Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Rasuteee @ 2016 05 18, 23:37)
tai turbut pasikeite, anksciau tikrai buvo galima, nes buvau pateikus dokumentus be testo..bet cia gal pries gerus metus..dabar esu issilaikius testa ir pateikus prasyma, tai esu gavus laiska "Pažymime, kad, jeigu pretenduojate į vadovaujančias pareigas ir nesate pasitikrinęs vadovavimo gebėjimų, Jūs per 3 darbo dienas nuo šio pranešimo gavimo turite registruotis vadovavimo gebėjimų tikrinimui." smile.gif

pasikeite taisykles. BGT turi buti islaikytas pries paduodant prasyma.
Mokykites VT istatyma wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arilina: 18 gegužės 2016 - 23:56
Sveikos,
gal kas laiket VTD anglu kalba? Kaip viskas vyksta ar sunku?
Atsakyti
QUOTE(Gunia @ 2016 05 27, 14:15)
Sveikos,

Pirma dalis: klausymas, rašymas, skaitymas. Viskas prie kompiuterio. Po šitos dalies registruojatės į kalbėjimą. PO testo būna kažkokia preliminari info koks lygis. Pakalbat pagal panašų lygį. Gaunat pažymą kokiu lygiu mokat anglų kalbą.
Atsakyti
QUOTE(Gunia @ 2016 05 27, 14:15)
Sveikos,

aš laikiau. Man raštu pasirodė nelengva. Nežinau, painiai kai kur, panašūs atsakymai. Nors rodės užtikrintai atsakiau daugiau atsakym nei buvo finale teisingų. Kažkur tikrai vieną ar kitą iš 4 variantų buvo sunku išrinkti. Du tikrai netinka ir atmeti, o kitų dviejų būna kur pagalvot kai kuriuose klausimuose.
mano lygis b2, koks buvo raštu tokį ir žodžiu patvirtino.
Koridoriuj iš testuojamųjų kalbų susidarė įspūdis, kad žodžiu nebūna prasčiau įvertinama nei raštu. Nors aš žodžiu savim pasitikėjau mažiau.

Patarimas būtų raštu dalyje lengvesnius klausimus kurie dalies pradžioje ir stengtis atsakyti greičiau ilgai negalvojant, nes vėliau daugiau įsigilinimo ir daugiau teksto, padalinti laiką į lygias dalis nepatariu, vėlesniems klausimams norisi daugiau laiko.
Atsakyti
pradėjau skaityti įstatymus, ruoštis bgt..
gal kas paaiškins, nes pasimečiau 4u.gif
valstybės tarnybos įstatymas,
10 straipsnis. Priėmimas į valstybės tarnautojų pareigas.
5. Su valstybės tarnautojais darbo sutartys nesudaromos.

kaip šitą suprasti smile.gif ? juk vistiek kažkokį dokumentą pasirašai jau ateidamas dirbti?
Atsakyti
QUOTE(Owlet @ 2016 06 08, 14:56)
pradėjau skaityti įstatymus, ruoštis bgt..
gal kas paaiškins, nes pasimečiau  4u.gif
valstybės tarnybos įstatymas,
10 straipsnis. Priėmimas į valstybės tarnautojų pareigas.
                    5. Su valstybės tarnautojais darbo sutartys nesudaromos.

kaip šitą suprasti smile.gif ? juk vistiek kažkokį dokumentą pasirašai jau ateidamas dirbti?

Pasirasytinai susipazinsite su isakymu del priemimo i darba biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Libra @ 2016 06 08, 16:03)
Pasirasytinai susipazinsite su isakymu del priemimo i darba  biggrin.gif

