Liudna patirtim pasidalinsiu. Vasara- atostogu ir kelioniu metas. Bet, kai karsta, geriausia rasti, kad kiaulytes kas nors vietoje priziuretu. Musu augintiniui 15 min. kelione transportinej grauziku dezej (iskisus snukuti, galvyte pro dangcio langa i auto salona su kondicionieriumi!) baigesi perkaitimu.. Savaite gydymo pas veterinarus (mano akimi ziurint, kvalifikuotus) ir slauga rezultato nedave. Iskeliavo i kiauliuku roju. Saugokit savo kiauliukus ir dziaukites, kol turit.
</p><p>/
</p><p>Patarkitt koks maistas geriausias ir iš kur perkate. Koks tinkamiausias šienas. Geriausia pjuvenos ar pjuvenų granulės ?
</p>
Aš šeriu jrfarm maistu. Šieną perku oxbow timothy arba oxbow orchard grass, brangokas, bet perkant didesniais kiekiais pigiau gaunas ir yra žymiai geresnės kokybės, nei gyvūnėlių pardėse parduodamas šienas.
Vietoj kraiko naudoju fleece, tik tiek, reikia dažnai sušluoti šūdukus, bet man fleece labiau patinka už pjuvenas, nes nedulka ir, manau, paršiukams jaukiau taip
Sveika, jau turbūt savo kiauliukų Šaškės tėvų nebeturit? kada išėjo, kiek metų sulaukė? Kai pasižiūriu Šaškės nuotraukas visada suspaudžia širdį... Gailiuosi, tuomet, kad skubėjau atiduoti - taip ir nežinau, koks Šaškės likimas...
Na bet yra kaip yra, kažką prarandi, kad kita atrastum
Tik grįžus iš užsienio skubėjau įsigyti kitą kiaulytę, aišku tokios kaip Šaškė neradau - iš vis tuo tarpu mažai kiaulyčių buvo
Nuo 2011m pavasario iki dabar pas mane gyvena Margutė - jai 7 metai eina, viena akyte jau nuo 6 mėn. apakusi, o dabar neseniai žiūrėjau ant šono kažkokį, gal riebalinį augliuką turi.
Tame laikotarpyje draugė atidavė Čiuką, kuris pora metų pagyvenęs (sulaukė 6m amžiaus) sulaukė gyvenimo galo - paskutinę dieną jam suparalyžiavo kojytes, o sekantį rytą jau buvo šaltas.
Patinukas 6 metus isgyveno. Labai mielas ir gero charakterio buvo. Visad savo "pacia" rupinosi. Patele iskeliavo gerokai anksciau. Viena vakara pradejo staiga svoksti: stovejo istempusi kakla ir gaude ora. Galvojom, gal koks plauciu uzdegimas? Girdant vaistukus suglebo ir viskas.. Retrospektyviai ziurint, galvoju, gal vis tik springimas koks buvo? Papildomi skysciai per burna tik dar labiau pablogino taku praeinamuma. Vargiai, ar infekcija kalta, nes patinukas liko gyvas ir sveikas bei dar ne vienerius metus nugyveno.
Margute grazute Miela kiaulyte. Nesenai perskaiciau, kad katarakta labai daznas juru kiaulyciu palydovas, kai joms sukanka 3 metai. Gal ir Margutei tas pats?
Niekaip neiškrenta iš galvos, kaip anksčiau irgi kažkas rašė, kad kiauliukas paspringo.
Aš šeriu jrfarm maistu. Šieną perku oxbow timothy arba oxbow orchard grass, brangokas, bet perkant didesniais kiekiais pigiau gaunas ir yra žymiai geresnės kokybės, nei gyvūnėlių pardėse parduodamas šienas.
Vietoj kraiko naudoju fleece, tik tiek, reikia dažnai sušluoti šūdukus, bet man fleece labiau patinka už pjuvenas, nes nedulka ir, manau, paršiukams jaukiau taip
Sveiki,
pasidalinkit patirtim is kur perkat oxbow produkcija? gal esate is vilniuas, mielai kooperuociausi prie siuntimo.
Aš Airijoj, šieną pirkau iš šios parduotuvės https://www.thehayexperts.co.uk/ tik šią parduotuvę pavyko išsigooglint, kuri parduoda oxbow šieną dideliais kiekiais. Prieš tai iš kitos parduotuvės pirkau oxbow timothy šieną, o šį kartą ėmiau orchard grass, nes turėtų būti minkštesnis šienas, be stambių "stagarų", na ir man tas orchard grass grynai kaip timothy, na bet nieko parduotuvei nerašiau, nes paršeliai vis vien valgo, labai nedaug sušiukšlina. Kai gavom, buvo dar likę senojo, uždėjau naujojo ant viršaus, tai paršiukai ėdė tik naująjį, senojo nebelietė
Sveikos
Norėjau pasiteirauti kur nupirkti didesnį narvą dviem kiauliukams, kad ne kosminius pinigus kainuotų?
Turim šiuo metu 1 metų berniuką, galvojam apie draugą/draugę.. kol kas tik pradėjau domėtis. Įdomu kas geriau, ar jaunas patinėlis į draugiją ar patelė (tada reikėtų matyt esamą berniuką sterilizuot, gaila kažkaip). Ir jauną patelę įleist mūsų dideliam gan patinui irgi baisoka.
Ką Jūs apie tai galvojate?
Tokie tikriausiai per maži:
https://www.kika.lt/...-80-narvas.html
Šis kažkaip nelabai kokybiškai atrodo gal dėl tų grotų antram aukšte: