Įkraunama...
Įkraunama...

A, A+, A++, Pasyvus namas - 37

As manau kad perdaug jus cia visko bijot, pirma a suklijavau be jokios baimes, viskas ok. Va jai taip kokius 8m i virsu ir labai placia siena gal ir suabejociau, bet kai bijo net dalinius fragmentus klijuot tai tikrai perdetai nerimauja..

Man Cibulio atveju nepatinka ne pacios plyteles o fuga. Ji tiesiog per daug plona o kaip bebutu pas klijuojama klinkeri butent fuga trumpiausiai tarnauja. Klijuojamo klinkerio atveju ji gaunas vos ne 1cm o pas Cibuli matomai keli mm..

QUOTE(madwifi @ 2016 03 16, 21:14)
sikart sutiksiu su kosmosu, jei jau darai solidziai, tai muriji tikra klinkerio plytu fasada, o ne jo imitacija is klijuotu plyteliu, tokiu atveju zymiai geresnis cibulio pasirinkimas, nekeliantis galvos skausmo del klijavimo prie putplascio ir netrodo juokingai, nes priemones atitinka tiksla.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 03 16, 22:36)
Iš kur šitą nuotrauką ištraukėt? Čia kažkas Lietuvoje daro? Ar kažkur už sienos plačiame pasaulyje radote?

Čia nuotrauka iš Lietuvos. Taip bandoma daryti fasadą be šalčio tiltų, bet tokie variantai man nekelia pasitikėjimo.

QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 16, 22:13)

Va apie ką ir kalbėjau. Tik čia labai galingos smeigės, jos laiko ir gniuždymą, bei turi galimybę 25mm reguliuoti karkaso atitraukimą.
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2016 03 17, 09:36)
Man Cibulio atveju nepatinka ne pacios plyteles o fuga. Ji tiesiog per daug plona o kaip bebutu pas klijuojama klinkeri butent fuga trumpiausiai tarnauja. Klijuojamo klinkerio atveju ji gaunas vos ne 1cm o pas Cibuli matomai keli mm..

Taip, tos fūgos storis apie porą milimetrų, bet ta fuga yra klijai. Plyteles klijavau ant armuoto paviršiaus. Kas gali blogai nutikti tokiai plytelių fūgai, pačioms plytelėms ar fasadui? Aš nematau jokių problemų. Be to mano atveju fūga (klijai) eina per visą paviršių (ir tarp plytelių, ir po plytelėms), o fūgą deda tik tarp plytelių. Gal dėl to plytelių fūga ir prasčiau tarnauja?
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2016 03 17, 10:24)
Va apie ką ir kalbėjau. Tik čia labai galingos smeigės, jos laiko ir gniuždymą, bei turi galimybę 25mm reguliuoti karkaso atitraukimą.

Man irgi sistema patiko tik ar ji ne su šalčio tiltais? Savotiškas šalčio tiltas yra ta vieta, kur deda metalo profilį (dėl to, kad EPS toje vietoje plonesnis, bet čia smulkmena). Ir jei teisingai supratau, tai tą medinį karkasą tvirtina su metaliniais medvarščiais, kuriuos įsuka į mūrą. Jei taip, tai tie medvarščiai yra tikras šalčio tiltas.
Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2016 03 17, 10:24)
Čia nuotrauka iš Lietuvos. Taip bandoma daryti fasadą be šalčio tiltų, bet tokie variantai man nekelia pasitikėjimo.

O šitą namą matėt gyvai ar nuotrauką radot internete? Kaip jie tuo stiklo pluošto laikiklius prie sienos tvirtina? Pačioj pabaigoje yra metalinis kampas? Ar dar kažkaip? Ir įtariu, kad nepigus dalykas visi šitie stiklo pluošto laikikliai. Ir jei jie eina iki išorės, tai irgi šalčio tiltas, nors ir ne toks didelis kaip su metaliniais laikikliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 17 kovo 2016 - 11:24
QUOTE(cibulis @ 2016 03 17, 11:35)

Man irgi sistema patiko tik ar ji ne su šalčio tiltais? Savotiškas šalčio tiltas yra ta vieta, kur deda metalo profilį (dėl to, kad EPS toje vietoje plonesnis, bet čia smulkmena). Ir jei teisingai supratau, tai tą medinį karkasą tvirtina su metaliniais medvarščiais, kuriuos įsuka į mūrą. Jei taip, tai tie medvarščiai yra tikras šalčio tiltas.

