nu man jau patinka, kaip cia viskas vystosi kad nesigedytume rodyti ir klausti nes daznai cia lankaus, daznai skaitau, ir dar dazniau pagalvoju, o dieve, as gi visai nemoklu lipdyt, palyginus su jumis ir dar kartais lipdydama pabijau, kad gal nezinodama ka kopijuoju o visai nenoriu taip jaustis, nes lipdau ne del to, kad buciau madinga ar kad mane girtu. o del to, kad lipdyti man gera.
QUOTE(Vasara gimusi @ 2008 12 15, 23:47)
turiu viena kol kas(kai buvo labai nesekmingas degimas,su "galuniu netekimu ir t.t ,o paskui dar nelaimingesnis glazuravimas matine glazura (niekas gi man zaliai nepaaiskino kuom skiriasi matine nuo skaidrios ,bet rezultatu galutiniu vis tiek likau patenkinta),geda rodytis o tai bus cia- va negrabiom rankom kopijuoja ir t.t.
Kopijavimas ir yra vagyste. Tai jei taip darai geriau ir nesigirti.
Ir cia dar du grazus darbai:
http://s257.photobuc...=Picture304.jpg
Ir http://www.emm.lt/?l...8...=279&page=0
Labai patiko abu Reikia buti savotisku.
QUOTE(Crassula @ 2008 12 15, 23:31)
issisemusi tema...visi kopijuoja,vagia,lipdo "negrabiom"rankom.
man atrodo niekas nenores tokioj atmosferoj rodyt savo darbu.tema merdes.nors ir zinau,kad daug kas noretu klausti,rodytis ir t.t. visi mes nuo kazko pradedam,ieskom savo keliu ir t.t. nemanau,kad is karto ir pati pradejot kurti istabaus grozio ir savitus darbus.jei gerai pasirausti,manau galima butu surasti kazka panasaus kitu rankomis lipdyto...taigi..rato neisradinejam - mokomes,dziaugiames rezultatais,pradziuginam artimuosius,jei pavyksta-dziuginam ir kitus zmones.Profesionalai tegu buna musu vedliais,padejejais,mokytojais. kazkaip ziauriai nemalonu skaityti kas antra posta kaip visi tik ir kopijuoja ,skriaudzia ir t.t. man atrodo, cia ne vieta rietenoms,ginciams. Juk nesame profesionalus menininkai.Niekas cia nesikesina atimti is Jusu lauru.Daugiau pakantumo kitiems. negi nubiednesit(viomis prasmemis),jei kokia moterele "pasiskolins" ideja,nulipdys koki vazona,lekste ,padovanos draugei,mamai,sesei ar dar kazkam?Ka? Cia gi ne masine gamyba.ne fabrikas. uzleiskit bent takeli naujokams,"zaliems",su negrabiom rankom, be jokiu teoriniu ziniu,bet su polekiu.su noru.su gerais ketinimais.su meile.
ir gal jau baikim sita tema.Crassula,gerbiu Jus,kaip meninke,zaviuosi Jusu darbais,bet manau,visiems cia butu geriau,jei kartais pasilaikytumet savo komentarus sau,paburbetumet panosei ir neatimtumet kurybos (gerai,jei nepatinka - bent jau "minkymo")dziaugsmo,noro tobuleti.GYVENKIME DRAUGISKAI
Su ta savo muiline tai ir išbandysiu, pas sau. Nes, va pasivogiau ( idėją) y daba veizėsiu a tas mon pavogts daikts praktišks yrr . Vo mon mintelė kilo apie žuveles. Jau nė nebežinau, a čia vėl kokį grieką padariau Tai vat mano mintis y vystos tolėliau, nes tož žuvikės tik snukelius iškišusios, ne tokios riestos ir ta stikla mėlyba skaidrų noriu papilti, nes da matysis raštai ant dugno. Da veizėsiu a tas mano Š paukšteliuks ne per daug išsirietęs, nes irgi kažikaip gali kliūti . Y da, pagalvojau nu velns tuos romėnus ant kupros nešė, visą Graikų meną, nu kad kopino, kad vogė ( o pasiutėliai. originalus, kad daužė, kad mindė), visi muziejai daba pilni to Š..Vis " copy paste, copy paste..."
