Įkraunama...
Įkraunama...

*****Jūrų kiaulytės*****

Labas visiems 4u.gif

Atėjau su klausimu... ką naudojate savo kiauliukų narvams iškloti? Be fliso ir pjuvenų.. bandėm ir tą ir tą, ir pasilikom prie pjuvenų. Bet mūsiškiai nu laaabai netvarkingi (du berniokai)... Siusioja, kakoja kur miega, o pastaruoju metu net į maistą prisidergia,, blink.gif doh.gif ir kvapas labai jau aštrus pasidarė kažkodėl. Anksčiau taip tikrai nesijautė,, o dabar tą pačią dieną kai išvalomas narvelis ir paklotos naujos pjuvenos, vakare jau jaučiasi aštrus šlapimo kvapas priėjus prie narvo. pamaniau gal kas naudoja ką kitą nei pjuvenas, kas padeda sulaikyt aštrų kvapą? o beto erzina ir tas pjuvenų dulkėjimas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(giekab @ 2016 07 03, 16:14)
Vitaminą C geriau duoti tada kai baigiasi vaisių ir daržovių sezonas (žiemos ar/ir pavasario metu), jei vasarą ir rudenį kiauliukas gauna pakankamai vaisių ir daržovių, vitamino C šiuo metu galit ir neduoti.
Suduoti geriausia užlašinus ant mėgstamo maisto, jei lašinat į vandenį, vitaminas C greit suskyla ir iš jo mažai naudos, nebent j.kiaulytė iškarto tik sulašinus, išgertų visą vandenį su ištirpintu vitaminu C, ko praktiškai dažniausiai nebūna.

Paskaičiau nete, kad vit.C reikia 25mg/250ml vandens.
O vandens geria mažai, gal 50-100ml per dieną buvo išgerta.
O jei lašiukais, kokius perkate ir kiek reikia sugirdyti per parą?

Nupirkom šieno, sauso maistelio. Pripylėm nepilną indelį. Per parą jo nesuvalgė. Skaičiau, kad reikia normuoti maistą. Ar tikrai taip darote? O šviežius vaisius daržoves taip pat reikia normuoti? Jeigu reikia, tai kiek sauso ir kiek šviežaus maisto jam duoti?

Esu auginusi tik papūgas, jos lesa tiek, kiek joms reikia.
O kaip su kiauliukais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eLaura: 03 liepos 2016 - 20:28
QUOTE(saulute91 @ 2016 07 03, 20:32)
Labas visiems 4u.gif

Atėjau su klausimu... ką naudojate savo kiauliukų narvams iškloti? Be fliso ir pjuvenų.. bandėm ir tą ir tą, ir pasilikom prie pjuvenų. Bet mūsiškiai nu laaabai netvarkingi (du berniokai)... Siusioja, kakoja kur miega, o pastaruoju metu net į maistą prisidergia,, blink.gif  doh.gif  ir kvapas labai jau aštrus pasidarė kažkodėl. Anksčiau taip tikrai nesijautė,, o dabar tą pačią dieną kai išvalomas narvelis ir paklotos naujos pjuvenos, vakare jau jaučiasi aštrus šlapimo kvapas priėjus prie narvo. pamaniau gal kas naudoja ką kitą nei pjuvenas, kas padeda sulaikyt aštrų kvapą? o beto erzina ir tas pjuvenų dulkėjimas verysad.gif

Naudoju medžio granules( jos kur kas geriau nei pjuvenos sulaiko kvapus ), o ant viršaus dedu šieną- labai mėgsta ant jo gulėti, nors dalį jo ir suėda.
Kvapo atžvilgiu šienas nepadės, jei ant jo pridarys savo reikaliukų, geriausia kai šienas ėdžiose. Anksčiau ant granulių dėdavau pjuvenas- granulės, kad kvapus sulaikytų, pjuvenos - kad kiaulytėm minkščiau vaikščiot būtų.

QUOTE(eLaura @ 2016 07 03, 21:24)
Paskaičiau nete, kad vit.C reikia 25mg/250ml vandens.
O vandens geria mažai, gal 50-100ml per dieną buvo išgerta.
O jei lašiukais, kokius perkate ir kiek reikia sugirdyti per parą?

