Aktualus klausimas - kaip prižiūrite savo kiaulyčių kailiuką. Ypač ilgaplaukių. Kiek dažnai maudote, gal yra kokių plovimo priemonių, kurios būtų skirtos būten šiems gyvūnams, o gal galima plauti tiesiog su vaikišku šampūnu ar ūkišku muilu?? Kaip džiovinate kailiuką?
QUOTE(Virvute @ 2016 10 27, 16:21)
Aktualus klausimas - kaip prižiūrite savo kiaulyčių kailiuką. Ypač ilgaplaukių. Kiek dažnai maudote, gal yra kokių plovimo priemonių, kurios būtų skirtos būten šiems gyvūnams, o gal galima plauti tiesiog su vaikišku šampūnu ar ūkišku muilu?? Kaip džiovinate kailiuką?
Kartais jos pacios prisiziuri (apsikerpa )
Jei kiaulyte tvarkinga tai uztenka tik prasukuoti, jei ne, tada tenka maudyti, plaunu dazniausiai tik uzpakaliuka (pries paroda visa), plaunu su vaiko sampunu, o beniukus su spec suns sampunu, kad isplautu uzsikimsusias liaukas. Kazkada plaukus risdavau, bet gumute labai suvelia plaukus ir tada reikia iskarpyti plaukucius, Bandziau su popieriukais susukti, bet jie nelabai leidziasi, o jei ir pavyksta, tai sugeba nusidraskyti.
kadukas,
aciu uz pasidalinta informacija:) O ilgaplaukiams dar ir balzama gal naudojat kad plaukuciai geriau issisukuotu? Gal turit kokiu vitaminu ar papildu kailio strukturos gerinimui, nes sunininkai tai visko prisigalvoja:) Stai pas mane juodas suo yra, tai veisejai liepe neduot grikiu kad kailis nepradetu ruduoti. Taip pat retkarciais purskiu spec. audiniu aliejum...gal visa tai galima ir kiaulem pritaikyt? Kokiu paslapciu zinot?
aciu uz pasidalinta informacija:) O ilgaplaukiams dar ir balzama gal naudojat kad plaukuciai geriau issisukuotu? Gal turit kokiu vitaminu ar papildu kailio strukturos gerinimui, nes sunininkai tai visko prisigalvoja:) Stai pas mane juodas suo yra, tai veisejai liepe neduot grikiu kad kailis nepradetu ruduoti. Taip pat retkarciais purskiu spec. audiniu aliejum...gal visa tai galima ir kiaulem pritaikyt? Kokiu paslapciu zinot?
QUOTE(Virvute @ 2016 10 28, 09:49)
kadukas,
Mano Baltkui labai kemsasi uzpakalines liaukos, tai buvau gavus patarima uzpakaliuka patrinti krakmolu, kad sugertu is plauku riebaliukus bei ale balintu plauka. nelabai padejo. Balinanti sampuna nelabai patariama kiauliukams.
dar esu naudojus kokosu aliejuka po maudyniu, kad plaukai netaip veltusi. Pries parodas kartais balzama savo panaudoju. Pedutems, kad nuospaudu nuo granuliu nebutu, tinka sunu vaskas pedoms.
na savo Baltukui pries parodas stengiuosi darzoviu neduoti, nes nuo zoles snukutis zalias buna, nuo morku-oranzinis, o nuo burokeliu-kaip olialia pupytes
Vitaminas tai pagrinde C ir druskyte, kreida jau 4m kabo, ne vienas nesigundo.
Su baltasi kiauliukais tai isivaizduoju kiek problemeliu kaili grazu islaikyti, tiek vienam gale, tiek kitam Tas pats ir su baltais sunimis, patikekit:)
O kiek daznai tuos igaplaukius maudot? Kas savaite?
QUOTE(Virvute @ 2016 10 28, 10:36)
Su baltasi kiauliukais tai isivaizduoju kiek problemeliu kaili grazu islaikyti, tiek vienam gale, tiek kitam Tas pats ir su baltais sunimis, patikekit:)
Tikrai ne, stnegiuosi kuo reciau, jei kiauliukas tvarkingas tai tik pries paroda, jei ne tada dazniau, priklauso nuo kiauliuko tvarkingumo. Na kartais vasara pamaudau, kai jau labai karsta buna
kadukas, i Vln atvaziuosit?
Kas dar is vietiniu dalyvaus?
Kas dar is vietiniu dalyvaus?
QUOTE(Virvute @ 2016 11 02, 09:57)
Jei niekas nesikeis-atvaziuosiu
kadukas, o gal zinot ar is artimojo uzsienio kas atvykt planuoja?
Kokius kiauliukus atsivesite?
QUOTE(Virvute @ 2016 11 03, 11:57)
kadukas, o gal zinot ar is artimojo uzsienio kas atvykt planuoja?
is uzsienio tikrai nieko nebus, o ir siaip manau, kad mes dviese su "lepuneliu" busim. Daug norinciu uzsiraso, kad dalyvaus, bet deja niekas neatvaziuoja. Sis dalykas pas mus mires. Klubas noretu ir is uzsienio pakviesti ir vertintojus is uzsienio profesionalus pakviesti, bet tai kainuoja. O klubas mums kiaulininkams daro nemokamas parodas, prizus steigia uz savo lesas (tikrai gerus prizus), o dalyvaujanciu nera, tad jei dar reiketu uz parodas moketi tai is viso nieko nebutu.
As atvaziuosiu su 2 ar 3 dar nezinau (merinukas ir sheltukai, coroneta tikrai paliksiu namie nes turi problema su kojyte, tad gydomes). Siaip parodinis bus tai vienas, nes kiti apsikarpe plaukus, bet del sou ka nors sumastysiu. Musu per paroda darbas yra, kad parodyti zmonems, kad yra veisliniu kiaulyciu, kaip jos atrodo, kuom skiriasi veisles. As pati labai nustebau kai pirma karta suzinojau, kad buna veisliniu. Mano pusesere nuo mazu dienu uzsiima sunu veisimu ir kai jai pasakiau, kad pas mane dokumentuoti, dalyvaujantys parodose, ji ir nustebo, nes nebuvo girdejusi.
kadukas, as irgi nustebau, kai suzinojau apie dokumentuotus parselius )