Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

QUOTE(nmante @ 2010 01 05, 20:57)
Šandien toks zmogenas siule 3peciukus,laboratorinius,leningrad berods,uz 120lt,gal kam reik,,,...taip ir nesupratau,veikia jie ar ne,sako,patikrinsit. g.gif dar ,sakė,mufeliukų turi...

A ką tai reiškia?
Papildyta:
QUOTE(nmante @ 2010 01 05, 19:40)
Visai graziai ten pas tave gaunasi,gal kur daugiau patept reiktu,ir viskas 4u.gif .bet tie prasisvietimai irgi grazu-kur reik. rolleyes.gif Sutinku-is patirties draugyste tik stiprės. smile.gif

blush2.gif tai kad tepu jau trim sluoksniais doh.gif nu žodžiu bandysiu draugaut,nori ji to,ar ne cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Globaliste @ 2010 01 05, 23:41)
o tie pečiukai keramikai išdegt ?  blush2.gif

įdomu, kokie matmenys ?
kokios įtampos jiems reik, na ta prasme paparastai namie galėčiau naudot ?  blush2.gif 

o kas tie mufeliukai??  g.gif

Jie tokie gal 2puodeliams,arba papuosalams,--talpa tokia butu,vienfaziai,namie galima naudot,tik galingesnius laidus prasivest reiokia,nes drauge junge i paprasta rozetę-tai po kurio laiko razetė ,,parėjo,,.

mùfelis [vok. Muffel], kamera iš ugniai atsparių medžiagų arba kaitrai atsparaus plieno; naud. gaminiams degti arba kaitinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 06 sausio 2010 - 09:13
QUOTE(nmante @ 2010 01 06, 10:05)
Jie tokie gal 2puodeliams,arba papuosalams,--talpa tokia butu,vienfaziai,namie galima naudot,tik galingesnius laidus prasivest reiokia,nes drauge junge i paprasta rozetę-tai po kurio laiko razetė ,,parėjo,,.

mùfelis [vok. Muffel], kamera iš ugniai atsparių medžiagų arba kaitrai atsparaus plieno; naud. gaminiams degti arba kaitinti.

iu koks maziukas peciukas rolleyes.gif tai jai koki vazona suamstytum nulipdyt dar gali ir netilpt doh.gif
vilniu gan piggiai isdega keramikos tam centre thumbup.gif kol kas ,bet elektrai pabbrangus kainos aisku pakils doh.gif
Atsakyti
QUOTE(svirplele @ 2010 01 05, 12:04)
Beje, mano vyras rado puikią nuorodą, sukaupta nemažai informacijos apie žiedimą, lipdymą, senovinius lipdymo, degimo būdus. Viskas pateikta filmukais... viena bėda, užsiregistruoti į tame puslapy reikia labai konkrečiu laiku, o tai būna dažniausiai anksti ryte. Kadangi mūsiškas laikas šiek tiek skiriasi, atskaičiuokit  ax.gif  Filmukus siunčia per torrentą.
http://torrents.ru/f...c.php?t=1413610

Visgi, kas nori mokytis, medžiaga laaabai puiki. Jeigu ką domintų, yra ( tik reik surast pas save kompe nuorodą) keli keramikų forumai rusų kalba...

Svirplele, oro_buckis.gif 4u.gif ačiū ,kad daliniesi ne tik tokiais atradimais, bet ir sava patirtimi!
QUOTE(Crassula @ 2010 01 05, 18:29)
I bespalve galima maisyti pigmentus. Bet rankomis kol pritrini tuos pigmentus tai nu....

O ką tas sakinys reiškia? blush2.gif kas tas pritrynimas? g.gif
Atsakyti
Jo,ir man neaisku,kaip i bespalve galima pigmentus maisyti-cia man naujiena.Pasidalink,crassula.
Atsakyti
Pavyzdziui vario oksido imaisius gaunasi zalia. Na, kobaltas melyna, o mangano oksidas - juoda, berods.. Tik pigmentai dedami i angobus ne visada tie patys, kaip i glazuras.

O glazuras pasigaminti yra tikrai nelengva rankomis nes jas mala spec. malunelyje-- toks bitoniukas pripildytas keramikiniu saratuku. Tie bumbuliukai susimala laikui begant. Rankomis tigliuke ilgai tektu trinti.

Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2010 01 07, 17:18)
Pavyzdziui vario oksido imaisius gaunasi zalia. Na, kobaltas melyna, o mangano oksidas - juoda, berods.. Tik pigmentai dedami i angobus ne visada tie patys, kaip i glazuras.

