Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionių pokalbiai

QUOTE(_una_ @ 2016 03 11, 14:50)
gal tau Dievas paruošęs visai kitokį likimą. Kiekvienai dienai pakanka savų rūpesčių, tai ir gyvenkime jais, o rytdieną palikim Dievui.

Gal. Kai bus tas kitas likimas, papasakosiu. 4u.gif Dabar aš jo nematau.

O tam tikras jaudulys prieš sunkius dalykus žmogui, manau, yra natūralus. Kitą savaitę manęs laukia du svarbūs sprendimai. Ir čia kaip toj pasakoj: eisi į vieną pusę ‒ blogai bus, eisi į kitą ‒ kitaip blogai (žodžiu, penkiasdešimt ir penkiasdešimt). Aš tikiu ta gerąja penkiasdešimties (o gal ir gerokai mažesne) dalimi. Tik tikėti ir tai įvykti yra skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 11, 15:56)
Galiu tik paantrinti Letuciux – ir man akis užkliuvo už šių žodžių. Beje toliau plėtojant tokią mintį galima pateisinti labai negerus dalykus: ir savižudybę (juk gimiau prieš savo valią – nebūtina branginti to, kas įbrukta per prievartą), ir abortą (jei man atrodo, kad siela verta geresnio materialaus "rūbelio", geresnių aplinkybių – dar nevėlu ją išprašyti) – juk visa tai vardan sielos išlaisvinimo. unsure.gif

Ir man jie labai isimine, todel ir parasiau cia, kai kalba ejo apie ankstyvas mirtis. Nenori, vat, siela zemiskojo gyvenimo ir viskas. Bet Dievas vistiek ja siuncia. Todel pritariu, jei siela nepaklusta iki galo Dievo valiai, ji gali ivykdyti suicida. O abortai - cia jau kas kita, juk zudo kitas zmogus, o ne pats embrionas save.
Atsakyti
QUOTE(Airona @ 2016 03 11, 16:38)
Ir man jie labai isimine, todel ir parasiau cia, kai kalba ejo apie ankstyvas mirtis. Nenori, vat, siela zemiskojo gyvenimo ir viskas.

Žudosi ne tie, kas nenori žemiško gyvenimo, o tie, kurie jo net ypač trokšta, bet lūkesčiai neatitinka realybės, o žmogus negeba su tuo susitaikyti. Dangiško gyvenimo ilgesys, kai siela esti vienybėje su Dievu ir savimi, priešingai – negali būti destruktyvus.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 11, 16:58)
Žudosi ne tie, kas nenori žemiško gyvenimo, o tie, kurie jo net ypač trokšta, bet lūkesčiai neatitinka realybės, o žmogus negeba su tuo susitaikyti. Dangiško gyvenimo ilgesys, kai siela esti vienybėje su Dievu ir savimi, priešingai – negali būti destruktyvus.

Taip. Nepaklusni Dievo valiai siela juk nera vienybeje su Juo.
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 03 11, 15:12)
O čia ne ta pati tetulytė, kuri, sakei, buvo visa sutraukta?

Ta pati. Tokios būklės ji buvo jau gerokai vėliau, tokios jau neaplankiau, arčiau gyvenanti pusseserė globojo. Jei dar pameni, net ir tokios būklės mirties ji nesišaukė. Per ją ir vyro tetą atėjo suvokimas, kokia brangi dovana giminei yra tos vienišos pamaldžios tetulės, jų nepabaigiami poteriai...

Pasimelsim už tave, jei yra konkreti diena, kai teks daryti sprendimus - parašyk.
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 11, 15:20)
Vienintelis dalykas, ką šiuo metu leidžiu sau lankyti – tai vairavimo pamokos... blush2.gif Grįžau va visa susmurgus cray.gif po trečios pamokos – džiaugiuosi tik tuo, kad gavau ramaus būdo instruktorių, kol kas dar neapšaukė (pačiai jo vietoje jau ko gero seniai būtų kantrybė trūkusi).

Jau tik nesusireikšmink didis.gif , matę jie tokių ne vieną ir ne šimtą biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2016 03 11, 19:06)
Ta pati. Tokios būklės ji buvo jau gerokai vėliau, tokios jau neaplankiau, arčiau gyvenanti pusseserė globojo. Jei dar pameni, net ir tokios būklės mirties ji nesišaukė. Per ją ir vyro tetą atėjo suvokimas, kokia brangi dovana giminei yra tos vienišos pamaldžios tetulės, jų nepabaigiami poteriai...

Pasimelsim už tave, jei yra konkreti diena, kai teks daryti sprendimus - parašyk.

Mat kaip. O aš iš ano pasakojimo buvau supratusi atvirkščiai. Tai kaip tam tikrą ,,atlygį''. Bet ir dabar tai nėra labai paguodžiantis dalykas. Nelengva iš to pasisemt vilties.

