mums jau trys mėn.ir savaite, bet apart MP nieko daugiau neduodu, vis dar prisibijau Bet pagal išmieravimus svorio tai manau kad kol kas užtenka ir MP nes per mėnesį priaugom 1,6 kg Tik va niekaip mamos negaliu įtikinti jog užaugs vaikinas mano ir negėres kol kas nei arbatyčių nei sultyčių nei vandenuko nes labai jau stebisi mano mama kodėl neduodu
QUOTE(Ievike @ 2006 09 29, 14:17)
mums jau trys mėn.ir savaite, bet apart MP nieko daugiau neduodu, vis dar prisibijau Bet pagal išmieravimus svorio tai manau kad kol kas užtenka ir MP nes per mėnesį priaugom 1,6 kg Tik va niekaip mamos negaliu įtikinti jog užaugs vaikinas mano ir negėres kol kas nei arbatyčių nei sultyčių nei vandenuko nes labai jau stebisi mano mama kodėl neduodu
Jeigu MP yra sočiai, pas vaikiuką viduriukai tvarkoje tai be abejo nereikia jokių ten sultyčių ir t.t. ir pan. Kadangi teko nutraukti MP kai mano Ugnytei buvo 2,5 mėn. tai pradėjau maitinti mišinukais. vaikeliui pradėjo kietėti viduriukai. Išbandėme visokius mišinukus, apsistojome ties Aptamiliu, bet viduriukai vistike buvo kieti tai nuo 3,5 mėn. pradėjau duoti Hippo obuolių sultys atskiestas virintu vandeniu. Viduriukai sunormalėjo. Bet manau jeigu nėra būtynybės tai tikrai nereikia kišti tų sulčių anksčiau laiko. Sėkmės visoms.
Aš irgi pradėjau nuo 3,5 duoti morkyčių tyrelę, nes mažius pradėjo valgyti kas 2, 1,5 valandos, o seniau valgydavo kas 3 - 3,5 tai nusprendžiau, kad mano pienukas per liesas jam ir reikia kažko stipresnio, tai po truputį vis daugiau šaukštelių tyrelės suvalgom
QUOTE(meile0409 @ 2006 09 25, 22:12)
as pritariu siuo klausimu.reikia nuo kazkada bandyti.kaip vienoje knygoje skaiciau kad buvusioje sssr nebalima maudyti iki 8 savaiciu,pagalvojau ka jie cia raso.kai vaika imerksi i vonele jis issigas vandens,nes bus pamirses ka reiskia plaukioti.as nuo pat pirmuju dienu maudziau maziuka kasdien.ir dar viena gera pavyzdi turiu,apie bandymus.man padovanoju nesykle,kai tik gime sunelis,ir kai tik jam suejo du menesiukai as ji sodinau ir nesiojau kaip kenguru,nors sakoma kad tik nuo 6 men.galima vaika.mano mazyliu tai patiko,o vat drauge pasodino savo mazge i ten kai jai buvo 6 men,tai ji issigando
mano nuomone kai tik maziukas parodo nora kazka ragauti reikia duoti ir nekreipti demesio kas ka sako,jei aisku viskas po to buna vaikuciui gerai
mano nuomone kai tik maziukas parodo nora kazka ragauti reikia duoti ir nekreipti demesio kas ka sako,jei aisku viskas po to buna vaikuciui gerai
pritariu 100proc.
SIAIP JEIGU KAM IDOMU,TAI DAR KAI LAUKIAUSI SAKYDAVAU,KAD MAITINSIU IKI 6MEN TIK SAVO PIENU,KAD IKI 3METU NEDUOSIU NEI SOKOLADU,NEI COLOS,AR TRASKUCIU.
KADANGI PIENUKAS BAIGESI PO 2MEN,TEKO PEREITI PRIE DIRBTINIO.O NUO CIA IR PRASIDEJO...JAU 3MEN PARAGAVOM TYRELIU,DARZOVYCIU.DABAR SUNELIUI 10MEN,AUGA KAIP TIKRAS VYRAS,DEJA LABAI NEVALGUS,TODEL TENKA SOKINETI PAGAL JO IGEIDZIUS.O SIAIP MAZIUKAS JAU RAGAVES ALAUS,CIPSU,RUKYTOS LASISOS,SOKOLADO,TORTO IR T.T VYRAS JUOKAUJA,KAD GAL IR SILKES PASIULYT...
GAL DABAR IR ELGCIAUSI KITAIP,BET....NORS KAI PAGALVOJU,KUO VALGYDINO MUS MUSU MAMOS,KAI NETUREJO PIENO,JUK NUO 2 MEN JAU DUODAVO IR MAKARONU,IR MANU KRUOPU,BET VISI UZAUGOM SVEIKI....
KADANGI PIENUKAS BAIGESI PO 2MEN,TEKO PEREITI PRIE DIRBTINIO.O NUO CIA IR PRASIDEJO...JAU 3MEN PARAGAVOM TYRELIU,DARZOVYCIU.DABAR SUNELIUI 10MEN,AUGA KAIP TIKRAS VYRAS,DEJA LABAI NEVALGUS,TODEL TENKA SOKINETI PAGAL JO IGEIDZIUS.O SIAIP MAZIUKAS JAU RAGAVES ALAUS,CIPSU,RUKYTOS LASISOS,SOKOLADO,TORTO IR T.T VYRAS JUOKAUJA,KAD GAL IR SILKES PASIULYT...
GAL DABAR IR ELGCIAUSI KITAIP,BET....NORS KAI PAGALVOJU,KUO VALGYDINO MUS MUSU MAMOS,KAI NETUREJO PIENO,JUK NUO 2 MEN JAU DUODAVO IR MAKARONU,IR MANU KRUOPU,BET VISI UZAUGOM SVEIKI....