O glazuras pasigaminti yra tikrai nelengva rankomis nes jas mala spec. malunelyje-- toks bitoniukas pripildytas keramikiniu saratuku. Tie bumbuliukai susimala laikui begant. Rankomis tigliuke ilgai tektu trinti.

O tai cia i glazura maisyti reik ne tuos pigmentus,kur i angoba,ar kaip g.gif
Atsakyti
Shusha, tikiuosi nors kas nors iš informacijos pagelbės, aš taip pat šioj srity dar tik ieškotoja- bandytoja ax.gif
O dėl mufeliukų, apie kurias Mantė rašė- neverta imti nė vienos...Žmogus du metus nenaudojęs laikė jas lauko garaže. Pasiėmiau visas tris išbandyti...viena iki trijų, keturių šimtų vos ištempė, kita, sukant rankenėlę, žipsėdavo , ten kur spiralės, ištempė iki 900, bet, ne daugiau, kaito penkias valandas, daugiau su tokia " aparatūra" nenorėjau žaisti... g.gif , trečios jau nebebandžiau, nes išvaizda- ne ką geresnė, o savo elektros veltui nebenorėjau naudoti. Pirmadienį visas gražinsiu atgal...
Tai vat tiek... rolleyes.gif
Papildyta:
Ir ar , Uterna pradėjo prekiauti laaaabai gražiomis glazūromis. Visgi, vienas minusas- minimum po dvidešimt penkis lt. parduoda... čia kaip sakant, nebent dėtumėmės į krūvą tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(svirplele @ 2010 01 08, 12:29)
Shusha, tikiuosi nors kas nors iš informacijos pagelbės, aš taip pat šioj srity dar tik ieškotoja- bandytoja  ax.gif

Papildyta:
Ir ar , Uterna pradėjo prekiauti laaaabai gražiomis glazūromis. Visgi, vienas minusas- minimum po dvidešimt penkis lt. parduoda... čia kaip sakant, nebent dėtumėmės į krūvą  tongue.gif

Kartojuosi, bet man bet kokia informacija- aukso vertės. Jūs čia visos kuklinatės, bet kaip suprantu, dauguma- keramikės. O aš prie molio nagus prikišau vos prieš kelis mėnesius blink.gif vien todėl, kad "gyvenimas privertė". Bet kol kas ta prievarta labai džiaugiuosi thumbup.gif - terliojuosi ir kaifuoju, tik žinių labai trūksta. Ačiū Dievui, esat jūs 4u.gif Tai va ta proga kvailo kvailo klausimo paklausiu: Kaip yra su pvz., Utenos pečiukais - ar jie kaisdami kaip nors užsiblokuoja? Na kaip skalbyklės? Nes mane domina kas būtų jei koks vaikis prilėkęs pamėgintų atidaryti doh.gif Teoriškai- prigrasinti jie 100 kartų nagų išvis nekišti, praktiškai- vaikų ten ir neturi būti kai kepu, bet gi jei kada nesužiūrėčiau kokio smalsuolio... Ir dar- po iškepimo kada galima krosnį atidarinėti? Turiu omeny- kai kokia temperatūra yra- visiškai atšalusi ar kiek karšta? Man po pirmojo glazūruotų gaminukų kepimo nervai nelaikė ( labai bijojau, kad rasiu privarvėjusią, prikepusią ir sugadintą krosnį lotuliukas.gif ), tai atlupau kai dar apie 250 viduj buvo. Išsitraukiau vieną darbelį apžiūrėt, o jis emė tyliai ciksėti, tai padėjau atgal pabūgus, kad glazūra nusilups, sutrūkinės ar dar ką, nuo temperatūrų pokyčių. Gali taip būti?
Labai įdomu! Pasižiūrėjau jų psl., bet nieko nesiskelbia... Kokios kainos? Kokios spalvos? Jei susidarytų kompanija, aš gražiomis geltona ir raudona susigundyčiau jei už Baltaxios ne/daug brangiau. Nes kuršėniškių tokios labai jau paprastos blush2.gif , kartais kažko "mandresnio" norisi, tai jau ruošiausi Baltaxios pirkti. Beje- ką tu turėjai omeny? 25 lt- tai litrai?
Atsakyti
QUOTE(nmante @ 2010 01 07, 19:44)
O tai cia i glazura maisyti reik ne tuos pigmentus,kur i angoba,ar kaip g.gif

