?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 03 21, 14:38)
Kaina  lyg apie 50Eur/m3 .Kiek darbas dabar gali kainuoti kruopsciai sudeti m3 vatos ?

Taip unifit 32 ~ 50 eur/m3.

As ilgai ieskojau kruopsciai dedanciu, galiausiai nusispjoviau ir dedu pats. Kainos uz m2 skaiciavo nuo 3.5 eur iki 15 eur.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 21, 10:34)
Elastingumas priklauso ne nuo ilgio, o nuo plaušo elastingumo ir plaušo padengimo "impregnavimo-sulipdymo" medžiagos. Bėgant laikui ta impregnavimo medžiaga suyra, ištirpsta nuo drėgmės ir plaušas sukrenta. Akmnes vatoje tai ypač pastebima. Išmirkykit vatą ir ji niekada nebebus tokia pat kaip tik ką iš gamyklos. Senos pakuotės taip pat skiriasi nuo šviežiai pagamintos vatos. Tai daug ką pasako apie vatų senėjimą ir reiklumą idealioms sąlygoms pastato apvalkale.    

Iš kur jūs ištraukėte tokias žinias? Kalbu apie tai, kad medžiagos elastingumą lemia ne plaušo ilgis, o plaušo impregnavimas kažkokia medžiaga? Kodėl tuomet akmens vatos nesulipdo ta specialia medžiaga? Nuo kokios drėgmės ta medžiaga ištirpsta? Mano stoge vatą iš apačios saugo PIR su dviguba folija, o iš viršaus - 45 laipsnių nuolydis.

Bet kuriuo atveju aš lieku prie įsitikinimo, kad EPS mediniame stoge - ne vieta. Į medinį šlaitinį stogą reikia dėti tik vatą arba pūsti ekovatą. Bet ir ekovata sukrenta. O EPS visai nelaiko garso, yra per daug degus ir tikėtina, kad vaikščiojančiame stoge išsihermetins su laiku. Purškiamos putos - nuodas, kurių į šlaitinį stogą nepūsčiau jokiu būdu. Pamatų šiltinimui niekas nededa vatos, tai gal neverta išradinėti dviračio ir į medinį stogą dėti EPS. Man jau užtenka prastai garsą izoliuojančių angokraščių, o čia visą stogą apšiltinti EPS: jokios garso izoliacijos. Nėra idealių medžiagų ir nereikia jų dėti ten, kur joms ne vieta.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 21, 14:38)
Kaina  lyg apie 50Eur/m3 .Kiek darbas dabar gali kainuoti kruopsciai sudeti m3 vatos ?

Buvom sutarę, kad man vatos kvadratinį metrą dės po 15 eurų (plėvelės suklijavimas Siga juosta, dvitėjų gegnių šiltinimas, pastorinimas 2 cm vata ir du Knauf Unifit 032 sluoksniai po 20 cm), bet po visų girtuoklysčių liko 8 eurai. Įvertinus visą kruopštumą ir laiko sąnaudas mažoka kaina, bet 15 eurų irgi per daug, nors padarė tikrai labai gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 kovo 2016 - 18:32
Persiprašau, kad pertraukiu Jūsų vatos analizę, bet labai reik pagalbos, jau greit startuoju su savo A pliuso statybom, reikalingas akylas statybų techninis prižiūrėtojas, kuris ne tik parašus suinteresuotas užmest, bet ir žinantis kaip A+ namas turi būt pastatytas, bei sugebantis pamatyti kas kaip daroma. Taip pat gal kokia rekomendaciją turit iš savo vertingos patirties kas 40cm Neps mokėtų sumest ant sienų teisingai? Širdingai dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2016 03 21, 21:46)
Persiprašau, kad pertraukiu Jūsų vatos analizę, bet labai reik pagalbos, jau greit startuoju su savo A pliuso statybom, reikalingas akylas statybų techninis prižiūrėtojas, kuris ne tik parašus suinteresuotas užmest, bet ir žinantis kaip A+ namas turi būt pastatytas, bei sugebantis pamatyti kas kaip daroma. Taip pat gal kokia rekomendaciją turit iš savo vertingos patirties kas 40cm Neps mokėtų sumest ant sienų teisingai? Širdingai dėkoju.

