QUOTE(astab @ 2016 03 08, 21:27)
Mano dukra rugpjūtį nori važiuoti į Havasupai Falls. Gal kas nors ten buvote? Prieš kiek laiko reikia rezervuotis norint aplankyti krioklius? Ar tai sunki kelionė, jeigu eiti pėsčiomis? Ar geriau nuskristi su sraigtasparniu?
Na galiu pasakyti, kad rezervacija šiuo metu- misija neįmanoma. Pati buvau suplanavus šį tašką mūsų kelionės maršrute, rezervuoti bandžiau nuo pat tos dienos (vasario 1) kai atsidarė rezervacijos. Žinojau tiksliai laiką, nes prieš tai buvau skambinus į havasu ir gavau iš jų informaciją.
Tad kiekvieną dieną, bent po 200 kartų, skirtingu laiku bandžiau prisiskambinti, bet...arba užimta, arba nekelia arba auto atsakiklis. Po dviejų savaičių pagaliau priskambinti pavyko, bet gavau atsakymą, kad rezervacijai vietų nėra ir galimi variantai tik nuo lapkričio mėnesio.
Taigi....manau, kad havasupai politika yra atiduoti beveik visas vietas, turus organizuojančioms, kompanijoms, nes jie datų pasiūlos turi sočiai. Tik bėda, kad vienam žmogui (3 dienom) šis malonumas kainuoja 900 dol.
Dabar dėl sraigtasparnio: jis kelia/leidžia tik tam tikromis savaitės dienomis nuo maždaug 10 val iki 13 val ir pirmenybė teikiama genties nariams. Tad formuojama yra gyva eilė, laukti gali, bet....Kaina apie 85 dol.
Jeigu jūsų dukra labai ištverminga, gali bandyti nueiti ir grižti tą pačią dieną, tai siūlau rizikuot. Maža ką, gal bus atšaukta rezervacija ir jai leist likti kempinge. Gal, kaip vienai nariai pavyko, niekas netikrins ir pasiėmus day pass galės ten pernakvot. Mes su vaikais rizikuoti nedrįsom, būtumėm vieni, tai gal.
Man pačiai visa 23 dienų kelionės maršrutą reikėjo perstumdyt per kelias dienas, dėl to, kad deja nepavyko įgyvendinti savo svajonės

Tai aišku kainavo papildomai, nes per tą laiką pabrango viešbučiai, na bet...
Dar yra išeitis skambinti kiekvieną dieną ir tikėtis, kad rezervaciją kas nors bus atšaukęs. Man jau ūpo nebėra to daryt.