Sveikos, merginos
Turiu klausimų, gal kas galėsite atsakyti.
BGT jau išlaikiau. Tačiau dabar esu atostogose, ir būsiu jose iki pat žiemos. Kol kas negalėčiau dirbti (esu vaiko priežiūros atostogose), taigi tik žvalgausi kokie būna konkursai.
Prieš tai niekada nesu dirbusi VT, dirbau kitame darbe. Tačiau labai noriu, užsispyrimo turiu daug, todėl labai norėčiau pasiruošti konkursams rimčiau.
Mano problema - esu baigusi anglų kalbą. Nesu tikra, ar norėčiau dirbti būtent su šia kalba. Nemažai mačiau konkursų, kur jos net ir nereikia, arba reikia nedaug. Taip sakant, lyg ir norėčiau keisti specialybę. Taigi dairausi skelbimų ir su anglų k. ir be jos. Kai randu VT skelbimus, kur atitinku reikalavimus (ir kurie man patinka), tai jie visi būna iš labai skirtingų sričių. Tai vieni susiję su darbu policijoje, kiti - su ES dokumentais ir archyvais, dar kiti - išvis kažkas tokio tarsi netikėto (kur net nepagalvojau prieš tai kad štai būna tokių specialybių).
Gal galėtumėte patarti, ar yra kažkokių įstatymų, dokumentų, ir pan., kuriuos per šiuos metus galėčiau pasimokyti, ir kurie universaliai padėtų laimėti konkursą (išskyrus BGT testam reikalingus įstatymus, nes juos jau mokiausi).
Galbūt jei tų departamentų ne tiek ir daug (turbūt atkrenta man "matematiniai", pvz VMI, Sodra, ir panašūs), tai gal patartumėte, ką humanitarei vertėtų pasimokyti?
Ar geriau iškart prieš einant į konkursą, konkrečiai pasiskaityti tik to departamento, su ta darbo vieta susijusius įstatymus, viziją, misiją, ir pan.?
Mane neramina, kad gali būti konkursuose klausimai, susiję su konkrečiai tų pareigų specifika, ir konkrečių dalykų aš nežinosiu (juk nesu ten dirbusi).
Patarkite, ar verta mokytis kažką universalaus, ar bandyti "išsigryninti" ko man konkrečiai gali prireikti (tik ar įmanoma tiek visko skirtingo išmokti), ir ar verta?
O gal užteks tik atsakyti per konkursą "į temą"?
Nelabai įsivaizduoju kiek smulkūs būna tie valstybės tarnybos konkurso klausimai, ir kiek specifiniai? Ar gali į juos atsakyti "iš gatvės" atėję žmonės? Esu vilnietė.
Būčiau be galo dėkinga už bet kokius patarimus arba pasidalinimu patirtimi.
P.S: Pagrinde moku dirbti tik su Wordu
Merginos, patarkit ir kokių dažniausiai kompiuterinių programų žinių (ar bet kokių kitų žinių) gali prireikti valstybės tarnybos darbe? Powepoint'o? Excell'io? Ko dar?