Paskambino šiandien iš tos veterinarinės dėl tyrimų, tai paršiukai parazitų neturi, kito tyrimo atsakymas bus po kelių savaičių, o dėl ringworm (grybelio), kurio iškart nedarė, nes ale brangus, šiandien net neklausia ar aš noriu tą tyrimą daryt, iškart prašo banko detalių Išlikau mandagi, nepasiunčiau ant 3 raidžių, sako po 2 savaičių vėl atvažiuot, nes nesvarbu, kad tyrimas neparodė parazitų, iš tiesų jie gali turėti parazitų (wtf? ) sakau negaliu, mašina sugedo Dar prisiminiau, kad tuomet pamiršau paklausti, kad juodukas retkarčiais čiaudi, tai vėl pradėjo burt, gąsdint, atseit reikia apžiūrėt, ištirt, atvežt pas juos, gali būti, kad jiems mikoplazminė infekcija, antibiotikų prirašys Kažkaip susidaro įspūdis, kad gyvūnėlių sveikata jiems absoliučiai nusispjaut, rūpi tik išpešt kuo daugiau pinigų
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 06 01, 19:52)
Dar prisiminiau, kad tuomet pamiršau paklausti, kad juodukas retkarčiais čiaudi, tai vėl pradėjo burt, gąsdint, atseit reikia apžiūrėt, ištirt, atvežt pas juos, gali būti, kad jiems mikoplazminė infekcija, antibiotikų prirašys
Manasis dažnai pačiaudi kažin, ar vertėtų sunerimt, kažkaip nekreipiu dėmesio
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2016 06 01, 21:41)
Manasis dažnai pačiaudi kažin, ar vertėtų sunerimt, kažkaip nekreipiu dėmesio
Nu vat, aš irgi. Kol valgo, bėgioja, žvalūs, gal nieko tokio? Šienas dulka, nors perku ne patį pigiausią, kraikas atseit nedulkantis, bet irgi dulka, gal ir dėl to pačiaudi, na bet nosys švarios, nesloguoja.
Karšta pas mus, gal ir kvailokas klausimas, kažin ar nieko neatsitiks, jei atidarysiu langą? Kai vėdinu kambarius, kiauliukus išnešu į kitą patalpą. Norėčiau juos į lauką išsinešt ant žolytės leist palakstyt, bet bijau, kad nesusirgtų. Kasdien išimu iš narvo, leidžiu palakstyt po kambarį, tai bože, jie nesustodami kakoja spiriuku gamyklėlės
pas mus langai irgi į pietų pusę, kur narvas užtrauktos žaliuzės ir langai atidaryti. Savo kiauliukę, kai pamatom, kad guli išleipus nupurškiam vandenuku ir duodam šalto agurko
Maniškiai unikumas, jau kelis sykius bandžiau duot, neėda agurko, nupirkau organic, pabandžiau žievę nulupt, netinka jiems ir vsio Internete pasiskaičiau, kad negalima duot iceberg salotų, o duodavau kone kasdien jie jas taip mėgsta, bet daugiau neduosiu
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 06 02, 10:08)
Maniškiai unikumas, jau kelis sykius bandžiau duot, neėda agurko, nupirkau organic, pabandžiau žievę nulupt, netinka jiems ir vsio Internete pasiskaičiau, kad negalima duot iceberg salotų, o duodavau kone kasdien jie jas taip mėgsta, bet daugiau neduosiu
pabandykit cukiniją
o kodėl aisberg salotų negalima aš duodu, maniškė labai mėgsta. Skaičiau kad kopūsto negalima, bet apie aisbergą nieko negirdėjau.
jau ne kartą rašiau, kad pas mus egzotinė kiaulytė, labai mėgsta viską ko kitos neėda. PVz greifrutus, apelsinus, melionus, arbuzus, bananus. Bet neragauja braškių, morkų. Buvau pirkusi pankolį ir daviau paragaut, be problemų sušlamštė ir dar paprašė
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 06 02, 08:08)
mano pirmais mėn ir nėėdė agurko, o db žiūriu pradėjo ėsti.. o kas dėl aisbergo? visą žiemą pirkau pardėj, o db iš šiltnamio paskinu.. jai be salotų badas aplamai.. neskaitant šieno ir sauseko.. iš daržovių labiausiai ėda salotas..
