Įkraunama...
Įkraunama...

*****Jūrų kiaulytės*****

QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 04 12, 19:58)
Dėkui 4u.gif Aš Airijoje. Čia gerą veterinarą rasti tas pats, kaip adatą šieno kupetoj doh.gif

Rekomenduotų veterinarų reikia ieškoti specializuotuose forumuose - susiraskite savo šalies jūrų kiaulyčių forumus ir įprastai veterinarijos skyrelyje būna tema apie rekomenduojamus veterinarus konkrečiuose miestuose.
Kad rentgeną galima daryti tik primigdžius j.kiaulytę nesąmonė, tiesiog taip veterinarai pasilengvina sau darbą (dabar ir Lietuvoje ta mada atėjo, kad visus gyvūnus prieš rentgeną migdyti, kiekvieną kartą tenka su veterinarais kovoti doh.gif ). Aš žiurkėms dariau ir paprastus, ir skaitmeninius rentgenus be jokių migdymų (o žiurkė ir daug mažesnis, ir judresnis gyvūnas) - irgi ginčijausi su kelių Kauno klinikų veterinarais kol padarė be migdymo.
Dėl migdymo tai reikia žinoti kokią naudos anesteziją (narkozę) (intraraumeninės kiek žinau normaliose šalyse veterinarai nenaudoja, taigi lieka intraveninė arba inhaliacinė) ir kokius anestetikus j.kiaulytės gerai perneša, o kokių naudoti nerekomenduojama ar griežtai negalima (ir kokia jiema rekomenduojama dozuotė) - tokią informaciją irgi galima rasti specializuotų forumų veterinarijos skyriuose.
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 04 12, 19:27)
Na ką, buvom pas veterinarą. Angliuko priekinė koja per sulenkimą visa ištinusi trigubai, sakė nieko neįmanoma užčiuopti, negali pasakyti ar lūžę, reikėtų rentgeną daryti, todėl reikėtų kiauliuką užmigdyti, vet sakė, kad kiaulytės blogai perneša anesteziją, gali ir neatsibusti, o jei atsibus, kiaulytė turės virškinimo problemų verysad.gif Suleido nuskausminamųjų, reikės vėl pasirodyt po 3 dienų. Gal kas turėjote patirties su kiaulyčių migdymų, gal galite patarti kaip pasielgti? Labai liūdna, kad taip nutiko, tikiuosi, jis pasveiks. Dabar laikau atskirai, katino bokse

o jam ar skauda? Mano Baltukui su kojyte negerai, paemiau kirpti nagus....ziuriu.....visa letena sutinus ir zaizda kaip nutrintas sasiukas. Pasitariau su zmogumi kas turi daug patirties su kiauliukais, sake infekcija ir kol kas dabar 3 kartus dienoje, decinfekuoju zaizdele ir tepu karbaseptu. Svarbu, kad negangrenuotu ir infekcija toliau neitu. jis pas mane zvalus kaip anksciau, visur kisa nosi, islaikyt neina, kojytes neskauda, valgo, tik laaaabai sutinus letenele. Ketvirtadieni vaziuosim pasirodyti, gal dar kokiu vaistuku susileisim.
Atsakyti
QUOTE(ORNELLA @ 2016 04 12, 19:23)
Rekomenduotų veterinarų reikia ieškoti specializuotuose forumuose - susiraskite savo šalies jūrų kiaulyčių forumus ir įprastai veterinarijos skyrelyje būna tema apie rekomenduojamus veterinarus konkrečiuose miestuose.
Kad rentgeną galima daryti tik primigdžius j.kiaulytę nesąmonė, tiesiog taip veterinarai pasilengvina sau darbą (dabar ir Lietuvoje ta mada atėjo, kad visus gyvūnus prieš rentgeną migdyti, kiekvieną kartą tenka su veterinarais kovoti doh.gif ). Aš žiurkėms dariau ir paprastus, ir skaitmeninius rentgenus be jokių migdymų (o žiurkė ir daug mažesnis, ir judresnis gyvūnas) - irgi ginčijausi su kelių Kauno klinikų veterinarais kol padarė be migdymo.
Dėl migdymo tai reikia žinoti kokią naudos anesteziją (narkozę) (intraraumeninės kiek žinau normaliose šalyse veterinarai nenaudoja, taigi lieka intraveninė arba inhaliacinė) ir kokius anestetikus j.kiaulytės gerai perneša, o kokių naudoti nerekomenduojama ar griežtai negalima (ir kokia jiema rekomenduojama dozuotė) - tokią informaciją irgi galima rasti specializuotų forumų veterinarijos skyriuose.