QUOTE(svirplele @ 2008 12 16, 00:44)
Y da, pagalvojau nu velns tuos romėnus ant kupros nešė, visą Graikų meną, nu kad kopino, kad vogė ( o pasiutėliai. originalus, kad daužė, kad mindė), visi muziejai daba pilni to Š..Vis " copy paste, copy paste..."
nivazmozna skaityt,mirk is juoko Dar norejau pridurt apie "copy paste" - paveizekit kakosalu temose (butent parduodamu kakosalu skelbimuose) - ten viskas gerai??a ne??ar tik man vienai kazkaip atrodo tik "copy paste" ir jokiu ideju?m?veltinyje tas pats ir visur kitur."vagia" viena nuo kitos ir nieko - sugyvena miargos,ir perka is visu ir viskas gerai.nesimusa,nesiplaka,nesiskundzia ir laimingai gyvena.ar tik man vienai klysom akim taip viskas atrodo?
Vasara gimusi, tu graziai pasakei, bet... kopijuoti reikia isradingai, o ne viens prie vieno- bent jau . Pamokele. pvz.Muiline su sliekais, labai puiki ideja ir grazus darbas. Man labai patinka . Idomu butu orginala pamatyti. Tai vat jei as ji kopijuociau:
1. pauksti keiciu i varle. arba i zveja ir zuvis.
2, muilineje pridaryciau skyliu- o sliekus vietoje kojyciu.
Argi nebutu idomiau galvosuki isspresti? Juolabiau keramikoje- kur tiek daug erdves.
Nereikia vat taip tiesmukai kopijuoti- reikia keisti. Negi sunku "stumdyti" motyvus. Tame ir yra grozis , prasideda kuryba.
O tas indelis su itupdyta vovere, ar kuo ten- tai primena viena mergyte- ji tupdydavo ka nors i induka. Gana uzdaro budo mergina.
Taip, kad kopijavimo tema nera issemta. Ja ko gero reiktu "platinti"
http://images.google...%...sa=N&tab=wi
ir http://images.google...m...tart=0&sa=N
Galima rasti daug internete info, tik reikia nors kazkiek "perdirbti" ar suvokti, kaip "perdirba" kiti.
Man labai keista, kad taip isizeidet , nors jusu tarpe nera tos kuri plagijavo mano darbus Kodel?
Pasaulyje yra tiek daug dalyku kurie primena keramika- net be googles galima rasti kastona ar zirnio anksti ir ji perlipdant pasidaryti puikia lekste, cukrine, dezute, ar ta pacia muiline.
Tulpes ziedas- puikiausias puodukas. Kiausinis- puodukas, kurio kojytemis gali tapti kokie kriaukliukai, ar tie patys kiausiniai.
Paimkit taburete - patrumpinkit kojytes, o i virsu pakelkite sieneles- stai jums kvadratine lekste. Ta pati kvadrata galima joje pakartoti ivairiai budais- ir jums dekoras. Juk viskas paprasta. Ar sunku dairytis, matyti, mastyti?
1. pauksti keiciu i varle. arba i zveja ir zuvis.
2, muilineje pridaryciau skyliu- o sliekus vietoje kojyciu.
Argi nebutu idomiau galvosuki isspresti? Juolabiau keramikoje- kur tiek daug erdves.
Nereikia vat taip tiesmukai kopijuoti- reikia keisti. Negi sunku "stumdyti" motyvus. Tame ir yra grozis , prasideda kuryba.
O tas indelis su itupdyta vovere, ar kuo ten- tai primena viena mergyte- ji tupdydavo ka nors i induka. Gana uzdaro budo mergina.
