Įkraunama...
Įkraunama...

Išsėtinė sklerozė

[quote=Albe69,2016 12 05, 10:06]
<p>Ligos nepasirinksi. Pati neserganti atejus cia nesamones snekat. Neduok dieve jus susirgsit kokia liga, tai su tokiu mastymu ir numirsit viena niekam nereikalinga. Ir dar busit nasta kazkam... </p>
<p> </p>
<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="matrioska" data-cid="71268493" data-time="1480834581"> na gal geriau vaikas paveldejes mano proota, nei jusu liga vartotojo įkelta nuotrauka[/quote]<span style="background-color:rgb(255,255,255);">  </span></blockquote>
[/quote]
na, nesergu, brolis mano serga. Tai galiu sneket , neuzkimsit rolleyes.gif
Toki gyvenima matant ,kitaip galvot apie gimdancius su sia liga neiseina .
Tik kad tevai sveiki pas mus, ir tai brolis amzinoj depresijoj jau n metu.
O jei dar zinotu, kad tevai samoningai toki gyvenimeli padovanojo, keiktu juos kasdien turbut...
Na, bet jus savo vaikus gal labai nuolankius sugebesit isauklet ir idiegt, kad gyvenimas ratukuose, ligoninese su baisia ligos perspektyva ir baime turet vaiku irgi gali but grazus wub.gif
sekmes jum , o dar labiau jusu vaikam...

p.s. kaip suprantu jus su tokia liga nasta nezadat niekam but?
Atsakyti

<span style="background-color:rgb(255,255,255);">  </span></blockquote>

[/quote]
na, nesergu, brolis mano serga. Tai galiu sneket , neuzkimsit rolleyes.gif
O jei dar zinotu, kad tevai samoningai toki gyvenimeli padovanojo, keiktu juos kasdien turbut...
Na, bet jus savo vaikus gal labai nuolankius sugebesit isauklet ir idiegt, kad gyvenimas ratukuose, ligoninese su baisia ligos perspektyva ir baime turet vaiku irgi gali but grazus wub.gif

p.s. kaip suprantu jus su tokia liga nasta nezadat niekam but?

O koks tikslas tada gyvent jei po saves negali nieko palikt? Reikia turet del ko gyvent, todel ir puola tos depresijos.

Tai cia jau tevai jus blogai isauklejo, jei del tokiu dalyku reikia juos kaltint. As nekaltinu savo seneliu, kad jie abu sirgo veziu ir del to mano sansai susirgt padidejo. Nuo likimo nepabegsi. Ir as tikrai nekaltinciau savo mamos ar tecio, jei nors vienas is ju sirgtu IS. Ir jei reiktu jais rupintis tikrai nebutu nasta. Kaip tevai gali but nasta?!  

Atsakyti
[quote=Albe69,2016 12 05, 12:02]
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="matrioska" data-cid="71271074" data-time="1480923109"><div><p><span style="background-color:rgb(255,255,255);">  </span></blockquote>
[/quote]
na, nesergu, brolis mano serga. Tai galiu sneket , neuzkimsit vartotojo įkelta nuotrauka
Na, bet jus savo vaikus gal labai nuolankius sugebesit isauklet ir idiegt, kad gyvenimas ratukuose, ligoninese su baisia ligos perspektyva ir baime turet vaiku irgi gali but grazus vartotojo įkelta nuotrauka

p.s. kaip suprantu jus su tokia liga nasta nezadat niekam but?</p></div></blockquote><p>O koks tikslas tada gyvent jei po saves negali nieko palikt? Reikia turet del ko gyvent, todel ir puola tos depresijos.</p><p>Tai cia jau tevai jus blogai isauklejo, jei del tokiu dalyku reikia juos kaltint. As nekaltinu savo seneliu, kad jie abu sirgo veziu ir del to mano sansai susirgt padidejo. Nuo likimo nepabegsi. Ir as tikrai nekaltinciau savo mamos ar tecio, jei nors vienas is ju sirgtu IS. Ir jei reiktu jais rupintis tikrai nebutu nasta. Kaip tevai gali but nasta?!  </p><p></p>
[/quote]
noras kazka palikt po saves yra tas instinktas, kurio jum sveikas protas nenugali...
Polinkis veziui toli grazu ner taip agresyviai perduodamas is kartos i karta, be to, daznai ir pagydomas, o autoimunines ligos- ne. Ir man jos labai baisios, kai matau is arti. Negaleciau gimdyt ir matyt tokiom kanciom pasmerkta savo vaika. Niekad sau neatleisciau.
O jus gimdykit sau, kiekvieno sazines reikalas, manau, kad beverte cia musu diskusija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(matrioska @ 2016 12 05, 12:20)
O jus gimdykit sau, kiekvieno sazines reikalas, manau, kad beverte cia musu diskusija  ax.gif

