QUOTE(cibulis @ 2016 04 22, 14:42)
Gal nustokite vieną kartą burti:
9.5. didžiausias sklypo reljefo nuolydis ne didesnis kaip 12 %. Jei nuolydis viršija šį dydį, jis sumažinamas formuojant sklypo reljefą (paaukštinant, pažeminant, išlyginant reljefo paviršių, įrengiant terasas, atramines sieneles ir pan.).
Papildyta:
Burimas iš kavos tirščių. Tie medžiai nieko neužstoja, nes apačioje atviri kamienai. Šakos, kurios kažką užstotų, yra aukščiau ir jos užstoja man saulę, šviesą, t.y. pažeidžia mano teisėtus interesus į saulę, šviesą, gerą savijautą, D vitaminą ir t.t.
Be to net neabejoju, kad kreipusis į teismą galimai būtų suformuota ir nauja teismų praktika dėl to, kad medžiai negali užstoti namams saulės. Juk nuo šių metų lapkričio reikės statyti A klasės namus, kuriems labai aktuali saulė. Išeina taip, kad vienas įstatymas prieštarauja kitam. Man labiau patinka danų praktika: viskas labai aišku su medžių aukščiu ir atstumu iki tvoros. Jokių interpretacijų.
Ką su tuo 9,5 pasakyt norit? Kad namo su didesniu nuolydžiu nepastatysi? Ar kad sienutę privalo kaimynas statyt?
Radau - ten sakoma: ....dalį
sudaro sklypo, kuriame numatoma pastatyti statinį, reljefo formavimo (pažeminimo, paaukštinimo, lyginimo), jo reikmėms skirtų susisiekimo komunikacijų ir inžinerinių tinklų tiesimo, žaidimų ar kitų aikštelių įrengimo, tvorų tvėrimo, apželdinimo, želdinių apsaugos, taip pat už sklypo ribų numatomų statyti susisiekimo komunikacijų, inžinerinių tinklų ir jų reikmėms reikalingų pastatų teritorijos sutvarkymo projektiniai sprendiniai.
Na ir kaip išeina - kad jei kaimynas nieko nestato, tai jam dzin tie sklypo sutvarkymo reikalai, argi ne?
Ir dar - iš ten pat, apie jūsų įmestą 12 proc skirtumą: '' Apibendrinant manome, kad:
- maksimalus gretimų žemės sklypų aukščio skirtumas ties šių sklypų riba teisės aktuose nėra reglamentuotas;''
Iš čia:
http://www.vtpsi.lt/node/2473
O dėl to, kad medžiai negali užstoto namams saulės - juokaujat gal? Na tai prie miško kai statosi, irgi gali reikalaut miško savininkų medžius kirst? Ar miestuose, kur abipus gatvių - alėjos, ir namai netolies..
Jei jau naują teismų praktiką planuojat ..