Turiu pietinėje pusėje kaimyną, kurio sklypas
gerokai aukščiau už mano sklypą. Prieš tai visą šią sklypo kraštinę norėjau aptverti
metalo strypo tvora, bet dabar matau, kad bus nesąmonė. Reikia daryti aukštą atraminę sienutę, kuri man asmeniškai yra negraži. Kitoje sklypo kraštinėje tvoros aukštis bus iki 1,60 m, o aš noriu, kad visos tvoros kraštinės būtų vienodo aukščio. Todėl jei daryti atraminę sienutę ir į ją įbetonuoti metalo strypus, tai realiai jie bus išlindę labai mažai - vietomis tiks koks 0,5 m ar bent jau 1,0 m. Žodžiu, negražu.
Nieko geriau nesugalvoju kaip tą tvoros dalį apsodinti tujomis, nors tai ir pietinė pusė. Juo labiau, kad tas sklypas priklauso kažkokiam senukui, kuris anksčiau ar vėliau jį tikrai parduos. Greičiausiai, kad naujas savininkas nuspręs žeminti sklypą, nes jam reikės net trijų atraminių sienučių: su manimi, su kitu kaimynu ir su keliu. Dabartinis senukas nežemina sklypo, nes labai nori išsaugoti tas dvi pušis, nors vienas kaimynas būtų jam sklypą sulyginęs nemokamai mainais tik už gruntą.
Tikiuosi, kad tujos su laiku suformuotų akliną givatvorę, kuri atstotų tvorą. Kita vertus, jei bus lyginamas tas sklypas, tai galėsiu tujas išrauti ir padaryti normalią tvorą. Ta prasme, kad tujos gali būti tiek nuolatine, tiek laikina tvora. Jei bus nuolatinė, tai manau, kad gerai užstos nuo to pietinio kaimyno. O jei bus laikina tvora, tai nebus gaila kelių šimtų eurų, jei reikės tujas išpjauti.
Gal kas turite kokių nors kitų minčių kaip geriausiai būtų elgtis šioje vietoje? Ar gera mintis su tujomis daryti pietinės pusės tvorą? Gal pietinės pusės tvora turi būti labiau permatoma ne dėl STR, o paprasčiausiai dėl saulės. Gal yra kažkokių kitų geresnių augalų nei tujos?