Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(labasala @ 2016 04 14, 21:54)
Sveikos,
iškilo klausimas, ar būtina 100 proc. atitikti konkurso reikalavimus? Tarkim prašo 1metų patirties, o aš jos neturiu, tai ar bandyti dalyvauti ar net neverta?

neverta, Jus neatitinkate pareigybės aprašyme nustatytu specialiuju reikalavimu ir Jums neleidžiama dalyvauti konkurse.
Atsakyti
Laba diena. Ar dažnai būna taip,kad keičiamos konkurso datos?
Atsakyti
QUOTE(anomis @ 2016 04 13, 00:55)
Įrodyti teisinio darbo patirtį galima nuskenavus darbo sutartį, jeigu ten įrašytas darbo pobūdis ar atliekamos funkcijos. Patirties trukmę matys, kada sutartis pasirašyta ir kad vis dar dirbi ar kada nutraukta, jeigu patirtis įgyta ne dabartinėje darbovietėje smile.gif. Pirma pabandyk su darbo sutartimi, o jeigu netiks, tada jau teks darbdaviui pasakyti..

Užteko pareigybės aprašymo smile.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal kas nors dalyvavo konkurse į savivaldybės audito tarnybą ir žino kas sekančiuose etapuose būna? Iš ko mokintis? smile.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif

Turiu klausimų, gal kas galėsite atsakyti.

BGT jau išlaikiau. Tačiau dabar esu atostogose, ir būsiu jose iki pat žiemos. Kol kas negalėčiau dirbti (esu vaiko priežiūros atostogose), taigi tik žvalgausi kokie būna konkursai.
Prieš tai niekada nesu dirbusi VT, dirbau kitame darbe. Tačiau labai noriu, užsispyrimo turiu daug, todėl labai norėčiau pasiruošti konkursams rimčiau.
Mano problema - esu baigusi anglų kalbą. Nesu tikra, ar norėčiau dirbti būtent su šia kalba. Nemažai mačiau konkursų, kur jos net ir nereikia, arba reikia nedaug. Taip sakant, lyg ir norėčiau keisti specialybę. Taigi dairausi skelbimų ir su anglų k. ir be jos. Kai randu VT skelbimus, kur atitinku reikalavimus (ir kurie man patinka), tai jie visi būna iš labai skirtingų sričių. Tai vieni susiję su darbu policijoje, kiti - su ES dokumentais ir archyvais, dar kiti - išvis kažkas tokio tarsi netikėto (kur net nepagalvojau prieš tai kad štai būna tokių specialybių).
Gal galėtumėte patarti, ar yra kažkokių įstatymų, dokumentų, ir pan., kuriuos per šiuos metus galėčiau pasimokyti, ir kurie universaliai padėtų laimėti konkursą (išskyrus BGT testam reikalingus įstatymus, nes juos jau mokiausi).
Galbūt jei tų departamentų ne tiek ir daug (turbūt atkrenta man "matematiniai", pvz VMI, Sodra, ir panašūs), tai gal patartumėte, ką humanitarei vertėtų pasimokyti?
Ar geriau iškart prieš einant į konkursą, konkrečiai pasiskaityti tik to departamento, su ta darbo vieta susijusius įstatymus, viziją, misiją, ir pan.?
Mane neramina, kad gali būti konkursuose klausimai, susiję su konkrečiai tų pareigų specifika, ir konkrečių dalykų aš nežinosiu (juk nesu ten dirbusi).
Patarkite, ar verta mokytis kažką universalaus, ar bandyti "išsigryninti" ko man konkrečiai gali prireikti (tik ar įmanoma tiek visko skirtingo išmokti), ir ar verta?
O gal užteks tik atsakyti per konkursą "į temą"?
Nelabai įsivaizduoju kiek smulkūs būna tie valstybės tarnybos konkurso klausimai, ir kiek specifiniai? Ar gali į juos atsakyti "iš gatvės" atėję žmonės? Esu vilnietė.
Būčiau be galo dėkinga už bet kokius patarimus arba pasidalinimu patirtimi. 4u.gif
P.S: Pagrinde moku dirbti tik su Wordu blush2.gif
Merginos, patarkit ir kokių dažniausiai kompiuterinių programų žinių (ar bet kokių kitų žinių) gali prireikti valstybės tarnybos darbe? Powepoint'o? Excell'io? Ko dar?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Megstu.Ramybę: 20 balandžio 2016 - 15:07
Manyčiau, visuose konkursuose gali paklausti ką nors iš valstybės tarnybos įstatymo, todėl būtų galima jį mokytis. Tačiau dauguma klausimų būna specifiniai, labiau susiję su būsima specialybe, todėl iš anksto nežinant, kur pretenduosite, kažin ar verta skaityti visų sričių įstatymus...
Tas pats ir su programomis, nežinia į kokią įstaigą papulsite ir kuo ten bus dirbama. Bet realiai, per konkursą netikrina kaip mokate naudotis, o darbo eigoje visko galima išmokti smile.gif Dažniausiai valstybinės įstaigos turi specifines duomenų bazes ir programas, kurių niekur kitur ir nepamatysite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moranda: 20 balandžio 2016 - 15:23
merginos, kur galima nusipirkti BGT pasispresti ?
Atsakyti
QUOTE(moranda @ 2016 04 20, 15:21)
Manyčiau, visuose konkursuose gali paklausti ką nors iš valstybės tarnybos įstatymo, todėl būtų galima jį mokytis. Tačiau dauguma klausimų būna specifiniai, labiau susiję su būsima specialybe, todėl iš anksto nežinant, kur pretenduosite, kažin ar verta skaityti visų sričių įstatymus...
Tas pats ir su programomis, nežinia į kokią įstaigą papulsite ir kuo ten bus dirbama. Bet realiai, per konkursą netikrina kaip mokate naudotis, o darbo eigoje visko galima išmokti smile.gif Dažniausiai valstybinės įstaigos turi specifines duomenų bazes ir programas, kurių niekur kitur ir nepamatysite.