Taip, kad kopijavimo tema nera issemta. Ja ko gero reiktu "platinti"
http://images.google...%...sa=N&tab=wi
ir http://images.google...m...tart=0&sa=N
Galima rasti daug internete info, tik reikia nors kazkiek "perdirbti" ar suvokti, kaip "perdirba" kiti.
Man labai keista, kad taip isizeidet , nors jusu tarpe nera tos kuri plagijavo mano darbus Kodel?
Pasaulyje yra tiek daug dalyku kurie primena keramika- net be googles galima rasti kastona ar zirnio anksti ir ji perlipdant pasidaryti puikia lekste, cukrine, dezute, ar ta pacia muiline.
Tulpes ziedas- puikiausias puodukas. Kiausinis- puodukas, kurio kojytemis gali tapti kokie kriaukliukai, ar tie patys kiausiniai.
Paimkit taburete - patrumpinkit kojytes, o i virsu pakelkite sieneles- stai jums kvadratine lekste. Ta pati kvadrata galima joje pakartoti ivairiai budais- ir jums dekoras. Juk viskas paprasta. Ar sunku dairytis, matyti, mastyti?
Tai vat ir sakau, kad paėmiau idėją ir ją vystau toliau. Man pavyzdžiui labai originalu sliekai kaip skulpturėlės, kad nuo muilo galėtų nubėgti vanduo( tik ir norėjau pati išbandyti ar tai praktiška ). O žuvys (apie kurias rašiau, išlindusias iš sitklinio vandens) tai jau tai, ką aš modifikuoju, su kojytėm taip pat galvojau... ( o dėl indely esančio gyvuniuko, tai taip elementaru, idėja labai paprasta, nemačiau tos merginos darbų, ar aš jau kopijuotoja? )
Crassula, gal tu nieko pikto ir nenori pasakyti, gal tau tik taip gaunasi ( čia jau iškalbos menas) , bet, visgi... ar pati dailės akademijoj, besimokydama technikos taip ir prilipdydavai kokiam vergui šapkę , ar pati nekopijavai tik tam, kad galėtum suvaldyti ranką, kad išmoktum sugalvotą mintį kuo tiksliau realizuot. Čia nieks nepyksta, tiesiog pasimetę nuo tavo pasisakymų, o juk moterys (ne)sąmoningai elgiasi pagal visus teisingus mokymosi dėsnius. Kopijuoti- tobulėti-išsilaisvinti- kurti.
Crassula, gal tu nieko pikto ir nenori pasakyti, gal tau tik taip gaunasi ( čia jau iškalbos menas) , bet, visgi... ar pati dailės akademijoj, besimokydama technikos taip ir prilipdydavai kokiam vergui šapkę , ar pati nekopijavai tik tam, kad galėtum suvaldyti ranką, kad išmoktum sugalvotą mintį kuo tiksliau realizuot. Čia nieks nepyksta, tiesiog pasimetę nuo tavo pasisakymų, o juk moterys (ne)sąmoningai elgiasi pagal visus teisingus mokymosi dėsnius. Kopijuoti- tobulėti-išsilaisvinti- kurti.
QUOTE(Crassula @ 2008 12 16, 01:46)
Gal tiesiog įdėkit tų nukopijuotų ir originalių bliūdų nuotraukas, ir bus aišku, kiek ten kopijos, o kiek ,,pastumdytų motyvų". Gal ir tam žmogui bus pamoka?
Jau idejau nuorodas 2 darbu.
Pasakyti, kuris orginalas as negaliu.
Ne. as kopiju nedarydavau keramikos darbu.
Ir bureli lankiau keramikos- jau budama suaugusi, pries D. instituta. Eidavo ten daugybe zmogeliu ir be manes, bet, net naudodami tas pacias formas darydavo skirtingus darbus.
Ir man pvz. labai keista, kada pats is saves zmogus atima galimybe kalbet savo balsu. O mezgimo temose tikrai keistai atrodo, kai merginos net siulu spalvos nekeicia megsdamos vienodus megztinius... Yra zinoma tokia zmoniu kategorija, kurie negali nesioti kitokio drabuzio, nei jo kaimynas.
