Kažkas yra pasakęs "ARBA VALGAI KĄ NORI, ARBA ATRODAI KAIP NORI"
Yra žmonių, kurių medžiagų apykaita labai greita, jie valgo labai daug ir nestorėja, negali sukaupti riebalų, ar užsiaugint truputį daugiau raumenukų...bet jų mažuma. Čia besilankančios aiškiai nepriklauso tai kategorijai

tame tarpe ir aš

esu mėgėja skaniai pavalgyti ir tai kiša pagalį į mano ratus ...Visa gyvenimą domiuosi sveika gyvensena ir mityba, bet žinoti dar neužtenka, reikia ir pripažinti sau ką darai netaip..
Kelios mintys apie vaisius. Daugelis mano, kad vaisiai tai gėris, kad tai labai sveika,tik labai kaloringa, dar žaliavalgių propaguojami visokie kokteiliai, sultys...O kokia tiesa? Vaisiai sveika, tol kol jie yra ekologiški ir valgomi sezoniškai t.y. tai ką galima nusiskinti nuėjus į savo sodą ir ne daugiau kaip 1 porciją

Na galima leisti sau apsivalgykti keletą kartų per metus, pvz. prisikirsti braškių, kai prasideda sezonas, bet tikrai nėra logiška kirsti mandarinus, melionus ar kt. kilogramais viduryje žiemos, nes tariama nauda (vitaminai) nevisada atsveria gaunamą žalą (fruktozė, pesticidų likučiai). Tarp vaisiaus ir saldaino galima dėti lygybės ženklą, nes vaisius tai cukrus! Dabar selekcija taip "ištobulino" vaisių veisles, kad praktiškai neįmanoma rasti rūgštesnio obuolio,jie netgi vadinami taip - desertinės veislės...O kiek deserto per diena galima valgyti? Yra mokslinių staripsnių, kuriuose teigiama, kad vaisių cukrus - fruktozė nėra toks nekaltas, kad valgant labai daug vaisių ir geriant jų sultis (tam tkros vaisiavalgystės dietos), galima pažeisti kepenis ir pažeidimai panašūs kaip alkoholikų, nes kepenys fruktozę turi paversti į gliukozę...taigi šia prasme saldainis netgi sveikesnis, nes cukrus (sacharozė) yra sudarytas iš gliukozės molekulių, be to saldainyje tikriausiai nėra pesticidų likučių...
Išvada - jeigu norim atrodyt gerai, visą likusį gyvenimą turėsim galvoti ką valgom