iškilo man toks klausimas, gal kas žinot: kas būtų, jeigu nuglazūruočiau nedegtą molio dirbinį ir tik tada išdegčiau? nes dabar visada nulipdau, išdžiovinu, išdegu, nuglazūruoju, vėl išdegu. gal tie du degimai nebūtini?
QUOTE(aaam @ 2008 08 05, 20:59)
iškilo man toks klausimas, gal kas žinot: kas būtų, jeigu nuglazūruočiau nedegtą molio dirbinį ir tik tada išdegčiau? nes dabar visada nulipdau, išdžiovinu, išdegu, nuglazūruoju, vėl išdegu. gal tie du degimai nebūtini?
Toks variantas galimas,tik ne kiekviena glazura tam tinka-daugiausiai minkstos,lydzios glazuros tam tinka,jei ka sako-gintarine ir panasios.Kartais ir as taip darau-bet dazniausiai su vaiku darbais,kad sutaupyt degimu.Zinoma,manau,kazko imantraus tokiu budu nepaglazuruosi-na pvz.kokio smulkaus piesinio,daznai galima purksti tiap glazuruojant,tepti..
QUOTE(nmante @ 2008 08 05, 16:58)
ane,o tai kiek laukti
as uzsakiau tau,Crassula,kazkada
ar bepameni
ar verta laukti
ar.....
a dar-o kodel tu pas savi kieme nesistatai raku krosnies
berods,kazkam nesi degti
as uzsakiau tau,Crassula,kazkada
ar bepameni
ar verta laukti
ar.....
a dar-o kodel tu pas savi kieme nesistatai raku krosnies
berods,kazkam nesi degti
Jetau, taigi padus kaimynai.
O gal zinai kas stato juodos keramikos pecius ?
O laukti tai nezinau kiek verta... Pamenu, bet labai nemegstu tu dvigubu arbatinuku.
tai kad as ne dviguba uzsakinejau
o del krosnies-jei tikrai reikia,galiu suzinoti
o del krosnies-jei tikrai reikia,galiu suzinoti
Užsimaniau degimo krosnies- bet pinigų reik, nesigaudau tuose dalykuose ir medžiagose, nes tik metus lankiau mėgėjišką studiją, ir labai patiko- užsikabinau, žo. Ir norėčiau pamėginti imtis rimčiau.
Norėčiau pasitaupyti, ir nusipirkti krosnį, bet esu visai nepatyrusi tuose reikaluose- kaip pasirinkti medžiagas, krosnį, kokios jos būna- netgi elementarių dalykų- kur ją laikyti, ar už elektrą nereiks mokėti tiek, kad paskui atsidursiu gatvėje
Taigi, dabar man rūpi, kur galima, ir kur negalima laikyti keramikos degimo krosnies.
Sakykime, ar tam tiktų daugiabučio butas (na, skamba komiškai, bet kai nėra kitų sąlygų, ko tik žmogus neprigalvosi- čia kaip atsirasdavo seniau tokių, kurie kiaules rusy daugiabučio augindavo, tai ir man tokios mintys )?
O gal tiktų daugiabučio rūsys?
Ar nereikia kokio nors kaimynų sutikimo, ar kokios nors papildomos registracijos, kaip gamybinės paskirties patalpų, ar pan- ar nesklinda koks kvapas, karštis, ar kokie dūmai/nuodingi garai, kurie gali sukelti problemų kaimynams?
Ar nėra grėsmės, kad gali sprogti, užsidegti, ir padegti ar susprogdinti visą daugiabutį
jei elektrinė- ar reikia įrengti kokią spec rozetę, ar kažką specialaus, pajungimui krosnies? Gal reikia samdyti kokius meistrus, kad pajungtų, ar viskas paprasta ir pačiai įmanoma susitvarkyti?
Padėkite neišmanėlei, kas užsiima keramika, please
Nesinori nusipirkti brangų daiktą, ir kad paskui paaiškėtų, jog jo negalėsiu naudoti O
Norėčiau pasitaupyti, ir nusipirkti krosnį, bet esu visai nepatyrusi tuose reikaluose- kaip pasirinkti medžiagas, krosnį, kokios jos būna- netgi elementarių dalykų- kur ją laikyti, ar už elektrą nereiks mokėti tiek, kad paskui atsidursiu gatvėje
Taigi, dabar man rūpi, kur galima, ir kur negalima laikyti keramikos degimo krosnies.
Sakykime, ar tam tiktų daugiabučio butas (na, skamba komiškai, bet kai nėra kitų sąlygų, ko tik žmogus neprigalvosi- čia kaip atsirasdavo seniau tokių, kurie kiaules rusy daugiabučio augindavo, tai ir man tokios mintys )?
O gal tiktų daugiabučio rūsys?
Ar nereikia kokio nors kaimynų sutikimo, ar kokios nors papildomos registracijos, kaip gamybinės paskirties patalpų, ar pan- ar nesklinda koks kvapas, karštis, ar kokie dūmai/nuodingi garai, kurie gali sukelti problemų kaimynams?