QUOTE(raimaza @ 2016 06 02, 09:59)
pabandykit cukiniją
o kodėl aisberg salotų negalima aš duodu, maniškė labai mėgsta. Skaičiau kad kopūsto negalima, bet apie aisbergą nieko negirdėjau.
jau ne kartą rašiau, kad pas mus egzotinė kiaulytė, labai mėgsta viską ko kitos neėda. PVz greifrutus, apelsinus, melionus, arbuzus, bananus. Bet neragauja braškių, morkų. Buvau pirkusi pankolį ir daviau paragaut, be problemų sušlamštė ir dar paprašė
Internete skaičiau, kad iceberg salotos toksiškos kiauliukams, o kaip ten yra iš tiesų, kelmas žino manieji valgė, viskas jiems ok
Vaišinau braškėm, nepatiko, vynuoges ragavo tik vienas, kitas prakando ir daugiau ni ni, skirtingi skoniai pas abu Nupirkau iš zooplus jr farm bananų čipsų, tie tai patiko, bet duodu į savaitę kartą, nes saldūs yra, kad nepadauginti. O geriausiai bajeris buvo, tie bananai iš išvaizdos niekuo nesiskiria nuo "žmogiškų", dukra nepastebėjo, kad tai kiauliukams, pusę suvalgė
Bet kaip ilgai jie prie manęs nepripranta, šiandien išsiėmiau ryžiuką iš narvo, kaukši dantim abu gerai, kad nors nekanda
Papildyta:
QUOTE(Buzulkaa @ 2016 06 02, 15:38)
mano pirmais mėn ir nėėdė agurko, o db žiūriu pradėjo ėsti.. o kas dėl aisbergo? visą žiemą pirkau pardėj, o db iš šiltnamio paskinu.. jai be salotų badas aplamai.. neskaitant šieno ir sauseko.. iš daržovių labiausiai ėda salotas..
Kaip jau sakiau, ale toksiškos, gali sukelt viduriavimą, neturi jokios maistinės vertės, geriau rinktis romaine salotas. Taip perskaičiau internete
Ką manot apie šio sausiako sudėtį, geras?
Composition
Grass Wheat Soya Bean Hulls* Oat Feed Hi Pro Soya Lucerne Yeast Sugar Beet Pulp Mint (1.25%) Soya Oil* Limestone MonoCalcium Phosphate Dicalcium Phosphate Salt Ligno-Cellulose Short Chain Fructo-Oligosaccharides (0.25%) Minerals.
*May Contain GM Materials
Nutritional Additives
Vitamin A (retinyl acetate) 25,000 iu/kg Vitamin D3 (cholecalciferol) 2,000 iu/kg Vitamin E (dl Alpha tocopherol acetate) 125 mg/kg Vitamin C (L-ascorbic acid monophosphate) 1,050 mg/kg Copper Sulphate Pentahydrate 28 mg/kg Iodine (Calcium lodate anhydrous) 2.34 mg/kg Sodium Selenite 0.22 mg/kg Ferrous Sulphate Monohydrate 133 mg/kg Manganous Oxide 16.1 mg/kg Zinc Oxide 139 mg/kg.
Technological Additives
Tocopherol Rich Extracts of Natural Origin (E306) 100mg/kg.
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 06 02, 17:42)
Internete skaičiau, kad iceberg salotos toksiškos kiauliukams, o kaip ten yra iš tiesų, kelmas žino manieji valgė, viskas jiems ok
Kaip jau sakiau, ale toksiškos, gali sukelt viduriavimą, neturi jokios maistinės vertės, geriau rinktis romaine salotas. Taip perskaičiau internete
Composition
Composition
na- salotos toksiškos tiek, kiek juose chemijos prikišta- jei patys augina ar perka iš žinomų žmonių- manau toksiškumo nėra.
O sudėtis sauso mišinių- man įtartina jau vien dėl didelio kažkokių priedų kiekio. Silpna aš anglistė- be nepatiko.
QUOTE(vilkra @ 2016 06 02, 17:28)
na- salotos toksiškos tiek, kiek juose chemijos prikišta- jei patys augina ar perka iš žinomų žmonių- manau toksiškumo nėra.
O sudėtis sauso mišinių- man įtartina jau vien dėl didelio kažkokių priedų kiekio. Silpna aš anglistė- be nepatiko.
Aš žioplė kai dariau užsakymą iš zooplus, neužsakiau paršeliams jr farm maistelio, kuriuo dabar šeriu, kol kas daugiau nieko iš ten nereikia, o pas mus vietinėj pardėj nėra pirkti jr farm, to kur įdėjau sudėtį, maistas, kuriuo anksčiau šėriau, kai tik nusipirkau paršelius, iš zooplus nesinori mažiuko užsakymo daryt ir mokėt 10 eurų už pristatymą
QUOTE(žiauriai krūta boba @ 2016 06 02, 23:56)
Pasidėjom paršelius ant sofos, šėrėm salotom, prisistatė Bela, pasidėjo snukį šalia, šiek tiek su baime stebėjau, ką darys, o ji pradėjo laižyt paršelį Bet vistiek biškį baugu, šiaip mūsų kalytė labai žaisminga, draugiška su visais
o kiauliukas nestresavo tokio didelio šuns aplaižytas