Tie metaliniai medvarsciai yra is sitklo pluosto ir nerudijanco plieno, bent jau ziurinti is ju konstrukcijos atrodo jog salio tilteliu neturetu buti. Gyvai paciupinejus butu aiskiau.
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 17, 11:48)
Tie metaliniai medvarsciai yra is sitklo pluosto ir nerudijanco plieno, bent jau ziurinti is ju konstrukcijos atrodo jog salio tilteliu neturetu buti. Gyvai paciupinejus butu aiskiau.

Domėjaisi, kiek tokia sistema kainuoja?
Atsakyti
Ir jei teisingai supratau, tai tą medinį karkasą tvirtina su metaliniais medvarščiais, kuriuos įsuka į mūrą. Jei taip, tai tie medvarščiai yra tikras šalčio tiltas.
Papildyta:

O šitą namą matėt gyvai ar nuotrauką radot internete? Kaip jie tuo stiklo pluošto laikiklius prie sienos tvirtina? Pačioj pabaigoje yra metalinis kampas? Ar dar kažkaip? Ir įtariu, kad nepigus dalykas visi šitie stiklo pluošto laikikliai. Ir jei jie eina iki išorės, tai irgi šalčio tiltas, nors ir ne toks didelis kaip su metaliniais laikikliais.

Tos smeigės tik galai metaliniai, o visas vidurys yra iš stiklo pluošto.

Toje nuotraukoje matomi laikikliai yra labai didelio skerspjūvio, todėl net ir stiklo pluoštas sukuria juntamą šalčio tiltą. O prie sienos jie pritvirtino paprastais metaliniais kampais.
Atsakyti
Nuo karscio salcio visvien yra kazkokie mikro judejimai, tam ir naudoja pvz grindinio elastingus klijus lauke.. O ten kur atsiranda itrukimai ir patenka vanduo, ledas gali atlupti pacia plytele.

Taip, tos fūgos storis apie porą milimetrų, bet ta fuga yra klijai. Plyteles klijavau ant armuoto paviršiaus. Kas gali blogai nutikti tokiai plytelių fūgai, pačioms plytelėms ar fasadui? Aš nematau jokių problemų. Be to mano atveju fūga (klijai) eina per visą paviršių (ir tarp plytelių, ir po plytelėms), o fūgą deda tik tarp plytelių. Gal dėl to plytelių fūga ir prasčiau tarnauja?
Papildyta:

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2016 03 17, 13:14)
Toje nuotraukoje matomi laikikliai yra labai didelio skerspjūvio, todėl net ir stiklo pluoštas sukuria juntamą šalčio tiltą. O prie sienos jie pritvirtino  paprastais metaliniais kampais.

Tai supratau, karkaso konstrukcijos be šilumos tiltelių, tinkančios storam ekovatos sluoksniui pakolkas neteko matyti?
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 17, 14:04)
Tai supratau, karkaso konstrukcijos be šilumos tiltelių, tinkančios storam ekovatos sluoksniui pakolkas neteko matyti?

Tik dvitėjinės steico sijos...
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 17, 16:04)

Cia jus snekat apie ekovatos stora sluoksni sienoms ? pasidomekit kiek sukrenta ekovata smile.gif
drasus sprendimas butu ...
p.s. Predangai tai suprantu ,kad tinka pofik ,kad sukris ... bet sienoms g.gif ir dar storam sluoksniui doh.gif NIEKADA sau nedaryciau ir kitam nepatarciau .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 17 kovo 2016 - 15:22
QUOTE(korida @ 2016 03 17, 15:18)
Cia jus snekat apie ekovatos stora sluoksni sienoms ? pasidomekit kiek sukrenta ekovata smile.gif
drasus sprendimas butu ...
p.s. Predangai tai suprantu ,kad tinka pofik ,kad sukris ... bet sienoms  g.gif ir dar storam sluoksniui  doh.gif NIEKADA sau nedaryciau ir kitam nepatarciau .

Ką tik rekomendavau vienam žmogui.

Mano supratimu užpūtus šlapiuoju būdu, gaunasi labai tanki masė, nelabai yra kur sukristi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 03 17, 17:57)
Ką tik rekomendavau vienam žmogui.

Mano supratimu užpūtus šlapiuoju būdu, gaunasi labai tanki masė, nelabai yra kur sukristi.

Galesiu atsiusti foto kur 15cm supusta slapiu budu pries kokia 4-5metu smile.gif .Paprasysiu ,kad atsiustu nuotraukas .Taseliai 5cm trys sluoksniai skersai -isilgai -skersai kas 60cm... nuo kiekvino virsutinio taselio pasde apie 5mm ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 17 kovo 2016 - 16:14