QUOTE(*** @ 2016 04 22, 15:42)
Tau jau sake nekarta. Tokia kaip pacio tvora statyti kaimynui yra kazkokia nesamone, nebent tas kaimynas puse dengtu, bet jam greicausiai bus taspats nes tikimybe kad uzsimanytu tokios pat gan nedidele. Tai tiesiog grezi skyles, betonuoji stulpus ir statai segmentine tvora. Nesodinciau nieko, kam tau tu tuju pietineje puseje, kol niekas negyvena, nestovi prie tvoros neverta ne sukt galvos..
Aš visai nenoriu, kad jis statytų tokią tvorą kaip mano. Aš savo sąskaitą pats pastatyčiau tvorą tarp mūsų. Iš jo nei cento neprašau ir neprašyčiau. Visa esmė, kad tarp sklypų yra aukščio skirtumai, todėl negaliu pastatyti tvoros be atraminės sienos. O jos vienas savo sąskaita aš nedarysiu. Be to atraminė sienutė būtų aukšta, todėl joje betonuoti metalo strypus - absurdas, nes būtų negražu. Man toje pusėje reikia kažkokio kito sprendimo. Štai ir galvoju, ką būtų galima padaryti.
Man gražiausiai būtų visą tą pusę užsodinti tujomis. Tik visa esmė, kad jas reikia sodinti per metrą nuo sklypo ribos. Beje, o kokio pločio būna suaugusios tujos? Galbūt pakanka pasodinti taip tujas, kad jų šakos nelįstų į kaimyno sklypą, todėl nėra būtina sodinti 1 metru nuo sklypo ribos. Tarkime sodini kažkur pusę metro nuo ribos ir jos suaugusios neperžengia sklypų ribos.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 04 22, 17:05)
Ant sklypo ribos, nesuderines su kaimynu ,net negali statyti tvoros .Tvora gali statyti tik savo ribose .
Teisingai. Aš tikrą tvorą statyčiau kažkur 2 cm iki sklypo ribos, kad nebūtų jokių pretenzijų iš nieko niekada.
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2016 04 22, 17:18)
Iš kur čia tokie nustatymai? Kuo aukštesnis- tuo toliau
Detaliam gal 4 m namui nuo ribos, STR' e- 3m.
Kaip aukštis susijes su atstumu nuo ribos?
Reikalavimai statinių statybai iki 3 m atstumu nuo sklypo ribos nustatyti
STR 1.07.01:2010 Statybą leidžiantys dokumentai [3.2]. 3 m atstumu nuo sklypo ribos statinio (pastato ar stogą turinčio inžinerinio statinio) bet kurių konstrukcijų aukštis, skaičiuojant jį nuo žemės sklypo ribos žemės paviršiaus altitudės, negali būti didesnis kaip
8,5 m; didesniais atstumais statinių konstrukcijų aukštis gali būti didinamas išlaikant reikalavimą, kiekvienam papildomam virš 8,5 m aukščio metrui atstumas didinamas po 0,5 m. Šiame punkte nurodyti atstumai gali būti mažinami gavus besiribojančio žemės sklypo savininko ar valdytojo rašytinį sutikimą;