Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Tetute @ 2016 06 30, 14:54)
laba diena, gal kas bandė laimę į nma? daug skelbimų pas juos paskutiniu metu  ax.gif

Nma visada daug skelbimu. Didele darbuotoju kaita matyt gali kazka apie istaiga pasakyti. Be to skelbimu dabar daugiau, nes neateina zmones i konkursus (i privatu db visi) ir tenka is naujo skelbti. Bet... jei labai darbo reikia tai eikit i konkursa nma.
Atsakyti
sakykit, gal kuri žinot, kaip yra su užsienio kalbų lygiais? iki galo niekaip nesuprantu šito punkto iš taisyklių (gal sakau nereikia man eit laikyt testo biggrin.gif )
*pretendentams į valstybės tarnautojo pareigas, turintiems pareigybės aprašyme nustatytos užsienio kalbos (-ų) aukštąjį ar jam prilygintą humanitarinių mokslų studijų srities filologijos krypties išsilavinimą, arba įgijusiems pusę ar daugiau kitos studijų srities aukštojo mokslo diplome nurodytų kreditų pareigybės, į kurią pretenduojama, aprašyme nustatyta užsienio kalba, įskaitomas C1 užsienio kalbos mokėjimo lygis.

kaip žinoti tuos kreditus ? aš VU baigus ir diplome užsienio kalba įvertinta pagal Europos kreditų įskaitymo sistemą ECTS.

vtd puslapį radau prie lygių A1, B1, C1 ir t.t. surašyti IELTS koficientai(InternationalEnglish Language Testing System)

tai čia ne tie patys kreditai. O kaip sužinoti ar diplome esantys kreditai ko nors verti ? kur rasti apie tai info ?

Atsakyti
QUOTE(Tetute @ 2016 06 30, 13:54)
laba diena, gal kas bandė laimę į nma? daug skelbimų pas juos paskutiniu metu  ax.gif

Taip, didele darbuotoju kaita, be to parama is ES tik 2020 m. Po to ir NMA neliks, nes paramos jau nebebus.
Atsakyti
QUOTE(Asta'J @ 2016 07 02, 11:20)
Taip, didele darbuotoju kaita, be to parama is ES tik 2020 m. Po to ir NMA neliks, nes paramos jau nebebus.

Nesamoniu nesnekekit. Visu pirma bus gal ta parama ir toliau nieks nezino. Kitose es veikia tie patys fondai senai. Kitas dalykas prieziura ir pan tos pacios paramos dar kiek metu po 2020.
Lyginant nma su dauguma kitu istaigu net negalinciu normalios fizines darbo vietos pasiulyt jau nesnekant apie pareigybiu kategorijas tai nma rojus su es investicijom.

Va taip ir sklinda legendos. Nelabai zinau bet pakomentuosiu.
Atsakyti
QUOTE(Owlet @ 2016 07 01, 18:39)
sakykit, gal kuri žinot, kaip yra su užsienio kalbų lygiais? iki galo niekaip nesuprantu šito punkto iš taisyklių (gal sakau nereikia man eit laikyt testo biggrin.gif )
*pretendentams į valstybės tarnautojo pareigas, turintiems pareigybės aprašyme nustatytos užsienio kalbos (-ų) aukštąjį ar jam prilygintą humanitarinių mokslų studijų srities filologijos krypties išsilavinimą, arba įgijusiems pusę ar daugiau kitos studijų srities aukštojo mokslo diplome nurodytų kreditų pareigybės, į kurią pretenduojama, aprašyme nustatyta užsienio kalba, įskaitomas C1 užsienio kalbos mokėjimo lygis.

kaip žinoti tuos kreditus ? aš VU baigus ir diplome užsienio kalba įvertinta pagal Europos kreditų įskaitymo sistemą ECTS.

vtd puslapį radau prie lygių A1, B1, C1 ir t.t. surašyti IELTS koficientai(InternationalEnglish Language Testing System) 

tai čia ne tie patys kreditai. O kaip sužinoti ar diplome esantys kreditai ko nors verti ? kur rasti apie tai info ?

