QUOTE(letuciux @ 2016 03 14, 15:10)
"Bet kuriuo atveju, Dievas niekada tiesiogiai nenori kančios, bet ją leidžia dėl mūsų gėrio tuo pačiu būdu, kaip tėvas leidžia vaikui patirti savo veiksmų pasekmes, kad vaikas augtų ir išmoktų klausyti tėvo, ar galbūt panašiai kaip tėvas leistų vaikui "iškentėti" pianino pamokas, kad vieną deiną jis taptų didžiu pianistu.
A le zinai, yra daugybe pavyzdziu, kai taip ''pianino pamokas iskente'' vaikai paskui vemia pianina pamate... deja. Su kitomis auklybomis irgi panasiai gali nutikti... O kudikiai? Kokias savo ''veiksmu pasekmes'' jie yra verciami patirti??? I sulini metomi, tevu smaugiami ir visa kita...
Ne viskas taip grazu, kaip bandoma aiskinti.
Greiciausiai teisybes tiesiog nera zemeje ir nebus... Ir nieko nesuprasime logiskai. Belieka prota kartais i sona pasideti ir kaip ten bebutu, tiketi, kad siaip ar taip Dievas vis tiek yra.
QUOTE(Akmenskeltė @ 2016 03 14, 17:35)
Dėl tų visų išgydomųjų kursų - su tokiu oficialiu "reketu" susidūriau ir aš. Bet labiausiai nuvylė organizatorės elgesys. Beje, neturiu noro daugiau vykti į "išgydomąsias" rekolekcijas, kurias veda užsienietiški charizmatiško tipo kunigai, kurie labai lengvai gali pasakyti "jaučiu, kad kažkas turi iš jūsų problemų su stuburu". Arba kur organizatorės sesers pasaulietės pasakojama apie išgydymus paralyžuotų, kurie po mėnesio "atkrenta" ir vėl tampa neįgalūs, atsėda į vežimėlį, nes, ano jos, jiems parankiau sirgti, patinka, atleiskit, bet Kristus taip negydė ir negydo. O šeimų stovykloje kur dalyvavome visą lobį pavogė kuliminacija - Šv Dvasios krikštas, kada buvusi sektantė paklausta, kas yra kalbėjimas kalbomis, su didžiule puikybe ir pykčiu pradeda burbuliuoti demonstratyviai kalbomis, o per tą krikštą deda ranką ant žmogaus galvos ir "užkalbinėja" . Daug domėjausi ir pan, paprasti žmonės, ne kunigai, negali to daryti ir apskritai tikėjimas, kuris remiasi jausmais ir vizijomis, troškimu kalbėti kalbomis ir pan, labai abejotinas, nes veda tolyn nuo Dievo. Žinoma, taip kalbėdama irgi rizikuoju piktžodžiauti prieš Šventąją Dvasią, bet noriu pasakyti, kas man nepriimtina.
Labai jau piktai cia tu. ''Buvusi sektante'', ''didziule puikybe'' ir t.t. Nei tu ilindai i ta zmogu, nei teisti gali, o kad buvusi sektante, tai aciu Dievui, kad jau isejo is tos sektos - tik dziaugtis reikia, o ne pirstais rodyti. Na as cia taip jau tiesiai sviesiai, bet neskubekime smerkti, nurasyti, apkaltinti to, ko galbut ne visai suprantame. Ne viena is musu cia buvome Kanos seimu stovykloje ir ne karta liudijome, kokius nuostabius darbus Viespats per tai padare. Ne sventieji puodus lipdo - visur visada sutiksi visokiu zmoniu, kurie galbut tau asmeniskai nepatiks, bet kitam - labai dar gi pades. O ar ne taip yra su mumis paciais? Vienam gal sventas atrodai, o kitam - ispuikes ir pasiputes ir sektantas
Jei, budamas kitos Baznycios nare, vaziuoji kur kitur - tai gal deretu pagarbos vis tik laikytis, nepulti kritikuoti. Nepriimtina - tai nepriimtina, normalu, bet tai nereiskia, kad yra blogai, iskreiptai ir ''veda tolyn nuo Dievo''... Tarp kitko, tai ekumeninis reikalas
- pabuvusi Chemin Neuf (kurios viena is veiklu ir yra Kanos bendrija) bendruomeneje oi kokiu savo Baznycios atstovu pamatytum. Ortodoksai taip kalbom meldziasi ir apie Dvasios kriksta pamokslauja, kad oho. Visa nemaza srove ir Rusijos ortodoksu baznycioje yra charizmatiku, negirejau, kad juos butu ekskomunikave
(is Ortodoksu baznycios uz tai ismete).
QUOTE(Akmenskeltė @ 2016 03 15, 13:45)
Nemanau, kad bet kurios konfesijos krikščioniui ar kunigui kyla problemų melstis už krikčionį, juk Krikštas vienas ir Dievas trijuose asmenyse taip pat. Man nėra jokio skirtumo, kokios konfesijos kunigas. Katalikų ar ne. Svarbu, akd tai būtų kunigas, turintis egzorcisto praktikos ir galintis mane išklausyti.
Gal tu asmeniskai ir nemanai, bet budama ortodokse, vis tik pasitark su savo kunigais. Jie siuo klausimu tikrai yra griezti. Kas tau atrodytu lyg ir normalu, nes esi palcios dvasios, tai pagal savo Baznycios mokyma, busi ir nuodemiu pridariusi, pas ''sektantus nuejusi''. Deja, bet yra ta skilimo zaizda ir nieko cia nepadarysi.
Zinoma,
cia tik patarimas. Tiesiog esu nemazai su ortodoksais ir studiju, ir praktikos budu susidurusi. Man asmeniskai tai irgi neatrodo, kas kas bloga butu ortodoksui pas katalikus eiti, bet ortodoksu kunigams tikrai taip neatrodo.
Bet galiausiai man is vis atrodo, kad jokia tu ten ne ortodokse
Esi ekumenine, va labai i Kanos bendruomene tiktumei
Pavyzdziu turi ir is savo bendruomenes. Juokauju, zinoma, neisizeisk
Gaila, kad kazkada ties skilimai vyko, ivyko, kvaila visa tai. Bet yra dabar kaip yra. Turekime vilti, kad Dievui vis tik nera negalimu dalyku... Gal bus kada viena Baznycia.