Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

QUOTE(Erikutė @ 2016 05 05, 22:08)
viena diena labai galva skaudejo, negalejau galvos pasukt,akis viena skaudejo, galvojau kad migrenos priepolis.Paskui ta akimi gerai nemaciau, ir vis ja skaudejo. Nulekiau pas akiu gydytoja, jis pasake kad su akim viskas gerai, kad gali buti nuo migrenos, o seimos gydytojas israse siuntima pas neurologa. O ten jau greit mane istyre.
Zinau kad nugyvensiu su ta liga ilgai ir laimingai, tik pirma sokas toks buvo. smile.gif

Sveiki, pirmą kartą išgirdau, kad ir dar kažkam liga pasireiškė baisiniu galvos skausmu. Man buvo tas pats, tik dar nutirpo koja, palenkus galvą, "perbėgdavo skruzdėlės". Nuo tada galvą skauda kasdien, dėl jos ir kreipiausi į gydytojus, o koją nurašiau nugarai, nes turiu dvynukes ir galvojau čia man nuo jų nešiojimo. Bet iki ligos nustatymo praėjo metai su trupučiu, nes niekas į tą mano skausmą nežiūrėjo rimtai. Aiškindavo tai čia nuo įtampos, tai nuo nuovargio. Dabar nuo tos pirmosios skausmo priepuolio dienos praėjo beveik 4 metai, bet skausmo gydytojai nesugeba nuimti, leidžiuosi Avonexą, nors jis man netinka :/
Sakykite, o jums ar tęsiasi skausmai ir toliau ar buvo tik tas vienas priepuolis?
Dėl šoko sužinojus diagnozę natūralu 4u.gif tik nepasiduokit blogoms mintims, viskas bus gerai. Kažkodėl dauguma straipsnių lietuvių kalba yra labai pesimistiški, paskaičius atrodo, kad jau viskas, bus tik blogiau. Bet tikrai dauguma atvejų liga puikiai kontroliuojama, yra tikrai nemažai vaistų tad kaip sakoma, nenukabinkite nosies mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erikutė @ 2016 05 05, 21:08)
viena diena labai galva skaudejo, negalejau galvos pasukt,akis viena skaudejo, galvojau kad migrenos priepolis.Paskui ta akimi gerai nemaciau, ir vis ja skaudejo. Nulekiau pas akiu gydytoja, jis pasake kad su akim viskas gerai, kad gali buti nuo migrenos, o seimos gydytojas israse siuntima pas neurologa. O ten jau greit mane istyre.
Zinau kad nugyvensiu su ta liga ilgai ir laimingai, tik pirma sokas toks buvo. smile.gif

Man lygiai taip pat si liga apie save pranese. Gyd. nieko nemate akyje. Bet kadangi sese jau sirgo sia liga (jai beje irgi nuo akies viskas prasidejo), tai jau kelias buvo aiskus (diagnoze taip pat)
Nenukabinam nosies ir nepasiduodam blogom mintim 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif tikrieji ligos pozymiai pasireiske pries kokius metus ar daugiau: nutirpdavo kojos, rankos, kartais palenkus galva "skruzdeliukai" nugara perbegdavo...bet vis galvojau kad tai del stuburo problemu, ir gydytojai mane kad del stuburo doh.gif tik keli menesiai pries ta nelemta akies skausma tu pozymiu nebebuvo, todel ir nebuvo minties kad tai IS...
Siandien skambino is IS info ir pagalbos centro, klausinejo kaip sekasi,kaip jauciuosi ir jei kokiu klausimu kyla , jei reikia kokiu lankstinuku ar info skambinti jiems smile.gif
Atsakyti
oho, kur cia toks centras yra? net nezinojau blush2.gif
Atsakyti
[quote=juratema,2016 05 06, 13:36]
oho, kur cia toks centras yra? net nezinojau blush2.gif
[/quote
Gyvenu ne Lietuvoj ax.gif tai nustebus pati esu kad taip rupinasi serganciais
Atsakyti
Mielosios, toks klausimas?Ar Jums Solumedrolio injekcijos ir po to sekantys Medrol vaistų naudojimas nuo atakos nepriritino svorio? Kiekvienais metais po viena-dvi atakos. Dabar vėl ta "arklio dozė". Virtau į mešką verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(voriukai @ 2016 05 09, 09:32)
Mielosios, toks klausimas?Ar Jums Solumedrolio injekcijos ir po to sekantys Medrol vaistų naudojimas nuo atakos nepriritino svorio? Kiekvienais metais po viena-dvi atakos. Dabar vėl ta "arklio dozė". Virtau į mešką verysad.gif