Ačiū už patarimą 4u.gif Bandysiu pasiieškoti info
QUOTE(kadukas @ 2016 04 13, 10:46)
o jam ar skauda? Mano Baltukui su kojyte negerai, paemiau kirpti nagus....ziuriu.....visa letena sutinus ir zaizda kaip nutrintas sasiukas. Pasitariau su zmogumi kas turi daug patirties su kiauliukais, sake infekcija ir kol kas dabar 3 kartus dienoje, decinfekuoju zaizdele ir tepu karbaseptu. Svarbu, kad negangrenuotu ir infekcija toliau neitu. jis pas mane zvalus kaip anksciau, visur kisa nosi, islaikyt neina, kojytes neskauda, valgo, tik laaaabai sutinus letenele. Ketvirtadieni vaziuosim pasirodyti, gal dar kokiu vaistuku susileisim.

Palietus skauda, vakar veterinarė minkė tą jo koją visaip kaip doh.gif jeigu lūžę, ar negalėjo dar labiau pakenkt? g.gif aš nenusimanau, bet, mano manymu, galėjo elgtis atsargiau ir švelniau doh.gif Žaizdų nėra, tai neįsivaizduoju, kas jam, lūžę, ar sudaužta. Jis žvalus, ėda, šiaip nepasikeitęs elgesys. Vakare suduosiu nuskausminamų, o penktadienį vėl važiuosim pas vet
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 04 13, 15:38)
Ačiū už patarimą 4u.gif Bandysiu pasiieškoti info

Palietus skauda, vakar veterinarė minkė tą jo koją visaip kaip doh.gif jeigu lūžę, ar negalėjo dar labiau pakenkt? g.gif  aš nenusimanau, bet, mano manymu, galėjo elgtis atsargiau ir švelniau doh.gif Žaizdų nėra, tai neįsivaizduoju, kas jam, lūžę, ar sudaužta. Jis žvalus, ėda, šiaip nepasikeitęs elgesys. Vakare suduosiu nuskausminamų, o penktadienį vėl važiuosim pas vet

Mano mažuliui buvo lūžusi letenėlė, tai ji karšta tokia buvo ir sutinusi. Rentgeną daro tikrai ir nieks nemigdo. Mes darėme be anestezijos pati palaikiau ir padarė, tik reikia kad ramiai pabūtų tuo metu. Kitiems labai judriems duoda anestetikų. Letenėlei siūlė daryti operaciją bet garantijų nedavė kad išgyvens tai palikom pačiai suaugti ir normaliai suaugo gal šiek tiek trumpesnė paidarė, bet net nesimato. Pirmas savaites svarbu duoti nuskausminamųjų ir priešuždegiminių paprašyti, kad nebūtų komplikacijų. Čia aišku jei lūžis bet nuotrauką tikrai pasidarykit. Susižeidžia įvairiai JK kaip man sakė veterinarė dažnai jie susižeidžia letenėles į narvo strypų plyšius įkišę letenėlę. Jūsų irgi galėjo įstrigti letenėlė į tų laipynių tarpus. Sveikit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2016 04 13, 21:18)
Mano mažuliui buvo lūžusi letenėlė, tai ji karšta tokia buvo ir sutinusi. Rentgeną daro tikrai ir nieks nemigdo. Mes darėme be anestezijos pati palaikiau ir padarė, tik reikia kad ramiai pabūtų tuo metu. Kitiems labai judriems duoda anestetikų. Letenėlei siūlė daryti operaciją bet garantijų nedavė kad išgyvens tai palikom pačiai suaugti ir normaliai suaugo gal šiek tiek trumpesnė paidarė, bet net nesimato. Pirmas savaites svarbu duoti nuskausminamųjų ir priešuždegiminių paprašyti, kad nebūtų komplikacijų. Čia aišku jei lūžis bet nuotrauką tikrai pasidarykit. Susižeidžia įvairiai JK kaip man sakė veterinarė dažnai jie susižeidžia letenėles į narvo strypų plyšius įkišę letenėlę. Jūsų irgi galėjo įstrigti letenėlė į tų laipynių tarpus. Sveikit  4u.gif

Maniškiui ne letenėlė, o alkūnė, per sanariuką ištinę, o letenėlė kaip apmirus g.gif Jiems čia Airijoj nėra šansų išaiškint, be narkozės nedarys doh.gif manau, pavyktų be narkozės, nes Angliukas ramesnis, nei Sausainis.

