QUOTE(Shusha @ 2010 01 08, 13:52)
Kartojuosi, bet man bet kokia informacija- aukso vertės. Jūs čia visos kuklinatės, bet kaip suprantu, dauguma- keramikės. O aš prie molio nagus prikišau vos prieš kelis mėnesius vien todėl, kad "gyvenimas privertė". Bet kol kas ta prievarta labai džiaugiuosi - terliojuosi ir kaifuoju, tik žinių labai trūksta. Ačiū Dievui, esat jūs Tai va ta proga kvailo kvailo klausimo paklausiu: Kaip yra su pvz., Utenos pečiukais - ar jie kaisdami kaip nors užsiblokuoja? Na kaip skalbyklės? Nes mane domina kas būtų jei koks vaikis prilėkęs pamėgintų atidaryti
Teoriškai- prigrasinti jie 100 kartų nagų išvis nekišti, praktiškai- vaikų ten ir neturi būti kai kepu, bet gi jei kada nesužiūrėčiau kokio smalsuolio... Ir dar- po iškepimo kada galima krosnį atidarinėti? Turiu omeny- kai kokia temperatūra yra- visiškai atšalusi ar kiek karšta? Man po pirmojo glazūruotų gaminukų kepimo nervai nelaikė ( labai bijojau, kad rasiu privarvėjusią, prikepusią ir sugadintą krosnį
), tai atlupau kai dar apie 250 viduj buvo. Išsitraukiau vieną darbelį apžiūrėt, o jis emė tyliai ciksėti, tai padėjau atgal pabūgus, kad glazūra nusilups, sutrūkinės ar dar ką, nuo temperatūrų pokyčių. Gali taip būti?
L
abai įdomu! Pasižiūrėjau jų psl., bet nieko nesiskelbia... Kokios kainos? Kokios spalvos? Jei susidarytų kompanija, aš gražiomis geltona ir raudona susigundyčiau jei už Baltaxios ne/daug brangiau. Nes kuršėniškių tokios labai jau paprastos , kartais kažko "mandresnio" norisi, tai jau ruošiausi Baltaxios pirkti. Beje- ką tu turėjai omeny? 25 lt- tai litrai?
Tau butu labai gerai Adomonio knyga turet,ten daug issamios info yra,sako,ju jau nera pirkti,tai gal kokioj bibliotekoj butų,vadinasi ,,Keramikos menas,,,cia visa technologija aprasyta.
O del atidarymo--galima praverti,kai 100laipsniu yra,bet tik truputi praverti ir laukti,kol ataus iki kokiu 40-20.
Caksejo tai todel,kad per karsta isėmei,nuo per didelio temperaturu skirtumo glazura pradejo skilineti,buna,kad ir darbelis skyla.
taip kad geriau nerizikuoti,nors,zinau,oi kaip smalsu buna.
O tai kaip tave gyvenimas priverte keramikos imtis-ar bureli vaikuciams vedi.