Nupirkom šieno, sauso maistelio. Pripylėm nepilną indelį. Per parą jo nesuvalgė. Skaičiau, kad reikia normuoti maistą. Ar tikrai taip darote? O šviežius vaisius daržoves taip pat reikia normuoti?  Jeigu reikia, tai kiek sauso ir kiek šviežaus maisto jam duoti?

Esu auginusi tik papūgas, jos lesa tiek, kiek joms reikia.
O kaip su kiauliukais?

Vandens išgeria mažiau, jei jo gauna su daržovėm - agurku, salotom. Sauso maisto ir šieno nenormuoju: pas mane viena kiaulytė- pripilu jai pilną indelį sauso maisto (be kaupo), sekančią dieną dažniausiai tik papildau, nes būna ne viską suėdus. Vaisius ir daržoves duodu su saiku. Nusipirkus vitamino C graužikams, paprastai būna parašyta ir dozė po kiek ir kas kiek laiko jį duoti.
Pagal kiauliuką reikia nuspręsti, kiek jam kokio maisto duoti. Jei jaunas ir dar to maisto (daržovių, vaisių) negavęs, pradžiai duoti po gabaliuką, jei juos ėda palaipsniui kiekį didinti, kad jo organizmas spėtų prisitaikyt. Sauso maisto galit duoti, tiek kiek parašyta ant pakuotės bet irgi atsižvelgiant į gyvūnėlį, jei viską suėda ir nueina alkanas, normą reikia šiek tiek padidinti.
Atsakyti
Ieškome įsigyti paprasta lygiaplaukį jūros kiauliuką. Su auginimo ypatumais susipažinę wink.gif
Pageidautina - Vilniuje, gal pavyks susiderinti pasiimti iš kito miesto.
Norėtume gauti foto su pasiūlymu - catalogmeister [eta] gmail.com (iki rugsėjo 1 d.)
Atsakyti
Pastebėjau, kad mano kiauliukui nepatinka, jei liečiamas pilvas. Užtenka švelniai prisiliesti, ir jis ginasi, švelniai kanda. Gal jam jį skauda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute91 @ 2016 07 03, 19:32)
Labas visiems 4u.gif

Atėjau su klausimu... ką naudojate savo kiauliukų narvams iškloti? Be fliso ir pjuvenų.. bandėm ir tą ir tą, ir pasilikom prie pjuvenų. Bet mūsiškiai nu laaabai netvarkingi (du berniokai)... Siusioja, kakoja kur miega, o pastaruoju metu net į maistą prisidergia,, blink.gif  doh.gif  ir kvapas labai jau aštrus pasidarė kažkodėl. Anksčiau taip tikrai nesijautė,, o dabar tą pačią dieną kai išvalomas narvelis ir paklotos naujos pjuvenos, vakare jau jaučiasi aštrus šlapimo kvapas priėjus prie narvo. pamaniau gal kas naudoja ką kitą nei pjuvenas, kas padeda sulaikyt aštrų kvapą? o beto erzina ir tas pjuvenų dulkėjimas verysad.gif

jokiu budu nenaudoju medzio granuliu,kenkia pėdutem,naudoju popierines granules arba kukuruzini kraika,dar kloju flisu ant ju,tad pedytes kaip kudikiuku,o pjuvenos visai blogis,nes smirda ir dulka,o ilgakasiams dar veliasi i kailiuka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linete33: 08 liepos 2016 - 23:29
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 07 07, 11:42)
Pastebėjau, kad mano kiauliukui nepatinka, jei liečiamas pilvas. Užtenka švelniai prisiliesti, ir jis ginasi, švelniai kanda. Gal jam jį skauda?  g.gif

labas smile.gif
Jūrų kiaulytės yra draugiškos, niekad nekanda (nebent jei yra kankinamos). Yra ramios, greitai prisiriša prie žmogaus. Išgyvena apie 8-10 metų, retais atvejais ir 12 metų. Turi gerų savybių, gerai nuteikia. Bendrauja cypdamos, burbdamos, kalendamos dantimis. Jei dažnai cypia be priežasties, kol laikomos ant rankų, reikėtų neliesti užpakalinės dalies ar pilvo (seniau plėšrūs paukščiai jūros kiaulytes gaudydavo už užpakalinės pilvo ir nugaros dalies, todėl išliko toks instinktas). Iš Vikipedijos ištrauka

