QUOTE(Night13 @ 2018 09 26, 17:54)
Damos euforijoj po nūdienos stebuklo?
Aš vis dar po truputį rankiojuos
Neteko matyti visų susitikimų per TV, tai peržiūrinėju, klausausi, džiaugiuosi pamačiusi, kiek nuostabių žmonių Lietuvoj. Galima sakyt, atradau popiežių, nes iki šiol labiau mėgstami buvo Jonas Paulius II ir Benediktas XVI. Dar kartą akivaizdžiai pasimatė, kokią įtaką daro žiniasklaida, pateikdama "informaciją", kurdama įvaizdį, nepatikrinęs keliuose nepriklausomuose šaltiniuose niekuo negali tikėti.
QUOTE(Airona @ 2018 09 26, 19:41)
Apskritai, jo ir jo komandos paziuros didelio pasitikejimo man nekelia. Bet, sako,
negalima svarstyti, juk popiezius, reikia tiesiog paklusti.
O kas taip sako? Popiežius yra neklystantis tik tuomet, kai galutiniu aktu skelbia kokį nors tikėjimo ar dorovės mokymo dalyką. Bet niekas nedraudžia svarstyti ir kritiškai vertinti jo eilinių pasisakymų.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2018 09 30, 17:37)
Palyginu su miglotais prisiminimais, kai Gedimino prospekte laukėme Jono Pauliaus II-ojo buvau irgi vaikas, pavargusi, užsinuobodžiavusi, sušlapusi nuo lietaus, su nemėgstamu sesės išaugtu lietpaltuku ir apskritai beveik viskuo nepatenkinta...
O man kuo šilčiausi prisiminimai iš Jono Pauliaus II-ojo vizito - naktį važiavom į Šiaulius, vaikai miegojo mašinoj (nebuvo jokios problemos su 3-jų ir 4-turių metų dalyviais), anksti rytą ėjom į "gardus", ne kažką įžiūrėjom iš tokios tolybės, bet buvo tokia šventė
.
Dabar nesitikėjau tokios euforijos, bet buvo neįtikėtinai gera pamatyti, kaip subrendo nauja tikinčiųjų karta, daug sąmoningesnė, uolesnė, pamaldesnė, toji minia, kuriai pritrūko komunikantų suteikė labai daug vilties Lietuvos ateitimi.