Įkraunama...
Įkraunama...

Valstybės tarnyba

QUOTE(Megstu.Ramybę @ 2016 05 05, 18:17)
Rasuteee, aš dar tik dairausi darbo VT. Taip, tikrai susidaro įspūdis, kad labai skiriasi darbo salygos skirtinguose departamentuose, skyriuose.
Rasute, ir kitos merginos, nebūtinai iš savo asmeninės patirties, gal kas girdėjote iš aplinkinių, draugų, pažįstamų, į kurias pareigas patartumėte geriau nepretenduoti dėl milžiniškų krūvių?
Esu girdėjusi jau iš dviejų žmonių, kad Vilniuje verčiau neiti į teismo sekretoriaus pareigas dėl nenormaliai didelių krūvių, viršvalandžių (situacija panaši kaip ir minėjo Rasuteee).
Labai norėčiau kad ir kitos paminėtų "blogiausias" pareigas.  4u.gif
Papildyta:
PatiPatiAs, gal paminėtumėte sritį, kurioje dirbate? Nesinori nesėkmingai ir man kur nors įkliūti, patarkit...

neiti i ministerijos teisininkus. ten krūviai labai dideli.

beje, žinau intstituciją, kuri organizuoja švarų konkursą teisininkui. nėra jokio žmogaus, jokios protekcijos. tad jeigu ką domina - rašykit žinutę, nurodysiu instituciją.
Atsakyti
Labai smagu skaityti jau dirbančių VT patirtis. Ačiū, kad nepatingėjot ir pasidalinot. Jums turiu dar vieną klausimą - kaip yra su darbo užmokesčiu, tiksliau, įvairiais priedais. Ar pradedant dirbti įmanoma gauti kvalifikacinę kategoriją ir nuo ko tai labiausiai priklauso? Ar būna taip, kad eilę metų (bent iki tų 3) mokamas tik plikas pareiginis atlyginimas?
Praradau viltį sulaukti tinkamo pasiūlymo Kaune, todėl dairausi ir į konkursus Vilniuje. Bet kai atimu kelionės išlaidas (laiko jau nevertinu), tai nelabai kas lieka...
Tiesa, pavyko išsilaikyti vadovavimo gebėjimų testą, nors iš karto po pokalbio buvau beveik tikra, kad neišlaikiau. Klausimai gal ir normalūs, bet niekaip nesupratau, kokio tipo atsakymų tikimasi. Visada mėginu "pagauti" esmes, logiškumus ir pan., bet man susidarė įspūdis, kad šiame "teste" labiau reikėjo detalių, smulkių, konkrečių situacijos ir savo veiksmų išdėstymų. Jei tektų laikyti dar kartą, tikrai nežinočiau, kaip tokiam testui pasiruošti. Šį kartą buvau pasiskaičiusi tik Robbins "Kaip vadovauti žmonėms", bet pokalbiui iš to naudos buvo arti 0.
Atsakyti
QUOTE(AGI @ 2016 05 12, 17:48)
Labai smagu skaityti jau dirbančių VT patirtis. Ačiū, kad nepatingėjot ir pasidalinot. Jums turiu dar vieną klausimą - kaip yra su darbo užmokesčiu, tiksliau, įvairiais priedais. Ar pradedant dirbti įmanoma gauti kvalifikacinę kategoriją ir nuo ko tai labiausiai priklauso? Ar būna taip, kad eilę metų (bent iki tų 3) mokamas tik plikas pareiginis atlyginimas?
Praradau viltį sulaukti tinkamo pasiūlymo Kaune, todėl dairausi ir į konkursus Vilniuje. Bet kai atimu kelionės išlaidas (laiko jau nevertinu), tai nelabai kas lieka...
Tiesa, pavyko išsilaikyti vadovavimo gebėjimų testą, nors iš karto po pokalbio buvau beveik tikra, kad neišlaikiau. Klausimai gal ir normalūs, bet niekaip nesupratau, kokio tipo atsakymų tikimasi. Visada mėginu "pagauti" esmes, logiškumus ir pan., bet man susidarė įspūdis, kad šiame "teste" labiau reikėjo detalių, smulkių, konkrečių situacijos ir savo veiksmų išdėstymų. Jei tektų laikyti dar kartą, tikrai nežinočiau, kaip tokiam testui pasiruošti. Šį kartą buvau pasiskaičiusi tik Robbins "Kaip vadovauti žmonėms", bet pokalbiui iš to naudos buvo arti 0.

