Tai jin gi berods biodinamine ūkininkyste neužsiima. O pedagogika ką - na taip, filosofija pastatyta ant ezoterinės Šteinerio doktrinos, bet į tokias kliedesines vietoves į seminarus neveža. Žinau. Labai jau artimas žmogus ten dirbo, buvo mokymuos užsieny, bet ne kažkokiuose šiurpiuose kalėjimuose kaip foto, o švieiuose darželiuose. Jau nekalbant apie tai, kad taip jau nutiko, kad mano pačios vaikai valdorfinį daržą baigė (kaip tik dėl to artimo žmogaus, kuriuo visiškai pasitikiu ten ir ėjom). Pradžioje, dar ir šiek tiek miglotai (nors ir buvo kursai) tesiorientuojant, o paskui paliekant taip kaip yra tiesiog pamąsčius kas geriau - apskritai ateistinis daržas kur Kalėdos be Jėzaus ar va toks su man kliūvančia doktrina, bet kur vaikai kasmet prieš Kalėdas vaidina ne ką kita, o būtent Kalėdų pasakojimą, kur prie stalo nekrikščioniška, bet vis tik malda prieš valgį, Šv. Martyno šventė ir t.t.
Būtų gerai, kad būtų iš ko rinktis. Aišku labai norint ir yra. Bet tada kai vaikai buvo maži vežiot kažin net nebuvo kuom, šalia tebuvo tik "paprasti valstybiniai" apie kuriuos nežinojau nieko ir va tas "nepaprastas", kuriame labai gerai pažinojau tą, kuri dirbs su mano vaikais ir kur kaip tik dėl to mano vaikam net to neretam sunkaus adaptacijos laikotarpio nebuvo. Mazgei tik pabaiga sunki buvo, labai nebegera jai ten pasidarė, bet čia nesiplėsiu...
Iš "antroposofinės medicinos" tai per ten tik su "Weleda" susidurt teko, kuri dabar vaistinėse laivai prieinama. Bet seniai tai buvo. Gal kas ir patobulėjo per tą laiką.
Vienas dalykas kuris stebino, tai kažkokia keista salės lubų forma po remonto. Tiesą sakant pirma aliuzija man pačiai kažkodėl ir buvo su karsto dangčiu , bet niekam daugiau taip berods nesimatė. Vėliau ir langai pasirinkti ne standartiniai kvadratai, bet jie man klausimų kažkaip nesukėlė, pasirodė žaismingi. Šiaip šviesi ta salytė, kaip ir šiaip aplinkoje (ypač kieme šiltuoju metu) nenparastai daug estetikos ir panašios kaip aprašyta niūrumos tikrai neprimena.
"Gailestingumo paveikslą" "demaskavo". )
Nors vis tik kaži ar prasmingas metas debatams... Akivaizdu tik tiek kad kai kam jis labai kliūva. Ir tai yra gera žinia.
Nors vis tik kaži ar prasmingas metas debatams... Akivaizdu tik tiek kad kai kam jis labai kliūva. Ir tai yra gera žinia.
QUOTE(hi (: @ 2016 03 23, 19:14)
"Gailestingumo paveikslą" "demaskavo". )
Su Šv. Prisikėlimu
ar antroji Šv. Velykų diena yra privaloma diena lankytis bažnyčioje?
Zinoma:)
ALELIUJA!
Su Šv. Prisikėlimu
ALELIUJA!
QUOTE(loja5 @ 2016 03 27, 12:50)
Su Šv. Prisikėlimu
QUOTE(sostine_ @ 2016 03 27, 23:20)
Na, man pačiai tai neaktualu nes visas dienas skiriu bažnyčiai, bet vat dėl kitų šeimos narių galvoju čia radau,bet neparašyta kad privaloma, ir išvis kad vakar negalima buvo dirbti sunkių darbų tai žinau, o kaip yra šiandien?
http://www.fsspx.lt/...c...0&Itemid=50
28 Pi Pirmadienis Velykų oktavoje I klasė.
QUOTE(loja5 @ 2016 03 28, 08:48)
Na, man pačiai tai neaktualu nes visas dienas skiriu bažnyčiai, bet vat dėl kitų šeimos narių galvoju čia radau,bet neparašyta kad privaloma, ir išvis kad vakar negalima buvo dirbti sunkių darbų tai žinau, o kaip yra šiandien?