Šįvakar likau nustebinta, nežinau ką galvot, nesuprantu, ar jie pešasi, ar tik žaidžia. Kol kojytė neišgijo, laikau juos atskirai, kad dar labiau nepakenkti, šįvakar pasidėjau abu ant lovos, šėriau salotom, Sausainis priėjo šalia Angliuko ir pradėjo leist tą kurkiantį garsą, vienas kitą nosim baksnojo, toks jausmas, kad bando įkąst, o Sausainis davė vaizdų, bandysiu nusakyt biggrin.gif lyg pasipurto ir pašoka truputį į orą. Ką čia galėtų reikšt?
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 04 14, 23:13)
Sausainis davė vaizdų, bandysiu nusakyt biggrin.gif lyg pasipurto ir pašoka truputį į orą. Ką čia galėtų reikšt?

Jei gerai supratau kai man aiškino, tai čia lyg ir tas vadinamasis popkorninimas. Manasis dažnai taip daro, labai smagiai atrodo biggrin.gif Kaip suprantu jie popkornina iš džiaugsmo biggrin.gif ar ne tiesa, kas pataisys?

Per tą patį prisiminiau, norėjau paklaust. Vakar antra pusė neapsižiūrėjęs nupirko druską, skirtą žiurkėnams. Kažin, ar skiriasi mineralinės medžiagos, ar galima bandyt duoti, ar keliaut pirkti jūrų kialytėms? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 04 15, 12:53)
Kažin, ar skiriasi mineralinės medžiagos, ar galima bandyt duoti, ar keliaut pirkti jūrų kialytėms?  g.gif

Maniske druskos visai negrauzia. Kai tik nupirkus idedu, tuoj ja tuoletu pavercia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(raimaza @ 2016 04 15, 12:07)
Maniske druskos visai negrauzia. Kai tik nupirkus idedu, tuoj ja tuoletu pavercia doh.gif

Manasis negrauzia bet palaizo kartais:)
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 04 15, 11:53)
Jei gerai supratau kai man aiškino, tai čia lyg ir tas vadinamasis popkorninimas. Manasis dažnai taip daro, labai smagiai atrodo biggrin.gif Kaip suprantu jie popkornina iš džiaugsmo  biggrin.gif ar ne tiesa, kas pataisys?

Atrodo tai tikrai smagiai biggrin.gif reikės kada pafilmuot.

Šiandien vėl buvom pas vet, kojytė daug mažiau sutinus, gerėja. Tikiuosi, viskas jam bus ok, tik dar reikės atskirai savaitę palaikyt.
Atsakyti
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 04 15, 00:13)
Šįvakar likau nustebinta, nežinau ką galvot, nesuprantu, ar jie pešasi, ar tik žaidžia. Kol kojytė neišgijo, laikau juos atskirai, kad dar labiau nepakenkti, šįvakar pasidėjau abu ant lovos, šėriau salotom, Sausainis priėjo šalia Angliuko ir pradėjo leist tą kurkiantį garsą, vienas kitą nosim baksnojo, toks jausmas, kad bando įkąst, o Sausainis davė vaizdų, bandysiu nusakyt biggrin.gif lyg pasipurto ir pašoka truputį į orą. Ką čia galėtų reikšt?

Kai pasipurto ir soka i ora - taip, tai popkorninimas, is dziaugsmo taip daro, na o burzgimas, tai jau sekso norejimas biggrin.gif

QUOTE(raimaza @ 2016 04 15, 13:07)

Siaip tai druska yra kabinama, o ne dedama i narva... Jus palaida ja perkat? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 04 15, 18:58)
Kai pasipurto ir soka i ora - taip, tai popkorninimas, is dziaugsmo taip daro, na o burzgimas, tai jau sekso norejimas  biggrin.gif

Bet kokie jie juokingi biggrin.gif Atsinešiau abu ant lovos, padaviau abiems po salotos lapą, tai ne, įsikibo į vieną ir atiminėja vienas iš kito doh.gif lotuliukas.gif Po to graužė vieną lapą kol abiejų žandai susiglaudė biggrin.gif O tą kurkimo garsą, pastebėjau, leidžia tada, kai išgirsta pvz šunį lojant lauke ar kitą kokį jiems neįprastą garsą
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 04 15, 19:58)

Siaip tai druska yra kabinama, o ne dedama i narva... Jus palaida ja perkat?  blink.gif

ne palaidą schmoll.gif gabaliuką skirtą graužikams
Atsakyti