O ranka lavindavom- lipdydami sen, graiku skulpturu fragmentu kopijas, gyvu zmoniu portretus.. ir. tt.
Be abejo, darbas gali buti, i ka nors panasus, nes esmeja mes ir taip visi panasus. Ir as surandu tokiu darbu kurie man labai patinka, bet neperlipdineju juk- tai neidomu,negarbinga.
Patikekit labai skiriasi panasu nuo kopijos.
Na, viskas as nebetesiu sitos diskusijos. Jau viska pasakiau. Ir arogancija nekaltinkit manes, nes ne as tai pradejau. Cia jusu tarpe suskambo sita mintis- kad menininko darbas mazai intelektualus
Pasakyti, kuris orginalas as negaliu.
Ne. as kopiju nedarydavau keramikos darbu.
Ir bureli lankiau keramikos- jau budama suaugusi, pries D. instituta. Eidavo ten daugybe zmogeliu ir be manes, bet, net naudodami tas pacias formas darydavo skirtingus darbus.
Ir man pvz. labai keista, kada pats is saves zmogus atima galimybe kalbet savo balsu. O mezgimo temose tikrai keistai atrodo, kai merginos net siulu spalvos nekeicia megsdamos vienodus megztinius... Yra zinoma tokia zmoniu kategorija, kurie negali nesioti kitokio drabuzio, nei jo kaimynas.
O ranka lavindavom- lipdydami sen, graiku skulpturu fragmentu kopijas, gyvu zmoniu portretus.. ir. tt.
Be abejo, darbas gali buti, i ka nors panasus, nes esmeja mes ir taip visi panasus. Ir as surandu tokiu darbu kurie man labai patinka, bet neperlipdineju juk- tai neidomu,negarbinga.
Patikekit labai skiriasi panasu nuo kopijos.
Na, viskas as nebetesiu sitos diskusijos. Jau viska pasakiau. Ir arogancija nekaltinkit manes, nes ne as tai pradejau. Cia jusu tarpe suskambo sita mintis- kad menininko darbas mazai intelektualus
Crassula-rasydama apie tavo savotiskuma,turejau uomeny gal daugiau zaviaja jo puse,bet,matau,yra ir kita...Kerstinga esi(ar as klystu).Jei norejai,kad pasijausciau nepatogiai ir sugedinta-pasiekei.
Neintepretuokite svetimų minčių. Apie intelektą niekas nešnekėjo, jūs pati dabar šią mintį iškėlėte. Ir fiziniu menininko darbo nevadinau, jūs pavadinote (niekada taip nepasakyčiau). Taip pat nestatykite mūsų į skirtingas barikadų puses, nes nei jūs esate tik vienoje iš jų, nei aš. Bet visai neturiu noro apie tai diskutuoti, net dantų rodymu to neišprovokuosite, nes tiesiog neįdomu.
kas yra menas? Kas esame mes? Kur baigiasi pasaulis? Aaaaa....
Kalėdinės jums ramybės.
kas yra menas? Kas esame mes? Kur baigiasi pasaulis? Aaaaa....
Kalėdinės jums ramybės.
Aš matau, crassula, jums su savo meniškumu ir originalumu nėra čia ką veikti. Esate gimęs talentas, profesionalas. Matau, kad sugebat įžvelgt kopijų net ten, kur jų nėra ( nes, tai ką pateikėt kaip pavyzdį vadinasi figūrinė keramikinė moters skulptura, tokio tipo darbų pilnas googlas. ir visos jos skirtingos, todėl tarp jūsų ir Mantės tik toks panašumas.) Jums paranoja, mieloji. Nuo visko. Tai būkit gera, pabaikit pagaliau savo perfrazavimus, nuolatinius savo pačios prieštaravimus ir leiskite mums PAGALIAU mėgautis tuo ką darom. Galvoju, kad jūsų pasisakymai nebus mums didelis praradimas.