QUOTE(Night13 @ 2016 04 23, 22:03)
Galvoje vis dar esu tokiame santykyje su Dievu -
Bet čia aš. O ką JIS
jaučia... Vis tiek esu labai nuodėminga ir skaudinu JĮ.
Kelis kartus galvojau pasiprašyti maldos Jūsų, bet nedrįsau. Juk ir pati tą ne per daug darau. Kažkoks ilgesys užėjo kai kurių žmonių, kurie gyvi, galbūt ir laimingi, bet nutrūko ryšiai. Ir mirusiems ilgesys...
Darbe įkinkė į mašiną, o aš be įgūdžių ir beveik 4m., po teisių išsilaikymo nevairavau. Po keleto dienų padariau avariją.
Tiesą sakant, nežinau, ką tas mano postas reiškia. Gal norėjau pasiguost, skaitosi.
Vakar buvau Palangos bažnyčioje ir ten, kaip dabar suprantu, radau laiškelį tau
, kiek pacituosiu:
"Dievas išsirinko tave prieš pasaulio sutvėrimą. Jis pagalvojo konkrečiai apie tave. Jis žinojo, kaip tu atrodysi, Jis matė tavo širdį, būsimus gabumus, charakterio bruožus. Dievas matė tave, kai dar nebuvo pasaulio.
<...> dar prieš vaikui atsirandant šeimoje, prieš jo gimimą, tėvai ruošia kambarį, pastato lovytę, tėtis nudažo sienas, mama primezga rūbelių<...>. Su mumis yra lygiai taip pat. Dievas pagalvojo apie tave, išrinko tave prieš pasaulio sutvėrimą, o pasaulio sukūrimas buvo dieviškasis pasiruošimas tavo atėjimui." (Pagal br. Tomą Pilch)
Prašyti maldos būtinai reikia - turbūt naudingiausias darbas, kurį darome bendraudami, yra malda už kitus. Nereikia bijoti kas nenorės ar negalės - nesimels, o kiti apsidžiaugs radę intenciją maldai, galėdami kuo nors padėti, padaryti gerą darbą (kas ypač aktualu šiais Gailestingumo metais, girdėjau, kunigai raginami atgailai skirti daryti gerus darbus).
Dėl vairavimo nesiparink. Vienai poniai, kuri pradėjo mokytis vairuoti prieš savo 60-metį, instruktorius po poros pamokų pasakė: "tu niekada nevairuosi
". Teoriją jinai išlaikė iš pirmo karto, vairavimą bandė gal metus ar du, gavusi teises per pirmą mėnesį tris kartus apdaužė savo (žinoma, ir pasipainiojusių nelaimėlių) mašiną, antrą mėnesį nepataikė įvažiuot į garažą
. Dauguma pažįstamų buvo linkę pritarti anam instruktoriui, o ir patys, jos vietoje, nebebūtų rizikavę važinėti. Dabar jau kokie 5 metai jinai važinėja ir vargo nemato, svarbiausia nenuleisti rankų per anksti
.