Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

QUOTE(cibulis @ 2016 03 17, 12:10)
Domėjaisi, kiek tokia sistema kainuoja?

neteko, bet jei reiketu pirkti tai logiska butu imti tik pacias ju "smeiges"
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 16, 22:43)
Mano supratimu - tikrai geras dalykas. Tik jie rodo, kad karkasą ventiliuojamam fasadui daro tiesiai ant nearmuoto EPS. Įtariu, kad nėra gerai, nes EPS gali pradėti dūlėti. Kitas dalykas - ne iki galo aiškus tvirtinimas, kuris gali sukurti šalčio tiltus. Nors lyg ir nėra šalčio tiltų.

bijau kad atviras putplastis ventiliuojam fasade negali but del priesgaisriniu reikalavimu.
Atsakyti
Gal galite kas greituoju būdu rekomenduoti sąžiningus fasadininkus (apšiltinimas, armavimas, smeigiavimas, išneštų langų apėjimas, tinkavimas), nes maniškiai, išklausę apie jų laukiantį darbą, nėrė į krūmus... Ačiū iš anksto.
Atsakyti
QUOTE(madwifi @ 2016 03 17, 20:47)
bijau kad atviras putplastis ventiliuojam fasade negali but del priesgaisriniu reikalavimu.

Vokieciuose leidžia, pas mus draudžia? Kur čia taip stre parašyta? Tai stogą šiltinti putplasciu irgi negalima tada.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 17, 21:50)
Vokieciuose leidžia, pas mus draudžia?  Kur čia taip stre parašyta? Tai stogą šiltinti putplasciu irgi negalima tada.

nezinau, sakau gi kad "bijau". kazkur lyg viena ausim girdejes buvau, mintis tokia kad tam ventiliuojamam tarpe geras ciongas susidaro gaisro atveju ir atviras polistirolas pleska kaip pavasarine zole. buvo kazkur youtube filmas kaip rusijoj taip siltintas daugiauksits graziai pleskejo.
bet kuriuo atveju sau taip nedaryciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 17 kovo 2016 - 21:59
QUOTE(BangaS @ 2016 03 17, 15:09)
Tik dvitėjinės steico sijos...

Nedaryčiau tokio karkaso. Man tai toks karkasas konkretus šilumos tiltas. Na ne metalas, bet vis tiek. Tas kur nuotrauką buvai pateikęs vis tik irgi taip slabnokai atrodė. Vat jei visos plokštelės tokios stambios būtų, kaip viršutinėje eilėje, tada dar dar, bet dabar, tai toks vaizdas, kad fasado apdaila turėtų būti labai lengva. Ir stiklopluošto pritvirtinimas prie metalinių kampukų tik su dviem varžteliais, nu atleiskit, bet tikrai per silpnas. Bet vis tiek jis man labiau patiktų už dvitėjų steiko sijų karkasą. Nebent apie karkasinuko statybą būtų kalba.

Tai vadinasi, teisingiausia būtų kalbėti apie normalų klinkerio plytų fasadą sumūrytą geriausia ant ne "termiškai atskirto" su didžiuliais šilumos tilteliais, o ant visiškai atskiro pamatėlio. Tik jau sienų storis tuomet wacko.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 kovo 2016 - 22:10
QUOTE(Adwoco @ 2016 03 17, 21:19)
Gal galite kas greituoju būdu rekomenduoti sąžiningus fasadininkus (apšiltinimas, armavimas, smeigiavimas, išneštų langų apėjimas, tinkavimas), nes maniškiai, išklausę apie jų laukiantį darbą, nėrė į krūmus... Ačiū iš anksto.

Galiu rekomenduoti savus meistrus. Man jie patiko. Jie ir vaikiui fasadą darė. Gal jam kitaip pasirodė. Gali jo nuomonės paklausti. Tik jei reikia greitai, gali nieko neišdegti. Jie man vidų dabar daro. Teisingiau daro kažkokį kitą namą, bet kitą savaitę ateis pas mane. Abejoju ar jie tokiu oru jau lenda į lauką, nors kas ten žino. Gal kokiam balandžiui ir gegužei ir sutartum.

Aš juos namo fasadui pradėjau medžioti gruodį, sausį (čia prieš du metus). Sutarėm, kad ateis gegužė, aš vėlavau, jie kitur darbų turėjo, tai realiai fasadą daryti pradėjo liepą, jei gerai pamenu. Šiaip statybose galioja tokia auksinė taisyklė: geriau su meistrais dėl darbų tartis prieš kelis mėnesius. Tada ir kainos geresnės ir grafiką galima sudėlioti. Jei viskas paskubomis, jie jaučia, kad klientas skuba ir gali ženkliai kainą užkelti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2016 - 22:49
QUOTE(cibulis @ 2016 03 17, 22:48)
Galiu rekomenduoti savus meistrus. Man jie patiko. Jie ir vaikiui fasadą darė. Gal jam kitaip pasirodė. Gali jo nuomonės paklausti. Tik jei reikia greitai, gali nieko neišdegti. Jie man vidų dabar daro. Teisingiau daro kažkokį kitą namą, bet kitą savaitę ateis pas mane. Abejoju ar jie tokiu oru jau lenda į lauką, nors kas ten žino. Gal kokiam balandžiui ir gegužei ir sutartum.

