Įkraunama...
Įkraunama...

Keramika

norec ir as ta svirpleles kolekcija pamatyt blink.gif
Atsakyti
Aš irgi naujokė keramikoj,visai žalia, kažkada vaiku būdama lankiau... ax.gif , o padidinamąjį stiklą... juvelyrikoj su mikroskopu dirbu, turiu tokį namie. Tai kartais iš tiesų pro jį pasižiūriu blink.gif
Mante, taigi paveizėsi, kai į svečius atkaksi. Nėra jis toks stebuklinis, pati pamatysi. Bet man kaip špera- labai geras.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svirplele: 18 gruodžio 2008 - 22:40
QUOTE(svirplele @ 2008 12 18, 23:38)
Aš irgi naujokė keramikoj,visai žalia, kažkada vaiku būdama lankiau... ax.gif , o padidinamąjį stiklą... juvelyrikoj su mikroskopu dirbu, turiu tokį namie. Tai kartais iš tiesų pro jį pasižiūriu  blink.gif
Mante, taigi paveizėsi, kai į svečius atkaksi. Nėra jis toks stebuklinis, pati pamatysi. Bet man kaip špera- labai geras.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pagalvojau, gal įdėsiu nuotraukas, gal kam padės... ( o tau Mante ir pačiupint leisiu lotuliukas.gif )
čia tos mano glazūros, tos pačios ant balto ir ant rudo molio suteptos rolleyes.gif

user posted image

mažieji kvadratėliai...

user posted image

o čia tie 4x4 ( dar nepilnas komplektas)

user posted image
Atsakyti
Svirplele, nesvarbu kad tik mokais, galėtum kokias pamokėles rengti ax.gif Arba Nmante ax.gif
Atsakyti
Svirplele, as suzaveta tavo bandimukais!!!
Labai grazus. Galima auskarus daryti lotuliukas.gif Istvermingoms ausims.
Bet turi viena minusa- tai ant plokstumos padaryti bandimukai, o ant puoduko gali ir kitaip gautis.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2008 12 19, 11:25)
Svirplele, as suzaveta tavo bandimukais!!!
Labai grazus. Galima auskarus daryti lotuliukas.gif Istvermingoms ausims.
Bet turi viena minusa- tai ant plokstumos padaryti bandimukai, o ant puoduko gali ir kitaip gautis.

Tas tai tiesa, bet šitam atvejui esu numačius prisidaryti burbulus g.gif . Nes jau ant nieko kito taip gerai nenusimato glazūros nutekėjimai... Pačioj pradžioj, pamenu dėdavau tiek kiek ir ant lygių paviršių, vaje koki kleckinyką ištraukiau iš krosnies... doh.gif Turiu dabar ( irgi mano vyresnėles džiaugsmui kakalėlių lėlytėms valgyti lotuliukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Šilko Namai @ 2008 12 19, 10:38)
Svirplele, nesvarbu kad tik mokais, galėtum kokias pamokėles rengti  ax.gif Arba Nmante  ax.gif
Tai rengiam...rengiam...vasara...

Svirplele-be komentaru,pareigingp precizisko keramiko pavyzdys esi first.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nmante: 19 gruodžio 2008 - 11:24
svirplele, nerealiai blink.gif clap_1.gif jei mėginukai tokie gražūs, tai kokie darbeliai....
Papildyta:
QUOTE(nmante @ 2008 12 19, 12:23)
Tai  rengiam...rengiam...vasara...

aš su draugėm pas nmantę mokėmės mirksiukas.gif tik toks keistumas, kai su drauge susėdom individualiai limpdyt, tai tok jausmas, kad skirtingas ,,mokyklas" baigėm. Ji viena teorija aiškina, aš kitą happy.gif
Atsakyti
QUOTE(svirplele @ 2008 12 19, 12:32)
Tas tai tiesa, bet šitam atvejui esu numačius prisidaryti burbulus g.gif . Nes jau ant nieko kito taip gerai nenusimato glazūros nutekėjimai... Pačioj pradžioj, pamenu dėdavau tiek kiek ir ant lygių paviršių, vaje koki kleckinyką ištraukiau iš krosnies... doh.gif Turiu dabar ( irgi mano vyresnėles džiaugsmui kakalėlių lėlytėms valgyti  lotuliukas.gif  )

