Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

Del peciuku, tai galima iki 1000 litu nusipirkti maza peciuka

Nu jau pečiuko už 1000 lt. tikrai nenusipirksi. Nebent tai būtų koks laboratorinis su kumščio didumo degimo talpa. Šiek tiek padoresnis pečius kainuoja nuo 5 tūkst.
Atsakyti
QUOTE(Marzde @ 2006 07 29, 10:44)

Aciu bigsmile.gif 4u.gif . Einu skaityti.
Hestija, tu cia apie pecius daug zinai... Gal patarti ka galetum?
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2006 07 31, 10:36)
tu cia apie pecius daug zinai... Gal patarti ka galetum?

Nieko ypatingo čia nepatarsi. Susirandi, kas gamina, važiuoji ir tariesi. Bet jei nesiruoši iš to gyventi, pirkti tikrai neapsimoka schmoll.gif Nebent neturi kur dėti pinigų. Beje, 5-6 tūkst. kaiuojančiame pečiuke puodynių, vazonų neišdegsi (nebent mažus)- paprasčiausiai jie ten netilps. O jei ir tilps vienas- tai neapsimokės degti. Vienas degimas išeis apie 8- 10lt.
Kažkur turėjau gaminančių pečiukus kontaktus, paieškosiu ir parašysiu vėliau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hestija: 31 liepos 2006 - 10:51
Na apie keramiką papasakot galiu daug, nes turiu keramikę mamą. Iš tikro, jei neketini iš keramikos gyventi, pečiuko pirkti neverta, jie brangūs, o elektros sunaudoja daug... Anksčiau dar buvo įmanoma gauti naudotą krosnelę, tačiau dabar sudėtinga....
Krosnelę pasistatyt jei ir įmanoma, tai tikrai sudėtinga.... Nors mano mamos draugė statėsi juodosios keramiko krosnį, tik, deja, kaip tai daroma nepapaskosiu blush2.gif
Atsakyti
aha, as dar pries metelius irgi turejau keramike mama smile.gif verysad.gif

ir va dabar turiu keramini klausima, bet neturiu su kuo padiskutuot. Klausimas toms, kurios baige keramika ir gaudosi technologijose arba kas gerai moka chemija biggrin.gif

Turiu kokliukus mamos darytus, jie tik viena karta be glazuru degti; zodziu "biskvitas". Kadangi ten visokiu reljefiniu piesinuku yra, as akvarele juos patonavau, kad piesinys isrysketu, ir noreciau kazkuo padengti tuos kokliukus, kad labai greitai nesusitepliotu jie nuo suodziu ir kt. Antra karta degti nenoriu.
Zinau, kad kai medalius daro, juos atseit blizgina laku kazkokiu padengdami. gal zinot, kad kokiu, ar jis atsparus karsciui?

Atsakyti
QUOTE(gaika @ 2006 11 08, 15:08)
aha, as dar pries metelius irgi turejau keramike mama  smile.gif  verysad.gif

ir va dabar turiu keramini klausima, bet neturiu su kuo padiskutuot. Klausimas toms, kurios baige keramika ir gaudosi technologijose arba kas gerai moka chemija biggrin.gif

Turiu kokliukus mamos darytus, jie tik viena karta be glazuru degti; zodziu "biskvitas". Kadangi ten visokiu reljefiniu piesinuku yra, as akvarele juos patonavau, kad piesinys isrysketu, ir noreciau kazkuo padengti tuos kokliukus, kad labai greitai nesusitepliotu jie nuo suodziu ir kt. Antra karta degti nenoriu.
Zinau, kad kai medalius daro, juos atseit blizgina laku kazkokiu padengdami. gal zinot, kad kokiu, ar jis atsparus karsciui?

unsure.gif 4u.gif
Va čia tai neatsakysiu, nes bent mano mama medalius ne laku, o vašku blizgina, nors dabar ir to gero nelabai gausi doh.gif Ir spėju karščiui jis nėra labai atsparus
Atsakyti
O ar žiedžiate iš molio?

apie žiedimą lietuviškai parašyta čia, bet kažin ar įmanoma taip realiai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hestija @ 2006 07 31, 09:38)
Nu jau pečiuko už 1000 lt. tikrai nenusipirksi. Nebent tai būtų koks laboratorinis su kumščio didumo degimo talpa. Šiek tiek padoresnis pečius kainuoja nuo 5 tūkst.

QUOTE(ciburaska @ 2006 07 31, 10:36)
Aciu bigsmile.gif  4u.gif . Einu skaityti.
Hestija, tu cia apie pecius daug zinai... Gal patarti ka galetum?

Manau, jei atsirastu norinciu galeciau parduoti mamos peciuka uz 1000. Jis nedidelis, bet talpa anaiptol ne kumscio dydzio. Jei kas domesites, brukstelkit AZ.
Turiu ir mamos naudota ziedimo rata - na, jis ne kokis siuolaikiskas, sumeistrautos kai kurios dalys pacios mamos, bet cia jau nuo motyvacijos priklauso.

aktyviai pirkeju neieskau, nes nesu dar pati apsisprendus, ka su tuo turtu daryti.