Nereikia tokio kategoriškumo. Nei mes, nei mūsų vaikai, deja, nėra apsaugoti nuo jokių ligų. Nei aš, nei Jūs nežinot, kaip toliau klostysis mūsų gyvenimai. Aš gal sergu, bet teks laimė nebūti našta ir nematyti sergančių savo vaikų. Kitas šiandien gal jaučiasi sveikas ir nežino kokią diagnozę gyvenimėlis jam nuleis rytoj ir kokia išpuls ateitis. Niekam nelinkiu nieko blogo, bet toks kategoriškumas tik rodo Jūsų nepatyrimą ir nebrandumą, kad ir kokio amžiaus būtumėt. Tai vėlgi Jūsų problemos, mes turim savų. Dėl to ginčytis tikrai beprasmiška.
Aš irgi turiu du vaikus. Kai juos gimdžiau buvau "sveika", nes nebuvo diagnozes. Ją sužinojau tik po kelių metų. Ir ką... Rautis plaukus, kad vaikai sirgs. Nė už ką. Kodėl turėtų... Mano giminėj per tris kartas šios ligos nebuvo, o man va išpuolė ... Mano vaikų vėl laukia savi išbandymai ir nebūtinai tokie. O aplamai, jei remtis tuo, kad autoimuninės ligos yra karminės, tai mano vaikų karma gal visai kita ... Šiam pasauly mes tiek daug nežinom, todėl leisti sau tokį kategoriškumą yra tiesiog kvailoka...
Visada reikia tikėtis tik geriausio ir tai ateina ...
Atsakyti
QUOTE(lugnė @ 2016 12 05, 15:12)
Nereikia tokio kategoriškumo. Nei mes, nei mūsų vaikai, deja, nėra apsaugoti nuo jokių ligų. Nei aš, nei Jūs nežinot, kaip toliau klostysis mūsų gyvenimai. Aš gal sergu, bet teks laimė nebūti našta ir nematyti sergančių savo vaikų. Kitas šiandien gal jaučiasi sveikas ir nežino kokią diagnozę gyvenimėlis jam nuleis rytoj ir kokia išpuls ateitis. Niekam nelinkiu nieko blogo, bet toks kategoriškumas tik rodo Jūsų nepatyrimą ir nebrandumą, kad ir kokio amžiaus būtumėt. Tai vėlgi Jūsų problemos, mes turim savų. Dėl to ginčytis tikrai beprasmiška.
Aš irgi turiu du vaikus. Kai juos gimdžiau buvau "sveika", nes nebuvo diagnozes. Ją sužinojau tik po kelių metų. Ir ką... Rautis plaukus, kad vaikai sirgs. Nė už ką. Kodėl turėtų... Mano giminėj per tris kartas šios ligos nebuvo, o man va išpuolė ... Mano vaikų vėl laukia savi išbandymai ir nebūtinai tokie. O aplamai, jei remtis tuo, kad autoimuninės ligos yra karminės, tai mano vaikų karma gal visai kita ... Šiam pasauly mes tiek daug nežinom, todėl leisti sau tokį kategoriškumą yra tiesiog kvailoka...
Visada reikia tikėtis tik geriausio ir tai ateina ...

Na, eiti per pereja ir zinoti, kad gali uzvaziuot koks girtas vairuotojas yra viena, o nusprest surizikuot pasivaiksciot nakti autostrada kita, ar ne?

O prie ko cia karmos isvis nesupratau, ka norejot pasakyt - yra daug moksliniu tyrimu apie autoimuniniu polinkiu paveldimuma, dar apie dievo malone pradekim diskutuot biggrin.gif

Nebuciau tokia kategoriska , jei nematyciau, kas tai per liga, bet suprantu, kad dauginimosi instinktus kiekvienam zmogui gamta dave, o sveiko proto ir zmogiskumo- ne ...
Atsakyti
Jūsų diskusija kaip kurčio su nebyliu...
O matrioška yra matrioška visom prasmėm.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(IlonaMutis @ 2016 12 05, 16:23)
Jūsų diskusija kaip kurčio su nebyliu...
O matrioška yra matrioška visom prasmėm....  smile.gif

nu ko daugiau, nei izeidinejimu gali isgirs supermamoj biggrin.gif biggrin.gif
ypac, kai argumentu ner, ir pikta, kad kazkas isdrista garsiai ivardint negrazias tavo savybes, ar ne? biggrin.gif