Ant sienos varysi 40 cm NEPS? Būsi rekordininkas. Kodėl tiek daug? Vieno aukšto namas ar kaimynai su dangoraižiais šalia? Dėl techninio prižiūrėtojo nežinau ar padėčiau, nes maniškis šį bei tą suprantą, bet nežinau kaip bus su parašais (paklausk Vaikio ar jam jis tiko, nes mano broliui tiko, bet nelabai). Bet kas gali gerai sudėti 40 cm NEPS - žinau. Dėjo man 35 cm, dėjo Vaikiui - 35 cm. Ir dar kitiems dėjo, bet greičiausiai 40 cm dar nedėjo. Bus rekordas.

Kokia bus namo apdaila? Kokias smeiges naudosi ar visai nedėsi? Ir iš viso - koks bus namas? Kas skaičiavo ar iš akies? Dėl šildymo elektra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 kovo 2016 - 22:10
QUOTE(cibulis @ 2016 03 21, 23:08)
Ant sienos varysi 40 cm NEPS? Būsi rekordininkas. Kodėl tiek daug? Vieno aukšto namas ar kaimynai su dangoraižiais šalia? Dėl techninio prižiūrėtojo nežinau ar padėčiau, nes maniškis šį bei tą suprantą, bet nežinau kaip bus su parašais (paklausk Vaikio ar jam jis tiko, nes mano broliui tiko, bet nelabai). Bet kas gali gerai sudėti 40 cm NEPS - žinau. Dėjo man 35 cm, dėjo Vaikiui - 35 cm. Ir dar kitiems dėjo, bet greičiausiai 40 cm dar nedėjo. Bus rekordas.

Kokia bus namo apdaila? Kokias smeiges naudosi ar visai nedėsi? Ir iš viso - koks bus namas? Kas skaičiavo ar iš akies? Dėl šildymo elektra?

Namas dviejų aukštų, kvadratas 10x11(plokščiastogis), sumąsčiau padaryti termosą be sudėtingų konstrukcijų taip išvengiant klaidų ir broko, aišku gausis kaip Dievas duos. Langai į visus gyvenamus kambarius pietiniai be jokių medžių ar dangoraižių, saulę kontroliuos lauko žaliuzės pietuose ir apsauginės rytuose/vakaruose. Per visą namą trys varstomi langai (du iš jų išėjimai š terasą iš skirtingų kambarių) ir vienas antram aukšte dėl senamadiškos baimės "kaip čia dabar langai nesidarinės," avariniam pravėdinimui. Vėsą tikiuos gaut ir iš ŽŠ.
Šildymas - galvos skausmas, bet greičiausiai liksiu prie dujinio katilo, nes visas mūsų kvartaliukas vieningai dujas vedasi, tad kainuos kapeikas, katilas bus atskiroje nuo namo patalpoje.
Su Neps tvirtinimu smeigiu manau neišvengsiu, dar vyksta analizė šituo klausimu prie kurios reik ir tinkamo meistro, būčiau labai dėkingas už kontaktą. Apdaila - tinkas, meldorfer kol kas atsisakau, neįsipaišo į architektūrą, aišku kuria labai nepasigirsiu, sunku kažką ištempt, bet kadangi namas ekonomiškam rajone (pilaitėj), tad nėr ten ką labai generuot.
Laukiam dar Vaikio nuomonės dėl tech. prižiūrėtojo, ar rimtas jis buvo?
Atsakyti
QUOTE(skasparas @ 2016 03 21, 22:31)
Šildymas - galvos skausmas, bet greičiausiai liksiu prie dujinio katilo, nes visas mūsų kvartaliukas vieningai dujas vedasi, tad kainuos kapeikas, katilas bus atskiroje nuo namo patalpoje.

namas ekonomiškam rajone (pilaitėj), tad nėr ten ką labai generuot.

40 cm NEPS ant sienų ir dujinis šildymas? Man čia galai nesueina. Kas taip jus įtikino, prikalbėjo. Mano ir Vaikio namas - irgi Pilaitėje. Gal kaimynai? Jei kas domina rašykite, asmeniškai (paspaudę ant vardo). Parodysiu namą ir viską papasakosiu, jei domina ir padėsiu.
Atsakyti
Kad susumavus bendrą kainą, primetus kelis gedimus, per 30 metų nežinau ar verta dėmesio kita šildymo rūšis šiai dienai, dar su mūsų didelėm karšto vandens išeigom ir mėgstama 23-24C temperatūra.
Jūsų namą žinau, gal km nuo mano.
Kreipsiuos kai prispirs
Atsakyti