L., čia lefebristų (vad. Pijaus X brolija) puslapis. T.y. atskilusi nuo KB šaka, kuri nepripažįsta pvz. Vatikano II susirinkimo reformų, save laiko tikrisiais katalikais, bet nežiūrint kai kurių žingsnių vis dar nėra vienybėje su Šv.Sostu. Todėl jų ir RKB nuostatos ne visada sutampa. Tos "klasės" pažiūrėjus apskritai ne privalomumą/neprivalomumą eiti bažnyčion reiškia, o šventės/laikotarpio reikšmę, nes žr. pati, ten visos Velykų oktavos dienos - 1 klasė. Antradienis, trečiadienis, ketvirtadienis ir t.t.
Šiaip atsakymas priklauso nuo to apie ką klausiama - jei grynai iš sielovadinė pusės, tai naudinga, reikalinga ir t.t. Ypač kad dar ir laisvadienis. Ir su darbais nėra ko persiskubėt, nekur jie nepabėgs.
Bet jei apie "raidę", t.y. ar žmogus padarys nuodėmę, jei nenueis antrą Velykų dieną į bažnyčią, ta ne, nepdarys. Katalikams yra privalomi visi sekmadieniai (kaip tik dėl to, kad Velykos, Prisikėlimo diena - sekmadienis) ir Lietuvoje dar 4 dienos, kurios nenukeliamos į sekmadienius.
QUOTE(hi (: @ 2016 03 28, 10:09)
L., čia lefebristų puslapis. T.y. atskilusi nuo KB šaka, kuri nepripažįsta pvz. Vatikano II susirinkimo reformų. Todėl jų ir RKB nuostatos ne visada sutampa.
Šiaip atsakymas priklauso nuo to apie ką klausiama - jei grynai iš sielovadinė pusės, tai naudinga, reikalinga ir t.t. Ypač kad dar ir laisvadienis. Ir su darbais nėra ko persiskubėt, nekur jie nepabėgs.
Bet jei apie "raidę", t.y. ar žmogus padarys nuodėmę, jei nenueis antrą Velykų dieną į bažnyčią, ta ne, nepdarys. Katalikams yra privalomi visi sekmadieniai (kaip tik dėl to, kad Velykos, Prisikėlimo diena - sekmadienis) ir Lietuvoje dar 4 dienos, kurios nenukeliamos į sekmadienius.
Taip, klausiau būtent apie raidę, ar žmogus nepadarys nuodėmės neidamas, biškutį ryte padirbėjau (išsiploviau grindis, išsinešiau šiukšles, išsiploviau indus ), man iš tikrųjų labai sunku susigaudyti tuose darbuose nes sakykim kai paskaitau klauskkunigo psl. tai ten kai kurie užduoda tokius klausimus, kad net asimetu, pvz. ar galima iš šešt. vakaro paruoštą kalakutą tik pašauti į orkaitę ta prasme tą vaiksmą jau priskiria prie nereikalingo darbo
Vat tą nuorodą ir aš vakar skaitinėjau bet nelabai vistiek supratau...
QUOTE(loja5 @ 2016 03 28, 09:21)
pvz. ar galima iš šešt. vakaro paruoštą kalakutą tik pašauti į orkaitę ta prasme tą vaiksmą jau priskiria prie nereikalingo darbo
Nu aišku, kad nereikalingas. Galima gi valgyt ir "žalią" kalakutą.
QUOTE(hi (: @ 2016 03 28, 10:26)
Nu aišku, kad nereikalingas. Galima gi valgyt ir "žalią" kalakutą.
arba visai tą dieną nevalgyti
QUOTE(loja5 @ 2016 03 28, 09:21)
Vat tą nuorodą ir aš vakar skaitinėjau bet nelabai vistiek supratau...
Apie šventes nesupratai? Nelabai ten sudėtinga.
Esmė, kad katalikui privalomi sekmadieniai. Yra dar kelios dienos (ne sekmadieniais), kurios katalikui privalomos, bet jei nesutampa su sekmadieniu dėl patogumo Lietuvoje yra keliamos į sekmadienį, t.y. Trys Karaliai, Šeštinės ir Devintinės. Kitose šalyse galima matyti, kad neperkeltos, švenčiamos tada, kada yra, čia jau mūsų vietinės vyskupų konferencijos sprendimas.
Ir švenčiamos tokią savaitės dieną, kokia beišpultų Šv. Kalėdos, Švč. M. Marijos Dievo Gimdytojos (Naujieji Metai), Žolinė ir Visi Šventieji. Tai iš esmės tas 4 Lietuvoje ir reikia įsidėmėti, nes kitos šiaip ar taip sekmadieniai. Na ir nepamiršt, kad tai iš esmės tas privalomas minimumas...