Sveikos ir vėl )
Negi nėra nei vienos dalyvavusios VMI konkurse? Ruošiuosi kovo pabaigoje eiti, bet tiek teisės aktų, kosmosas kažkoks.
QUOTE(Vysnaite1 @ 2016 03 22, 18:58)
Šiandien pažįstama užklausė prieš kiek dienų įstaiga informuoja apie konkurso datą?
Aš kažkaip neatsimenu, gal kas žinot tiksliau
Aš kažkaip neatsimenu, gal kas žinot tiksliau
Rodos, ne vėliau kaip prieš 5 d.d.
gal kas matete kur galima pasipraktikuoti su figuromis su paaiskinimais?? nelabai suprantu kaip ten jos persidengia,vis spelioju
siandien prisijungus prie vtd bandomojo gebejimu testu, maciau pakeitimus, atsirade nauju uzduociu, ar dabar kas laike, tai buvo raidziu seku ir silogizmu?
Aš vis skaitau darbo kodeksą ir kyla klausimas, kiek dienų reikia atidirbti, parašius prašymą atleisti iš darbo
Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika darbo dienų.
Tai kiek aš laiko turėčiau atidirbti 14 kalendorinių dienų ar 14 darbo dienų? Gal turit nuorodą į darbo kodekso straipsnį???
Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika darbo dienų.
Tai kiek aš laiko turėčiau atidirbti 14 kalendorinių dienų ar 14 darbo dienų? Gal turit nuorodą į darbo kodekso straipsnį???
QUOTE(Vysnaite1 @ 2016 03 29, 18:56)
Aš vis skaitau darbo kodeksą ir kyla klausimas, kiek dienų reikia atidirbti, parašius prašymą atleisti iš darbo
14 darbo dienu.
QUOTE(linamog @ 2016 03 29, 18:31)
14 darbo dienu.
Aišku, ačiū.
O parašius prašymą išeiti iš darbo ir gavus nedarbingumą (ar reikia atidirbti 14 darbo dienų) ar biuletenis įsiskaičiuoja į darbo laikotarpį?
QUOTE(Vysnaite1 @ 2016 03 29, 20:38)
Aišku, ačiū.
O parašius prašymą išeiti iš darbo ir gavus nedarbingumą (ar reikia atidirbti 14 darbo dienų) ar biuletenis įsiskaičiuoja į darbo laikotarpį?
Reikia, nedarbingumo metu negalima atleisti.
QUOTE(Upokšnis @ 2016 03 30, 08:42)
Reikia, nedarbingumo metu negalima atleisti.
Bet jei ispejo darbdavi ir sekancia diena susirgo, sirgo tarkim 10 dienu tai grizus po ligos po keliu dienu ir atleidzia, nereik 10 dienu ilgiau dirbt nes sirgai
QUOTE(linamog @ 2016 03 29, 18:31)
14 darbo dienu.
Aš radau įstatyme (http://www3.lrs.lt/pls/inter3/oldsearch.preps2?Condition1=169334&Condition2=):
127 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas darbuotojo pareiškimu
1. Darbuotojas turi teisę nutraukti neterminuotą, taip pat ir terminuotą darbo sutartį iki jos termino pabaigos, apie tai raštu įspėjęs darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ir kitoks įspėjimo terminas, bet jis negali viršyti vieno mėnesio. Įspėjimo terminui pasibaigus, darbuotojas turi teisę nutraukti darbą, o darbdavys privalo įforminti darbo sutarties nutraukimą ir atsiskaityti su darbuotoju.
Tai kaip aš suprantu - 14 kalendorinių dienų, o ne darbo
QUOTE(agni77 @ 2016 04 01, 10:17)
Aš radau įstatyme (http://www3.lrs.lt/pls/inter3/oldsearch.preps2?Condition1=169334&Condition2=):
kai ieškote teisės aktų visada paspauskite užrašą "galiojanti aktuali redakcija" (viršuj, raudonom raidėm jūsų nuorodoje) ir tada matysite kad to straipsnio buvo pakeitimų ir dabar galiojantis terminas - 14 darbo dienų. Pakeitimas nuo 2010 metų.