QUOTE(saulelytė @ 2006 11 09, 21:30)
unsure.gif   4u.gif
Va čia tai neatsakysiu, nes bent mano mama medalius ne laku, o vašku blizgina, nors dabar ir to gero nelabai gausi  doh.gif  Ir spėju karščiui jis nėra labai atsparus

nugi emiau ir pati radau ta super laka! bigsmile.gif - pasidariau koklius, kuriais didziuojuosi kaip prinokes slyvukas biggrin.gif

gal bus kam idomu, nes senukuose galima rasti lako, kuris yra pritaikytas plytu dazymui ir yra atsparus viskam kam norit - galima rinktis vidaus arb alauko darbams pritaikyta.
Praktiskai vaizdelis beveik kaip po bespalves glazuros biggrin.gif
zodziu patarimas kaip taupyti "ant degimo" biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(melsva @ 2006 11 12, 11:04)

kai tukstantaji sugadinsi, gal ir gausis mirksiukas.gif
reikia talento arba mokytojo smile.gif
man asmeniskai nepavyko ismokti gerai ziesti - rankos per silpnos, icentravimo neatlaiko biggrin.gif - skraido kartu su molio gabalu...
o va mano vyras icentravimo cinkeli is pirmo karto pagavo, tik po to iskelti sunkiai sekesi, irgi pradedavo drebinti ir nuskrisdavo kurinys. tai peleniniu prisiziede bicas lotuliukas.gif, nes visa kita kreivai gaudavosi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaika: 16 lapkričio 2006 - 12:48
QUOTE(gaika @ 2006 11 16, 14:50)
Manau, jei atsirastu norinciu galeciau parduoti mamos peciuka uz 1000. Jis nedidelis, bet talpa anaiptol ne kumscio dydzio. Jei kas domesites, brukstelkit AZ.
Turiu ir mamos naudota ziedimo rata - na, jis ne kokis siuolaikiskas, sumeistrautos kai kurios dalys pacios mamos, bet cia jau nuo motyvacijos priklauso.

aktyviai pirkeju neieskau, nes nesu dar pati apsisprendus, ka su tuo turtu daryti.
nugi emiau ir pati radau ta super laka! bigsmile.gif  - pasidariau koklius, kuriais didziuojuosi kaip prinokes slyvukas biggrin.gif

gal bus kam idomu, nes senukuose galima rasti lako, kuris yra pritaikytas plytu dazymui ir yra atsparus viskam kam norit - galima rinktis vidaus arb alauko darbams pritaikyta.
Praktiskai vaizdelis beveik kaip po bespalves glazuros biggrin.gif
zodziu patarimas kaip taupyti "ant degimo" biggrin.gif
Papildyta:
kai tukstantaji sugadinsi, gal ir gausis mirksiukas.gif
reikia talento arba mokytojo smile.gif
man asmeniskai nepavyko ismokti gerai ziesti - rankos per silpnos, icentravimo neatlaiko biggrin.gif - skraido kartu su molio gabalu...
o va mano vyras icentravimo cinkeli is pirmo karto pagavo, tik po to iskelti sunkiai sekesi, irgi pradedavo drebinti ir nuskrisdavo kurinys. tai peleniniu prisiziede bicas lotuliukas.gif, nes visa kita kreivai gaudavosi biggrin.gif

O gal galima lako pavadinima???
O kokie ziedimo stakliu ismatavimai???

Cia yra mano darbeliu parduotuve- http://www.supermama...howtopic=120797

As esu baigusi Dailes instituta Kaune,,, bet nesijauciu super profesionale. Dabar esu MAMA, bet vyliuosiu islikti ir keramike. Ta prasme- pragyventi is keramikos.

Baisioji beda- kad keramikai reikalinga labai brangi iranga, atskiros nuo gyvenamuju patalpu dirbtuves... Daug laiko. Na, dar mano atveju aukle. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crassula: 16 lapkričio 2006 - 14:01
QUOTE(Crassula @ 2006 11 16, 14:52)
O gal galima lako pavadinima???
O kokie ziedimo stakliu ismatavimai???

paziuresiu namie prie progos - nors ten bent pora rusiu senuokuose mačiau - tiesiog kad butu parasyta, kad vandeninis lakas, tinka plytoms. o tada kaina priklausomai nuo to ar vidaus ar lauko darbams pritaikyta.

stakles mazytes, seniai studijoj jau nebuvau, tai kazkaip ir nezinau tiksliu mierku - stakles sitos praktiskai tik ziedimo ratas ir pedalas.
mano mama bickium "prie technikos" buvo, tai ji daug ka pati susikonstruodavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaika: 20 lapkričio 2006 - 10:44
Crassula, labai gražu wub.gif 4u.gif

O dėl krosnelės reikės mamos paklaust, ar jai šiuo metu reikia bigsmile.gif Iš kur tu esi, gaika? ax.gif beje, lako pavadinimą jei galėsi parašyk bigsmile.gif pravers net labai....

Na, su žiedimu, tai ir man nesisekė, kažkada bandžiau blush2.gif O vyras bandė,tai geriau sekėsi, vis tik reikia stiprių rankų ax.gif

Šiaip iš keramikos galima uždirbti, tik va, tų patalpų tai labai reikia. Tėvų namuose ūkinis pastatas vien mamos įranga užimtas, namo verandoj žiedžia ir lipdo, iš tikro daug vietos viskas užima.
O šiaip dabar daugiausia pelno atneša darbų išvežimas užsienin, turi užsakovus ir lipdai ką užsako. Aišku dar ir parduotuvės Lietuvoj, bet dauguma salonų nori didelių darbų, o mano mamos darbeliai tokie nedideli, suvenyriniai ax.gif Tačiau turi kelias parduotuves, kur jos darbais prekiauja rolleyes.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulelytė: 21 lapkričio 2006 - 07:58
niu ka, atrodo, rimtai bresta reikalas aplankyt studija biggrin.gif
saulelyt, as - Vilniaus gyventojas. O studija yra gerai zinomam "kombinate", Kauno gatvej, ten visas tas turtas ir dulka.

Atsakyti