QUOTE(BangaS @ 2016 03 21, 10:34)
Elastingumas priklauso ne nuo ilgio, o nuo plaušo elastingumo ir plaušo padengimo "impregnavimo-sulipdymo" medžiagos. Bėgant laikui ta impregnavimo medžiaga suyra, ištirpsta nuo drėgmės ir plaušas sukrenta. Akmnes vatoje tai ypač pastebima. Išmirkykit vatą ir ji niekada nebebus tokia pat kaip tik ką iš gamyklos. Senos pakuotės taip pat skiriasi nuo šviežiai pagamintos vatos. Tai daug ką pasako apie vatų senėjimą ir reiklumą idealioms sąlygoms pastato apvalkale.
Iš kur jūs ištraukėte tokias žinias? Kalbu apie tai, kad medžiagos elastingumą lemia ne plaušo ilgis, o plaušo impregnavimas kažkokia medžiaga? Kodėl tuomet akmens vatos nesulipdo ta specialia medžiaga? Nuo kokios drėgmės ta medžiaga ištirpsta? Mano stoge vatą iš apačios saugo PIR su dviguba folija, o iš viršaus - 45 laipsnių nuolydis.
Bet kuriuo atveju aš lieku prie įsitikinimo, kad EPS mediniame stoge - ne vieta. Į medinį šlaitinį stogą reikia dėti tik vatą arba pūsti ekovatą. Bet ir ekovata sukrenta. O EPS visai nelaiko garso, yra per daug degus ir tikėtina, kad vaikščiojančiame stoge išsihermetins su laiku. Purškiamos putos - nuodas, kurių į šlaitinį stogą nepūsčiau jokiu būdu. Pamatų šiltinimui niekas nededa vatos, tai gal neverta išradinėti dviračio ir į medinį stogą dėti EPS. Man jau užtenka prastai garsą izoliuojančių angokraščių, o čia visą stogą apšiltinti EPS: jokios garso izoliacijos. Nėra idealių medžiagų ir nereikia jų dėti ten, kur joms ne vieta.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 21, 14:38)
Kaina lyg apie 50Eur/m3 .Kiek darbas dabar gali kainuoti kruopsciai sudeti m3 vatos ?
Buvom sutarę, kad man vatos kvadratinį metrą dės po 15 eurų (plėvelės suklijavimas Siga juosta, dvitėjų gegnių šiltinimas, pastorinimas 2 cm vata ir du Knauf Unifit 032 sluoksniai po 20 cm), bet po visų girtuoklysčių liko 8 eurai. Įvertinus visą kruopštumą ir laiko sąnaudas mažoka kaina, bet 15 eurų irgi per daug, nors padarė tikrai labai gerai.