QUOTE(Doridė @ 2016 04 30, 13:55)
Tiesa, mačiau kilo diskusijos - verta ar neverta dirbti vt. Ilgai rašyt neturiu laiko, tik pasakysiu, kad studijų pabaigoje teko padirbti privačiame sektoriuje, o truputį vėliau - perėjau į VT ir dirbu ten ligi šiol (man 33 metai). Ir asmeniškai aš į privatų sektorių net nesidairau, iš esmės neketinu į jį grįžti. Argumentų būtų daug ir įvairių, bet labiausiai, kas nepatiko, tai tas įmonės (privačios) pelno siekimas, tas karštligiškas orientavimasis į rezultatą, kai niekam neįdomu, ar tu sergi, ar tavo vaikai serga, ar kas-darbas turi būti atliktas čia ir dabar, o pats, kaip žmogus realiai tu niekam nerūpi. Per visus mano stažo vt metus vėliau nepatyriau nieko panašaus. Jei serga vaikas-nieko tokio - tavo svarbesnės užduotys bus perduotos laisvesniam darbuotojui, jei kažkas eina mokytis-ok, visi palaikys ir niekas neburbės, kad teks už tą studijuojantį tarpais ir padirbėti ir tt. Na galbūt čia mano patirtis privačiame sektoriuje tiesiog nekokia, galima sakyt gal nepasisekė pataikyti "teisingai". Aišku VT trūkumas yra tas, kad kalnų neuždirbsi, kita vertus į žemesnes nei 13 kategorija ir nesidairiau (Vilnius). O dar - visa tai priklauso ir nuo vidinių vertybių ir įsitikinimų. Kadangi man, pavyzdžiui, šeima buvo, yra ir bus pirmoje vietoje ir mirti darbe už tai, kad kažkas gautų kuo daugiau pelno (netgi jei aš pati gaučiau daugiau to "pelno"), aš tikrai neketinu - VT kaip tik man :-)
Klausimas kyla ar visada kolega yra kompetentingas atlikti Jūsų darbus? (Nes dažniausiai vienas specializuojasi vienoje srityje, kitas kitoje).
Niekas tikrai nesidžiaugia, kai reikia dirbti ir savo, ir kolegos darbus.
Mano atveju man VT buvo labai sunku, darbo krūvis beprotiškas (į darbą ateidavau ir anksčiau, ir pietus pradirbdavau). Taigi smalsu kokioje srityje Jūs dirbote?
Dėl mokymosi galimybių VT jos labai didelės, tik imk viską ką duoda ir pats norėk.
Dabar dirbu privačiame versle ir uždirbu daugiau nei VT, o ir darbo krūvis kur kas mažesnis