Ar nėra grėsmės, kad gali sprogti, užsidegti, ir padegti ar susprogdinti visą daugiabutį
jei elektrinė- ar reikia įrengti kokią spec rozetę, ar kažką specialaus, pajungimui krosnies? Gal reikia samdyti kokius meistrus, kad pajungtų, ar viskas paprasta ir pačiai įmanoma susitvarkyti?
Padėkite neišmanėlei, kas užsiima keramika, please
Nesinori nusipirkti brangų daiktą, ir kad paskui paaiškėtų, jog jo negalėsiu naudoti O
pirmiausia pamastyk gerai,ar verta ja pirkt-ar ji tau atsipirks
as manau,kad krosni verta,jei lipdai nuolatos,gyveni is to...o savo malonumui-nezinai-brangios jos,elektra taip pat...
pagalvok idet 5000min tam,kad kartais palipdytum...ar ne geriau nest tiems,kas dega
del irengimo-ilgas pasakojimas
patarciau,jei perki-su gamintojais ir sneket...
kambary negerai laikyt-nebent balkone
kaimynai GERIAU tegu nezino,kad krosni laikai-nelabaai tas laikymas priesgairinius reikal atitinka
pigesnes labai mazos kr-kur 2puodeliai telpa-bet ar verta...
elektra nevalgo tiek daug,kaip atrodo-kokie 10lt-nuo kr priklauso...
kvapas trup yra
prijungia ismanantis darba elektrikas-galingesniu laidu reik tam...
nusipirkus pakanka tik PATIKIMA-pabreziu-elektrika issikviest-
as manau,kad krosni verta,jei lipdai nuolatos,gyveni is to...o savo malonumui-nezinai-brangios jos,elektra taip pat...
pagalvok idet 5000min tam,kad kartais palipdytum...ar ne geriau nest tiems,kas dega
del irengimo-ilgas pasakojimas
patarciau,jei perki-su gamintojais ir sneket...
kambary negerai laikyt-nebent balkone
kaimynai GERIAU tegu nezino,kad krosni laikai-nelabaai tas laikymas priesgairinius reikal atitinka
pigesnes labai mazos kr-kur 2puodeliai telpa-bet ar verta...
elektra nevalgo tiek daug,kaip atrodo-kokie 10lt-nuo kr priklauso...
kvapas trup yra
prijungia ismanantis darba elektrikas-galingesniu laidu reik tam...
nusipirkus pakanka tik PATIKIMA-pabreziu-elektrika issikviest-
QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 09 06, 23:40)
ačiū, nmante- vat būtent, kad šįkart bandau užsimoti ne tik mėgėjiškai, ne tik savo malonumui
-užtai ir domiuosi tomis krosnimis... Tik biskį nugazdino tas priešgaisrinis momentas
-užtai ir domiuosi tomis krosnimis... Tik biskį nugazdino tas priešgaisrinis momentas
nemazai keramiku laiko balkone,
priesg-kad ner traukos spintos...zodziu-viskas imanoma...juk vedinasi
patariu lipdyti be kr,ziuret ar perka darbus,nest kitur degt-o tada ..galvot ar pirkt
oi, merginos, ir aš praradau sielos ramybę... buvau gi mas nmantę svečiuos palipdyt ir taip patiko.... taip dar noriu, tiek idėjų turiu..... o pas nmantę juk neapsigyvensi....
reik ir man molio, kaip supratau, pečiaus nebūtinai, glazūros... nmante, patarsi?
reik ir man molio, kaip supratau, pečiaus nebūtinai, glazūros... nmante, patarsi?
QUOTE(Pupytukas @ 2008 09 07, 15:30)
oi, merginos, ir aš praradau sielos ramybę... buvau gi mas nmantę svečiuos palipdyt ir taip patiko.... taip dar noriu, tiek idėjų turiu..... o pas nmantę juk neapsigyvensi....
zinoma ,galima megejiskai be kr
molio dailes kombinate,ker centre-ten ir glazuros ir pirmyn
QUOTE(nmante @ 2008 09 07, 17:48)
zinoma ,galima megejiskai be kr
Galvoju, reikia palaukti, kol parodysi, kaip glazuruoti, kad nuėjus į parduotuvę bent maždaug žinočiau ko prašyt
Nu, kaip gaila, kad taip vėlai pabandžiau. Būčiau aš čia jums kokia bianalę (ar kaip ten vadinasi) savo kaime suorganizavus
QUOTE(Pupytukas @ 2008 09 07, 18:21)
Galvoju, reikia palaukti, kol parodysi, kaip glazuruoti, kad nuėjus į parduotuvę bent maždaug žinočiau ko prašyt
Nu, kaip gaila, kad taip vėlai pabandžiau. Būčiau aš čia jums kokia bianalę (ar kaip ten vadinasi) savo kaime suorganizavus
dar spesi