piestukine mano lipdyta, o mini vazele - vienas pirmuju bandymu glazuruoti. O siaip daugiau mano glazuruotu darbu yra vyro puslapyje
ir pasipyle darbai kaip is gausybes rago.. beveik
Jei turesiu laiko,pupytuko grazius darbelius ikelsiu...
Na,o pati,stulja,kodel nepasigiri...ka bedarai grazaus,laukiam.
Na,as va galiu viena is pirmuju angobo technika dariniu savo uzrodyt-tiesa,didziaja dali vyras praskutinejo... tai kaip ir ne mano autoryste
bet va visai idomu pasidare...(kai as papaisau,o vyriuks visa juodaja dali darbo padaro... )
Na,as va galiu viena is pirmuju angobo technika dariniu savo uzrodyt-tiesa,didziaja dali vyras praskutinejo... tai kaip ir ne mano autoryste
bet va visai idomu pasidare...(kai as papaisau,o vyriuks visa juodaja dali darbo padaro... )
QUOTE(nmante @ 2009 01 22, 14:54)
Jei turesiu laiko,pupytuko grazius darbelius ikelsiu...
pi kokia jega kaip man tokie patinka.....
o mano pupai dantys dygsta, tai ojojoj
Laikykimes mamytes-maniskis visa nakti praveme...liudna,,kai vaikai negaluoja.
o kaip cia ta angobo technika darosi? cia gal kazkaip panasiai kaip svirplele daro, nes neikaip nesuprantu, kaip ji ten daro? tik suprantu, kad skutinet reik..
bet tai tavo vyras, nmante, kruopstus skutinet gi nelengvas darbas..
bet tai tavo vyras, nmante, kruopstus skutinet gi nelengvas darbas..
QUOTE(stulja @ 2009 01 22, 15:46)
o kaip cia ta angobo technika darosi? cia gal kazkaip panasiai kaip svirplele daro, nes neikaip nesuprantu, kaip ji ten daro? tik suprantu, kad skutinet reik..
aha papasakok
Na,del angobo lai svirplele papasakoja...
Idedu Pupytukui staigmena(gal nesupyks)-dar jos pacios nematyti daryti jos grazuoliai
Idedu Pupytukui staigmena(gal nesupyks)-dar jos pacios nematyti daryti jos grazuoliai
QUOTE(nmante @ 2009 01 22, 17:26)
Na,del angobo lai svirplele papasakoja...
angobavimas - pats seniausias ir pats pigiausias tapybinis keramikos dekoravimo būdas (kartais vadinama barbotina). angobas - plona balto ar spalvoto, grietinėlės tirštumo molio tyrė, kuria dengiamas nedegto (rečiau degto) keraminio dirbinio paviršius. dirbinys yra dengiamas bei dekoruojamas mirkant, purškiant teptuku ir naudojant specialų margintuvą arba medicininį balionėlį.
Čia terminų žodyne tokį paaiškinimą radau. O aš pasakosiu šiek tiek iš savo patirties: Tas angobas balto molio atspalvio( bent jau maniškis), maišomas su įvairiais pigmentais( raudonu, juodu, žaliu, mėlynu ir t.t.), tokiu būdu išgaunami įvairūs atspalviai. Šiuo mišiniu dengiu dažniausiai nedegtą molio masę, jai gerai išdžiuvus- skutinėju, raižau adatėle. O paskui- krosnelėn.. Atspalviai po degimo gaunasi ryškesni ir sodresni... Va, pas nmante dar neišdegtas ( man laaabai gražiai atrodo), su jos gabumais, čia tik pusė darbo matos, va, kai jis bus išbaigtas, išglazūruotas, prašom dar kartą pasirodyti.
http://picasaweb.goo...te/LaisviDarbai čia tik rodau kokių įvairumų galima pasidaryti su tuo angobu...
vat kap cia idomiai.. pagaliau paaiskejo kaip tie mano auskariukai susikure o ziurek, svirplele, lyjant lietui nesusigadina dazas? bijau eit laukant, o tikrint su vandeniu namie irgi bijau
QUOTE(stulja @ 2009 01 22, 19:37)
vat kap cia idomiai.. pagaliau paaiskejo kaip tie mano auskariukai susikure o ziurek, svirplele, lyjant lietui nesusigadina dazas? bijau eit laukant, o tikrint su vandeniu namie irgi bijau
Nebijok, juk po kepimo aš visus darbus su šepetėliu po vandeniu nušveičiu. O juodus ant balto fono padengiu matiniu laku, nesinori man glazūruoti, nes subtilumas truputį pasislepia, nors tai, žinoma- patvariau. Tokie darbai labiau bijo kokio riebalo, su purvu sumaišytu, nes molin įsigeria...