QUOTE(Airona @ 2016 10 05, 20:01)
Nesu tikra, ar gerai, kad priprantame. Man tada ir esme prapuola, nes uzsiliuliuoji kaip pelkeje. Geriau, kai sukrecia, tegu ir liudna buna...
Bala žino, ar matyt išorinius skirtumus yra pati esmė. Pastabumas, kam reikia pagalbos, aišku gerai, bet jokia paslaptis, kad gyvenam tokioje visuomenėje, kurioje išoriniai trūkumai padeda ne prie esmės prisikapstyti, o pasidaryti iš to priežastis paniekai ir patyčioms. Nereikia net žymių fizinių trūkumų, ne baisiai seniai dar čia buvo dalijamasi straipsniu apie raudonplaukę mergaitę, kuri dėl to patyrė patyčias ir kurios šeimai reikėjo stengtis, kad šitas nuostabus vaikas suprastų, koks jis gražus. Ir tai vyko ne "kažkada", o dabar. Tik dėl plaukų spalvos ir strazdanų. Manęs Nikas neliūdina ne todėl, kad nematyčiau, jog jis be galūnių. Ne todėl, kad atrodytų, kad "ai, čia nieko tokio". Neliūdina todėl, kad jis pats sako "aš laimingas". Esu linkus tikėti tuo, ką sako ir kartu džiaugtis, kad jis turi tokią dvasios tvirtybę. Tokią, kokią daugeliui (na ok, bent jau man) tik augintis ir augintis. Jis palietė daugybę dalykų, kurie yra blogesni už tokią negalią. Ir mes su tuom susiduriame gerokai dažniau. Ir turbūt apsipratę esame gerokai labiau. Pažeminti, apspjaudyti, nereikalingi. Bet tai taip į akis "nekrenta", todėl lyg ir gyvenam iliuzijoj, kad jei matai žmogų "visą", tai ai, viskas su juo daugmaž ok... O jei taip prisiliest prie asocialių šeimų, paliktų vaikų ir pan., vargeli... ten ne tik, kad nėra dalies asmens, ten tas asmuo dar ir nesustojamai kraujuoja. Bet ir tas žmogus turi šansą, kaip sako "jei duoda progą savo šukėms". Mano amžinąatilsį tėtis nežiūrint šeimos pastangų labai kentėjo dėl savo traumos jausdamasis "nepilnaverčiu". Kokia žymė žmogaus širdy turėjo būti, kad net kai artimieji tau sako, kad esi mylimas, pats savęs nebegali pamilti. Didžiulė žaizda... Todėl ten kur kalbama ir raginama laikytis vilties, man neliūdna. O čia akivaizdu, kad žmogus net tik šiaip sau šneka, bet kad tai jo reali patirtis. Ir toje salėje minios susirinko tikrai ne dėl to, kad pažiūrėti į kažkokį vargšelį, o todėl, kad jis atveža viltį tiems, kurie patys jaučiasi vargšeliais. Pats stipriausias iš visos dienos lektorių. Be jokių pagražinimų.