Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

As kazkaip pribijau Lemtrados hmm.gif paskaicius salutiniu reiskiniu sarasa, atrodo gana gasdinantys, nors siaip visi buve vaistai tame tarpe ir gilenya mane visai negasdino smile.gif
Deimante, ar labai slenka plaukai po vaistu, kaip su infekcijom? Siandien skaiciau, jog patys vaistai gali imituoti paumejima, tai kaip salutinis reiskinys, tai gal viskas bus gerai ;)
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2017 01 09, 00:35)
As kazkaip pribijau Lemtrados hmm.gif  paskaicius salutiniu reiskiniu sarasa, atrodo gana gasdinantys, nors siaip visi buve vaistai tame tarpe ir gilenya mane visai negasdino smile.gif
Deimante, ar labai slenka plaukai po vaistu, kaip su infekcijom? Siandien skaiciau, jog patys vaistai gali imituoti paumejima, tai kaip salutinis reiskinys, tai gal viskas bus gerai ;)

Jau 4 menesius slenka plaukai turejau ilgus teko nukirpti bet tai neproblema... jokiu infekciju pfu pfu nekimba ir tyrimai gerai.. nera toks baisus vaistas kaip raso... sakykite kur skaitete apie lemtrada kad imituoja pablogejimus?
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2017 01 08, 23:35)
As kazkaip pribijau Lemtrados hmm.gif  paskaicius salutiniu reiskiniu sarasa, atrodo gana gasdinantys, nors siaip visi buve vaistai tame tarpe ir gilenya mane visai negasdino smile.gif

Merginos, o tai kokį laikotarpį tęsiamas lemtrada gydymas? skaičiau, kad 2-4 metams paūmėjimus mažina, bet kaip supratau 3 kartus galima kartoti gydymą, t.y. 2-4 m * 3? = 12 metų?

kaip norėčiau žinoti visokius tokius dalykus, gydytojai pasako tik, jo jo, vaistų turim. Viskas. dry.gif frusty.gif informacijos tai tik trupiniai.. aš kaip ir bandau nusiteikti vaistų keitimui, tik kad negavau info, nei į kokius, nei kaip kas.

Beja, kaip Jūs gyvenate? darbui, santykiams su šeimai IS neturi kažkokių blogybių? paūmėjimai tai aišku išmuša žemę iš po kojų, bet kai jų nebūna atrodo normalus žmogus esu. keisti darbą ketinu, mąstau, ar reiktų pasiieškoti kažko lengvesnio, niekada nestabdydavau aš dėl ligos, bet ..
Atsakyti
QUOTE(sypsena000 @ 2017 01 09, 15:15)
Merginos, o tai kokį laikotarpį tęsiamas lemtrada gydymas? skaičiau, kad 2-4 metams paūmėjimus mažina, bet kaip supratau 3 kartus galima kartoti gydymą, t.y. 2-4 m * 3? = 12 metų?

kaip norėčiau žinoti visokius tokius dalykus, gydytojai pasako tik, jo jo, vaistų turim. Viskas.  dry.gif  frusty.gif  informacijos tai tik trupiniai.. aš kaip ir bandau nusiteikti vaistų keitimui, tik kad negavau info, nei į kokius, nei kaip kas.

Beja, kaip Jūs gyvenate? darbui, santykiams su šeimai IS neturi kažkokių blogybių? paūmėjimai tai aišku išmuša žemę iš po kojų, bet kai jų nebūna atrodo normalus žmogus esu. keisti darbą ketinu, mąstau, ar reiktų pasiieškoti kažko lengvesnio, niekada nestabdydavau aš dėl ligos, bet ..

Sio metu gydymo lemtrada kursai yra tik 2: pasiruosimas iki sio vaisto uztruko menesi tai yra ivairus tyrimai ir t.t... papasakosiu ka jauciau pradejus gydyma... pirmas 5 infuzijos. Su pirmomis trimis infuzijomis per valanda pries lemtrada sulasinamas solumedrolis 1g. Po puse cal kai lasinamas solumedrolis isgeriamos tabletes nuo alergijos ir gastrito. Kad pasliepti pasalinius ir kas ju nebutu. Pirmis tris dienos praejo lengvai, tik sirdies ritmas 110 ir temp 37.10 bet buvo grieztas stebejimas ir viskas praejo sklandziai. Sunkiausios man buvo likusios dvi dienos kai solymedrolio nebera tada iskart po lasiniu ismeta kuna puslelem kaip dilgeline ziaurei niezti, bet suleidzia tevagili ir viskas gerai. Dusulys kankina. Nuo pirmos infuzijos reikia pradeti gerti aciklovera nuo puskelines ir taip testi nuo 1men iki 3men. As geriau tik menesi... Labai bijojau sio vaisto bet ryzausi nes ji anksti panaudojus didesne tikimybe kad tiks.

Antras kursas manes laukia rugpjuti: 3 infuzijos kartu su solumedroliu tai jos ramesnes ir jaudulys ne toks.. poto stebejimas as reikes dar kartoti vaista. Siaip daznam uzteko 2 kursu.

Linksmiausia dalis nuo kiekvienos paskutines infuzijos tyrimai kas menesi: slapimo, bendras kraujo, kreatino o kas tris menesiu: skydliaukes kraujo, kreatino, kepenu, gliukozebendras kraujo, slapimo.

Sio metu jauciuosi nekaip bet tai uzeina tai praeina blogumai savaimr, tokia idomi savijauta.. plaukai slenka iki siol bet svarbiausia tyrimai geri, nes galimi pasaliniai baisus bet jie visi gydomi.

