QUOTE(remiga @ 2016 03 18, 20:16)
Ar nesvarstet Knauf Free-Spanning Ceiling, kaip pasidarė Kristinka, kad išvengti šiltinimo sluoksnio subadymo?
Beje kodėl nenaudojote PIR plokštės su gipskartoniu?
Kristinos varianto nesvarsčiau, todėl kad šlaite taupiau vietą, erdvę. GKP tiesiai prie PIR sutaupo karkasui reikalingą atstumą, kuris tikriausiai sudarytų apie 10 cm. Be to nežinau ar Knauf Free-Spanning Ceilling sistema tinkama 45 laipsnių šlaitui. Visur kitur (pirmo ir antro aukšto lubos) tokia sistema nieko nebūtų pagalbėjusi, nes tvirtinau ne į PIR. Pirmame aukšte į perdangos plokštę, antrame - į stygas.
PIR iš karto su GKP domino, bet jis yra ženkliai brangesnis už PIR + klijai + GKP, t.y. pačiam pasidaryti pigiau. Kitas dalykas tas, kad jei imi iš gamyklos PIR su GKP, tai negali normaliai užsandarinti plokščių sandūrų. Ant GKP jokia aliuminio folija neliptų. O dabar suklijavome PIR, visas siūles praėjome su aliuminio juosta. Vieninteliai pažeidimai yra ten, kur sukti medvraščiai, bet tai daug mažesni nesandarumai nei PIR iš karto su GKP, kur kiekvieno lapo perimetru bus nesandaru.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 18, 20:29)
Man arhitektas irgi siule Isoveri, bet pasiskaiciau, kad jinai "skysta" ir megstanti igerti dregme, o akmens vata zymiai tvirtesne ir standesne, bei zymiai maziau igerianti dregme, tai atsisakiau. O gal bereikalo?
Ta stiklo vata, kurios liamda iki 0,035, ir man nepatiko. Minkšta, skuduras. Aš dėjau
Knauf Unifit 032. Šita - nerealus daiktas. Pakankamai kieta, stangri, gerai laiko formas. Visi, kurie iki tol gyrė Paroc vatą, pamatę šitą pakeisdavo nuomonę, kad stiklo vata gali būti ir tvirta, stangri. Visa esmė, kad ji brangi. Man kainavo 49,80 euro už kubą. Paroc Extra Plus kažkur 10-15 eurų pigiau, bet ir liamda prastesnė. Man reikėjo kuo geresnės liamdos. Jei nebūtų tokia brangi, būčiau dėjęs
šitą. Jos kaina lygtai apie 400 Lt už kubą. Man reklamos tikslais būtų davę maždaug po 280 Lt, bet vis tiek per daug brangu. Nuvažiuok į Knauf atstovybę ar parduotuvę ir pačiupinėk šitą Knauf Unifit 032 vatą. Gali būti, kad nebenorėsi akmens vatos.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 18, 20:22)
Paskaityk ką parašei ...
neapsimesk kvailiuku , kaip gali vata nuo savo sunkio susėsti i šoną
Baigiam kvailus ginčus. Tiesiog manau, kad nėra sunku pakartoti informaciją.