Mano įspūdžiai iš vadovavimo testo laikymo labai panašūs – išėjau galvodama, kad turbūt neišlaikiau ir nežinosiu iš ko ruoštis pakartotiniam laikymui. Vis tik išlaikiau, bet man bent kol kas to testo neprireikė – konkursą atšaukė ir įkišo į tą vietą ką reikia nežinia kokiais pagrindais.
Dėl priedų, tai labai gali būt, kad negausit nieko eilę metų. Aš ilgai turėjau tą pačią pliką kategoriją, man ją porą kartų buvo sumažinę per reorganizacijas, tada per vertinimus pakeldavo ir taip trypčiojau pirmyn atgal. Paskui pakeičiau darbą, naujam iškart po konkurso suteikė kvalifikacinę klasę (tuo pat metu į tą pačią kategoriją priiminėjo 2 darbuotojus ir kitas buvo be patirties, o aš su, todėl vadovams pasirodė sąžininga man duoti klasę).
Atsakyti
Gal yra dirbanciu NZT prie ZUM? turiu pora klausimu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vikta @ 2016 05 11, 19:33)
neiti i ministerijos teisininkus. ten krūviai labai dideli.
beje, žinau intstituciją, kuri organizuoja švarų konkursą teisininkui. nėra jokio žmogaus, jokios protekcijos. tad jeigu ką domina - rašykit žinutę, nurodysiu instituciją.

Ačiū už atsakymą 4u.gif Gal bus dar iš kitų merginų irgi patarimų kur dar geriau neiti?
Atsakyti
QUOTE(Megstu.Ramybę @ 2016 05 13, 16:44)
Ačiū už atsakymą  4u.gif  Gal bus dar iš kitų merginų irgi patarimų kur dar geriau neiti?

Nesiulau eiti i vmi teritorinius. Atlyginimai tiksliau kategorijos gana zemos. Finansavimas irgi ne kazka. Priedu irgi gal kazkam labiau pagal db dirbantiems tenka. Bet ju atlyginimai isvis zemi. Darbo vieta irgi ne kazka. Normalaus aprupinimo net priemonem darbo nera. Cia as rasau remdamasi vieno teritorinio patirtim bet visu panasiai. Vmi prie finansu ministerijos gal geriau nei teritoriniuose.
Siaip geresnes tikrai salygos tiek atlyginimu, priedu, darbo salygu klausimu yra istaigos fonansuojamos is es fondu. Kaip diena ir naktis skiriasi.
Atsakyti
Nors vilties turiu labai mazai, bet gal atsilieps kuri nors kuri dirba darbo birzoje? Turiu viena klausima, labai labai lauksiu i a.z. ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Klausimelis man iskilo:). Ar galiu paduoti prasyma dalyvauti VT konkurse ( reikalavimus atitinku) jei dar nelaikius benruju gebejimu testo? Aciu:)
Atsakyti
QUOTE(hifi @ 2016 05 14, 20:00)
Sveikos merginos. Klausimelis man iskilo:). Ar galiu paduoti prasyma dalyvauti VT konkurse ( reikalavimus atitinku) jei dar nelaikius benruju gebejimu testo? Aciu:)

Kiek žinau, tai ne.
Atsakyti
Prašymas paduodamas tik išlaikius. Tik padavimo terminas dabar ilgesnis. 14 darbo dienų
Atsakyti
Ačiū už info.
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2016 05 15, 15:27)
Negalima. Neklaidinkit. Prašymas paduodamas tik išlaikius. Tik padavimo terminas dabar ilgesnis. 14 darbo dienų

tai turbut pasikeite, anksciau tikrai buvo galima, nes buvau pateikus dokumentus be testo..bet cia gal pries gerus metus..dabar esu issilaikius testa ir pateikus prasyma, tai esu gavus laiska "Pažymime, kad, jeigu pretenduojate į vadovaujančias pareigas ir nesate pasitikrinęs vadovavimo gebėjimų, Jūs per 3 darbo dienas nuo šio pranešimo gavimo turite registruotis vadovavimo gebėjimų tikrinimui." smile.gif
Atsakyti