QUOTE(sypsena000 @ 2016 12 08, 12:51)
OHO kokia neteigiama diskusija..
klausimas Jums matrioska, ar turite informacijos, kad IS paveldima autoimuninė liga? gal galėtumėte pasidalinti?
lietuviškoje literatūroje tokios info aš pati tai nesu radusi. Esu dalyvavusi gydytojų pristatymuose apie ligą, progresavymą, gydymą ir t.t., buvo pasakyta kad pirmos eilės giminaitis, šiuo atveju vaikas, turi 2-4 proc galimybę paveldėti polinkį į ligą, nežinau koks procentas, bet turbūt mažesnis, liga suserga.
gal kas žino ar siunčiama būsima mama pas genetikus kokius? ar kokie tyrimai daromi?
bet kokiu atveju šiandien ši liga nėra paveldima.
P.S. kiek žinau, vyrukams liga piktesnė būna nei moterims, tai aš tikiu kad matrioskos brolis depresuoja ir jam blogai, nes dar vienas faktas- su šia bėda paūmėjimus dažnai lydi depresija.
pati liga nera paveldima, todel tyrimai butu beprasmiai, paveldimas polinkis.
Brolis dalyvavo tokiok kaip savitarpio pagalbos kampanijoj kazkada- dauguma serganciu turejo giminej autoimunininku- nebutinai su issetine skleroze. Autoimuniniu ligu desimtys. Nebutinai tevai serga- kartais tas polinkis gali persiduot anukams, dukterecioms ir panasiai ..o ir cia SM, jei paskaitytumet daugiau temu, pamatytumet, kad daug serganciu yra ta polinki paveldeje, tik liga pasireiskia 20-30 m., vaikystej retai serga kas..
pvz. mano drauge ir jos sese serga tiroiditu, gavo is mociutes. Kadangi seniai domiuos siom ligom, mane labiau stebina, kai zmogus giminej neturi autoimuninku, nei atvirksciai..
Taip, mano brolis jautrus zmogus, as irgi, todel ir sakau, kad neatleisciau sau, SAMONINGAI padovanojus vaikui suluosinta gyvenima.
P.s. visai nenoriu liudint sita liga serganciu zmoniu, bet net jei dabar jus nesijauciat taip prastai, kad pultumet i depresija, ateitis vis tiek juoda- invalidumas, priklausomybe nuo kitu malones ir t.t. as net nesirgdama, o matydama serganti artima depresuoju
O kazkas vaikus gimdo ...ramia sazine...
jeila, del vaistu, abejoju kazkaip, jau sitiek metu sitos ligos egzistuoja, bet bet kokio bandymo gydyt- ne kvapo..
beje, esu skaicius, kad imunine sistema sureguliuoja, bent laikinai, naltrexono labai mazos dozes . Jis neslopina imunines sistemos, bet reguliuoja, medicina pati dar nezino, kokiu budu.. Ne visiem padeda , aisku..