Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(VilkasPilkas @ 2016 03 18, 17:34)
Cibuli kaip jusu mansardoje slaituose suktas gipsas ar viskas ok, sklimu jokiu nera ?

Ant gipso plokštės privaryta daug klijų, gipsas glaustas prie PIR ir su medvarščiais dar pritvirtintas į gegnes. Jokių skilimų nėra, nes visu GKP perimetru eina šešėlinė siūlė (šešėlinė siūlė - tai tarpas tarp GKP ir sienos, jį darėme lyg ir 4-5 mm, o kai susidėjo kampai liko apie 2 mm). Visas GKP prie visų sienų, šlaitų eina su šešėline siūle. Jokių skilimų, įtrūkimų nėra.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 18, 18:18)
Pastebeta ne pirma karta ,kad neskaitai kas buvo parasyta  ar atidumo ... , Ar sunku buvo atsiversti kelis puslapius ir paskaityti .Kabinejiesi prie ...

Nuotrauka pasvirus, tai man ir neaišku: ar karkasas horizontalus, ar vertikalus. Galėjo nuotrauka būti ir platesnė. Todėl ir buvo įdomu kaip padaryta ir kaip susėdo? Nesikabinau, o norėjau daugiau informacijos. Juo labiau, kad visko nesistengiu mintai įsiminti, kas kur ir ką parašė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 kovo 2016 - 18:35
Ar nesvarstet Knauf Free-Spanning Ceiling, kaip pasidarė Kristinka, kad išvengti šiltinimo sluoksnio subadymo?

Beje kodėl nenaudojote PIR plokštės su gipskartoniu?

QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 18:32)
Ant gipso plokštės privaryta daug klijų, gipsas glaustas prie PIR ir su medvarščiais dar pritvirtintas į gegnes. Jokių skilimų nėra, nes visu GKP perimetru eina šešėlinė siūlė (šešėlinė siūlė - tai tarpas tarp GKP ir sienos, jį darėme lyg ir 4-5 mm, o kai susidėjo kampai liko apie 2 mm). Visas GKP prie visų sienų, šlaitų eina su šešėline siūle. Jokių skilimų, įtrūkimų nėra.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 20:32)

Nuotrauka pasvirus, tai man ir neaišku: ar karkasas horizontalus, ar vertikalus.

Paskaityk ką parašei ... smile.gif neapsimesk kvailiuku , kaip gali vata nuo savo sunkio susėsti i šoną mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 17:11)
Ir stiklo vata. Praeitais metais kaimynas ardė statybinį vagonėlį, kuriam buvo daugiau nei 5 metai. Gal kokie 8 metai. Jis buvo šiltintas Isoverio stiklo vata. Vagonas buvo apkaltas skardos lakštais, kai kurie kampai buvo nesandarūs. Tai tuose nesandariuose kampuose geltona Isoverio vata buvo parudavusi (nuo vėjo atneštų dulkių), bet visa kita vata kaip ką tik sudėta. Ir tai ji buvo paprasta, gana minkšta. Jei paimti geresnę, tvirtesnę stiklo vatą, tai ji puikus šilumos izoliatorius. Ir mano galvą lenkia akmens vatą.

Man arhitektas irgi siule Isoveri, bet pasiskaiciau, kad jinai "skysta" ir megstanti igerti dregme, o akmens vata zymiai tvirtesne ir standesne, bei zymiai maziau igerianti dregme, tai atsisakiau. O gal bereikalo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balamūtas: 18 kovo 2016 - 20:34
QUOTE(remiga @ 2016 03 18, 20:16)
Ar nesvarstet  Knauf Free-Spanning Ceiling, kaip pasidarė Kristinka, kad išvengti šiltinimo sluoksnio subadymo?

Beje kodėl nenaudojote PIR plokštės su gipskartoniu?

Kristinos varianto nesvarsčiau, todėl kad šlaite taupiau vietą, erdvę. GKP tiesiai prie PIR sutaupo karkasui reikalingą atstumą, kuris tikriausiai sudarytų apie 10 cm. Be to nežinau ar Knauf Free-Spanning Ceilling sistema tinkama 45 laipsnių šlaitui. Visur kitur (pirmo ir antro aukšto lubos) tokia sistema nieko nebūtų pagalbėjusi, nes tvirtinau ne į PIR. Pirmame aukšte į perdangos plokštę, antrame - į stygas.

