Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 18, 21:35)
Paroc extra plus sakyčiau iš visų lygintu akmens vatų elastingiausia. Aišku gerai stiklo vatai truputį pralaimi šiuo klausimu. Visos vatos su 0,035 ir didesnėm vertem skudurai...šiltu namų temoje nuodėmė apie tokias ir kalbėti.
Papildyta:

Koks elastingumas iš tokio 0.035 skuduro gali buti?

Siltinam stoga patys, tad komentaras is patirties..

Tarp gegniu (kur slaitas) sudejome unifit 32 - 2x12 cm. Zemiau eis 10 cm PIR. Turiu tarpgegniu 85 cm, tai tarkim 12 cm laikosi bet nepasakyciau kad tvirtai (stogo nuolydis 30 laipsniu)

Tarp stygu ir virs stygu dedam unifit 35 - 2x20cm. Zemiau 12 mm OSB + PIR 3 cm. Pradejus dirbti su unifit 35, jauciasi kad ji gerokai minkstesne vs unifit 32, suspausti 20 cm iki 10 cm tikrai galima, taciau man ji ne ka prasciau laikosi 85 cm tarpgegni (tiksliau tarp stygu). Aisku jos svoris mazesnis, nes tankis mazesnis ir naudojamas sluoksnis storesnis.

Antrasyki irgi imciau unifit 35 ten kur nereikia skaiciuoti storio.
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 03 18, 22:29)
Siltinam stoga patys, tad komentaras is patirties..

Tarp gegniu (kur slaitas) sudejome unifit 32 - 2x12 cm. Zemiau eis 10 cm PIR. Turiu tarpgegniu 85 cm, tai tarkim 12 cm laikosi bet nepasakyciau kad tvirtai (stogo nuolydis 30 laipsniu)

Tarp stygu ir virs stygu dedam unifit 35 - 2x20cm. Zemiau 12 mm OSB + PIR 3 cm. Pradejus dirbti su unifit 35, jauciasi kad ji gerokai  minkstesne vs unifit 32, suspausti 20 cm iki 10 cm tikrai galima, taciau man ji ne ka prasciau laikosi 85 cm tarpgegni (tiksliau tarp stygu). Aisku jos svoris mazesnis, nes tankis mazesnis ir naudojamas sluoksnis storesnis.

Antrasyki irgi imciau unifit 35 ten kur nereikia skaiciuoti storio.

taip tarp stygu ( horizontaliai ?) unifit 035 normaliai laikosi ?
Atsakyti
O kaip del stiklo vatos vandens igeriamumo? Radau nuomone kad jis yra zymiai didesnis uz akmens vatos, todel nerekomenduojama naudoti stiklo vatos isorinems sienoms apsiltinti.
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 19, 09:46)
todel nerekomenduojama naudoti stiklo vatos isorinems sienoms apsiltinti.

O tai kokia tada jo paskirtis smile.gif.

Man tai tas teiginys atrodo absurdiškai. O ir akmens vata man atrodo labiau linkusi drėgmę įgert nei stiklo vata.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 19, 15:33)
O tai kokia tada jo paskirtis smile.gif.

Man tai tas teiginys atrodo absurdiškai. O ir akmens vata man atrodo labiau linkusi drėgmę įgert nei stiklo vata.

Rasiau ka radau interneto platybese, kiek tame teisybes nezinau, uztai ir domiuosi smile.gif
Pvz.:
Stiklo vata geriau nei akmens vata sugeria drėgmę ir garus, todėl gali greičiau prarasti šilumos izoliavimo savybes

Aišku Rookwul, arba Parok tik ne Isovery nes tai stiklo vata ji naudojama sausose patalpose kaip garso izoliacinė medžiaga.
Yra tokia taisyklė - jeigu izoliacinė medžiaga sugeria daugiau negu 10% salyginės oro drėgmės tai jos šilumos kooficientas lygus nuliui, o Izoveris sugeria daugiau nei 15%, tai daryk išvadas

Isoveris...tai beveik tas pat, kas stiklo vata, kuri meistriškai geria drėgmę.

Ir t.t.

