Įkraunama...
Įkraunama...

Krikščionių pokalbiai

Nuostabu, beskelbiant žinutę kelikrt atjungė sm, o ji vis tiek čia kažkokiu būdu net sudubliuota gavos. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2016 10 13, 20:34)
Tavo žodžiai paglostė man širdį - gera, jei Viešpats leidžia pabūti Jo įrankiu.

Kone kasdien pagalvoju apie tavo šiuos žodžius, todėl pagaliau prisiruošiau atiduot "skolą", t.y., parašyt, kad net neabejotum tuo. smile.gif
Ne kartą mane drąsinai ir raminai ir visad atrodydavo tikras Dievo žmogus. smile.gif Jo mylimas ir įkvėptas.

Berašydama pagalvojau, kad galiu čia pasidalint tokiu klausimu. Esu klausius ne 1 katechezę, bet, konkrečiai ir nepamenu aktualių dalykų atlaidų už mirusius tema. Jei aš aukojau atlaidus už mirusį tėtį. Nežinau kiek gerai, bet teoriškai reikiamas sąlygas atlikau. Aišku, kankina klausimai, gal per mažai nuoširdžiai, o gal per mažai laiko tam skirdavau, gal per mažai meldžiaus, gal nepagarbu melstis įsidrėbus prieš miegą, gal dar kas... Una jau sakė man, kad Dievas ne buhalteris nuodėmėms. Bet... Jausmo nėra ir juk nebent po savo mirties turėsiu galimybę sužinot, ar jis po to nebekenčia toliau... verysad.gif Žinau žinau, jausmas dar ne viskas. Bet manęs neapleidžia jausmas, kad jam TEN nėra gerai. verysad.gif Patvirtinkit arba paneikit, ar teisingai suprantu, kad turėčiau tikėt, kad jam pagelbėjo visa tai, bet toliau melstis. Juk jei ir atleista, bausmė gali tęstis... Man visa tai kaip paranoja. verysad.gif Žinau, kad šventas žmogus jis nebuvo, ar labai nuodėmingas nežinau. Nežinau ir kas yra tas "labai".
Smaugia mane mintys.. Gal jis ten kankinas, o aš, va, miegu sau ramiai ir net nesistengiu padėt...
Atsakyti
QUOTE(Night13 @ 2016 12 10, 23:20)
Berašydama pagalvojau, kad galiu čia pasidalint tokiu klausimu.

Dėl visuotinių atlaidų mes niekada negalime būti tikri, ar juos atlikome tobulai, bet tokiu atveju, jei ko nors trūksta, gaunami daliniai atlaidai, o tai irgi dovana. Man mano tėvai atrodė tobuli, ypač prieš mirtį, bet laikausi praktikos užprašyti šv. Mišias jų gimimo, vardo ir mirties dieną (ir už jų šeimos mirusiuosius), žinoma, dar meldžiuosi per vėlines - tegu Dievulis padalina, kam reikalinga, maldų nebus per daug. Dar esu girdėjus, kad nė viena malda nepraeina veltui, anksčiau net ant antkapių užrašydavo prašymą praeiviui sukalbėti maldą. Dievo gailestingumas yra beribis, o bendrystė su mirusiaisiais (šventaisiais ir nelabai) yra nuostabi dovana, laukiant kol galėsim susitikti Amžinybėje.
Kažkada kalbėjau su kunigu apie maldą lovoje (mėgau kokį rožančių bandyti kalbėti prieš miegą blush2.gif ). Jis mane suramino - kas gali būti Motinai maloniau, nei paskutiniai mingančio vaiko žodžiai prieš miegą, paskirti Jai wub.gif ). Dabar, jei tik nesimiega, tuoj traukiu rožančių ir meldžiuosi, bent jau Gailestingumo vainikėlį dažniausiai spėju su sąmone pabaigti biggrin.gif . Gal nelabai gerai būtų, jei tik snausdama rastum laiko maldai, bet prie kitų dienos maldų pridėti ir tokią visai gerai.
Atsakyti

Sveika. Kaip begyvuoji? Vaikai jau visai dideli, jaučiu?
Ar tu dar nebaigei mokslų? Man kažkaip susirodė, kad jau.
Aš irgi jau kai atradau, tai ir įkrito širdin (aišku, gali būt, kad trumpas, lengvai kalbasi, nepalyginsi su rožiniu ax.gif).

una, toliau nuėjau studijuoti....nenusėdžiu vietoj

Atsakyti

saulėteke, kur neatpažinai? ekstraordinarinėse Mišiose ar maldos ir giesmių vakare? Mišiose mūsų grupelė gale sėdėjo, o po viskam su Laima kalbėjomės ir kunigas buvo priėjęs. o tam vakare mes balkone buvom, kur vargonai.....