Antradienį ir trečiadienį. Tai du skirtingi, bet lygiagrečiai einantys dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Airona @ 2016 03 11, 16:38)
Todel pritariu, jei siela nepaklusta iki galo Dievo valiai, ji gali ivykdyti suicida. O abortai - cia jau kas kita, juk zudo kitas zmogus, o ne pats embrionas save.

Gyvenimas yra Dievo dovana. Labai reikia atsargiai su tokiais dalykais, kaip kad siela nori ko nors ar nenori. Siela yra sukuriama kartu su kūnu, ir mes nesame atskirai siela atskirai kūnas. Siela atsiskiria, tiesa, po mirties, bet tik laikinai ir būsime prikelti su siela ir kūnu.

Atsakyti
QUOTE(Airona @ 2016 03 11, 15:38)
Nenori, vat, siela zemiskojo gyvenimo ir viskas. Bet Dievas vistiek ja siuncia.

Bet tai neatitinka pvz. katalikiško mokymo. Siela nėra kažkas, kas klajoja atskirai, kol Dievas randa kur padėti. Žmogus pagal katalikišką mokymą yra kūno ir sielos vienovė, o ne siela į geresnį ar prastesnį narvelį įleista... Sielą Dievas duoda pradėjimo metu. Bet nėra kažkokio laisvų ir atliekamų sielų rezervato, nes mes taip sukurti - kaip viena. Nuo pat pradžios.
Tik dabar pamačiau, kad letuciux viską kuo puikiausiai jau sudėliojo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 12 kovo 2016 - 00:20

QUOTE(Baltas sniegas @ 2016 03 07, 13:51)
Mieloji, nekreipk demesio, jei jauti, kad pievos. Kartais zmones ne is blogos valios, turbut nori padeti, visi juk riboti, su savais isivaizdavimais. Butu liudna, jei pabegtum is cia, smagu tave vis ''sutikti'', bet ziurek saves, geriau jau ramybe sirdy be SM, nei sumaistis su SM.
Taip jau cia yra - visada atsiranda kas suinterpretuoja visai ne taip, kaip parasai, prikomentuoja, kad paskui skaitai ir atsistebeti negali, KAIP taip buvo imanoma suprasti... bet juk cia moterys  biggrin.gif
Realus gyvenimas juk yra ne uz ekrano, o siapus. Zodziai riboti ir kompas niekada nepakeis gyvo bendravimo, jis visada kazkiek iskreips tikrove.
Maldoje  4u.gif

Pries kelias dienas dar ir drauga, tikejimo broli kai kurios is mus cia palaidojome... is senu laiku. Sirdi drasko, isejo savo noru, keli mazi vaikiukai liko... visa gyvenima kabinosi, ieskojo Dievo, rasdavo ir prarasdavo, bet buvo toks tikras, nuosirdus tame kelyje... zmogiskai paluzo, pavargo, nezinau... taip sunku dusioje... atrodo, kad tarsi kas vilti del kai kuriu zmoniu butu pavoges... Negi yra nenugalimu dalyku, negi viltis nenugali? Eina eina ir kazkaip ta sviesa vis tiek tarsi pralaimi... nezinau. Labai liudna.

Ačiū, aš ir neplanavau bėgti, tik norėjau kiek atsitraukti nuo šios situacijos, kad nerimas sumažėtų. Aš suprantu, ką rašai, bet su savo nerimo ir panikos sutrikimu ir visom kitom šiukšlėm man neišeina normaliai reaguoti, pats organizmas taip reaguoja, todėl man protingiausia ir sveikiausia yra nesivelti į diskusijas, nutylėti, nors ir norisi pasakyti kažką. O dėl to egzorcisto - mielai pasikalbėčiau, galbūt užtartu malda dėl tam tikrų mano viduje stipriai įsirėžusių patirčių su mama, nuo viso to po tragedijų, stiprių stresų po 6 metų ir prasidėjo mano liga nuo nerimo, tuomet pripažino depresiją ir stiprų nerimą. Bėgant laikui, vėl patiriant sresus, išbandymus, baisias atomazgas, psichikai vis sunkiau darėsi atsitiesti ir vis blogėjo. Dar ir blogai tai, kad daktarai keitėsi, nežinojo ligos istorijos, štai dabar nusivažiavau iki ligoninės ir t.t. dėl to, kad nuėmė AD prieš porą metų.....Ir man labai reikėtų dvasios palydėtojo...

Nusižudžiusį bičiulį Tavo aš suprantu ir apgailiu, pati tai mačiusi iš arti negalėčaiu smerkti nė vieno sergančios sielos žmogaus, kuris nebeištvėrė. Tai kas kita, nei žudytis iš pykčio pasauliui, Dievui ar žmonėms, planuojant kruopščiai ir t.t. Esu skaičiusi, kad depresija ir kitomis sielos ligomis sergantiems savižudybė nėra sunki nuodėmė, ir net kelios sekundės prieš mirtį atgailos net visiškos nevilties būsenoj žmogų po visų kančių veda į mylinčio ir gailestingo Dievo glėbį...

QUOTE(Night13 @ 2016 03 07, 22:37)
. Su šiuo įvykiu tai nesusiję, bet man pačiai matyt persmeigtą dėl manęs žmogų kartais sunkiai pakeliama. Esant giliai depresijai daug kas kitaip gali atrodyt, net giliai tikint Dievu.

Būtent, tamsa ir neviltis tuomet taip apglėbia, kad žmogus nebegali tverti ir pasiduoda, tuomet jis jaučiasi apleistas visų, net Dievo. Kol žmogus dar tveria ir bent kažkiek turi vilties, nesižudo,dažnai būna depresija su alkoholizmu, nerimu, anoreksijojm ir t.t. Žodžiu.

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2016 03 11, 16:58)

Čia tik viena pusė besižudančių. Galbūt tokių, kurie tiki žemišku gyvenimu ir nepasisekus (sužlunga verslas, santykiai ar dar kas), nebeturi kuo tikėti, nusivilia savim, lūkesčiai nepasiteisina ir užeina neviltis.
Papildyta:
Norėčaiu su Jumis pasidalinti neseniai skaitytu straipsniu. Ištmintis tiesiog trykšta iš jo. Kaip tik labai tinkantis Gailestingumo metams. Peter Kreeft straispnis apie šykštumą, teisingumą ir gailestingumą. Esminė mintis - teisingumą pranoksta gailestingumas. Bet taip gražiai surašyta, tikrai Dievo vesta.

http://www.bernardin...stinguma/116211

P.S. Aš vakar Kovo 11 vėl praleidau pas Marijos seseris tarnaites Pavilnyje susikaupimo ir maldos rekolekcijose. Kas norėtų dalyvauti, dabar bus tuo pačiu lectio divina principu balandžio 8-9 dienomis. Auka - 10-20 eur, pagal galimybes. Gyvensite atskiruose kambariuose. Aš ten jau antrą kartą. Trys (įskaitant mane) tie patys žmonės dalyvavo, vėl atvažiavo sesuo Greta iš Panevėžop, šįkart pusė rekolekcijų vedė nuostabi sesuo Rita, žemaitė, pamilau tuos namus, Dievo prieangį, kaip viena moteris pavadino. Mūsų buvo 15. Keturiolika moterų ir vienas vyras. Tokie visi skirtingi žmonės, bet tokie gražūs ir turitingi savo vidumi ir bendraminčiai, bendrasiekiai, kai vyko po visko pasidalijas, taip gera buvo klausytis. Trys senutės dalyvavo. Koks nuoširdumas iš jų tokia nenudailinta išmintis sklido. Rekomenduoju jungtis, sesės.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2016 03 12, 01:12)
Bet tai neatitinka pvz. katalikiško mokymo. Siela nėra kažkas, kas klajoja atskirai, kol Dievas randa kur padėti. Žmogus pagal katalikišką mokymą yra kūno ir sielos vienovė, o ne siela į geresnį ar prastesnį narvelį įleista... Sielą Dievas duoda pradėjimo metu. Bet nėra kažkokio laisvų ir atliekamų sielų rezervato, nes mes taip sukurti - kaip viena. Nuo pat pradžios.
Tik dabar pamačiau, kad letuciux viską kuo puikiausiai jau sudėliojo.  4u.gif

Suprantu, kad neatitinka, zinoma mirksiukas.gif

Pasidalinau, apkalbejom ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Akmenskeltė @ 2016 03 12, 10:33)
Ir man labai reikėtų dvasios palydėtojo...

Ar esi atlikusi kokius nors veiksmus tuo klausimu?
Papildyta:
QUOTE(letuciux @ 2016 03 11, 13:48)
Viešpats yra paruošęs savo atleidimo ir meilės užtvenktą jūrą, ir tik laukia, kada atsiras mūsų širdyse koks nors plyšelis, kad galėtų bet truputį tos jūros mums užpilti. O jei atsiverti pajėgtume daug... būtų jūra meilės!

O kaip tai praktiškai padaryt? Pasakyk tai žmonėms karo metu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 03 12, 12:37)
Ar esi atlikusi kokius nors veiksmus tuo klausimu?
Papildyta:

Šiokius tokius. Malda ta intencija. Ieškojimas žmogaus. Du kartus ta sesė Greta atliko dvasinio palydėtojo funkciją. Gaila, ji ne Vilniuj.Kartą seniai, kai man buvo labai blogai, buvo sutrikęs mąstymas ir pan, su vyru ir beveik keliu men dukryte ejom kalbetis su drauges rekomenduota vienuole, verkiau, atsiveriau, bet ji negebejo buti svelni, galima sakyt atstume.Po to gulejau ligoninej.Ne kartio po to susitikimo ji nepaskambino ir nepasidomejo, kaip as ir mano seima....
O kaip tai praktiškai padaryt? Pasakyk tai žmonėms karo metu. smile.gif

Atsakyti