Ačiū, Moranda! 4u.gif Taip pat laukiu ir kitų merginų nuomonės mano klausimais.
Ir dar...

Dar mane neramina tai, kad net jeigu laimėčiau konkursą, ar sugebėčiau/mokėčiau dirbti tą darbą... Dažnai reikalavimuose būna parašyta: išmanyti Europos sąjungos įstatymus, dar kokius nors įstatymus, raštvedybą, ir t.t. Na labai sunku pačiai įvertinti, kiek aš moku tų įstatymų (nesu teisininkė), tiesiog nežinau ar patikrins tokius dalykus pretenduojant į darbo vietą. O jei nepatikrins, aš laimėsiu, o paskui kažko nemokėsiu?
Kitaip sakant, mane domina, ar žinote, pažįstate tokių žmonių, kurie nesugebėjo/nemokėjo dirbti ir buvo tiesiogiai ar netiesiogiai išmesti (dėl nemokėjimo dirbti savo pareigose)? Ir ar žinote atvejų, kai dėl kažkokių priežasčių žmonėm patiem nepatiko dirbti toje vietoje? Ir jei taip, tai dėl kokių priežasčių nepatiko? Dėl kokių priežasčių jie išėjo arba keitė darbą vakstybės tarnyboje?
Atsakyti
Aš taip pat niekada nesu dirbusi VT. Bet pasidarė įdomu išmėginti savo jėgas. Išsilaikiau BGT. Kol kas dalyvavau tik viename konkurse. Klausimai - nuo visiškai banalių, bet kuriam žmogui iš bendro išsilavinimo žinomų, iki visiškai specifinių (pvz. tokia buvo praktinė užduotis - užpildyti ataskaitą pagal sumodeliuotos situacijos duomenis. Tą formą matai pirmą kartą, ji niekur viešai nėra skelbiama, jokios instrukcijos neturi, o laiko - 5 min). Todėl manau, kad pasiruošti konkrečiam pokalbiui įstaigoje iš anksto yra beveik neįmanoma.
Kitas dalykas - iš anksto išsilaikyti vadovavimo gebėjimų, kalbų testus. Tiesiog pateikti dokumentus ir gavus patvirtinimą, kad atitinkate reikalavimus, laikyti tuos testus. Tai jau bus vienas žingsnis į priekį.
Mano patirtis rodo, kad tie konkursai užtrunka be galo ilgai. Todėl pradėti ieškotis ir dalyvauti konkursuose galima jau prieš 3-4 mėn. Galiausiai, juk ir laimėjus kurį nors gali tiesiog atsisakyti ir laukti kito tinkamo. O patirtį jau turėsi. Aišku, prarasi kažkiek laiko.
Beje, prisidedu prie Megstu.Ramybę iniciatyvos padiskutuoti iš viso, kodėl verta ar neverta rinktis VT, kas būna sunkiausia atėjus iš privataus sektoriaus ar iš viso pradėjus tokius darbus po studijų, kam VT tinkamesnė: jaunimui ar brandesnio amžiaus žmonėms, ieškantiems saugios "ikipensijinės" vietos ir t.t. Ir įdomiausia būtų asmeninė patirtis. Tikiu, kad universalių receptų nebus, nes skiriasi įstaigos, pozicijos ir t.t. Bet būtų labai įdomu suprasti, ko tikėtis ir ar verta dėti tiek pastangų dėl to.

Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2016 04 21, 09:26)
Aš taip pat niekada nesu dirbusi VT. Bet pasidarė įdomu išmėginti savo jėgas. Išsilaikiau BGT. Kol kas dalyvavau tik viename konkurse.  Klausimai - nuo visiškai banalių, bet kuriam žmogui iš bendro išsilavinimo žinomų, iki visiškai specifinių (pvz. tokia buvo praktinė užduotis - užpildyti ataskaitą pagal sumodeliuotos situacijos duomenis. Tą formą matai pirmą kartą, ji niekur viešai nėra skelbiama, jokios instrukcijos neturi, o laiko - 5 min). Todėl manau, kad pasiruošti konkrečiam pokalbiui įstaigoje iš anksto yra beveik neįmanoma.
Kitas dalykas - iš anksto išsilaikyti vadovavimo gebėjimų, kalbų testus. Tiesiog pateikti dokumentus ir gavus patvirtinimą, kad atitinkate reikalavimus, laikyti tuos testus. Tai jau bus vienas žingsnis į priekį.
Mano patirtis rodo, kad tie konkursai užtrunka be galo ilgai. Todėl pradėti ieškotis ir dalyvauti konkursuose galima jau prieš 3-4 mėn. Galiausiai, juk ir laimėjus kurį nors gali tiesiog atsisakyti ir laukti kito tinkamo. O patirtį jau turėsi. Aišku, prarasi kažkiek laiko.
Beje, prisidedu prie Megstu.Ramybę iniciatyvos padiskutuoti iš viso, kodėl verta ar neverta rinktis VT, kas būna sunkiausia atėjus iš privataus sektoriaus ar iš viso pradėjus tokius darbus po studijų, kam VT tinkamesnė: jaunimui ar brandesnio amžiaus žmonėms, ieškantiems saugios "ikipensijinės" vietos ir t.t. Ir įdomiausia būtų asmeninė patirtis. Tikiu, kad universalių receptų nebus, nes skiriasi įstaigos, pozicijos ir t.t. Bet būtų labai įdomu suprasti, ko tikėtis ir ar verta dėti tiek pastangų dėl to.

Sveiki, AGI, ačiū už atsakymą, labai buvo naudinga ir įdomu sužinoti. Dabar jau maždaug aišku, kad galima tikėtis labai smulkių ir specifinių klausimų. Aš tai abejoju, ar verta būtent šioje temoje diskutuoti apie tai, AR VERTA rinktis VT, nes tema vadinasi "ruošiamės konkursams", o tai jau reiškia, kad žmonės apsisprendę. Mane tai konkrečiai domina būtent patikrtis ruošiantis konkursams ir konkursų eiga. Galvoju pamąstymams ar išvis verta čia darbintis, reikėtų gal sukurti tada atskirą temą.
Minite galimybę iš anksto išsilaikyti testus. Mane konkrečiai domina vadovavimo testas. Nors ir nesu dar dirbusi VT, tai gal ir į vadovės pozicijas negreit arba niekada nepateksiu, bet vis tiek įdomu. Ar galėčiau taip, kaip laikiau BGT (iš anksto), išsilaikyti ir vadovavimo testą? Ar būtinai reikia jau pretenduoti (būti padavus) prašymą į konkrečią vietą, ir tik tada eiti? Skaičiau įstatymus, bet vis tiek šito nesupratau. Ar galima niekur konkrečiai nepretenduojant (kol kas) išsilaikyti jį?
Atsakyti
Vadovavimo gebėjimų testui galima registruotis tik pateikus prašymą į konkrečią pareigybę ir sulaukus atsakymo, kad kandidatūra kriterijus atitinka. Tada leidžiama registruotis testo laikymui. Beje, įstaigos vadovų (sąrašas ilgesnis) ir padalinių vadovų testas skiriasi. Neišlaikius šio testo, į tą patį galima registruotis po 6 mėn. Bet, tarkim, jei neišlaikai vadovui pritaikyto testo, gali kad ir kitą dieną registruotis į padalinio vadovo testą.
Bent tiek pavyko išsiaiškinti.

O dėl temų, tai man buvo kilusi mintis pasiūlyti potemes: viskas apie BGT, kita - vadovavimo gebėjimų tikrinimas, dar kita - konkursai įstaigose. Gal tada atsirastų vietos ir "Ar verta..." Tik nežinau, ar pasieksime tokį "mastą", kad visos temos judėtų. Tiesiog ieškoti info taip būtų daug paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2016 04 21, 12:36)
Vadovavimo gebėjimų testui galima registruotis tik pateikus prašymą į konkrečią pareigybę ir sulaukus atsakymo, kad kandidatūra kriterijus atitinka. Tada leidžiama registruotis testo laikymui. Beje, įstaigos vadovų (sąrašas ilgesnis) ir padalinių vadovų testas skiriasi. Neišlaikius šio testo, į tą patį galima registruotis po 6 mėn. Bet, tarkim, jei neišlaikai vadovui pritaikyto testo, gali kad ir kitą dieną registruotis į padalinio vadovo testą.
Bent tiek pavyko išsiaiškinti.

O dėl temų, tai man buvo kilusi mintis pasiūlyti potemes: viskas apie BGT, kita - vadovavimo gebėjimų tikrinimas, dar kita - konkursai įstaigose. Gal tada atsirastų vietos ir "Ar verta..." Tik nežinau, ar pasieksime tokį "mastą", kad visos temos judėtų. Tiesiog ieškoti info taip būtų daug paprasčiau.

Ačiū už atsakymą dėl vadovavimo testo 4u.gif Taip, manau tikrai reikėtų sukurti daugiau temų, susijusių su VT. Na nemanau kad tos temos "užsistovėtų", pvz. ši tema tai gana aktyvi, gal ir ten atsirastų pasisakančiųjų mirksiukas.gif
Atsakyti