Atsakyti
O, gyvybės ženklai. smile.gif)

Gal kam bus aktualu. Turbūt žinote, kad šiemetinis Taize žiemos susitikimas iki sausio 1 d. vyks Rygoje. Na Rygai aš "per sena" biggrin.gif , o ir šiaip kitaip naujus suplanavus, bet yra tokia smagi žinia, kad broliai kelionę į namus berods per Lietuvą suplanavę (ir dar kai kurie iš toliau atvykstantys taip pat nori apsilankyti ir LT.
Taigi po Rygos Taize pamaldos su Taize broliais vyks ir Lietuvoje:
Sausio 2 d., 18 val. Vilniuje, Šv. Jonų bažnyčioje ir Sausio 3d. 18 val. Kaune Šv. Jurgio kankinio bažnyčioje. Kiek teko kalbėtis su lietuvius kuruojančiu broliu (dar vienas džiaugsmas, kai ruošiamasi pas kaimynus biggrin.gif), tai Vilniuje bus keliolika brolių, Kaune keli.
Atsakyti
QUOTE(hi (: @ 2016 11 29, 23:48)
Nuostabu, beskelbiant žinutę kelikrt atjungė sm, o ji vis tiek čia kažkokiu būdu net sudubliuota gavos. biggrin.gif

Man sykį irgi per netikėtus išjungimus net keturios pakartotos žinutės išėjo. Tąsyk aš verčiaus vietoj dublikatų dėdama šypsenėles. Nors irgi kai kam keistai atrodė. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(_una_ @ 2016 12 11, 13:39)
Kažkada kalbėjau su kunigu apie maldą lovoje (mėgau kokį rožančių bandyti kalbėti prieš miegą blush2.gif ). Jis mane suramino - kas gali būti Motinai maloniau, nei paskutiniai mingančio vaiko žodžiai prieš miegą, paskirti Jai wub.gif ). Dabar, jei tik nesimiega, tuoj traukiu rožančių ir meldžiuosi, bent jau Gailestingumo vainikėlį dažniausiai spėju su sąmone pabaigti biggrin.gif . Gal nelabai gerai būtų, jei tik snausdama rastum laiko maldai, bet prie kitų dienos maldų pridėti ir tokią visai gerai.

Šv. Teresėlė užmigdavo besimelsdama. smile.gif O aš tai neretai atsijungiu per rožinį ir šiaip. Tik pajuntu, kad esu paleidus karoliukus, o kurioj vietoj esu, ir nebežinau. Juo labiau, kur jau ten atsiminsi iš ryto, kuo baigei. smile.gif Gerai, kad gavau nuolaidą kalbėti atskirais slėpiniais. Tada labiau pavyksta susikoncentruot ir labiau mąstyt.
Papildyta:
QUOTE(*Saulelė* @ 2016 12 11, 20:24)
Mišiose mūsų grupelė gale sėdėjo

Mačiau, kur sėdėjot. Užteko B. pamatyt, ir supratau, kur jūs bazuojatės. O po Mišių aš stovėjau visai šalia, prie pat kunigo. Matyt, neatpažinimas buvo abipusis. biggrin.gif Juk neprieisi ir neprisistatysi forumo vardu. Nepataikius žmogus galėtų ir ties smilkiniu pasukioti. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(hi (: @ 2016 11 29, 21:35)
Gal... nors su ši palyginti su kitomis yra gana nauja, t.y. tada kai jau žinojau rožinį, šios dar nežinojau.
Nežinau ar tai siet su gyvenimo tarpsniais, bet kai kuriais svarbias gyvenimo momentais tas poreikis sukalbėti ją atėjo tarsi savaime.
Iš esmės nematau reikalo lyginti su kitomis maldomis, tik džiaugiuosi, kad ji atsirado bendroje "puokštėje". smile.gif

Neprilipo man kol kas Gailestingumo vainikėlis. Per šiuos metus gal kokius trissyk tik sukalbėjau. O buvo laikas, kad ir Dievo Meilės vainikėlį kalbėjau ir Marijos Meilės Liepsnos ir dar daug ką. Dabar tai nebeaktualu. Todėl ir manau, kad yra tarpsniai, kada labiau „atrandi“ vienokias ar kitokias maldas.
Atsakyti

saulėteke, lb gaila dėl abipusio neatpažinimo..... man po tų Mišių toookia euforija buvo, kad neatsimenu net kunigo veido.....aš su kuprine buvau ir mėlyna striuke, kitoj pusėj nei B. sėdėjau

Atsakyti
QUOTE(Saulėtekė @ 2016 12 12, 23:37)
Todėl ir manau, kad yra tarpsniai, kada labiau „atrandi“ vienokias ar kitokias maldas.

Kaip ten bebuvę, džiaugiuos, kad tas tarpsnis ar ne padėjo ją atrast (nors išties ją prisijaukint padėjo turbūt konkretus laikas - Dievo gailestingumo metai 2011-aisias).
Atsakyti

Sveikos, grįžtu pas jus, prisiduodu - ryt pagaliau sunkusis rudens semestras baigsis! Su studentais smagu, bet jau ir atostogos laaaaaaabai reikalingos...

Atsakyti
Aš nuo naujų pati "nusikirtau" dalį darbinio krūvio. Ne todėl, kad semestras baigės, darbo nereikia ir ne todėl, kad "pinigų nėr kur dėt". Tiesiog leidau sau pabūti didele materialiste... cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 17 gruodžio 2016 - 11:16
QUOTE(hi (: @ 2016 12 17, 11:14)
Tiesiog leidau sau pabūti didele materialiste...  cool.gif

Ta prasme, patrūkai unsure.gif ?
Atsakyti