QUOTE(ramzis69 @ 2006 10 08, 18:45)
SIAIP JEIGU KAM IDOMU,TAI DAR KAI LAUKIAUSI SAKYDAVAU,KAD MAITINSIU IKI 6MEN TIK SAVO PIENU,KAD IKI 3METU NEDUOSIU NEI SOKOLADU,NEI COLOS,AR TRASKUCIU.
Va butent, visi uzaugom sveiki ir daug mziau alergiju pasitaikydavo negu dabar. Deja man paciai suneli pavyko MP tik dvi savaites maitinti, todel dabar jau ne tik misinukai, bet ir morkyciu, uoboliuku sultys, jau net bandem sauksteli tarkuoto uobuoliuko duoti tai taip patiko, dar po to pusvalandi issisiepes gulejo Manau, kad nera tokio laiko nuo kada reikia pradeti duoti ta ar ana, bet tiesiog reikia po laaabai mazus kiekius ir po truputeli pratinti tada kai jau jums atrodo, kad to reikia ir svarbiausia nebijoti, nes jeigu bijosi tai pamaitinus kitokiu maistu kiekvienas pirstelejimas vaiko atrodys kaip nukrypimas nuo normos....
Tikrai neskubek primaitint tokio mazo vaiko! Tai, kad nesuviduriavo ar pan. dar nereiskia, kad jam tas maistas tinka! Tokiu mazyliu virskinimo sistema nepritaikyta "rimtam" maistui. Juk dabar tiek daug moksliniu tyrimu atlikta, kurie tai irode. O kad mus tevai taip augino, tai tiesa, bet manoma, kad dauguma siu laiku virskinimo ligu yra butent del to, kad buvom per anksti maitinami netinkamu maistu... Sekmes!!
Mums siandien suejo 3 menesiukai,valgom tik MP , retsykiais duodu HIPP arbateles ,kuri skirta kudikiams nuo 1 savaites.Augam kaip ant mieliu... jau sveriam 8kg. (gimem 3880g)Jei mano angeliukas ir toliau bus sotus mamytes pieneliu tai paragaut bananu,tyreliu suspesim ir nuo 4 men.Mano nuomone nereikia nieko skubint...viskam savo laikas.Ateis laikas kirsim ir ''lasiakus''
Sekmes jums ir jusu seimoms.
Sekmes jums ir jusu seimoms.
ačiū mamytėms už palinkėjimus
aš gi,ir rašiau,kad dabar gal kitaip elgčiausi...
be to,teko skaityti gero gyditojo straipsnį,kuriame rašoma pvz.: kad žuvis yra labai naudinga,daug ten visko gero duoda vaikučiui,tačiau kaip žinom,daktarai ja primaitint pataria nuo 10mėn.dėl galimos alergijos.Tad,jeigu vaikeliui prieš tai nėra buvę alerginių reakcijų,tai kam iš vaiko atimti tai,kas jam taip naudinga?
Aš esu už ilgą maitinimą krūtimi,sveiką gyvenseną,sveiką mitybą,sportą,nu bet kad,velniai griebtų-mums taip nesigauna...
Tad kitoms mamytėms linkiu stiprybės
aš gi,ir rašiau,kad dabar gal kitaip elgčiausi...
be to,teko skaityti gero gyditojo straipsnį,kuriame rašoma pvz.: kad žuvis yra labai naudinga,daug ten visko gero duoda vaikučiui,tačiau kaip žinom,daktarai ja primaitint pataria nuo 10mėn.dėl galimos alergijos.Tad,jeigu vaikeliui prieš tai nėra buvę alerginių reakcijų,tai kam iš vaiko atimti tai,kas jam taip naudinga?
Aš esu už ilgą maitinimą krūtimi,sveiką gyvenseną,sveiką mitybą,sportą,nu bet kad,velniai griebtų-mums taip nesigauna...
Tad kitoms mamytėms linkiu stiprybės
QUOTE(ramzis69 @ 2006 10 08, 17:45)
nu įdomu būtų pažiūrėt kaip 2 mėn kūdikis nesėdintis ir neturintis dantukų valgo makaronus? Jūs atsigulę gomuriu pabandykit pačios juos pažiaumot? arba griežtos dietos pasilaikę po keleto mėn. užvalgykit kokio produkto, kurio ilgą laiką nevartojot, pažiūrėsim kaip į tai reaguojas jūsų skrandis? Aš manau, kad viskam savas laikas, nesakau, kad viskas griežtai pagal vadovėlius, bet 2-3 mėn vaikui duoti tyreles dar anksti.
Papildyta:
QUOTE(Tutikutė @ 2006 10 10, 15:04)
Va butent, visi uzaugom sveiki ir daug mziau alergiju pasitaikydavo negu dabar. Deja man paciai suneli pavyko MP tik dvi savaites maitinti, todel dabar jau ne tik misinukai, bet ir morkyciu, uoboliuku sultys, jau net bandem sauksteli tarkuoto uobuoliuko duoti tai taip patiko, dar po to pusvalandi issisiepes gulejo Manau, kad nera tokio laiko nuo kada reikia pradeti duoti ta ar ana, bet tiesiog reikia po laaabai mazus kiekius ir po truputeli pratinti tada kai jau jums atrodo, kad to reikia ir svarbiausia nebijoti, nes jeigu bijosi tai pamaitinus kitokiu maistu kiekvienas pirstelejimas vaiko atrodys kaip nukrypimas nuo normos....
nu duok dieve kad neskaudėtų pilvo, bet jei sako kad anksčiausiai nuo 4, tai manau reiktų to ir laikytis.
na gerai,tada patarkit ką reikia daryti jei mažiukas pienuko teišgerdavo 100 ml? Ir per mėnesį tepriaugdavo 200gr?