Atsakyti
Kai domėjausi vatomis man pasirodė šitas palyginimas visai neblogas.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 19, 16:10)
Rasiau ka radau interneto platybese, kiek tame teisybes nezinau, uztai ir domiuosi smile.gif

Man tai čia labai panašu į "viena bobutė sakė". Tiesa, kai pats rinkausi vatą, tai abi vatas buvau įkišęs į vandenį, bet kuri labiau gėrė drėgmę ir kuri geriau džiuvo nepamenu. Nusipirk ar kur gauk abi dominančias vatas ir pasidaryk testą pats. Galėsi ir kitiems papasakoti.

Beje, kodėl taip dėl vandens bijai? Iš kur vata jo gaus?
Papildyta:
QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 03 18, 22:29)

Mano Unifit 32 kuo puikiausiai laikėsi net ir visiškai horizontalioje padėtyje. Galbūt dėl to, kad storis 20 cm. Gal per mažą užleidimą į šonus darote, kad prastai laikosi. Per didelis užleidimas lenkia per vidurį vatą. Jei gerai pamenu mano atveju optimalus užleidimas buvo apie 15 mm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 19 kovo 2016 - 17:28
QUOTE(cibulis @ 2016 03 19, 17:26)
Beje, kodėl taip dėl vandens bijai? Iš kur vata jo gaus?

Negaliu sakyti, kad bijau del vandens, tiesiog jei renkantis is 2 labai panasiu produktu, vienas yra geresniu savybiu kas liecia igeriamuma, tai rinkciausi ji ir tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 19, 09:46)
O kaip del stiklo vatos vandens igeriamumo? Radau nuomone kad jis yra zymiai didesnis uz akmens vatos, todel nerekomenduojama naudoti stiklo vatos isorinems sienoms apsiltinti.

paziurejus sertifikatus paroc ir knauf unifit tai igeriamumas 1 : 1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 19 kovo 2016 - 18:05
QUOTE(madwifi @ 2016 03 19, 19:05)
paziurejus sertifikatus paroc ir knauf unifit tai igeriamumas 1 : 1

Paskutiniu metu man papuola i stoga deti stiklovata,i sienas akmens.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2016 03 19, 18:33)
Paskutiniu metu man papuola i stoga deti stiklovata,i sienas akmens.

papuola...
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 21:16)
Taigi realiai Unift 032 praktiškai nieko nenusileidžia Parocui pagal tankį, tačiau dėl to, kad stiklo vatos plaušas yra ilgas, o akmens trumpas, stiklo vata yra elastingesnė, geriau atstato formą.

Elastingumas priklauso ne nuo ilgio, o nuo plaušo elastingumo ir plaušo padengimo "impregnavimo-sulipdymo" medžiagos. Bėgant laikui ta impregnavimo medžiaga suyra, ištirpsta nuo drėgmės ir plaušas sukrenta. Akmnes vatoje tai ypač pastebima. Išmirkykit vatą ir ji niekada nebebus tokia pat kaip tik ką iš gamyklos. Senos pakuotės taip pat skiriasi nuo šviežiai pagamintos vatos. Tai daug ką pasako apie vatų senėjimą ir reiklumą idealioms sąlygoms pastato apvalkale.

QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 18, 21:35)
Paroc extra plus sakyčiau iš visų lygintu akmens vatų elastingiausia. Aišku gerai stiklo vatai truputį pralaimi šiuo klausimu. Visos vatos su 0,035 ir didesnėm vertem skudurai...šiltu namų temoje nuodėmė apie tokias ir kalbėti.
Papildyta:

Koks elastingumas iš tokio 0.035 skuduro gali buti?

Pritarčiau. Jeigu reikia normalesnės vatos, tai ji pradeda kainuoti kaip putplastis .
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 21, 10:34)
nuo drėgmės ir plaušas sukrenta. Akmnes vatoje tai ypač pastebima. Išmirkykit vatą ir ji niekada nebebus tokia pat kaip tik ką iš gamyklos. Senos pakuotės taip pat skiriasi nuo šviežiai pagamintos vatos.

Tai stiklo vata šiuo atžvilgiu kaip tik geresnė?

Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2016 03 21, 10:34)
Jeigu reikia normalesnės vatos, tai ji pradeda kainuoti kaip putplastis .

Tai kad brangesnė. Gera vata kainuoja brangiau už EPS.
Atsakyti