Jau pakeiciau tris vaistus: copaxone 1metai, betaferonas 1metai. Gilenya 4 metau ir dabar lemtrada.

Iki siol dirbu bet as pati sau virsininkas ir galiu ilsietis kada noriu smile.gif vaiku neplanuojam nes ir vyras serga sia liga.. tikiuosi geriausio ir visoms linkiu to paties. ;)
Atsakyti
Deimante, as radau tokia kaip elektronine knygute apie Lemtrada
https://ec.europa.eu...x_135036_lt.pdf
Ten bus parasyti salutiniai reiskiniai verysad.gif
Atsakyti
Deimante,

Ačiū labai už tokį išsamų aprašymą mirksiukas.gif tik kas per nesamonė, kad tik 2 kartai..pff. nesamonė, o tai ką paskui vadinas būsi sveikas žmogus>?.. aišku, tikiu ir tikiuosi ir linkiu, kad sustabdytų ir užšaldytų tą ligą šis vaistas, bet o gal netyčia ne, tai turbūt nebelabai grįžtama atgal į pradžią prie copaxon'o ar rebif'o...

linkiu lengvų infuzijų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsena000 @ 2017 01 10, 15:59)
Deimante,

Ačiū labai už tokį išsamų aprašymą  mirksiukas.gif tik kas per nesamonė, kad tik 2 kartai..pff. nesamonė, o tai ką paskui vadinas būsi sveikas žmogus>?.. aišku, tikiu ir tikiuosi ir linkiu, kad sustabdytų ir užšaldytų tą ligą šis vaistas, bet o gal netyčia ne, tai turbūt nebelabai grįžtama atgal į pradžią prie copaxon'o ar rebif'o...
linkiu lengvų infuzijų  mirksiukas.gif

Taip tokias knygutes duoda bet pas mus graziau parasyta smile.gif nera taip baisu.... jo 2 kartai kolkas pas mus... tai su bet kurio gydymu negales grazinti senesnio gydymo bet naujus visad skirs man sio metu dar yra ir kitu galimu vaistu ....
Atsakyti
sveikutes 4u.gif Šiuo metu jaučiuosi puikiai, bet prisiminus paūmėjimą darosi baugoka: jei vėl pasikartos??? unsure.gif Vadinasi vaistai nepadeda?
Dar klausimas: kaip jums su darbais? Kai man buvo paūmėjimas buvau priversta nedarbingumo pažymėjimą imti...Bet jei toliau taip kartosis, nežinau kiek laiko šefas mane dar laikys...
Geriu Enzymus, dar Goji uogų pakramsnoju ax.gif Maistą prisižiūriu, sportuoju...Negeriu ir nerūkau. Bet ligos vistiek puola doh.gif
Atsakyti
Labas mergaites smile.gif . Išitiko avarija telefone, praradau visus kontaktus verysad.gif Balnytė prašė paskambinti jai prieš atvažiuojant, negaliu, nes neturiu tel nei jos, nei sesutės Auksės. Jei kas turi atsiųskite man, prašau
Atsakyti
Sveiki 4u.gif Vel braunuosi su klausimais ax.gif Buvau pas gydytoja, pasiule dvejus vaistus Tecfidera arba Gilenya...Dave literaturos pasiskaityt, turiu kita savaite pasakyt, kuriuos vartosiu. Galiu pasilikt ir prie Avonex, bet per 8 men jau du paumejimai buvo, gydytojas patare keisti vaistus. Dabar nezinau kuriuos geriau pasirinkti? Kaip supratau, Gilenya i sirdi "kimba"...
Aplamai esu labai jautri pasidarius, verkiu daznai, drybsau lovoj, nesinori nieko... unsure.gif
Atsakyti
O kiek tau metu? Ir kokie simptomai, kaip liga pasireiske?

iki galo mokslininkai nezino kas sukelia ta liga, ir gydyti iki siol normalei negali ir iki siol iki galo neaskei kaip tie vaistai veikia, bet naujausias preparats sukurtas israelijoe Glatiramer acetate Copaxone, greit bus daug pigu generiku, nes preparatas perspektivus. Per 10 metu bus atrasti mechanizmai ir sukurti efektivi vaistai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo orangesun: 30 sausio 2017 - 06:36
QUOTE(Erikutė @ 2017 01 27, 17:57)
Sveiki 4u.gif Vel braunuosi su klausimais ax.gif Buvau pas gydytoja, pasiule dvejus vaistus Tecfidera arba Gilenya...Dave literaturos pasiskaityt, turiu kita savaite pasakyt, kuriuos vartosiu. Galiu pasilikt ir prie Avonex, bet per 8 men jau du paumejimai buvo, gydytojas patare keisti vaistus. Dabar nezinau kuriuos geriau pasirinkti? Kaip supratau, Gilenya i sirdi "kimba"...
Aplamai esu labai jautri pasidarius, verkiu daznai, drybsau lovoj, nesinori nieko... unsure.gif

Apie Tecfidera nieko nieko nežinau. Pasigooglinau paskaičius Jūsų komentarą.
Pati antrus metus turiu Gilenya. pfu pfu pfu kol kas tai nesiskundžiu niekuo. Taip, deja, paūmėjimas buvo..bet turbūt nereikia tikėtis, kad tas vaistas stebuklas. Gal kažkam tikrai sustabdė, deja, nepatenku į tą žmonių grupę. Bet kokiu atveju, man geriau tabletė nei Capaxonas (leidžiamas kiekvieną dieną į paodį).
Atsakyti