QUOTE(cibulis @ 2016 07 26, 22:26)
Aš Vilniuje vieną žmogeliuką radau, kuris ima tokias kainas: už 1-1,5 m gylio polių - 7 eurai už vnt., už 40 cm aukščio ir 15 cm pločio rostverko metrą - 13 eurų. Čia tik už darbą. Man reikia 45,8 m ilgio rostverko ir kas 2 metrus 24 vnt. polių. Vien už darbą išeitų apie 760 eurų. Dar pridedam 3,5 kubus betono, armatūrą, XPS po pamatu ir išeitų apie 1200 eurų.
Pagal tavo pateiktus skaičius išeitų apie 350 eurų už polius ir rostverką su klojiniais. Su armatūra ir XPS turėčiau tilpti į 600 eurų. Taigi per pusę pigiau. Mama turi beveik naują betono maišyklę, turiu kelis pagalbinius vyrukus. Galbūt reikės pačiam pabandyti pastatyti tvorą. Tvora senai pagaminta ir nudažyta, bet nesiryžtu pats statyti.
Mano atveju šiek tiek kitaip reikia organizuoti darbus. Pirmiausiai reikia pasidaryti polius kas 2 metrus. Polių viršuje reikia į betoną įmūryti įdėtinę detalę (kokią 10x10 cm ir 1 cm storio su kojomis). Reikėtų su nivelyru išsigaudyti polių ir įdėtinių detalių aukštį. Tada ant tų metalų statyti tvoros segmentus ir juos privirinti. Štai tada galima statyti klojinius, dėti armatūrą (ne 2, o 4 strypus) ir viską užpilti betonu. Štai čia
brėžinys. Tiesa, nesumąstau kaip polių armatūrą surišti su horizontalią rostverko armatūrą, kuomet polių viršuje bus įmūryta įdėtinė detelė.
Kur stovės tvora dalis grunto yra piltinis. Gruntas piltas prieš kokius 5 metus ir gal jau susigulėjo, bet kas ten žino. Todėl aš galvoju daryti ne 1,2 m, o 1,5 m gylio polius. Įdomu ar pakaktų tokio gylio? Rostverką galvoju daryti 40x18 cm. Tik apie 20 cm rostverko bus žemiau grunto, todėl realiai poliaus gylis išeitų 1,5 m (pačio polio) ir 0,2 m (įgilintas rosverkas) iš viso apie 1,7 m gylio nuo žemės paviršiaus. Ar pakaktų tokio gylio? O gal seklesnius polius daryti?
Pas mus rostverko su poliais ispylimas 20 euru metras. Ir dar kaip supratau negauciau to ko noriu.. Pasnekejau tai meistru poziuris i toki darba ,ziaurus.. Tokiam stiliui,atbegau,sumeciau isbegau.. O polius kaip jis grezia? Reikes nuomoti benzinini grazta? As tai su rankiniu,po truputi
Ar darytis paciam,tai jau spresti tau,bet.. Tuo tris klojinius as surinkineju apie sesias valandas.. O man teke jau nemazai prie to dirbti (tik ne tvoru) Bet gali pabandyti maziausiai matomoje sklypo vietoje. Bus didelis noras paciam,galesiu i az smulkiai parodyti kaip as darau.O poto jau pats sau pritaikytum kas parankiau. Detales ibetonuoti neproblema,tau dar lengviau negu man su tokia sistema. Man reikia iskarto stulpelius uzfiksuoti kad butu tinkamas aukstis ir dar nenuvirtes butu.
Del armaturos (i polius) tai nematau problemu,tiesiog ja islankstai tokia forma kad praeitu pro tas detales ir susijungtu su horizontalia.
5 metai nemazai,bet is patirties zinau kad gruntas vistiek buna minkstesnis negu ilgai nejudintas. Tiesa pas tave zvyras,tai kaip ir ciki viskas. DEl poliu gylio... Kaikurie zmones paprastom segmentinem tvorom daro tik 80 cm gylio polius.. Na,lengvom konstrukcijom as suprantu,nera tokiu apkrovu..O pas tave.. Isivaizduoju kokie sveria vienas elementas.. Faktas tas kad as daryciau zemiau isalo zonos poliaus apacia. Minimum. Nemamenu kiek pas tave grunto supilta,koks sluoksnis. Nezinai kokio gylio grezti polius. Saves paklausk. Kiek sutaupysi pinigu jei polius bus 30 cm gilesnis. Ir kiek prarastum pinigu jei polius suvaikscios.. AS kai darau kanors sau arba kitiems,darau taip kad nebutu geda po desimties,dvidesimties metu.. Aisku viskas turi tureti proto ribas..
Ir dar cibuli. Rekomenduoju visus strypus ties betono virsum apsivynioti su lipnia juosta. Strypai dazyti,juk neterliosi su betonu,o issaugoti svarius,misija neimanoma..