QUOTE(Baltas sniegas @ 2016 03 07, 13:51)
Mieloji, nekreipk demesio, jei jauti, kad pievos. Kartais zmones ne is blogos valios, turbut nori padeti, visi juk riboti, su savais isivaizdavimais. Butu liudna, jei pabegtum is cia, smagu tave vis ''sutikti'', bet ziurek saves, geriau jau ramybe sirdy be SM, nei sumaistis su SM.
Taip jau cia yra - visada atsiranda kas suinterpretuoja visai ne taip, kaip parasai, prikomentuoja, kad paskui skaitai ir atsistebeti negali, KAIP taip buvo imanoma suprasti... bet juk cia moterys
Realus gyvenimas juk yra ne uz ekrano, o siapus. Zodziai riboti ir kompas niekada nepakeis gyvo bendravimo, jis visada kazkiek iskreips tikrove.
Maldoje
Pries kelias dienas dar ir drauga, tikejimo broli kai kurios is mus cia palaidojome... is senu laiku. Sirdi drasko, isejo savo noru, keli mazi vaikiukai liko... visa gyvenima kabinosi, ieskojo Dievo, rasdavo ir prarasdavo, bet buvo toks tikras, nuosirdus tame kelyje... zmogiskai paluzo, pavargo, nezinau... taip sunku dusioje... atrodo, kad tarsi kas vilti del kai kuriu zmoniu butu pavoges... Negi yra nenugalimu dalyku, negi viltis nenugali? Eina eina ir kazkaip ta sviesa vis tiek tarsi pralaimi... nezinau. Labai liudna.
Ačiū, aš ir neplanavau bėgti, tik norėjau kiek atsitraukti nuo šios situacijos, kad nerimas sumažėtų. Aš suprantu, ką rašai, bet su savo nerimo ir panikos sutrikimu ir visom kitom šiukšlėm man neišeina normaliai reaguoti, pats organizmas taip reaguoja, todėl man protingiausia ir sveikiausia yra nesivelti į diskusijas, nutylėti, nors ir norisi pasakyti kažką. O dėl to egzorcisto - mielai pasikalbėčiau, galbūt užtartu malda dėl tam tikrų mano viduje stipriai įsirėžusių patirčių su mama, nuo viso to po tragedijų, stiprių stresų po 6 metų ir prasidėjo mano liga nuo nerimo, tuomet pripažino depresiją ir stiprų nerimą. Bėgant laikui, vėl patiriant sresus, išbandymus, baisias atomazgas, psichikai vis sunkiau darėsi atsitiesti ir vis blogėjo. Dar ir blogai tai, kad daktarai keitėsi, nežinojo ligos istorijos, štai dabar nusivažiavau iki ligoninės ir t.t. dėl to, kad nuėmė AD prieš porą metų.....Ir man labai reikėtų dvasios palydėtojo...
Nusižudžiusį bičiulį Tavo aš suprantu ir apgailiu, pati tai mačiusi iš arti negalėčaiu smerkti nė vieno sergančios sielos žmogaus, kuris nebeištvėrė. Tai kas kita, nei žudytis iš pykčio pasauliui, Dievui ar žmonėms, planuojant kruopščiai ir t.t. Esu skaičiusi, kad depresija ir kitomis sielos ligomis sergantiems savižudybė nėra sunki nuodėmė, ir net kelios sekundės prieš mirtį atgailos net visiškos nevilties būsenoj žmogų po visų kančių veda į mylinčio ir gailestingo Dievo glėbį...
QUOTE(Night13 @ 2016 03 07, 22:37)
. Su šiuo įvykiu tai nesusiję, bet man pačiai matyt persmeigtą dėl manęs žmogų kartais sunkiai pakeliama. Esant giliai depresijai daug kas kitaip gali atrodyt, net giliai tikint Dievu.
Būtent, tamsa ir neviltis tuomet taip apglėbia, kad žmogus nebegali tverti ir pasiduoda, tuomet jis jaučiasi apleistas visų, net Dievo. Kol žmogus dar tveria ir bent kažkiek turi vilties, nesižudo,dažnai būna depresija su alkoholizmu, nerimu, anoreksijojm ir t.t. Žodžiu.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 11, 16:58)
Žudosi ne tie, kas nenori žemiško gyvenimo, o tie, kurie jo net ypač trokšta, bet lūkesčiai neatitinka realybės, o žmogus negeba su tuo susitaikyti. Dangiško gyvenimo ilgesys, kai siela esti vienybėje su Dievu ir savimi, priešingai negali būti destruktyvus.
Čia tik viena pusė besižudančių. Galbūt tokių, kurie tiki žemišku gyvenimu ir nepasisekus (sužlunga verslas, santykiai ar dar kas), nebeturi kuo tikėti, nusivilia savim, lūkesčiai nepasiteisina ir užeina neviltis.
Papildyta:
Norėčaiu su Jumis pasidalinti neseniai skaitytu straipsniu. Ištmintis tiesiog trykšta iš jo. Kaip tik labai tinkantis Gailestingumo metams. Peter Kreeft straispnis apie šykštumą, teisingumą ir gailestingumą. Esminė mintis - teisingumą pranoksta gailestingumas. Bet taip gražiai surašyta, tikrai Dievo vesta.
http://www.bernardin...stinguma/116211
P.S. Aš vakar Kovo 11 vėl praleidau pas Marijos seseris tarnaites Pavilnyje susikaupimo ir maldos rekolekcijose. Kas norėtų dalyvauti, dabar bus tuo pačiu lectio divina principu balandžio 8-9 dienomis. Auka - 10-20 eur, pagal galimybes. Gyvensite atskiruose kambariuose. Aš ten jau antrą kartą. Trys (įskaitant mane) tie patys žmonės dalyvavo, vėl atvažiavo sesuo Greta iš Panevėžop, šįkart pusė rekolekcijų vedė nuostabi sesuo Rita, žemaitė, pamilau tuos namus, Dievo prieangį, kaip viena moteris pavadino. Mūsų buvo 15. Keturiolika moterų ir vienas vyras. Tokie visi skirtingi žmonės, bet tokie gražūs ir turitingi savo vidumi ir bendraminčiai, bendrasiekiai, kai vyko po visko pasidalijas, taip gera buvo klausytis. Trys senutės dalyvavo. Koks nuoširdumas iš jų tokia nenudailinta išmintis sklido. Rekomenduoju jungtis, sesės.