ačiū 4u.gif o tai ir galvoju kaip tie tarnautojai dirba ir dar algas gauna lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki, išlaikiau BGT. Bendrai sakant testas sunkus. Pirmojoje dalyje, reikia skubėti, labai stebėti laiką, neužsisėdėti prie klausimų. Klausimai kaip ir parašyta skaičių ir raidžių sekos, nereikalingi žodžiai, figūrų matricos ir visa kita. Lygis sunkus, jei mokotės is valstybes tarnyba psl, orientuokitės tik į sunkiausius klausimus.
Antroji dalis 6 klausimai iš įstatymų, klausinėjama smulkmenų. Toliau kokias išvadas galima/ negalima padaryti is duotų lentelių info. Ir kaip elgtumėtės įvairiose situacijose. Cia gal praverstų mokėti valstybės tarnautojų etikos taisykles, valstybės tarnautojų įstatymą. Ir siaip duotus įstatymus reikia žinoti gerai.
Sėkmės besiruošiantiems ir laikantiems.
Atsakyti
QUOTE(Smagurė @ 2016 05 30, 09:36)
aš laikiau. Man raštu pasirodė nelengva. Nežinau, painiai kai kur, panašūs atsakymai. Nors rodės užtikrintai atsakiau daugiau atsakym nei buvo finale teisingų. Kažkur tikrai vieną ar kitą iš 4 variantų buvo sunku išrinkti. Du tikrai netinka ir atmeti, o kitų dviejų būna kur pagalvot kai kuriuose klausimuose.
mano lygis b2, koks buvo raštu tokį ir žodžiu patvirtino.
Koridoriuj iš testuojamųjų kalbų susidarė įspūdis, kad žodžiu nebūna prasčiau įvertinama nei raštu. Nors aš žodžiu savim pasitikėjau mažiau.

Patarimas būtų raštu dalyje lengvesnius klausimus kurie dalies pradžioje ir stengtis atsakyti greičiau ilgai negalvojant, nes vėliau daugiau įsigilinimo ir daugiau teksto, padalinti laiką į lygias dalis nepatariu, vėlesniems klausimams norisi daugiau laiko.

o kur laiket?
Atsakyti
QUOTE(Lukne* @ 2016 06 09, 20:21)
Sveiki, išlaikiau BGT. Bendrai sakant testas sunkus. Pirmojoje dalyje, reikia skubėti, labai stebėti laiką, neužsisėdėti prie klausimų. Klausimai kaip ir parašyta skaičių ir raidžių sekos, nereikalingi žodžiai, figūrų matricos ir visa kita. Lygis sunkus, jei mokotės is valstybes tarnyba psl, orientuokitės tik į sunkiausius klausimus.
Antroji dalis 6 klausimai iš įstatymų, klausinėjama smulkmenų. Toliau kokias išvadas galima/ negalima padaryti is duotų lentelių info. Ir kaip elgtumėtės įvairiose situacijose. Cia gal praverstų mokėti valstybės tarnautojų etikos taisykles, valstybės tarnautojų įstatymą. Ir siaip duotus įstatymus reikia žinoti gerai.
Sėkmės besiruošiantiems ir laikantiems.

aš irgi po vakar bgt. žodis į žodį pritariu jūsų įspūdžiams. tik man pirmoje dalyje laiko labai trūko (lėtai mąstau, ypač be skaičiuotuvo biggrin.gif ) paskutinius kelis klausimus žymėjau net neskaičius, nes jau kapsėjo paskutinės sekundės. Antra dalis man pasirodė lengvesnė, nors daug panašių atsakymų variantų, reikėjo pagalvot, kuris tinkamesnis.
Atsakyti
QUOTE(Paulyna @ 2016 06 10, 10:32)
o kur laiket?

Valstybės tarnybos departamente raštu, o žodžiu ten kur nemokamai prie žaliojo tilto, nepasakysiu pavadinimo, kalbų centras kažkoks berods
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Išlaikiau BGT ir pradėjau dairytis konkursų. Bet iškilo klausimas dėl pakaitinio valstybės tarnautojo. Jei aš laimėčiau konkursą kaip pakaitinis valstybės tarnautojas, ar tai reiškia, kad bet kuriuo metu mane gali atleisti? Tarkim esu pakaitinė žmogui, kuris sunkiai serga, tai jei jis per 2 mėnesius pasveiks ir grįš į savo darbo vietą, mane atleis? Tai ar verta tada eiti į tokį konkursą, kuriame nėra apibrėžtumo ir ilgalaikių garantijų turėti darbą?
Atsakyti