Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie tvoras

QUOTE(vaikis_ @ 2016 04 20, 07:08)
tai ekologai turbut ir nebeleidzia namu statyti nuosavame sklype ? Ka daryti jeigu nupirkus sklypa auga 20 pusu, kurios papuola ant namo uzstatymo ploto ? Uz kiekviena legaliai sumoketi i budzeta ?

Vilniuje 1cm pušies kamieno (matuojant 130cm nuo žemės aukštyje) kainavo 40Lt. rajone 20Lt. Pas mane reikėjo kirsti 18cm storio pušį, atvažiavo gamotos apsauga pamatavo ir išdavė leidimą kirtimui, susimokėjau 720Lt "atstatomosio vertės" mokestį.
Kol sklype nėra pastatų, tol negalima ir medžių kirsti. Kai bus namas, jau galima rašyti prašymą, kad medis trukdo ir gauti leidimą kirsti medį nemokamai.
P.S. jeigu toponuotraukoje medis nepažymėtas, tai jis ir neegzistuoja.
Medžiais laikomi medžiai, kurių kamieno storis viršyja 6cm.
Ant užstatomo ploto reikia viską kirsti ir gauti leidimus. Siūlau susitvarkyti iki pasirodant matininkui jeigu toponuotrauka nebuvo daryta per paskutiniuosius 10 metų. Jeigu užbraižys tuos medžius ir užregistruos toponuotrauką tai jums bankrotas.
Atsakyti
Taigi viska reikia pasidaryt iki topo nuotraukos. Imanoma su matininku paderint kad viena kita pazymetu kaip menkaverti bet jai medziu daug tai niekas tam nepasirasys..
Del to reik sugebet medi su kelmu pasalinti ypac greitai smile.gif

QUOTE(BangaS @ 2016 04 20, 09:41)
Jeigu užbraižys tuos medžius ir užregistruos toponuotrauką tai jums bankrotas.

Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2016 04 19, 22:00)
Užuojauta.  Gyventi tarp daugiabučių, tai tas pats kas Šnipiškių lūšnynuose. 

Artimiausias daugiabutis nuo mano namo už 500 metrų. O kodėl užuojauta? Aš kaip tik pirkau sklypą, kad viskas būtų vietoje: parduotuvės, mokyklos, autobusų stotelės. Civilizacija gerai.
Atsakyti
Kaimyno sklype akivaizdus miškas. Kur jis namą statys? Tik iškirtus medžius įmanoma bus pastatyti namą kitaip vietos nebus. Su manim ir su keliu seniui reikės atraminės sienos. Tos pačios atraminės sienos reikės ir su kitu kaimynu. Medžių miškas ir atraminės sienutės. Būtų diedas protingas, tai tokių nesąmonių nedarytų, nes sklypą reikia akivaizdžiai išvalyti ir sužeminti, kad nereikėtų atraminių sienučių, bet kur tu seniui paaiškinsi.

Jūs man geriau pasakykite, ką daryti su tvora tarp manęs ir jo? Kalnas akivaizdus, tačiau aš nenoriu daryti atraminės sienutės. Koks kitas įmanomas variantas? Tujos? Dar kažkas? Ar tiesiog palaukti? Gal yra kažkokių minčių kaip elgtis? Beje, jei daryti atraminę sienutę, jis privalo prisidėti ar neprivalo? Gal koks teisės aktas reglamentuoja atramines sienutes tarp kaimynų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 balandžio 2016 - 11:03
QUOTE(cibulis @ 2016 04 20, 11:01)
Kaimyno sklype akivaizdus miškas. Kur jis namą statys? Tik iškirtus medžius įmanoma bus pastatyti namą kitaip vietos nebus. Su manim ir su keliu seniui reikės atraminės sienos. Tos pačios atraminės sienos reikės ir su kitu kaimynu. Medžių miškas ir atraminės sienutės. Būtų diedas protingas, tai tokių nesąmonių nedarytų, nes sklypą reikia akivaizdžiai išvalyti ir sužeminti, kad nereikėtų atraminių sienučių, bet kur tu seniui paaiškinsi.

Jūs man geriau pasakykite, ką daryti su tvora tarp manęs ir jo? Kalnas akivaizdus, tačiau aš nenoriu daryti atraminės sienutės. Koks kitas įmanomas variantas? Tujos? Dar kažkas? Ar tiesiog palaukti? Gal yra kažkokių minčių kaip elgtis? Beje, jei daryti atraminę sienutę, jis privalo prisidėti ar neprivalo? Gal koks teisės aktas reglamentuoja atramines sienutes tarp kaimynų?

Su kaimynu drinks_cheers.gif, arba "pykšt" smile.gif O jei rimtai čia kažkas rašė apie vandens nubėgimą nuo gretimo sklypo. Gal visgi palaukti.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 20, 13:01)
ir su kitu kaimynu. Medžių miškas ...