PIR iš karto su GKP domino, bet jis yra ženkliai brangesnis už PIR + klijai + GKP, t.y. pačiam pasidaryti pigiau. Kitas dalykas tas, kad jei imi iš gamyklos PIR su GKP, tai negali normaliai užsandarinti plokščių sandūrų. Ant GKP jokia aliuminio folija neliptų. O dabar suklijavome PIR, visas siūles praėjome su aliuminio juosta. Vieninteliai pažeidimai yra ten, kur sukti medvraščiai, bet tai daug mažesni nesandarumai nei PIR iš karto su GKP, kur kiekvieno lapo perimetru bus nesandaru.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 18, 20:29)
Man arhitektas irgi siule Isoveri, bet pasiskaiciau, kad jinai "skysta" ir megstanti igerti dregme, o akmens vata zymiai tvirtesne ir standesne, bei zymiai maziau igerianti dregme, tai atsisakiau. O gal bereikalo? g.gif

Ta stiklo vata, kurios liamda iki 0,035, ir man nepatiko. Minkšta, skuduras. Aš dėjau Knauf Unifit 032. Šita - nerealus daiktas. Pakankamai kieta, stangri, gerai laiko formas. Visi, kurie iki tol gyrė Paroc vatą, pamatę šitą pakeisdavo nuomonę, kad stiklo vata gali būti ir tvirta, stangri. Visa esmė, kad ji brangi. Man kainavo 49,80 euro už kubą. Paroc Extra Plus kažkur 10-15 eurų pigiau, bet ir liamda prastesnė. Man reikėjo kuo geresnės liamdos. Jei nebūtų tokia brangi, būčiau dėjęs šitą. Jos kaina lygtai apie 400 Lt už kubą. Man reklamos tikslais būtų davę maždaug po 280 Lt, bet vis tiek per daug brangu. Nuvažiuok į Knauf atstovybę ar parduotuvę ir pačiupinėk šitą Knauf Unifit 032 vatą. Gali būti, kad nebenorėsi akmens vatos.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 03 18, 20:22)
Paskaityk ką parašei ...  smile.gif neapsimesk kvailiuku  , kaip gali vata nuo savo sunkio susėsti i šoną  mirksiukas.gif

Baigiam kvailus ginčus. Tiesiog manau, kad nėra sunku pakartoti informaciją.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 20:51)
Ta stiklo vata, kurios liamda iki 0,035, ir man nepatiko. Minkšta, skuduras. Aš dėjau Knauf Unifit 032. Šita - nerealus daiktas. Pakankamai kieta, stangri, gerai laiko formas. Visi, kurie iki tol gyrė Paroc vatą, pamatę šitą pakeisdavo nuomonę, kad stiklo vata gali būti ir tvirta, stangri. Visa esmė, kad ji brangi. Man kainavo 49,80 euro už kubą. Paroc Extra Plus kažkur 10-15 eurų pigiau, bet ir liamda prastesnė. Man reikėjo kuo geresnės liamdos. Jei nebūtų tokia brangi, būčiau dėjęs šitą. Jos kaina lygtai apie 400 Lt už kubą. Man reklamos tikslais būtų davę maždaug po 280 Lt, bet vis tiek per daug brangu. Nuvažiuok į Knauf atstovybę ar parduotuvę ir pačiupinėk šitą Knauf Unifit 032 vatą. Gali būti, kad nebenorėsi akmens vatos.

ar Unifit 035 stipriai elastingumu skiriasi nuo 032 ?
Isover gamybos technologijoj naudojami formaldehidai ?
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2016 03 18, 21:01)

Nežinau ar skiriasi elastingumu, bet esmė ta, kad Unift 035 yra apie 19 kg medžiagos kubui, kuomet Unifit 032 - apie 32 kg kubui. Akmens vata, kurios liamda 0,034. tankis apie 40 kg. Taigi realiai Unift 032 praktiškai nieko nenusileidžia Parocui pagal tankį, tačiau dėl to, kad stiklo vatos plaušas yra ilgas, o akmens trumpas, stiklo vata yra elastingesnė, geriau atstato formą. Akmens vata turi tik vieną privalumą. Dėl šiek tiek didesnio tankio geriau vasarą sugers karštį. Visą kitą stiklo vatos pusėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 kovo 2016 - 21:22
QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 21:16)
Nežinau ar skiriasi elastingu, bet esmė ta, kad Unift 035 yra apie 19 kg medžiagos kubui, kuomet Unifit 032 - apie 30 kg kubui. Akmens vata, kurios liamda 0,34. tankis apie 40 kg. Taigi realiai Unift 032 praktiškai nieko nenusileidžia Parocui pagal tankį, tačiau dėl to, kad stiklo vatos plaušas yra ilgas, o akmens trumpas, stiklo vata yra elastingesnė, geriau atstato formą. Akmens vata turi tik vieną privalumą. Dėl šiek tiek didesnio tankio geriaus vasarą sugers karštį. Visą kitą stiklo vatos pusėje.