As tai ant bet kokiu formu tepu, bet nezinau kaip kitur- bet keramikoje ne viska imanoma suvaldyti- ir glazuros, ir pati mase turi savo subtylumus. Na cia konkreciai net negaliu apsakyti- taigi iki galo rezultatas net po tokiu bandymu gali buti nenuspejamas rolleyes.gif - o tai smagiausia dalis. Mazi meginukai- jie ir lieka mazuliukais- spalvai suprasti rolleyes.gif . IR AUSKARAMS blink.gif bigsmile.gif

O del kvarkalu pasigydimo- tai tik praktika gali padeti. Kuri laika maniau, kad su teptuku visai neimanoma dirbti. Ir tai ziuriu- realiai kiekvienai glazurai reikia vis kitokio "burtazodzio" - vandens kiekio ir kaimyno- kitos glazuros.
Atsakyti
QUOTE(Crassula @ 2008 12 19, 12:55)
As tai ant bet kokiu formu tepu, bet nezinau kaip kitur- bet keramikoje ne viska imanoma suvaldyti- ir glazuros, ir pati mase turi savo subtylumus. Na cia konkreciai net negaliu apsakyti- taigi iki galo rezultatas net po tokiu bandymu gali buti nenuspejamas rolleyes.gif - o tai smagiausia dalis.  Mazi meginukai- jie ir lieka mazuliukais- spalvai suprasti rolleyes.gif . IR AUSKARAMS blink.gif  bigsmile.gif

O del kvarkalu pasigydimo- tai tik praktika gali padeti. Kuri laika maniau, kad su teptuku visai neimanoma dirbti. Ir tai ziuriu- realiai kiekvienai glazurai reikia vis kitokio "burtazodzio" - vandens kiekio ir kaimyno- kitos glazuros.

kaip tu čia smagiai pasakei - ,,ir kaimyno" group.gif
Atsakyti
Vyrui kažkada sakiau, yra toks vienos keramikos technologijos vertimas į lietuvių kalbą- sėkmė (arba laimė) per atsitiktinumą... Tai jis dabar kas kartą man ištraukus iš krosnies ką nors išdegto tai pasako. Teisingai crassula pasakei. Dėl to man ir patinka žaisti su glazūrom. Ne visada gausis tas pats, net, rodos tą patį darei. Kiekvienai glazūrai vandens skirtingai pilt reikia. O su tais glazūrų kaimynais... g.gif tai tokių tarpusavyje susirietusių būna, kad net man rodos, jog visą kepimo laiką jos tarpusavyje mušėsi blink.gif lotuliukas.gif
Aš buvau pratusi su emalėm taip dirbti. Tikrai ilgai mokiausi, o po to toj sferoj ir dirbau, bet visgi, nors emalių ir glazūrų sudėtis panaši, susiliejimo prasme jos labai skirtingos... Su emalėm lengviau, dedi smulkius drėgnus miltelius ant metalo, o spalva tik nedaug pakinta po degimo( dievaži,keramikoj balta glazūra po degimo tampa raudona, žalia ar dar kokia, niekad negali įsivaizduoti galutinio varianto, gali tik žinoti, kad dedi mėlyną, skaidrią žalią ar ką kitą...). Ir dar, emaliuotą darbą įdedi į krosnelę, karts nuo karto pro skylutę patikrini ar paviršius sublizgėjo ir trauki lauk. O keramikoj, pabandyk tu taip blink.gif nei darbo, nei džiaugsmo... Man su savo mažuliukais karoliukais tai kas, aš po dviejų valandų lauk traukiu, o jau didesnius darbus tai kannnntrai, kannntriai kenčiu ir laukiu blush2.gif
Su emalėm tai net rašydavausi jų charakteristikas: burbuliuoja, su šiukšlytėm, gerai lydosi, reaguoja su rūgštim(tampa matinė) ir pan. Jaučiu ir su glazūrom reiks taip...
Manau, kad glazūras reikia išjausti, suprasti, ką kiekviena gali padaryti, ko nemėgsta...
Pas man dar nieko ypatingo darbuose nėra, kaip sakiau, dar žaliuokė ax.gif , bet... nu jau kaip man viskas įdomu blush2.gif Mokyti aš nieko neišmokysiu, galiu tik kartu su jumis mokytis. O šiaip ištiesų būtų faina, kokį vasarinį plenerą pasidaryt drinks_cheers.gif
Atsakyti