Įkraunama...
Įkraunama...

Sovietinio konclagerio spindesys ir skurdas

QUOTE(*Sani* @ 2016 03 02, 20:46)

Jei zmogaus tisklas pakeliauti jis ras kaip tai padaryti, nepriklausomai nuo santvarkos  biggrin.gif

prašyčiau detaliai praktiškai paaiškinti, kaip tarybinis lietuvis galėjo nuvykti atostogų pvz į tailandą. arba į ispanijos dykumas kad ir lotuliukas.gif . tikrai labai įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 03 02, 20:37)
Man teko būti Maskvoje, Leningrade, Karpatų kalnuose, Kryme, Kaukaze. Vakarus pamačiau tik po Nepriklausomybės. Mano dukra jau nuo vaikystės pusę Europos aplankė, į metus po kelis kartus ir dabar kokį kraštą aplanko, nes pagauna pigių bilietų ir kelialapių.

praktiškai europinėj daly. Aš labai norėjau į Samarkandą nuvažiuoti, norėjau į Kamčiatką, žodžiu daug kur norėjau, bet labai mažai galėjau. Apvažiavom daug Ukrainos kol studentų stovykloj dirbom, Maskvoj aš mokiausi, Leningrade buvau, plaukiau tuo Zalatoj krug, bet čia mes kaip studentai gavom progą, Kaukaze buvau. Čėčėnijoj. O Azija liko tuo metu svajonėm.
Atsakyti
QUOTE(*Sani* @ 2016 03 02, 20:33)
taigi ikeliau nuoroda paie visas pasaulio salis  doh.gif
nu neturejau bobutes kaime, deja, bet pas mociutes kaime tai is vis pacios pacios geriausios atostogos butu buve...
O kuom ta Italija, Prancuzija ir Ispanija geriau musu Palangos ir juolabiau kaimo?(nebuvau tik Italijoje, bet turiu pazystamu italu, kurie buvo apake nuo Lietuvos grozio, naturalumo ir kaip zmones atostogauja pire upiu, ezeru)  doh.gif Gerai pazystamas pasake apie Isapnija -Afganistanas  lotuliukas.gif nera ko lyginti su musu pajuriu, pusynais , ypac kokia Nida, turiu omeny jau dabar, nes Palanga jau labai subjaurota...
Matai viskas pirklauso nuo vertybiu ir ko ieskai, man atostogos kaime, pats geriausias dalykas, naturalus maistas, tyla , ramybe, gamta...
O tai ,ka ne galvoji S Korejoj visi vargsai ir gyvena labai blogai  lotuliukas.gif
niekas nesvaigsta, tik smagu prisimint , naturalia Planaga, ne tokia, kokia dabar...

Maciau ne mazai svieto.

Kodel as tai rasau, is esmes, bet kurioje salyje galima pailseti civilizuotai ir naturalioje gamtoje, be civilizacijos. Lietuva, kokio grozio bebutu, tikrai nera grazesne uz kitas salis, kiekvienas krastas grazus savo groziu, turi ka parodyti ir yra i ka paziureti.

Skirtumas tarp tarybines Lietuvos poilsio ir pasaulinio lygio, kad didumoje poilsis sovietu Lietuvoje buvo be komforto, nesvarbu kiek turi pinigu ir kokias vertybes biggrin.gif Tiesa pasakius as niekaip nenutuokiu kuo vertybes susijusios su WC esanciu lauke, ar negalejimu nuspirausti duse, deretu pamineti baisia antisanitraija. Sakot del to gaudot kaifa, OK. As dziaugiuosi, kad dabar Lietuvoje galiu nusiprausti duse, net kaime, kur grynas oras, nuostabus ezerai ir t.t.

Del S. Korejos, jus nors ten buvote, ten esantiems zmonems i akis ziurejote?
Jei ka as buvau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 02 kovo 2016 - 21:02
QUOTE(GAILE* @ 2016 03 02, 20:55)
prašyčiau detaliai praktiškai paaiškinti, kaip tarybinis lietuvis galėjo nuvykti atostogų pvz į tailandą. arba į ispanijos dykumas kad ir lotuliukas.gif . tikrai labai įdomu bigsmile.gif

Bandysiu atsakyti jos stiliumi: Brazaičiai lėktuvą nuvarė ir pasaulį pamatė, mano vyro draugas kažkada bandė į Gotlando salą laiveliu nusiirti, bet jį sugavo ir priverstinai gydė, atseit psichinis tik galėjo iš SSSR rojaus bėgti. Žydams ir pavolgio vokiečiams kažkada po ilgo laukimo leidimus išvykti davė. Tai toji madam vadina laisvomis kelionėmis į vakarus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darvina: 02 kovo 2016 - 21:05
QUOTE(Moonte @ 2016 03 02, 20:56)
.

Del S. Korejos, jus nors ten buvote, ten esantiems zmonems i akis ziurejote?
Jei ka as buvau.

ir kokie gi įspūdžiai? Tikrai labai įdomu. Pirmą kartą sutinku žmogų ten buvusį.
Atsakyti
QUOTE(Lapkričio aušra @ 2016 03 02, 21:04)
ir kokie gi įspūdžiai? Tikrai labai įdomu. Pirmą kartą sutinku žmogų ten buvusį.

drinks_cheers.gif aha, ir man smalsu. apskritai, jie įsileidžia turistus? g.gif ar tik kokiais nors reikalais atvykti galima?
Atsakyti
QUOTE(GAILE* @ 2016 03 02, 21:08)
drinks_cheers.gif aha, ir man smalsu. apskritai, jie įsileidžia turistus? g.gif ar tik kokiais nors reikalais atvykti galima?

Jų kažkoks šokių kolektyvas lankėsi Šiaulių folkloro festivalyje , draugė, kuri ten savanoriavo, pasakojo, kad negalima jų net kalbinti buvo. Atrodė, kad prie kiekvieno po saugumietį pristatė, akys tikrai, kaip kokių žvėrelių iš narvo su baime ir nerimu žvelgė.
Atsakyti
Sovietai buvo gudresni - jei butu leide turistams laisvai isvykti is TSRS, tai tuoj salis butu likusi visai tuscia biggrin.gif Na panasiai kaip dabar Lt tusteja, tik dar didesniiu tempu. Ne be reikalo tokia siena pastate tarp Vokietiju..
Bet visais laikais buvo zmoniu, kurie isvykdavo i uzsieni. Dabar jie sako, kad nebuvo komunistai, bet turejo pvz profesoriaus varda.. I uzsieni keliaudavo, nors turejo ten giminu.. Reikejo tarnauti atitinkamoms tarnyboms, buti irodziusiems savo lojaluma - ir vualia, atsiverdavo galimybes turizmui.. Normaliam, padoriams zmogui tai buvo nepasiekiama biggrin.gif
Atsakyti
Prieš 4 metus varėm į Kyžy salą, per Petrozavodską. Galiu tik iš foto spręsti, bet vaizdai miesto panašiai kaip Priteje (nesiryžtu dar ten). Netgi lažinomės kiek sutiksime moterų su vežimėliais. Viskas apleista, tuščia...
Papildyta:
QUOTE(darvina @ 2016 03 02, 21:03)
Tai toji madam vadina laisvomis kelionėmis  į vakarus doh.gif

Fu fu fu. Mano mama išvažiavo į Vengriją. Vis vakarišeskesni vakarai nei PL. Tiesa, kelionė buvo savaitės trukmės. Beje aš irgi buvau Lenkijoje: Olsztynas, Ostruda. Kaip mes prie kioskų prilipę buvom. Fritkės (bulvytės free) buvo kažkas pasakiškai skanaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 02 kovo 2016 - 22:03
QUOTE(Nakviša @ 2016 03 02, 22:01)

. Mano mama išvažiavo į Vengriją.  Vis vakarišeskesni vakarai nei PL.  Tiesa,  kelionė buvo savaitės trukmės. Beje aš irgi buvau Lenkijoje: Olsztynas, Ostruda.  Kaip mes prie kioskų prilipę buvom. Fritkės (bulvytės free)  buvo kažkas pasakiškai skanaus.

mano mama buvo kartą Bulgarijoje. Tada labai visi veržėsi į Jugoslaviją, kaip į kažkokią pusiau kapitalistinę šalį . Bet kelialapius, gaudavo tik TSKP nariai, nors keli nepartiniai gyrėsi, kad didžiulio blato dėka ten pabuvojo. Aš kalbu apie turistinius kelialapius. Darbo reikalais mano pažįstami Kuboje ir Afganistane buvo. Iš Afganistano vežė taip vadinamas dublionkes pardavimui, o iš Jugoslavijos - servizus su madonomis.
Atsakyti
QUOTE(darvina @ 2016 03 02, 23:18)
mano mama buvo kartą Bulgarijoje. Tada labai visi veržėsi į Jugoslaviją, kaip į kažkokią pusiau kapitalistinę šalį . Bet kelialapius, gaudavo tik TSKP nariai, nors keli nepartiniai  gyrėsi, kad didžiulio blato dėka ten pabuvojo. Aš kalbu apie turistinius kelialapius. Darbo reikalais mano pažįstami Kuboje ir Afganistane buvo. Iš Afganistano vežė taip vadinamas dublionkes pardavimui, o iš Jugoslavijos - servizus su madonomis.

Jo, jau kas Jugoslavijoj pabuvo tai ohoho kaip visi pavydėjo biggrin.gif . Mūsų kaimynė už gerus brigados primilžio rezultatus gavo kelionę į Daniją. Tai kažkas tokio blink.gif buvo-ėjo visi pažįstami klausytis pasakojimų, man vaikui įstrigo, kad ten karvės palaidos gatvėse vaikšto biggrin.gif . Nežinau ar taip ir pasakojo ar aš taip supratau, saldainiais gražiais popieriukais besidžiaugdama biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Maja Di @ 2016 03 02, 22:27)
Jo, jau kas Jugoslavijoj pabuvo tai ohoho kaip visi pavydėjo biggrin.gif . Mūsų kaimynė už gerus brigados primilžio rezultatus gavo kelionę į Daniją. Tai kažkas tokio blink.gif  buvo-ėjo visi pažįstami klausytis  pasakojimų, man vaikui įstrigo, kad ten karvės palaidos gatvėse vaikšto biggrin.gif . Nežinau ar taip ir pasakojo ar aš taip supratau, saldainiais gražiais popieriukais besidžiaugdama biggrin.gif .

Pilnai tikiu bigsmile.gif . Man iš karto Marko Polo keliones priminė, kai žmogelis iš laimės tiek prifantazavo, kad sunkiai teisybę nuo sapnų teskyrė. Taip ir toji kaimynė apsvaigo nuo kapitalistinio gyvenimo, nors, jaučiu, instruktaže pasirašė, kad neskleis teigiamų emocijų sugrįžus .
Atsakyti