Kažkaip labai sudėtingai čia analizuojat. Iš esmės, jeigu ne mažiau nei pusę dalykų studijavot užsienio kalba, jums automatiškai priskiriamas C1 lygis, jei mažiau - reikia laikyt testą.
Atsakyti
QUOTE(Owlet @ 2016 07 01, 19:39)

Trumpai, uzskaitomas c1, jei tame VU baigete humanitarinius mokslus, t.y. anglu, prancuzu ar kt. filologija ARBA VU studijavoje ne maziau nei puse dalyku anglu kalba.
Atsakyti
Patarkit mergaitės kaip išmokti tą įstymų bazę, kurią reikia išmokti einant į pokalbį. Niu nesiseka man... jau du kartus dalyvavau pokalbiuose žodžiu į valstybės tarnybą ir vis tiek atsiranda klausimų, į kuriuos nebuvau įsigilinusi. Toks įspūdis, kad išlaikyti bendrųjų gebėjimų testą tikrai buvo juokų darbas, palyginus su tuo, kad neišlaikau egzaminavimo žodžiu pokalbiuose. Ir kai likus kelioms dienoms, atsiunčia kalną įstatymų, su kuriais turiu susipažinti, ir iš kurių man pateiks klausimus, tiesiog fiziškai nespėju perskaityti, jau nebekalbant apie tai kad dar reikia kažkaip sugebėti įsidėmėti... Pasipasakokite kaip ruošiatės pokalbiams iš įstatymų... Ar aš čia tik viena tokia nesugebanti nieko įsidėmėt... jau liūdna darosi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2016 07 05, 14:27)
Patarkit mergaitės kaip išmokti tą įstymų bazę, kurią reikia išmokti einant į pokalbį. Niu nesiseka man... jau du kartus dalyvavau pokalbiuose žodžiu į valstybės tarnybą ir vis tiek atsiranda klausimų, į kuriuos nebuvau įsigilinusi. Toks įspūdis, kad išlaikyti bendrųjų gebėjimų testą tikrai buvo juokų darbas, palyginus su tuo, kad neišlaikau egzaminavimo žodžiu pokalbiuose. Ir kai likus kelioms dienoms, atsiunčia kalną įstatymų, su kuriais turiu susipažinti, ir iš kurių man pateiks klausimus, tiesiog fiziškai nespėju perskaityti, jau nebekalbant apie tai kad dar reikia kažkaip sugebėti įsidėmėti... Pasipasakokite kaip ruošiatės pokalbiams iš įstatymų... Ar aš čia tik viena tokia nesugebanti nieko įsidėmėt... jau liūdna darosi sad.gif

Nepergyvenk, tikrai nesi viena tokia drinks_cheers.gif . Dalyvavau tik viename pokalbyje, bet man to užteko, kad suprasčiau- neįmanoma, o gal net neverta. Tą kalną įstatymų turi ne tik įdėmiai perskaityti, bet ir mintinai išmokti, nes klausinėja smulkiai- sąvokos, funkcijos, principai, rūšys, ir ne daugmaž, o tiksliai pagal įstatymą doh.gif man tai pasirodė absurdiška, įvertinant kokias darbo sąlygas ir atlyginimą su visais nuskaitymais siūlo po to dirbant tą "svajonių darbą". (Bet cia tik apie SoDra, gal kitur kitaip).
Atsakyti
QUOTE(snaiga @ 2016 07 05, 14:27)

Aš darau taip - prisiduodu dokumentus, patvirtina, kad atitinku reikalavimus ir tada pati pagal pareigybės aprašymą pradedu ieškotis teisės aktų ir skaityti, nelaukiu, kol atsiųs teisės aktų sąrašą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Juokutė @ 2016 07 05, 17:09)
Aš darau taip - prisiduodu dokumentus, patvirtina, kad atitinku reikalavimus ir tada pati pagal pareigybės aprašymą pradedu ieškotis teisės aktų ir skaityti, nelaukiu, kol atsiųs teisės aktų sąrašą  ax.gif

Paaiškinkit man kada atsiunčiamas teisės aktų sąrašas. Nes gavau pranešimą apie konkurso datą, bet be sąrašo. blush2.gif
Atsakyti
Išmokti galima. Tik nenorekit per dvi savaitis isisavinti teisine informacija, na nebent sekmes atveju papultu kl butent is to ka pamenant. Tam reikia laiko... Kad info susiguletu, kartotis, gal net ne viena karta sudalyvauti i ta pozicija. Man taip pavyko, be jokiu pazinciu, savo ziniomis.
Atsakyti
QUOTE(Dzordza123 @ 2016 07 07, 19:44)
Paaiškinkit man kada atsiunčiamas teisės aktų sąrašas. Nes gavau pranešimą apie konkurso datą, bet be sąrašo.  blush2.gif

Manau labai nedaug kas atsiuncia teises aktu sarasus. As dalyvavau daugybeje konkursu ir saraso nei karto nesu gavusi. Nuo institucijos priklauso.
Atsakyti