Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

šiuo metu bandau savo sugebėjimusmolio minkymo srityje ax.gif
keletas mano darbelių foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 13 gruodžio 2009 - 22:33
QUOTE(Lotari @ 2009 12 13, 23:30)
šiuo metu bandau savo sugebėjimusmolio minkymo srityje  ax.gif
keletas mano darbelių  foto

kokie įdomūs smile.gif okokia jų paskirtis?
Atsakyti
QUOTE(Pupytukas @ 2009 12 14, 09:28)
kokie įdomūs smile.gif okokia jų paskirtis?

paskirtis puošybinė, lipinsiu su klijais ant plastiko ir bus paveikslas
Atsakyti
QUOTE(Lotari @ 2009 12 13, 23:30)
šiuo metu bandau savo sugebėjimusmolio minkymo srityje  ax.gif
keletas mano darbelių  foto

tik matau kai kur oranzine gl.nepasilydziusi-siaip jai reikia aukstesnes temp.(1020)ir gero islaikymo...(20min)
Atsakyti
laba
noriu patyrusiu molininkiu paklaust

va nusilipdziua puoduka, nesiu i keramikos centra vilniu ji isdegt
zinau kad ten prekiauja glazurom
ar buna kokia speciali glazura
kad nuglazuravus puodeli paskui galeciau is jo gerti tarkim arbata?
nes esu macius pas viena drauge pirkta puodeli is menininkes kurio glazura sutrukinejus suskilinejus nuo karscio buvo g.gif
ar tinka iprastines glazuros? g.gif
Atsakyti
Cia prikllauso nuo glazuros ar trukineja ar ne. Siaip mes ir valgom ir geriam is indu kurie nuglazuruoti paprasta glazura.
Pas tavo drauge galimi man zinomi keli variantai, kad sutrukinejo glazura:
a) Puodelis rudo molio, nuo karscio (siuo atveju karsto vandens) reaguoja biski pasiplesdamas pasitraukdamas uztat taip ir gavosi.
b ) Glazura gal pasitaike ne kokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cioperiuke: 04 sausio 2010 - 15:50
Cioperiuke, dar trečias variantas yra- krakle glazūra. Tai speciali glazūra, kuri eižėja. Mano pirktinis puodelis, tokia skaidria rausva glazūra padengtas. Pati naudoju skaidria mėlyną- ne švininę...nes, perkant pas menininkus, ar iš galerijų, teiraukitės, ar nėra naudotos švininės glazūros...draugė pasakojo, kad viena sąžininga galeristė pirkėjus perspėdavo...
Atsakyti
bigsmile.gif
aisku aciu
tada reikes teirautis besvines kad galeciau arbata gerti wub.gif

o ten pas ja buvo ne specialiai trrukinejimo efektas o tiesiog po kiek laiko sutrukinejo pati glazura :S molis sviesu atrodo buvo ir kai pirko buvo lygi glazura ....

na ziuresiu kaip man seksis blush2.gif jei bus grazu man parodysiu visiems lotuliukas.gif

dar klausimas iskilo ar galima glazuras maisyti tarpusavyje? tarkim geltona su melyna ir gauti zalia blush2.gif iskart atsiprasau jei klausimas kvailas blush2.gif tapyboj tai va maisau rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_gulbe: 04 sausio 2010 - 22:16
Turiu ir as puodeliu su viduj sutrukinejusia glazura-ir nematau tame problemos smile.gif ,kartais glazura ir molio sukė neatitinka,tai taip gali pasidaryti.

O glazuru kaip tapyboj maisyti negalima,taip is akies.Na nebent tarkim baltos emales piltum i kokia kita spalvota emale,tai ją pasviesintų.O taip kad is zalios ir raudonos rudą-nea.Nebent daryti ilgus kruopscius bandymus,,,
Atsakyti
Mama gulbe, o aš kaip nekeramikė pasakysiu jog aš maišau...žinoma, reikia daryti bandymukus, jei nenori expromtu sugadinti nudirbtą darbą. Svarbiausia, kad glazūros būtų vienodos temperatūros, kitas dalykas- geriausia maišyti skaidrias tarpusavyje, jos, mano manymu, draugiškesnės, neburbuliuoja. O vat, pilnai dengiančios gali ir "susibarti" - suburbuliuoti, pajuoduoti . Kitas dalykas, nebūtina maišyti...įdomiai spalva gaunasi, kai pradžioj užtepi viena glazūrą, jai pradžiuvus šiek tiek ( neturi visas vanduo išgaruoti) ,užtepti kitą. Gaila, pas mus nėra tokių galimybių patiems visą glazūrą pasigaminti( gal Mante, tu žinai, kas gaminasi ir kur tų medžiagų galima įsigyti), tada jau ir kurtum visokį spalvų spektrą.
Beje, mano vyras rado puikią nuorodą, sukaupta nemažai informacijos apie žiedimą, lipdymą, senovinius lipdymo, degimo būdus. Viskas pateikta filmukais... viena bėda, užsiregistruoti į tame puslapy reikia labai konkrečiu laiku, o tai būna dažniausiai anksti ryte. Kadangi mūsiškas laikas šiek tiek skiriasi, atskaičiuokit ax.gif Filmukus siunčia per torrentą.
http://torrents.ru/f...c.php?t=1413610

Visgi, kas nori mokytis, medžiaga laaabai puiki. Jeigu ką domintų, yra ( tik reik surast pas save kompe nuorodą) keli keramikų forumai rusų kalba...
Atsakyti
Tai as ir rasau,kad bandymu keliu galima maisyti,pati dariau tai Akademijoj,esme ta,kad maisymo principas gaunasi ne is akies,bet reik procentaliai skaiciuot ,kiek kokios glazuros dedi i norima pasigaminti nauja glazurą.Taip su nedideliu kiekiu bandymo,taip pat ir su dideliu. 4u.gif

O del gamybos -tai zinau,kad gaminasi keramikai glazuras-reikia tik zinoti sudeti konkrecios glazuros,ir medziagas turet,ir pirmyn.Adomonio knygoj yra tos sudetys.

Manau,kad kazka savo pasidaryt-irgi bandymų keliu-cia chemija ir viskas,manau. 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 05 sausio 2010 - 11:27
Mante, aš turėjau omeny, gal žinai iš kur jie tų cheminių medžiagų gauna, nes receptų esu sukaupus tikrai nemažą šiupsnį, bet kad nežinau, kur Lietuvoj galima įsigyti. Oksidų, fritų ir t.t. labai mažas pasirinkimas, tai vat kad... g.gif
Atsakyti