Koki menesi ir kelinta valanda meta toki seseli ?Medziai vis augs ... purkstelk ar su svirkstu paskiepyk kokiu rondapu , kol ne velu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 20 balandžio 2016 - 11:50
QUOTE(korida @ 2016 04 20, 11:47)
Koki  menesi ir kelinta valanda meta toki seseli ?Medziai vis augs  ... purkstelk ar su svirkstu paskiepyk  kokiu  rondapu , kol ne velu smile.gif

Šitą šešėlį meta pačiu geriausiu laiku: kažkur nuo 13.30 iki 15.00 val. Kai labiausiai reikia saulės jo niekam nereikalingi medžiai tą saulę suvalgo. O kaip paskiepyti su rondapu? Jis gi supras, kad medžiai nuvyto. Bus akivaizdu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 20 balandžio 2016 - 12:49
QUOTE(gintarass @ 2016 04 20, 11:41)
Su kaimynu  drinks_cheers.gif, arba "pykšt"  smile.gif O jei rimtai čia kažkas rašė apie vandens nubėgimą nuo gretimo sklypo. Gal visgi palaukti.

Su kaimynu sutarti nepavyks, nes jis ragelio nekelia ir į mano el. laiškus nereaguoja. Jis man yra minėjęs, kad nori tą sklypą parduoti kažkokiems lyg ir verslininkams. Gal ir parduos. Jei tie bus protingesni, tai medžius iškirs ir sklypą pažemins, bet kada tai bus - visiškai neaišku.

Štai ką aiškina Vilniaus savivaldybė:

Suprantu Jūsų rūpesti, tačiau neturime svertų priversti minimo sklypo savininką nukirsti medžius be jo geros valios. Toks įpareigojimas fiziniam asmeniui nenumatytas ir Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekse. Jeigu Jūsų nuomone yra pažeidžiami Jūsų teisės ar teisėti lūkesčiai Lietuvos Respublikos civilinio ir civilinio proceso kodeksų nustatyta tvarka galite kreiptis į teismą. Savivaldybėje galite pasinaudoti nemokama pirmine teisine pagalba, kurią darbo dienomis teikia Savivaldybės administracijos Teisės departamento Teisinės pagalbos skyriaus darbuotojai, Konstitucijos pr. 3, 234, 234.1 kabinetuose.
Jūsų cituojamas teisės akto 5 punktas nustato, kad nuo kaimyninių sklypų ribų ir gatvės raudonosios linijos medžių ir krūmų sodinimo atstumai turi būti:..., o Jūsų minimi medžiai nėra naujai sodinami ir minėto ir panašių teisės aktų normos tokiems medžiams netaikomi.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 04 20, 13:37)
Šitą šešėlį meta pačiu geriausiu laiku: kažkur nuo 13.30 iki 15.00 val. Kai labiausiai reikia saulės jo niekam nereikalingi medžiai tą saulę suvalgo. O kaip paskiepyti su rondapu? Jis gi supras, kad medžiai nuvyto. Bus akivaizdu.

Čia ar kitoje temoje jau buvo rašyta - perki roundapo (ar jo analogo) buteliuką seniuose ir švirkštu su adata į kamieną suleisti. Supras, kad ne šiaip sau nudžiūvo, ir kas iš to? Bet čia jau kraštutinė priemonė sad.gif

Arba bandyti teisinėmis priemonėmis, kartais pakanka vien kvietimo į teismą, kad ožiai praeitų. Bet būna ir atvirkščiai, kaip tik užsimotyvuoja kovoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Verteris: 20 balandžio 2016 - 13:29
Aš vis dar apie tai, kokią tvorą daryti pietinėje sklypo pusėje. Aš manau, kad yra tokie variantai:

1. Tik tujos. Pigus ir laikinas variantas, kuris gali likti ir visam laikui.
2. Vielos tvora ir tujos. Viela neleistų tujoms augti į kaimyno sklypą.
3. Tik atraminė tvora kokių 1-1,5 aukščio. Brangu ir negražu.
4. Kokių 0,5 m aukščio atraminė tvora ir virš jos mūrinė tvora. Aš metalo strypų tvorą maišysiu su mūrine tvora, todėl gal ir gerai atrodytų.
5. Iki 0,5 m aukščio atraminė tvora ir joje įbetonuoti metalo strypai. Gali negražiai atrodyti, nes metalo matytųsi tik 1,10 m, kuomet mūrinės tvoros apie 0,5 m. Tokia proporcija atrodo negražiai.

Gal dar kažkokių kitokių minčių ir pastebėjimų būtų? O gal tiesiog palaukti, nes kaimynas lyg ir nori tą sklypą parduoti. Tik metalo strypų tvora jau nudažyta. Realiai būtų galima statyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 21 balandžio 2016 - 09:49
Pats nupirk tą sklypą ir parduok. Bus greičiau biggrin.gif
Atsakyti
Šiandieną tam diedui skambinau. Nekelia ragelio. Tai ir sklypo neparduos, o ir už ką pirkti neturiu. Be to jis nori daug daugiau nei rinkos vidurkis. Jau prieš kelis metus kol dar buvo litai, norėjo 200 000 Lt, kuomet reali kaina buvo 120 000 - 130 000 Lt.
Atsakyti