unifit man patinka visu pirma todel kad nenaudojami formladehidai, plius asiku elastingumas ?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 21:16)
Nežinau ar skiriasi elastingumu, bet esmė ta, kad Unift 035 yra apie 19 kg medžiagos kubui, kuomet Unifit 032 - apie 32 kg kubui. Akmens vata, kurios liamda 0,034. tankis apie 40 kg. Taigi realiai Unift 032 praktiškai nieko nenusileidžia Parocui pagal tankį, tačiau dėl to, kad stiklo vatos plaušas yra ilgas, o akmens trumpas, stiklo vata yra elastingesnė, geriau atstato formą. Akmens vata turi tik vieną privalumą. Dėl šiek tiek didesnio tankio geriau vasarą sugers karštį. Visą kitą stiklo vatos pusėje.

Paroc extra plus sakyčiau iš visų lygintu akmens vatų elastingiausia. Aišku gerai stiklo vatai truputį pralaimi šiuo klausimu. Visos vatos su 0,035 ir didesnėm vertem skudurai...šiltu namų temoje nuodėmė apie tokias ir kalbėti.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2016 03 18, 21:01)

Koks elastingumas iš tokio 0.035 skuduro gali buti?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 18, 20:51)

Liamdos man uztenka ir paprasto paroco, ne pliuso, o jisai visais 20€ pigiau. Ant kokiu 80 kubu jau ir susidaro nemenkas skirtumas. Kad kas duotu paciupinet vatas isbuvusias sienoj pvz. 5 metus, va tada butu galima susidaryt realu vaizda ir galbut nepagailet tu 20€/kubui daugiau..
Papildyta:
QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 18, 21:35)
Paroc extra plus sakyčiau iš visų lygintu akmens vatų elastingiausia. Aišku gerai stiklo vatai truputį pralaimi šiuo klausimu. Visos vatos su 0,035 ir didesnėm vertem skudurai...šiltu namų temoje nuodėmė apie tokias ir kalbėti.

Tai ka rekomenduotum karkasinei sienai?
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 18, 21:38)
Liamdos man uztenka ir paprasto paroco, ne pliuso, o jisai visais 20€ pigiau. Ant kokiu 80 kubu jau ir susidaro nemenkas skirtumas. Kad kas duotu paciupinet vatas isbuvusias sienoj pvz. 5 metus, va tada butu galima susidaryt realu vaizda ir galbut nepagailet tu 20€/kubui daugiau..
Papildyta:

Tai ka rekomenduotum karkasinei sienai?

Bet kuria vata kuri tankesne nei 30kg ir liamda nedidesne už 0.034
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 18, 21:51)
Bet kuria vata kuri tankesne nei 30kg ir liamda nedidesne už 0.034

Pritariu.
Papildyta:
QUOTE(balamūtas @ 2016 03 18, 21:38)
Kad kas duotu paciupinet vatas isbuvusias sienoj pvz. 5 metus, va tada butu galima susidaryt realu vaizda ir galbut nepagailet tu 20€/kubui daugiau..

Dar žmonas užsimanysi pačiupinėt... O jei rimtai, niekas tau neduos pačiupinėti medžiagų po 5 metų. Nebent kniskis internete, ieškok, kažkokių išmontavimo, laboratorinių pavyzdžių.

O dėl kainos galiu pasakyti paprastai. Dažniausiai geri daiktai kainuoja ne dėl to brangiau, kad iš tavęs atimtų eurą, o dėl to, kad jie geresni. Aš daug kur namo statyboj esu mokėjęs daugiau nei vidurkis, bet kokybės jausmas name juntamas. Dažnai už kokybę reikia mokėti brangiau, nors visko būna. Pvz., paprasto pinigų lupikavimo.
Atsakyti