Aš juos namo fasadui pradėjau medžioti gruodį, sausį (čia prieš du metus). Sutarėm, kad ateis gegužė, aš vėlavau, jie kitur darbų turėjo, tai realiai fasadą daryti pradėjo liepą, jei gerai pamenu. Šiaip statybose galioja tokia auksinė taisyklė: geriau su meistrais dėl darbų tartis prieš kelis mėnesius. Tada ir kainos geresnės ir grafiką galima sudėlioti. Jei viskas paskubomis, jie jaučia, kad klientas skuba ir gali ženkliai kainą užkelti.

Ok, parasykite kontakta, bandysiu derintis. Planas butu balandziui.
Atsakyti
Jeigu gali Cibuli, man taip pat parasyk fasado darbininku kontaktus, vienas pazystamas iesko.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 17, 22:04)
Nedaryčiau tokio karkaso. Man tai toks karkasas konkretus šilumos tiltas. Na ne metalas, bet vis tiek. Tas kur nuotrauką buvai pateikęs vis tik irgi taip slabnokai atrodė. Vat jei visos plokštelės tokios stambios būtų, kaip viršutinėje eilėje, tada dar dar, bet dabar, tai toks vaizdas, kad fasado apdaila turėtų būti labai lengva. Ir stiklopluošto pritvirtinimas prie metalinių kampukų tik su dviem varžteliais, nu atleiskit, bet tikrai per silpnas. Bet vis tiek jis man labiau patiktų už dvitėjų steiko sijų karkasą. Nebent apie karkasinuko statybą būtų kalba.

Tai vadinasi, teisingiausia būtų kalbėti apie normalų klinkerio plytų fasadą sumūrytą geriausia ant ne "termiškai atskirto" su didžiuliais šilumos tilteliais, o ant visiškai atskiro pamatėlio. Tik jau sienų storis tuomet  wacko.gif

Abu karkaso variantai nėra tobuli. Galima skyles išpjauti vidurinėje dvitėjinės sijos dalyje paliekant tik 20-25% to kas ten buvo. Taip ir nuostoliai sumažės daugiau nei dvigubai, o laikymo pakaks. Sija ant sienos tokioje vietoje nebėra lenkiamas elementas. Vistiek nesiūlau celiuliozinės izoliacijos jeigu reikia pasiekti 15 kWh/m2A

Atskiras pamatėlis tai jau bus dveji pamatai vienam namui su dviem polių komplektais... Geriau tegul daro tradicinį trisluoksnį su giliau įleistu eps, glaudžia apdailinį mūrą tiesiai prie neps, įdeda šiek tiek ventiliacinių dėžučių ir stato nešančias sienas ant Perinsul.
Jeigu reiks ryšių klinkeriui per putplastį po to kai putplastis užklijuotas tai galėčiau kažką pasiūlyti, tik tegul ima pilnavidurius kietesnius blokeklius, kad neišbrangintų tvirtinimo labai.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 18, 09:23)
Abu karkaso variantai nėra tobuli.

Man atrodo, kad jei nenori vien tinko ant fasado, tai geriausias variantas lieka klinkerio plytelės. Dedi 35 cm EPS 100 markės, armuoji 200 gramų tinkleliu ir naudoji tas stiklo pluošto smeiges (8 į kvadratinį metrą). Ir tada dedi nesunkias klinkerio plyteles: geriausia, kad vienas kvadratinis metras svertų iki 17-19 kg, tokios plytelės dažniausiai būna 7-9 mm storio. Storesnės plytelės, pvz., 14 mm jau gali būti per sunkusios.

Galbūt nebloga ir tokia sistema, bet aš tokį EPS dar būtinai ir armuočiau. Tik įtariu, kad kaina ženkliai išaugtų.

Kitas ir mano galva esminis dalykas yra tas, kad A+/A++ klasei tikrai nebaisu dėl smeigių galvų sukuriamas šalčio tiltas. Pasyvus namas turi standartą - 1 kv. metrui namo ploto ne daugiau kaip 15,49 kWh šildymo sąnaudų per metus. Kai man skaičiavo namą su PHPP, tai tos smeigės gana ženkliai blogino namo šiltumą, bet kuomet reikalai pakrypsta žemiau 20 kWh/1 m2, tai viską lemia smulkmenos.

A+/A++ klasės namui tokio reikalavimo (15,49 kWh) nėra. Ten vertinama, jei gerai pamenu, kažkokiu C rodikliu, kuris priklauso nuo daug dalykų. Vienas jų - namo dydis. Kuo namas didesnis, tuo jis turi būti šiltesnis ir atvirkščiai. Bet kuriuo atveju gana normaliam apie 150 kv. metrų namui šildymo išlaidos lyg ir gali būti apie 25-30 kWh/1 m2. O tokiu atveju smiegių sukuriami šalčio tiltai neturi jokios įtakos, nes jas lengva kompensuoti kitomis atitvaromis.

Tačiau jei norima, kad namas iš tiesų naudotų mažai energijos šildymui, tai tada viskas turi reikšmės. Net ir smeigės. Ir įvertinus faktą, kad klinkerio plytelių ar ventiliuojamas fasadas yra brangus, todėl tinkuotas fasadas su įgilintomis smeigėmis - puikus pasirinkimas. Ir nebrangu įsirengti, ir namas maksimaliai šiltas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 18 kovo 2016 - 09:44
QUOTE(mintas @ 2016 03 17, 17:57)
Ką tik rekomendavau vienam žmogui.

Mano supratimu užpūtus šlapiuoju būdu, gaunasi labai tanki masė, nelabai yra kur sukristi.

Nuotrauka http://www.part.lt/i...3556a461877.JPG
Spręskite patys ...
Atsakyti