QUOTE(vilnera @ 2016 04 22, 08:22)
bet lygiai taip pat kaimynas tave gali po teismus užtampyt, jei medžius jo sklype sunaikinsi, kaip kad nekurie gudručiai pataria oundapu ar panašiai
Ir - šioje situacijoje - žmonės kaip tik ieško sklypų su medžiais dideliais, sklypo vertė nuo to didesnė, o tamstai kliūva - tai kurio galo stateisi šalia tokio sklypo? reikėjo pirkt kitur ir bėdos nebūtų. Negaliu, pyktis ima, kai žmogus pirma nusiperka sklypą, o paskui apsičiupinėja, kad jam šalia ir tas negerai, ir anas.
Miela pikčiurna, o man juokas ima nuo tokių rašliavų kaip jūsų. Ar tikrai gerai skaitėte, ką parašiau? Jei ne, tai, mielai pikčiurnai, pakartosiu.
Aš jo po teismus netampysiu ir net nesiruošiu. Pats pirmas kaimynas pradėjo: pastatys namą per 3 metrus nuo mano tvoros, nors užstatymas numato, kad namas turi būti patrauktas į kitą pusę. Tada aiškina, kad pastatys 600 kv. metrų namą (užstatymo intensyvumas tai leidžia), tačiau tai bus ne vienos šeimos, o kelių įėjimo/šeimų kotedžas. Vėliau pradėjo gasdinti, kad parduos sklypą kažkokiems verslininkams, kurie pastatys ką norės ir kaip norės, t.y. ne pagal įstatymus statys kotedžus. Jis pirmas man taip aiškino ir gasdino.
Aš jo gerą pusę metų klausinėju, ką darome su tvora tarp jo ir manęs. Tai sergu, tai rudenį, tai pavasarį. Galiausiai nebeskambinau, o parašiau el. laišką. Nepadėjo. Kadangi nepavyko susitarti, tai jį įspėjau, kad parašysim savivaldybei skundą dėl apleisto sklypo (jis toks realiai šiuo metu ir yra). Užpyko ir metė ragelį. Su kaimynu parašėm savivaldybei skundą dėl apleisto sklypo. Nuo to laiko nekelia ragelio. Tai kuris čia pirmas pradėjo? Aš tik norėjau išsiaiškinti kaip darome su tvora tarp jo ir manęs ir draugiškai pasakiau, kad jo medžiai užstoja saulę.
Ir, mieloji pikčiurna, ar skaitei, kad aš kitiems statybininkams ir traktoristams neleidau liesti jo medžių, nors jis tada net nežinojo tikslių sklypo ribų. Vienas kaimynas siūlėsi jo medžius nupjauti, bet aš irgi neleidau. Taip, kad, pikčiurna, imk savo pyktį į rankas, nes būsi negraži.
Ir dar, miela pikčiurna, papasakosiu istoriją, kad aš svetimo turto neliečiu. Vaikas prieš du metus parduotuvėje rado 300 ar 400 Lt. Jie tiesiog mėtėsi prie informacijos. Atidavėme viską informacijai, nors galėjome pasiimti. Nei cento neliečiau, nes tai ne mano. Ir kito medžių neliečiu, nes jie ne mano.
Papildyta:QUOTE(*** @ 2016 04 22, 09:34)
bet jai man kas taip nahaliskai drebtu tai as uz savo veiksmus neatsakau
Kur tau tas įžūlumas pasirodė?
Papildyta:QUOTE(vaikis_ @ 2016 04 22, 09:18)
visiems reikai laikytis nustatytu istatymu ir tvarku. Visi didesni medziai nuo ribos turi buti daugiau nei 3 metrai.
Pasirodo, kad naujai sodinamiems turi būti 3 metrai. Jau pasodintiems negalioja. Kadangi nieko neįmanoma su tais medžiais padaryti, tai aš nieko ir nesuruošiu toliau daryti. Tegul būna kaip yra. Galvojau, kad yra kažkokių teisinių priemonių ir taip arti tvoros medžiai augti negali, bet pasirodo, kad nieko neįmanoma padaryti. Todėl nieko toliau ir nedarysiu. Neverta veltui švaistyti energijos.
Papildyta:QUOTE(LauLau @ 2016 04 21, 20:52)
As manau, kad tau reikia tiesiog racionaliausio laikino sprendimo, kol paaiskes galutinis to sklypo likimas.
Man tujos asmeniskai labai nepatinka. Suprantu, kad praktiska, bet negrazu man.
Gali tekti ilgai laukti. O man tujos gražu. Aš kaip tik galvoju tą pusę užsodinti tujomis. Tik sako, kad turi būti sodinama 1 metras nuo sklypo ribos. O tai kaip tada su gyvatvorėmis? Ar jos negali eiti tiesiai ant sklypo ribos. Gal kas žino.