Sveikos,mamytes.Patarciau apie papildoma kudikiu maitinima pasiskaityt skyrelyje,kuriame konsultuoja gydytoja pediatre.Ten graziai paaiskinta,kad banano duot,pirkto prekybos centre,isvis negalima.Negi ir pacios nesat girdeje,jog tie bananai vezimui i kitas salis,yra skinami visiskai nesunoke,apipurskiami specialiais chemikalais sunokinimui,taip jie ilgai grazus ir "skanus"buna.Be to net is savo draugu,dirbusiu Ispanijoj zinau,kad tie bananai,apelsinai,mandarinai apdoroti chemikalais laikomi net kelis metus.Taip kad mes valgome kartais net praeito ar dar ankstesnio derliaus vaisius.Visos mylim savo leliukus,taip kad geriau apsieit be tu "skanumynu".Jei labai norisi leliukui duot banano,geriau rinktis pagaminta bananu tyrele,tikrai is ekologisku produktu,del to jos ir nera tokios pigios,bet uztat patikimos.
Ir siaip neeksperimentuokit su savo mazyliais,koseles pradedamos ne anksciau 4men. ir ne veliau 6 men.Juk iki 4men.mazyliai net nesedi,idomu kaip juos tada kosele maitina?
QUOTE(paukstukas @ 2006 10 30, 20:06)
Sveikos,mamytes.Patarciau apie papildoma kudikiu maitinima pasiskaityt skyrelyje,kuriame konsultuoja gydytoja pediatre.Ten graziai paaiskinta,kad banano duot,pirkto prekybos centre,isvis negalima.Negi ir pacios nesat girdeje,jog tie bananai vezimui i kitas salis,yra skinami visiskai nesunoke,apipurskiami specialiais chemikalais sunokinimui,taip jie ilgai grazus ir "skanus"buna.Be to net is savo draugu,dirbusiu Ispanijoj zinau,kad tie bananai,apelsinai,mandarinai apdoroti chemikalais laikomi net kelis metus.Taip kad mes valgome kartais net praeito ar dar ankstesnio derliaus vaisius.Visos mylim savo leliukus,taip kad geriau apsieit be tu "skanumynu".Jei labai norisi leliukui duot banano,geriau rinktis pagaminta bananu tyrele,tikrai is ekologisku produktu,del to jos ir nera tokios pigios,bet uztat patikimos.
Ir siaip neeksperimentuokit su savo mazyliais,koseles pradedamos ne anksciau 4men. ir ne veliau 6 men.Juk iki 4men.mazyliai net nesedi,idomu kaip juos tada kosele maitina?
Visiskai sutinku
Man rodos nėra ko čia pyktis,kiekviena juk atsakom už savo mažiukus ir jau tikrai nė viena nenorim jiems pakenkti Kiekviena mama geriau žino kas reikalinga jos kūdikiui.Vakar gydytoja mums sako,jau galit pradėt ragaut jogurto ir varškytės(mums 11 mėnesių),tai aš tik patylėjau,nes tai mes po truputį pradėjom ragaut jau nuo 9 mėnesio O be to,daug skirtingų knygų,kuriose skirtingai rašo,skirtingų daktarų,kurie skirtingai šneka-tai nejaugi spėsi pagal visus tą vaiką augint
QUOTE(ramzis69 @ 2006 10 31, 12:23)
Man rodos nėra ko čia pyktis,kiekviena juk atsakom už savo mažiukus ir jau tikrai nė viena nenorim jiems pakenkti Kiekviena mama geriau žino kas reikalinga jos kūdikiui.Vakar gydytoja mums sako,jau galit pradėt ragaut jogurto ir varškytės(mums 11 mėnesių),tai aš tik patylėjau,nes tai mes po truputį pradėjom ragaut jau nuo 9 mėnesio O be to,daug skirtingų knygų,kuriose skirtingai rašo,skirtingų daktarų,kurie skirtingai šneka-tai nejaugi spėsi pagal visus tą vaiką augint
mano suneliui jau beveik 5 mėn šeimos gydytoja sko kad po truputi duot darzoviu koses bet pabandžiau lyg ir suviduriavo, prisipirkau koseliu kruopu skirtu nuo 4 men atskiedžiu savo pieneliu ar virintu vandeniu ir valgom kad net ausys raitos. kaip manot ar geriau pradet maitint darzoviu kosem ar kruopu?