nugi parasiau-- ne visada angobiniai pigmentai tinka i glazuras- bet gal as ir nusisneku.
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2010 01 08, 13:52)
Kartojuosi, bet man bet kokia informacija- aukso vertės. Jūs čia visos kuklinatės, bet kaip suprantu,  dauguma- keramikės. O aš prie molio nagus prikišau vos prieš kelis mėnesius  blink.gif vien todėl, kad "gyvenimas privertė". Bet kol kas ta prievarta labai džiaugiuosi  thumbup.gif  - terliojuosi ir kaifuoju, tik žinių labai trūksta. Ačiū Dievui, esat jūs  4u.gif Tai va ta proga kvailo kvailo klausimo paklausiu: Kaip yra su pvz., Utenos pečiukais - ar jie kaisdami kaip nors užsiblokuoja? Na kaip skalbyklės? Nes mane domina kas būtų jei koks vaikis prilėkęs pamėgintų atidaryti  doh.gif Teoriškai- prigrasinti jie 100 kartų nagų išvis nekišti, praktiškai- vaikų ten ir neturi būti kai kepu, bet gi jei kada nesužiūrėčiau kokio smalsuolio... Ir dar- po iškepimo kada galima krosnį atidarinėti? Turiu omeny- kai kokia temperatūra yra- visiškai atšalusi ar kiek karšta? Man po pirmojo glazūruotų gaminukų kepimo nervai nelaikė ( labai bijojau, kad rasiu privarvėjusią, prikepusią ir sugadintą krosnį  lotuliukas.gif ), tai atlupau kai dar apie 250 viduj buvo. Išsitraukiau vieną darbelį apžiūrėt, o jis emė tyliai ciksėti, tai padėjau atgal pabūgus, kad glazūra nusilups, sutrūkinės ar dar ką,  nuo temperatūrų pokyčių. Gali taip būti?
Labai įdomu! Pasižiūrėjau jų psl., bet nieko nesiskelbia... Kokios kainos? Kokios spalvos? Jei susidarytų kompanija, aš gražiomis geltona ir raudona susigundyčiau jei už Baltaxios ne/daug brangiau. Nes kuršėniškių tokios labai jau paprastos  blush2.gif , kartais kažko "mandresnio" norisi, tai jau ruošiausi Baltaxios pirkti. Beje- ką tu turėjai omeny? 25 lt- tai litrai?

Tau butu labai gerai Adomonio knyga turet,ten daug issamios info yra,sako,ju jau nera pirkti,tai gal kokioj bibliotekoj butų,vadinasi ,,Keramikos menas,,,cia visa technologija aprasyta.

O del atidarymo--galima praverti,kai 100laipsniu yra,bet tik truputi praverti ir laukti,kol ataus iki kokiu 40-20.
Caksejo tai todel,kad per karsta isėmei,nuo per didelio temperaturu skirtumo glazura pradejo skilineti,buna,kad ir darbelis skyla. unsure.gif taip kad geriau nerizikuoti,nors,zinau,oi kaip smalsu buna. smile.gif

O tai kaip tave gyvenimas priverte keramikos imtis-ar bureli vaikuciams vedi. 4u.gif g.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 08 sausio 2010 - 15:33
QUOTE(Shusha @ 2010 01 08, 13:52)
Tai va ta proga kvailo kvailo klausimo paklausiu: Kaip yra su pvz., Utenos pečiukais - ar jie kaisdami kaip nors užsiblokuoja? Na kaip skalbyklės? Nes mane domina kas būtų jei koks vaikis prilėkęs pamėgintų atidaryti  doh.gif

neužsiblokuoja,tie pečiukai,visada galima atidaryti,tik atidarius jis išsijungia,(bet iš to mažai naudos,juk jeigu pečius gerai įkaitęs,vis tiek pavojinga), taigi saugotis reikia ir vaikus saugoti... Aš tai net įprotį išsiugdžiau-rakinti patalpą su veikiančia krosnim smile.gif

o darbelius išįmu,kai jau krosnis visai atvesus,pasikaustau kantrybę biggrin.gif ir išlaukiu... man taip net patogiau,darbai būna tik vos vos šilti,tai į rankas gali laisvai paimti

čia kalbėjot,apie krosnelių nusidėvejusi mufelį krosnelėse ,tai Umega (jei tos krosnelės darytos Utenoje,pagal viską supratau,kad jos senesnės gamybos ),keičia mufelį,ir tai kainuoja pigiau nei pati krosnelė smile.gif,kiek tiksliai -nepasakysiu,nepamenu
prieš keleta metų man Umegoj teko keisti krosnies eloktroninį valdymo blokelį- tai kainavo apie 900 Lt.,tai labai džiaugiausi biggrin.gif ,nes tokio tipo krosnelė nauja kainavo link 7000Lt.
Atsakyti