QUOTE(*** @ 2016 03 17, 09:36)
Man Cibulio atveju nepatinka ne pacios plyteles o fuga. Ji tiesiog per daug plona o kaip bebutu pas klijuojama klinkeri butent fuga trumpiausiai tarnauja. Klijuojamo klinkerio atveju ji gaunas vos ne 1cm o pas Cibuli matomai keli mm..
Taip, tos fūgos storis apie porą milimetrų, bet ta fuga yra klijai. Plyteles klijavau ant armuoto paviršiaus. Kas gali blogai nutikti tokiai plytelių fūgai, pačioms plytelėms ar fasadui? Aš nematau jokių problemų. Be to mano atveju fūga (klijai) eina per visą paviršių (ir tarp plytelių, ir po plytelėms), o fūgą deda tik tarp plytelių. Gal dėl to plytelių fūga ir prasčiau tarnauja?
Papildyta:QUOTE(BangaS @ 2016 03 17, 10:24)
Va apie ką ir kalbėjau. Tik čia labai galingos smeigės, jos laiko ir gniuždymą, bei turi galimybę 25mm reguliuoti karkaso atitraukimą.
Man irgi sistema patiko tik ar ji ne su šalčio tiltais? Savotiškas šalčio tiltas yra ta vieta, kur deda metalo profilį (dėl to, kad EPS toje vietoje plonesnis, bet čia smulkmena). Ir jei teisingai supratau, tai tą medinį karkasą tvirtina su metaliniais medvarščiais, kuriuos įsuka į mūrą. Jei taip, tai tie medvarščiai yra tikras šalčio tiltas.
Papildyta:QUOTE(BangaS @ 2016 03 17, 10:24)
Čia nuotrauka iš Lietuvos. Taip bandoma daryti fasadą be šalčio tiltų, bet tokie variantai man nekelia pasitikėjimo.
O šitą namą matėt gyvai ar nuotrauką radot internete? Kaip jie tuo stiklo pluošto laikiklius prie sienos tvirtina? Pačioj pabaigoje yra metalinis kampas? Ar dar kažkaip? Ir įtariu, kad nepigus dalykas visi šitie stiklo pluošto laikikliai. Ir jei jie eina iki išorės, tai irgi šalčio tiltas, nors ir ne toks didelis kaip su metaliniais laikikliais.