Pabaigiau skaityti knygą "Supermaistas".
Na tai trumpai kokią nuomonę susidariau.
Šiaip ši knyga man patiko kur kas labiau, nei Slaptas tas dienoraštis

Šita jau rimtesnė, ne beletristika, galima sakyti geras vadovas, labai išsamus, su begale naudingos informacijos, praversiančios ir visiškiems lieknėjimo/sveikos gyvensenos naujokams, ir jau žinantiems šį bei tą
Knyga iš tikrųjų labai informatyvi ir naudinga.
Man patiko jos struktūra, kadangi teks nuolat ją vartyti ir prie kai kurios informacijos grįžti vėl ir vėl - patogu bus susirasti reikiamą dalį.
Geras popierius, gražios nuotraukos.
Receptai suskirstyti pagal tai, kada tas maistas tinkamas valgyti

Yra receptų pusryčiams, užkandai tarp pusryčių ir pietų, pietums, užkandai tarp pietų ir vakarienės, vakarienei. Taip pat yra receptų, tinkamų vaikams ir vakarėliams. Ir yra skyrius "sukčiavimo dienų užkandėlės" - matyt tiesioginis vertimas iš cheat meal

Prie kiekvieno recepto yra išklotinė su kalorijom, baltymų, riebalų ir tt kiekiais, nurodyti tikslūs produktai su gamintojais. Patogu
Ko dar yra be receptų - visi lieknėjimo pradmenys - kaip apskaičiuoti kiek kalorijų tau reikia, kas yra baltymai, angliavandeniai, riebalai, kokie angliavandeniai geri, kokie blogi, kokie riebalai geri, kokie blogi, kaip juos reikia išdėlioti dienos bėgyje, kaip maitintis prieš treniruotes ir po ir tt ir pan
Paskutinė knygos dalis - atsakymas į 100 pagrindinių klausimų apie lieknėjimą - tai yra tiesiog informacijos lobynas visoms lieknėjančioms
Minusai (subjektyvūs):
nemaža dalis knygos skirta įvairių produktų rekomendacijom, pvz autorė rekomenduoja, kokias daržoves gerai būtų valgyti, kokius vaisius, kokias kruopas ir tt , prie kiekvieno eina aprašymas, kuom tas produktas yra naudingas organizmui, kokių jis turi vitaminų ir mikroelementų ir tt ir pan - na asmeniškai man tai visiškai neįdomu

, bet yra žmonių, kurie tuo domisi, pvz aš jau žinau, kad vien dėl šio skyriaus duosiu knygą paskaityt savo mamai, ji turbūt net perspausdins tą dalį

;
knyga daugiau orientuojasi į sveiką mitybą, nei į lieknėjimą, visi principai tinka ir svorį auginantiems atletams, ir vaikams;
knyga buvo parašyta anglų kalba ir vėliau išversta į lietuvių, vertimas netobulas, kai kur rėžia akį stilistinės klaidos;
rekomenduojami valgiai iš gan mandrų produktų, kai kuriuos pavadinimus mačiau pirmą kartą, ne viską įmanoma rasti nedidelėje maisto prekių parduotuvėje (kur mes kaip tik ir apsiperkam), tai pvz iš pietų patiekalų turbūt neteks paragauti nieko... (bet daug kitų receptų mane sudomino ir artimiausius kelis mėnesius tikrai eksperimentuosiu virtuvėje

)
Tai va, jei koks receptas man patiks, tai parašysiu jį į temą, kad ir kitos galėtų išbandyti
Finkse, sveikatos ir pačiai, ir vaikams
BigBang, skaniai atrodo