pati liga nera paveldima, todel tyrimai butu beprasmiai, paveldimas polinkis. Brolis dalyvavo tokiok kaip savitarpio pagalbos kampanijoj kazkada- dauguma serganciu turejo giminej autoimunininku- nebutinai su issetine skleroze. Autoimuniniu ligu desimtys. Nebutinai tevai serga- kartais tas polinkis gali persiduot anukams, dukterecioms ir panasiai ..o ir cia SM, jei paskaitytumet daugiau temu, pamatytumet, kad daug serganciu yra ta polinki paveldeje, tik liga pasireiskia 20-30 m., vaikystej retai serga kas.. pvz. mano drauge ir jos sese serga tiroiditu, gavo is mociutes. Kadangi seniai domiuos siom ligom, mane labiau stebina, kai zmogus giminej neturi autoimuninku, nei atvirksciai.. Taip, mano brolis jautrus zmogus, as irgi, todel ir sakau, kad neatleisciau sau, SAMONINGAI padovanojus vaikui suluosinta gyvenima. P.s. visai nenoriu liudint sita liga serganciu zmoniu, bet net jei dabar jus nesijauciat taip prastai, kad pultumet i depresija, ateitis vis tiek juoda- invalidumas, priklausomybe nuo kitu malones ir t.t. as net nesirgdama, o matydama serganti artima depresuoju O kazkas vaikus gimdo ...ramia sazine... jeila, del vaistu, abejoju kazkaip, jau sitiek metu sitos ligos egzistuoja, bet bet kokio bandymo gydyt- ne kvapo.. beje, esu skaicius, kad imunine sistema sureguliuoja, bent laikinai, naltrexono labai mazos dozes . Jis neslopina imunines sistemos, bet reguliuoja, medicina pati dar nezino, kokiu budu.. Ne visiem padeda , aisku..
O jus pati vaiku turit/planuojat? Nes jei brolis serga, tai pagal jusu mastyma, jau giminej yra polinkis perduot ir jus savo vaikam ji galit perduot.
p.s. pas mus giminej niekas jokia autoimunine liga nera sirges