o kad diskusija beprasme, tai tikrai sutinku...
Atsakyti
Matrioska, jūsų paskaičius, natūraliai kyla klausimas ar jūsų broliui depresija nuo ligos ar nuo artimųjų požiūrio į jį verysad.gif
Labai nemalonu skaityti tokias menkinančias sergantįjį žinutes, o jei tokios kalbos šeimoje vyksta kasdien, tai depresija čia mažų mažiausiai neišvengiama...
Atsakyti
užsukau paskaityti galbut kokius naujausius gydymo budai aptarinejami, o cia tiek pykcio... na nereikia.
Liga tikrai sudetinga, bet kiek zinau tiksli kilme nezinoma,nes suserga ir kai nieks gimineje nera sirge...
mano mama irgi turi autoimunine liga, kuria susirgo jau pagimdziusi mane... asmeniskai as manau, kad tai tik keletos metu klausimas kol jos bus pagydomos. Deka viso pasaulio atradimu (tame tarpe ir musu lietuvio CRISP) tikrai bus atrasti budai, kaip ta liga "iskirpt" ir gyent normalu gyvenima. Galbut bus pinigu klausimas, bet bus tikrai pagydoma ;)
Papildyta:
QUOTE(IlonaMutis @ 2016 11 14, 13:33)
Geriu šituos. Brangoki, bet jei kas gali jums atvežti, tai pakenčiama dar, nes su mūsų muitais gaunasi dvigubai  blink.gif
http://www.enzymeess...L/purezyme.html

Situos ir as perku zmogui su tokia diagnoze. Sake daugiau jegu atsiranda, bet geria dviguba norma. Viena moteris sake gerdavo keturgubai ir net pagerejimu buvo. Aisku nepigu, bet jei tik tiek reikia, kad jaustis gerai...salutinio poveikio nera.
Papildyta:
QUOTE(IlonaMutis @ 2016 11 10, 13:46)
O geriausias vaistas - kamieninės ląstelės, bet nebandykit medikams sakyt, pradės šaukt, rėkt, durne vadint... smile.gif Viena moterytė važiavo į Baltarusiją ir iš vežimėlio pakilo po tokių injekcijų, betgi čia "nesąmonė" anot mūsų medikų.... mirksiukas.gif

O gal galetumete papasakoti daugiau? Kokio amziaus zmogus daresi procedura? Dabar jau vaiksto??? Baltarusijoje, nes ten kainos geros?
Atsakyti
OHO kokia neteigiama diskusija.. unsure.gif

klausimas Jums matrioska, ar turite informacijos, kad IS paveldima autoimuninė liga? gal galėtumėte pasidalinti?

lietuviškoje literatūroje tokios info aš pati tai nesu radusi. Esu dalyvavusi gydytojų pristatymuose apie ligą, progresavymą, gydymą ir t.t., buvo pasakyta kad pirmos eilės giminaitis, šiuo atveju vaikas, turi 2-4 proc galimybę paveldėti polinkį į ligą, nežinau koks procentas, bet turbūt mažesnis, liga suserga.

gal kas žino ar siunčiama būsima mama pas genetikus kokius? ar kokie tyrimai daromi?

bet kokiu atveju šiandien ši liga nėra paveldima.

P.S. kiek žinau, vyrukams liga piktesnė būna nei moterims, tai aš tikiu kad matrioskos brolis depresuoja ir jam blogai, nes dar vienas faktas- su šia bėda paūmėjimus dažnai lydi depresija.
Atsakyti
QUOTE(sypsena000 @ 2016 12 08, 12:51)
OHO kokia neteigiama diskusija..  unsure.gif

klausimas Jums matrioska, ar turite informacijos, kad IS paveldima autoimuninė liga? gal galėtumėte pasidalinti?

lietuviškoje literatūroje tokios info aš pati tai nesu radusi. Esu dalyvavusi gydytojų pristatymuose apie ligą, progresavymą, gydymą ir t.t., buvo pasakyta kad pirmos eilės giminaitis, šiuo atveju vaikas, turi 2-4 proc galimybę paveldėti polinkį į ligą, nežinau koks procentas, bet turbūt mažesnis, liga suserga.

gal kas žino ar siunčiama būsima mama pas genetikus kokius? ar kokie tyrimai daromi?

bet kokiu atveju šiandien ši liga nėra paveldima.

P.S. kiek žinau, vyrukams liga piktesnė būna nei moterims, tai aš tikiu kad matrioskos brolis depresuoja ir jam blogai, nes dar vienas faktas- su šia bėda paūmėjimus dažnai lydi depresija.

pati liga nera paveldima, todel tyrimai butu beprasmiai, paveldimas polinkis.