QUOTE(virugie @ 2006 10 31, 14:25)
mano suneliui jau beveik 5 mėn šeimos gydytoja sko kad po truputi duot darzoviu koses bet pabandžiau lyg ir suviduriavo, prisipirkau koseliu kruopu skirtu nuo 4 men atskiedžiu savo pieneliu ar virintu vandeniu ir valgom kad net ausys raitos. kaip manot ar geriau pradet maitint darzoviu kosem ar kruopu?
Cia kiekvienam vaikiukui individualiai. Maniskis darzoviu ne is tolo nenori , o kruopu kose valgo visas: ir grikius, ir avizas, ir miezius, ir kukuruzu kruopas, ir ryzius Negi kankinsi vaika su darzovem jei nenori Ateis laikas uzsimanys ir darzoviu As asmeniskai kartais duodu darzoviu, megsta vienintelius kalafijorus, o nuo bulviu vemia. Tiesiog stebek savo mazuliuka (juolab ne pirmas tavo leliukas) ir pati zinosi kas jam skanu, kas ne. Maniskis toks gudrus jau, kad jei neparagauju jo koses tai nevalgo Tai dazniausiai visa seima turi valgyt
Aš jau pradėjau domėtis apie papildomą maistą nors dar valgo MP bet jaučiu kad reikės ir kito greitai bus jau 4 mėn.tai bandysim tyreles.
Na as irgi nepritariu skubet viska isbandyt,nes paskui buna skrandukai istampyti,pasidaro rajus vaikai be saiko,nutunka ir panasiai.Mums 3 menesiukai,maitinau pati,hipu,o dabar pradejau virti klijuka su pienu,nes vistiek pats sveikiausias maistas yra is neperdirbtu produktu.Tik nesupratau,kodel mums sesele leido nuo 3,5men. jau duot darzoviu koseles 2kart dienoj po 0,50gr. Cia ziuriu,kad visos veliau dave,gal apsiriko? Pienisku kosiu teleido nuo 5men.,o varskes 4men.
Mano manymu, jei vaikas normaliai priauga svorio ir yra sveikas, žvalus, tai iki 6mėn apart MP ar mišinuko nieko daugiau ir nereikia (tik vandenuko atsigerti galima duoti kartais, ypač jei tik mišinuku maitinamas vaikas). Pati taip auginau vaiką iki pusės metų, o nuo pusės metų pradėjom valgyti ir kitokį maistą. Ir tai labai neskubam visko kimšti, nors jau 9mėn turim. Nemanau, kad reikia skubėti vaikui kišti kietą maistą jau nuo 3-4mėn . Spės dar per gyvenimą visko priragauti ir privalgyti. O pediatrai irgi nevieningos nuomonės dėl primaitinimo - pvz LT pediatrai rekomenduoja kopūstą, kai vaikui jau galima valgyti daržoves, o Ispanijos pediatrai kopūsto, kalafioro neleidžia duoti vaikams iki metų dėl per didelės apkrovos inkstams. Jei vaikui suvalgius vieno ar kito produkto jo neišberia ir pan, tai dar nereiškia, kad tas ar kitas produktas kažko nepridirba organizmo viduje, tik išorėje to nesimato.
Sėkmės visoms
Papildyta:
Nesąmonė
Sėkmės visoms
Papildyta:
QUOTE(paukstukas @ 2006 10 30, 18:06)
Nesąmonė
QUOTE(ramzis69 @ 2006 10 31, 14:23)
vaje mes jogurtus,varskyte valgom nuo 6men.su gydytojo zinia nes misinuku negeria ir viskas liuks.as kai pasiklausau tai net nuo 1m vaikui dar daug ko negalima duot .man juokinga.gal tuoj ir i mokykla isleisdamos idesim mp stiklainiuka
niu mum siandien 3 menesiukai. ta proga buvom pas gydytoja ir ji patare tap maiinimu duot kartais truputuka vandenuko, paragaut obuoliuko ar banano po kruopele. dar nemeginom, bet... manau pameginsim. tuo labiau, kad dabar pats gerasis laikas valgyti is mociutes sodo obuolius - kai jie svieziausi ir skaniausi.