Mane pavyzdžiui, jeigu po paūmėjimo išleidžia tik sulašinę solumedrolį ir neskiria geriamojo medrolio, tai viskas tvarkoj, bet jeigu geriu prezdnizolona tada buna žveriškas alkis tuo metu ir po kelis kilogramus kiekvienas toks sykis palieka.
Atsakyti
visalaik po solumedrolio svorio prisideda, ir ne tik kad svorio, bet tiesiog visa tokia issiputus bunu, zandai kaip ziurkeno pasidaro, na bet zinau sita poveiki, tai stengiuosi valgyt minimaliai ir tik skysciu gert, tada lengviau organizmas i ribas pareina
Atsakyti
O man visiskai svoris nedidejo kiek lasino solumedroli, po geriamuju steroidu ir nieko nesimato nei ant veido, nei ant kuno svorio atzvilgiu smile.gif tik smulkus spuogeliai veida paberia sad.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif kaip nuotaikos? mirksiukas.gif
Kas vartojat Avonex, ar visada pasireiskia salutinis poveikis? Po paskutines injekcijos ryte galva truputi sukaustyta buvo, bet papusryciavau, prisikroviau i rankine vaistu, galvojau darbe uzeis galva skaudet, bet nieko panasaus nebuvo. Labai gerai jauciuosi smile.gif Ir tas avonex visam laikui,ar paskui kitus vaistus pakeicia?
Atsakyti
QUOTE(Erikutė @ 2016 05 14, 19:19)
Sveikos 4u.gif  kaip nuotaikos? mirksiukas.gif
Kas vartojat Avonex, ar visada pasireiskia salutinis poveikis? Po paskutines injekcijos ryte galva truputi sukaustyta buvo, bet papusryciavau, prisikroviau i rankine vaistu, galvojau darbe uzeis galva skaudet, bet nieko panasaus nebuvo. Labai gerai jauciuosi smile.gif Ir tas avonex visam laikui,ar paskui kitus vaistus pakeicia?

Mano pirmas vaistas buvo Betaseronas, tai nuo jo visada buvo nepakeliami salutiniai, sekancia diena +37 temp. ir sunki galva. Siaip daugelis apsiranta ir paskui tie salutiniai pasidaro pakeliami, bet as metus laiko kankinaus ir jie tik sunkejo. Avonexas svelnesnis, kaip suprantu neilgai naudojat? po poros menesiu turetu praeit, ibuprofena geriat pries leidziantis?
jeigu su sitais vaistais susidraugausit, zidiniu nedauges, paumejimu nebus tai tikrai paliks vaista, ir ilgam. Keicia atsiradus netolerancijai (bet vistiek bent metus liepia but su vaistu) ir tuo atveju jeigu daznai atkrisit (tada jau seka imunosupresantai).
Atsakyti
QUOTE(~perfectly~ @ 2016 05 15, 02:09)
Mano pirmas vaistas buvo Betaseronas, tai nuo jo visada buvo nepakeliami salutiniai, sekancia diena +37 temp. ir sunki galva. Siaip daugelis apsiranta ir paskui tie salutiniai pasidaro pakeliami, bet as metus laiko kankinaus ir jie tik sunkejo.  Avonexas svelnesnis, kaip suprantu neilgai naudojat? po poros menesiu turetu praeit, ibuprofena geriat pries leidziantis?
jeigu su sitais vaistais susidraugausit, zidiniu nedauges, paumejimu nebus tai tikrai paliks vaista, ir ilgam. Keicia atsiradus netolerancijai (bet vistiek bent metus liepia but su vaistu) ir tuo atveju jeigu daznai atkrisit (tada jau seka imunosupresantai).

Ibuprofena geriu pries leidziantis. Tikiuosi kad susidraugausiu su avonex. Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti