Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

pati liga nera paveldima, todel tyrimai butu beprasmiai, paveldimas polinkis. Brolis dalyvavo tokiok kaip savitarpio pagalbos kampanijoj kazkada- dauguma serganciu turejo giminej autoimunininku- nebutinai su issetine skleroze. Autoimuniniu ligu desimtys. Nebutinai tevai serga- kartais tas polinkis gali persiduot anukams, dukterecioms ir panasiai ..o ir cia SM, jei paskaitytumet daugiau temu, pamatytumet, kad daug serganciu yra ta polinki paveldeje, tik liga pasireiskia 20-30 m., vaikystej retai serga kas.. pvz. mano drauge ir jos sese serga tiroiditu, gavo is mociutes. Kadangi seniai domiuos siom ligom, mane labiau stebina, kai zmogus giminej neturi autoimuninku, nei atvirksciai.. Taip, mano brolis jautrus zmogus, as irgi, todel ir sakau, kad neatleisciau sau, SAMONINGAI padovanojus vaikui suluosinta gyvenima. P.s. visai nenoriu liudint sita liga serganciu zmoniu, bet net jei dabar jus nesijauciat taip prastai, kad pultumet i depresija, ateitis vis tiek juoda- invalidumas, priklausomybe nuo kitu malones ir t.t. as net nesirgdama, o matydama serganti artima depresuoju unsure.gif O kazkas vaikus gimdo ...ramia sazine... cool.gif jeila, del vaistu, abejoju kazkaip, jau sitiek metu sitos ligos egzistuoja, bet bet kokio bandymo gydyt- ne kvapo.. beje, esu skaicius, kad imunine sistema sureguliuoja, bent laikinai, naltrexono labai mazos dozes . Jis neslopina imunines sistemos, bet reguliuoja, medicina pati dar nezino, kokiu budu.. Ne visiem padeda , aisku..

O jus pati vaiku turit/planuojat? Nes jei brolis serga, tai pagal jusu mastyma, jau giminej yra polinkis perduot ir jus savo vaikam ji galit perduot. 

p.s. pas mus giminej niekas jokia autoimunine liga nera sirges

Atsakyti

Turiu jau vaika, gimdziau pries brolio liga, daugiau neplanuoju.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrioska: 09 gruodžio 2016 - 07:39
Na kiek negatyvo inese matrioska i musu tema protest.gif o vat nereikia zmoniu nurasyti iskarto verysad.gif ne visiems liga eina vienodai, kiti sekmingai iki senatves nugyvena ir vaikus uzaugina smile.gif Mes blogom emocijom nepasiduodam, imam viska is gyvenimo, ka galim biggrin.gif gal kartais ir uzlumpa liudnos mintys, tai tik pabendravus su tokiais kaip matrioska huh.gif ligos pradzioje man teko susidurti su tokiais negatyvistais ir dirbtini gailesti demonstruojanciais, tai tikrai gali ir gala sau pasidaryti is nevilties biggrin.gif o del vaiku gimdymo tai sovietiniu mastymu kvepia, tada net drausdavo ligoniams susilaukt vaiku doh.gif kas nenuzudo musu, padaro mus stipresnius, todel daugiau geru emociju, man atrodo ateis ta valanda, kad mes vel busime sveiki. O dabar dziaukimes artejanciomis sventemis!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2016 12 08, 18:16)

jeila,  del vaistu, abejoju kazkaip, jau sitiek metu sitos ligos egzistuoja, bet bet kokio bandymo gydyt- ne kvapo..
beje, esu skaicius, kad imunine sistema sureguliuoja, bent laikinai, naltrexono labai mazos dozes . Jis neslopina  imunines sistemos, bet reguliuoja, medicina pati dar nezino, kokiu budu.. Ne visiem padeda , aisku..

Na gyvenimas ir mokslas nestovi vietoje. As kalbu ne apie stebuklinga piliule. Paskaitykite kuria linkme dirbama. "Neteisingus" arba "sugedusius" genus keis teisingais. Per ateinancius kelis metus ir vezio ar kitu ligu gydymas is esmes pasikeis. Taip. Is pradziu tai bus pinigu klausimas kam bus prieinamas gydymas, bet tikiu, kad po desimtmecio zmones gyvens visai kitoki gyvenima.

Pvz:
http://www.vaistai.l...duris-1081.html
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2016 12 14, 22:31)
Na gyvenimas ir mokslas nestovi vietoje. As kalbu ne apie stebuklinga piliule. Paskaitykite kuria linkme dirbama. "Neteisingus" arba "sugedusius" genus keis teisingais. Per ateinancius kelis metus ir vezio ar kitu ligu gydymas is esmes pasikeis. Taip. Is pradziu tai bus pinigu klausimas kam bus prieinamas gydymas, bet tikiu, kad po desimtmecio zmones gyvens visai kitoki gyvenima.

Pvz:
http://www.vaistai.l...duris-1081.html

As situo klausimu pesimiste irgi ax.gif Jau daug metu , kaip bandoma iveikt pvz. vezi genetiku jegom, bet rezultato ner, net teorinio. O kur dar bandymai su gyvunais, po to zmonem, kad ta praktika igyvendint visiem mirtingiesiem? vien tokie bandymai, atradus galimybe pvz. genus transformuot, vyksta ne maziau 10 metu.
be to, klausimas, ar labai jau suinteresuota farmacijos pramone uzsakinet tokiu tyrimus, is kuriu jai nedaug naudos... naudingiau, kai zmones gyvena ant vaistu visa gyvenima... Gal musu anukam kazkas bus kitaip, bet musu ir musu vaiku kartai- nemanau.
O del stebuklingos piliules, kodel manot, kad ji negali but issigelbejimas autoimuninkam? juk galetu mokslas israst koki preparata, nukenksminanti tas Th17 lasteles ar kompensuojanti endorfinu trukuma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ruteleee26 @ 2016 12 12, 00:50)
Na kiek negatyvo inese matrioska i musu tema protest.gif o vat nereikia zmoniu nurasyti iskarto verysad.gif ne visiems liga eina vienodai, kiti sekmingai iki senatves nugyvena ir vaikus uzaugina smile.gif Mes blogom emocijom nepasiduodam, imam viska is gyvenimo, ka galim biggrin.gif gal kartais ir uzlumpa liudnos mintys, tai tik pabendravus su tokiais kaip matrioska huh.gif ligos pradzioje man teko susidurti su tokiais negatyvistais ir dirbtini gailesti demonstruojanciais, tai tikrai gali ir gala sau pasidaryti is nevilties biggrin.gif o del vaiku gimdymo tai sovietiniu mastymu kvepia, tada net drausdavo ligoniams susilaukt vaiku doh.gif kas nenuzudo musu, padaro mus stipresnius, todel daugiau geru emociju, man atrodo ateis ta valanda, kad mes vel busime sveiki. O dabar dziaukimes artejanciomis sventemis!!!  4u.gif

Pritariu Jums. Turiu klausimą. Ar sergant lėtine autoimunine liga polineuropatija, galima skiepitis nuo erkinio encefalito, nuo gripo ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 15 gruodžio 2016 - 09:23
QUOTE(matrioska @ 2016 12 08, 18:16)
pati liga nera paveldima, todel tyrimai butu beprasmiai, paveldimas polinkis.

Brolis dalyvavo tokiok kaip savitarpio pagalbos kampanijoj kazkada- dauguma serganciu turejo giminej autoimunininku- nebutinai su issetine skleroze. Autoimuniniu ligu desimtys. Nebutinai tevai serga- kartais tas polinkis gali persiduot anukams, dukterecioms ir panasiai ..o ir cia SM, jei paskaitytumet daugiau temu, pamatytumet, kad daug serganciu yra ta polinki paveldeje, tik liga pasireiskia 20-30 m., vaikystej retai serga kas..
pvz. mano drauge ir jos sese serga tiroiditu, gavo is mociutes. Kadangi seniai domiuos siom ligom, mane labiau stebina, kai zmogus giminej neturi autoimuninku, nei atvirksciai..
  Taip, mano brolis jautrus zmogus, as irgi, todel ir sakau, kad neatleisciau sau, SAMONINGAI  padovanojus vaikui suluosinta gyvenima.

P.s. visai nenoriu liudint sita liga serganciu zmoniu, bet net jei dabar jus nesijauciat taip prastai, kad pultumet i depresija, ateitis vis tiek juoda- invalidumas, priklausomybe nuo kitu malones ir t.t.  as net nesirgdama, o matydama serganti artima depresuoju  unsure.gif 

O kazkas vaikus gimdo ...ramia sazine...

cool.gif

jeila,  del vaistu, abejoju kazkaip, jau sitiek metu sitos ligos egzistuoja, bet bet kokio bandymo gydyt- ne kvapo..
beje, esu skaicius, kad imunine sistema sureguliuoja, bent laikinai, naltrexono labai mazos dozes . Jis neslopina  imunines sistemos, bet reguliuoja, medicina pati dar nezino, kokiu budu.. Ne visiem padeda , aisku..

Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2016 12 03, 07:28)
Na, jum neatrodo blogai, nes tik apie save galvojat, idomu ar vaikai irgi taip galvos, jei ateity susirgs?  Vaikystej si liga beveik niekad nepasireiskia, taip kad neaisku ar polinki autoimuninem ligom sirgt perdavet..

Turetu but baisus jausmas sirgt ir zinot kad tevai samoningai rizikavo  padovanot toki gyvenima.

P.s. pati nesergu. Bet nedaryciau vaiku sirgdama. Esu mastanti butybe, nesivadovauju tik instinktais

Bet kokiomis ligomis gali sirgti visiškai sveikų tėvų vaikai. Pagal Jūsų teorija ligoti žmonės neturėtų turėti vaikų, tik todėl, kad jų ligos gali būti paveldimos? Ligotų žmonių ir paveldimų ligų yra labai daug, tad tai kvepia kažkokia selekcijos teorija, kokių istorijoje jau yra buvę. Mano prosenelis mirė nuo infarkto, senelis turėjo infarktą, o vėliau mirė nuo padarinių. Mano tėvas turėjo infarktą, vėliau insultą, po kurio tapo invalidu, sunkiai vaikščiojo, pats nepavalgydavo, o po to mirė nuo padarinių būdamas 55 metų. Tai pavelima - akivaizdu, kad ir man gresia kraujagyslių ir širdies ligos. Bet argi visi šie žmonės, įskaitant ir mane, turėjom negimtimti? Argi šis pasaulis skirtas tik sveikiems žmonėms? Jūs galite savo pasirinkimą turėti ar neturėti vaikų skirti sau, bet nereiškite minčių, kad kažkas kitas elgiasi neatsakingai, nes jų poelgiai nesutampa su Jūsų nuostatomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 15 gruodžio 2016 - 10:02
QUOTE(Dešimtukas @ 2016 12 15, 10:43)
Bet kokiomis ligomis gali sirgti visiškai sveikų tėvų vaikai. Pagal Jūsų teorija ligoti žmonės neturėtų turėti vaikų, tik todėl, kad jų ligos gali būti paveldimos? Ligotų žmonių ir paveldimų ligų yra labai daug, tad tai kvepia kažkokia selekcijos teorija, kokių istorijoje jau yra buvę. Mano prosenelis mirė nuo infarkto, senelis turėjo infarktą, o vėliau mirė nuo padarinių. Mano tėvas turėjo infarktą, vėliau insultą, po kurio tapo invalidu, sunkiai vaikščiojo, pats nepavalgydavo, o po to mirė nuo padarinių būdamas 55 metų. Tai pavelima - akivaizdu, kad ir man gresia kraujagyslių ir širdies ligos. Bet argi visi šie žmonės, įskaitant ir mane, turėjom negimtimti? Argi šis pasaulis skirtas tik sveikiems žmonėms? Jūs galite savo pasirinkimą turėti ar neturėti vaikų skirti sau, bet nereiškite minčių, kad kažkas kitas elgiasi neatsakingai, nes jų poelgiai nesutampa su Jūsų nuostatomis.

kodel turiu nereiksti, jei temoj zmogus paklause VISU, besilankaciu sitoj temoj, nuomones? rolleyes.gif todel, kad jum nepatiks? biggrin.gif

Tai klausiant reikejo prierasa palikt: reikstis tik tom, kurios galvoja, kad autoimunines ligos neprogresuoja ir yra isgydomos, t.y. nesidominciom savo liga ir vaikstanciom su ruzavais akiniais wub.gif

Gal tos kraujagysliu ligos jum ir gresia, bet jus galit uzsiimt profilaktika, t.y. dometis mityba, sportuot ir t.t., o autoimuninem ligom jokios profilaktikos ner, o ligos mano akimis- baisiausios, kokios gali istikt zmogu.
Na, bet jus turbut net nezinot, kad sitos ligos yra progresuojancios. Maziau serialu ziuret reiktu, daugiau knyguciu pavartyt.
Kita vertus suprantu, kad siuo atveju nezinojimas- laime...

Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2016 12 15, 10:46)
kodel turiu nereiksti, jei temoj zmogus paklause VISU, besilankaciu sitoj temoj, nuomones?  rolleyes.gif    todel, kad jum nepatiks?  biggrin.gif

Tai klausiant reikejo prierasa palikt: reikstis tik tom, kurios galvoja, kad autoimunines ligos neprogresuoja ir yra isgydomos, t.y. nesidominciom savo liga ir vaikstanciom su ruzavais akiniais  wub.gif

Gal tos kraujagysliu ligos  jum ir gresia, bet jus galit uzsiimt profilaktika, t.y. dometis mityba, sportuot ir t.t., o autoimuninem ligom jokios profilaktikos ner, o ligos mano akimis- baisiausios, kokios gali istikt zmogu.
Na, bet jus turbut net nezinot, kad sitos ligos yra progresuojancios. Maziau serialu ziuret reiktu, daugiau knyguciu pavartyt.
Kita vertus suprantu, kad siuo atveju nezinojimas- laime...

Labai gerai žinau, nes tuo domiuosi jau dvidešimt ketveri metai. Todėl ir šią temą neatsitiktinai atsiverčiau. Vėžys irgi paveldimas. Jeigu šeimoje kelios kartos serga ir miršta nuo vėžinių susirgimu (įskaitant ir jaunus giminaičius), tai gal irgi vaikų neturėti reiktų? Begalės ligų yra paveldimos, bet nebutinai jos bus paveldėtos, kaip ir sveikų žmonių vaikai nebutinai bus sveiki. Šis pasulis nėra vieta vien sveikiems žmonėms, o žmonių ligos nėra gydomos selkciniais metodais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 15 gruodžio 2016 - 11:55
QUOTE(Dešimtukas @ 2016 12 15, 12:33)
Jūs žinote ką aš žinau ir ko aš nežinau. Jūs prasta aiškeriagė. Labai gerai žinau, nes tuo domiuosi jau dvidešimt ketveri metai. Todėl ir šią temą neatsitiktinai atsiverčiau. Vėžys irgi paveldimas. Jeigu šeimoje kelios kartos serga ir miršta nuo vėžinių susirgimu (įskaitant ir jaunus giminaičius), tai gal irgi vaikų neturėti reiktų? Begalės ligų yra paveldimos, net rūkymas, alkoholizmas, polinkis į agresiją yra paveldimi.
Baikite su tomis selekcinėmis teorijomis, nes jos niekur neveda.

oho, palyginot autoimunine liga , kurio perspektyva- vezimelis, su agresija ir alkoholizmu.

Ir nenurodinekit, kada man baigt, ne as, o kitos mamos isvyniojo diskusija.

Jei jum atrodo, kad autoimunines ligos turi rozini gala, tai prastai domites, o jei atrodo, kad tas galas ne rozinis ir gimdot , tai pasikartosiu- esat besirde.
Cia mano nuomone ir bukit maloni , leiskit man su ta nuomone pasilikt.
Galit ir neleist, aisku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2016 12 15, 11:55)
oho, palyginot autoimunine liga , kurio perspektyva- vezimelis, su agresija ir alkoholizmu.

Ir nenurodinekit, kada man baigt, ne as, o kitos mamos isvyniojo diskusija.

Jei jum atrodo, kad autoimunines ligos turi rozini gala, tai prastai domites, o jei atrodo, kad tas galas ne rozinis ir gimdot , tai pasikartosiu- esat besirde.
Cia mano nuomone ir bukit maloni , leiskit man su ta nuomone  pasilikt.
Galit ir neleist, aisku  biggrin.gif

Na, man gimdyti nereiks, nes aš vyras. smile.gif Klausimai čia filosofinai ir perfekcionistinai iškaičiavimai gali nuvesti į kraštutinumus. Tokius pačius klausimus gali sau užduoti ir visiškai sveiki žmonės. Bet kuriuo atveju apsisprendimas gali būti tik pačių žmonių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 15 gruodžio 2016 - 12:25