Brolis dalyvavo tokiok kaip savitarpio pagalbos kampanijoj kazkada- dauguma serganciu turejo giminej autoimunininku- nebutinai su issetine skleroze. Autoimuniniu ligu desimtys. Nebutinai tevai serga- kartais tas polinkis gali persiduot anukams, dukterecioms ir panasiai ..o ir cia SM, jei paskaitytumet daugiau temu, pamatytumet, kad daug serganciu yra ta polinki paveldeje, tik liga pasireiskia 20-30 m., vaikystej retai serga kas..
pvz. mano drauge ir jos sese serga tiroiditu, gavo is mociutes. Kadangi seniai domiuos siom ligom, mane labiau stebina, kai zmogus giminej neturi autoimuninku, nei atvirksciai..
Taip, mano brolis jautrus zmogus, as irgi, todel ir sakau, kad neatleisciau sau, SAMONINGAI padovanojus vaikui suluosinta gyvenima.

P.s. visai nenoriu liudint sita liga serganciu zmoniu, bet net jei dabar jus nesijauciat taip prastai, kad pultumet i depresija, ateitis vis tiek juoda- invalidumas, priklausomybe nuo kitu malones ir t.t. as net nesirgdama, o matydama serganti artima depresuoju unsure.gif

O kazkas vaikus gimdo ...ramia sazine...

cool.gif

jeila, del vaistu, abejoju kazkaip, jau sitiek metu sitos ligos egzistuoja, bet bet kokio bandymo gydyt- ne kvapo..
beje, esu skaicius, kad imunine sistema sureguliuoja, bent laikinai, naltrexono labai mazos dozes . Jis neslopina imunines sistemos, bet reguliuoja, medicina pati dar nezino, kokiu budu.. Ne visiem padeda , aisku..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrioska: 08 gruodžio 2016 - 16:19
QUOTE(matrioska @ 2016 12 08, 16:16)
pati liga nera paveldima, todel tyrimai butu beprasmiai, paveldimas polinkis.

Brolis dalyvavo tokiok kaip savitarpio pagalbos kampanijoj kazkada- dauguma serganciu turejo giminej autoimunininku- nebutinai su issetine skleroze. Autoimuniniu ligu desimtys. Nebutinai tevai serga- kartais tas polinkis gali persiduot anukams, dukterecioms ir panasiai ..o ir cia SM, jei paskaitytumet daugiau temu, pamatytumet, kad daug serganciu yra ta polinki paveldeje, tik liga pasireiskia 20-30 m., vaikystej retai serga kas..
pvz. mano drauge ir jos sese serga tiroiditu, gavo is mociutes. Kadangi seniai domiuos siom ligom, mane labiau stebina, kai zmogus giminej neturi autoimuninku, nei atvirksciai..
  Taip, mano brolis jautrus zmogus, as irgi, todel ir sakau, kad neatleisciau sau, SAMONINGAI  padovanojus vaikui suluosinta gyvenima.

P.s. visai nenoriu liudint sita liga serganciu zmoniu, bet net jei dabar jus nesijauciat taip prastai, kad pultumet i depresija, ateitis vis tiek juoda- invalidumas, priklausomybe nuo kitu malones ir t.t.  as net nesirgdama, o matydama serganti artima depresuoju  unsure.gif 

O kazkas vaikus gimdo ...ramia sazine...

cool.gif

jeila,  del vaistu, abejoju kazkaip, jau sitiek metu sitos ligos egzistuoja, bet bet kokio bandymo gydyt- ne kvapo..
beje, esu skaicius, kad imunine sistema sureguliuoja, bent laikinai, naltrexono labai mazos dozes . Jis neslopina  imunines sistemos, bet reguliuoja, medicina pati dar nezino, kokiu budu.. Ne visiem padeda , aisku..

supratau nuomonę, ačiū, bet turbūt čia labiau nuomonė, nei tikri faktai, nes tokios informacijos aš neradau, o ir mąstant praktiškai, mano giminėje, net tolimesnėje, tokių bėdų nebuvo. Pavyzdys toks pats yra ir kelių man žinomų žmonių šeimos ir giminės ligos, tiksliau dar kartą kartojuosi, apskritai jokių ligų smile.gif labai keista, bet ačiū Dievuliui, pfu pfu pfu, bet nebuvo ligų ir tikiuosi nebus ax.gif ax.gif ax.gif o tie gripai ir lūžiai neįsiskaito juk bigsmile.gif
Atsakyti