Bet viršūnė - po viso aprašymo įdėta patiekalo su keptom jūrų kiaulytėm nuotrauka doh.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nerimaaan: 10 liepos 2016 - 12:08
QUOTE(nerimaaan @ 2016 07 10, 12:05)
labas smile.gif
Jūrų kiaulytės yra draugiškos, niekad nekanda (nebent jei yra kankinamos). Yra ramios, greitai prisiriša prie žmogaus. Išgyvena apie 8-10 metų, retais atvejais ir 12 metų. Turi gerų savybių, gerai nuteikia. Bendrauja cypdamos, burbdamos, kalendamos dantimis. Jei dažnai cypia be priežasties, kol laikomos ant rankų, reikėtų neliesti užpakalinės dalies ar pilvo (seniau plėšrūs paukščiai jūros kiaulytes gaudydavo už užpakalinės pilvo ir nugaros dalies, todėl išliko toks instinktas). Iš Vikipedijos ištrauka

Bet viršūnė - po viso aprašymo įdėta patiekalo su keptom  jūrų kiaulytėm nuotrauka doh.gif  gun_bandana.gif

Ai tai gal ji galvoja, kad aš ją puolu biggrin.gif Kad užpakalinės dalies neliesti, tą buvau įsidėmėjus anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(linete33 @ 2016 07 09, 01:27)
jokiu budu nenaudoju medzio granuliu,kenkia pėdutem,naudoju popierines granules arba kukuruzini kraika,dar kloju flisu ant ju,tad pedytes kaip kudikiuku,o pjuvenos visai blogis,nes smirda ir dulka,o ilgakasiams dar veliasi i kailiuka.

Ačiū 4u.gif ir aš manau kad medžio granulės per kieta būtų, nes bent kol vasara tai neplanuoju tiesti fliso ant viršaus.. pasidomėjus radau atrodo labai neblogas (pagal naudotojų atsiliepimus) popierines granules, tai pirksim ir bandysim smile.gif nes jau pjuvenos tai garbės žodis ir mums tikras blogis, vasarą kvapas kambary nemalonus, kad ir kaip švariai stengčiausi laikyt būstą jų, o ir ant kilimo pribyra vis aplink visur, po jų peštynių ar žaidimų, nespėju siurbliuot doh.gif tai tikiuosi, kad pradėjus naudot tas granules pagerės situacija ax.gif
Atsakyti

QUOTE(saulute91 @ 2016 07 11, 11:40)
Ačiū 4u.gif  ir aš manau kad medžio granulės per kieta būtų, nes bent kol vasara tai neplanuoju tiesti fliso ant viršaus.. pasidomėjus radau atrodo labai neblogas (pagal naudotojų atsiliepimus) popierines granules, tai pirksim ir bandysim smile.gif nes jau pjuvenos tai garbės žodis ir mums tikras blogis, vasarą kvapas kambary nemalonus, kad ir kaip švariai stengčiausi laikyt būstą jų, o ir ant kilimo pribyra vis aplink visur, po jų peštynių ar žaidimų, nespėju siurbliuot doh.gif tai tikiuosi, kad pradėjus naudot tas granules pagerės situacija ax.gif

Naudokit kvepiančias pjūvenas, man patinka.. naudoju vienam kampe pjūvenas, kitam patiesiu medžiagos (sukarpau senus adijaliukus, maikes ir kt nereikalingus rūbus) bekvapės pjūvenos man ir nepatinka.. pas mane kai viena gyvena, tai nlb ir priteršia ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Buzulkaa: 11 liepos 2016 - 14:01
QUOTE(Buzulkaa @ 2016 07 11, 14:01)
Naudokit kvepiančias pjūvenas, man patinka.. naudoju vienam kampe pjūvenas, kitam patiesiu medžiagos (sukarpau senus adijaliukus, maikes ir kt nereikalingus rūbus) bekvapės pjūvenos man ir nepatinka.. pas mane kai viena gyvena, tai nlb ir priteršia  ax.gif

kvepiancios kenkia kvepavimo takams, aisku jei nejudrus parsiukas, tinka ir granules, bet mano sportininkas labai daug laksto,tai jam netinka niekaip.
Atsakyti
Ateinu pasiguosti user posted image

mano gražuolė Roxsytė paliko mus user posted image

iškeliavo į kiauliukų rojų
Atsakyti