QUOTE(hi (: @ 2017 07 27, 00:04)
Bet paskui kažkas viduj persivertė - nea, neužsinorėjau, kad mano ar artimųjų kaulelius išdalintų, bet kažkaip atėjo supratimas, kad ne vienam va tas būdas buvo proga išgirsti apie šventąjį ar paskatinti norą labiau su juo susipažinti (man pačiai taip nutiko).
Ačiū už straipsnį. Kadaise mačiau, ir laidą pan. klausiau, bet perskaitysiu dar, labai geras.
Taip kažkaip ir kunigai sako, kad čia proga labiau susipažinti. Na gal... Man atrodo, kad tikrai įmanoma ne blogiau supažindinti žmones ir be tų kaulelių.
Aš dar jaukinuosi relikvijas, matyt. Žiemą buvau šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje, kur, kaip tikima, yra kryžiaus gabaliukas, ant kurio buvo nukryžiuotas Kristus. Relikvija padėta atvirai. Pagalvojus, tai nerealu... Vos ne prisiliesti galima... Bet `iki kaulų smegenų` man kažkaip irgi neatėjo, kad čia TIKRA.
Nors gal čia per skirtingi dalykai šventojo relikvijos ir `daikto`, bet už tai TOKIO.
Pati bažnytėlė ten ypatingo mielumo.
Man tokios minios patinka, ypač, besimeldžiančios. Galiu jose būt viena, ir `paskęst`, nieko nematyt, išskyrus, į ką koncentruoju dėmesį.
QUOTE(_una_ @ 2017 07 30, 00:29)
Net nežinau. Nelabai turėjom galimybės atvažiuoti į Vilnių (sudėtinga palikti 97 metų anytą, samdytas žmogus jai kelia nerimą, paaštrina demensiją, nors keletą kartų metuose vis dėlto paliekam, šiai progai nepasiryžom). Man atrodo, kad tokios iškilmės metu pasipila malonių lietus, dangus ir žemė susivienija šventime, nors dalyvavimas, nepatogumai, nuovargis ar aplink esantis šurmulys gali ir trukdyti susikaupti. Pats faktas kad koncelebruoja 600 kunigų! Beje, sūnus su 5,4 ir 3 metų vaikais dalyvavo ir stebėjosi, kad aplink buvo labai tylu, visi meldėsi labai susikaupę (jie buvo kažkur aikštės gale), ir dar labai nustebino, kad po visko aikštė liko švarutėlė, nors šitokia minia joje išbuvo ne vieną valandą.
Džiaugiamės gavę progą bent aplankyti Kaišiadoryse. Tik čia jau pritrūko galimybės prisiliesti prie karsto, o kažkodėl buvo didelis noras (panašiai, kaip instinktyviai imame ligonio ranką, norėdami jį pastiprinti, taip čia norisi tos stiprybės gauti prisiliečiant prie relikvijų). Sužavėjo, kad tarp šiokiadienio Mišių dalyvių buvo dauguma jaunimo ir vidutinio amžiaus žmonių, o ne seneliukų, kaip įprasta kitose parapijose (gal didmiesčiuose tai natūraliau, bet ne mažuose miesteliuose). Beje, katedros Dievo gailestingumo koplyčioje irgi tvyro nepaprasta ramybė, vėliau supratau, kad ten yra Jono Pauliaus II ir Faustinos relikvijos, taigi Kaišiadorių katedra labai turtinga.
Liūdna dėl tavo mamos
. Bet kartais tie važiavimai žemyn ima ir sustoja, gal ir jums taip bus? Ar iš daktarų nieko naujo, naujų diagnozių nėr? Ką jie sako, kodėl jai negerėja?
Kai tokie rūpesčiai, kur ten tokios išvykos, suprantu...
O Kaišiadoryse neleidžiama liestis prie sarkofago?
Katedros koplyčia tikrai
Reikia pagaliau prisiruošti prisiplakti prie kokios ekskursijos Katedroje. Nedaug žinau apie ją, o ten juk tiek visokio šventumo.
Nors šiaip į mišias vis tiek mane traukia vis į tą šventovę, kur šalia gyvenu, kur gavau Pirmą Komuniją ir Sutvirtinimą.
Dabar esu kraustymosi stadijoje [ech, ta valkatų dalia]. Tikrai nemanau, kad imsiu lankytis dažniau kokioj kitoj... Gaila šitą raj. palikti vien dėl tos bažnyčios. Dabar, galima sakyt, per gatvę buvo... Ot prieraišus žmogus padaras... Ta bažnyčia dar kvepianti naujumu, man labai patinka, kad yra didelis monitorius, per kurį transliuoja giesmių žodžius. Paprastai tokiose gal sunkiau žmonėm pajaust Dievo dvasią, nei kokioje nuo viduramžių stovinčioje, kur net sienos, atrodo, maldų prisigėrę. Bet šita man yra stebuklinga.
Gyvensiu priešais kapines. Mačiau, ten netolies yra stačiatikių cerkvė. Reikės įkišti ilgą nosį savo ten.
Ne į pamaldas, bet šiaip...
Sakau, pati norėčiau į ekskursiją, bet man šiek tiek gaila tos senutės Katedros, kad ten turistų `šniūrai`ir, akivaizdu, daug tokių, kuriem ar turgaus aikštė gali būt tokia pat ekskursija. Suprantu, kad tai gal ir jiems kone vienintelis prisilietimas gyvenime gali būti prie šventų dalykų, bet, va, gaila, ir trikdo vis tiek.
Dėl mamytės..... Yra naujų diagnozių, neatitaiko gydymo, kaip suprantu. Turiu įtarimą, kad ko nors tikrai neranda. Šiandien kalbėjau telefonu, ačiūdie, panašu, kad kiek geriau paskutinėm dienom. Sunku ją matyt tokią, labai sunku... Mokaus įsisamonint `Teesie Tavo valia`. Ir pati jaučiuos tikrai tvirčiau. Bent kol kas...